HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows VS. Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows VS. Linux

#61 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 12. 23:10

Tényleg! Még azt nem tudom, hogy a Linux hozzá tud férni mondjuk NTFS vagy FAT 32-őn lévő adatokhoz?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#62 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 23:25

Hozzá, fat32-höz minden további nélkül, ntfs-t olvassa és elméletileg írja is, de az írást nem javasolják, mert nem igazán megbízható.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#63 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 07:00

Ha jól láttam, akkor a 2.6-os kernel mer rendesen tud írni is NTFS-re.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#64 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 07:07

Ja, énis láttam.. te ráengednéd egy 120gigás vinyóra az előző negatív tapasztalatok alapján? :confused:

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#65 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 10:36

Nem. Én a 40-esre tenném az XP mellé tenném a Linuxot, a 120-ast hagynám úgy, ahogy van. Arra csak Windows-al írnék, biztos, ami biztos. A francba...na nem érdekel. Felrakom a Linuxot! Mostmár nagyon érdekel, milyen!! Van egy 30-as vinyóm is, felteszem arra,(mint kisérleti nyúl)  és feljövök vele a a nete! Elmondom majd mii a tapasztalatom...

Na, nézzük...
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#66 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 10:55

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. április 13, kedd - 8:05

Ha jól láttam, akkor a 2.6-os kernel mer rendesen tud írni is NTFS-re.

Akkor azt nem lattad hogy az irasnal a highly experimental is ott van. Nem tudom mie csodalkoztok hogy egy bevallottan experimental dolog szarul mukodik. A FAT32-t felejtsetek mar el...

#67 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 11:08

ha win alol is meg linux alol is akarja irni a vinyot, akkor mas lehetosege nincs csak fat32-ot hasznalni azon adatoknal.

#68 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 11:15

multko láttam vhol windowhoz ext2/3 olvasó meg asszem íaró kiegészítést.
bár én linuxot reiserfsel használok.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#69 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 12:11

Windows/Totalcomanderhez van plugin ami olvassa az ext2 partíciókat. Le lehet tölteni a progi oldaláról

#70 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 12:20

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 13, kedd - 12:00

Akkor azt nem lattad hogy az irasnal a highly experimental is ott van.

Valóban nem látom, hogy ott lenne...  :D  (2.6.4)

Szerkesztette: 1soproni 2004. 04. 13. 12:24 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#71 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 12:27

Na itt is vagyok!

Hát én ebben akkorát csalódtam...
Azzal kezdtem, hogy ugye beraktam a CD-t. Egy 30-as Maxtorra raktam fel XP mellé. Nyelvkiválasztást, stb. Na, én véletlenül pont a japánt választotta, mondom jól kezdődik. Lett belőle egy rezet. Aztán jött a partícionálás. A már lefoglalt hoszon valamennyi gigabájtot átméretezte 14 gigára. Számomra rejtly, hogy csinálta. Majd kézzel beállítottam neki egy 1,8 Gigabájtos partíciót , meg egy swapot. Telepítés indul, minden fasza. Videókártya, egér, hangkártyafelismerés, minden oké. Majd jött a hálókártya. Na, itt már gondok voltak. Nekem Wirelessem van,, az eszköz wireless USB adapter (WUSB11B). Amikor be kellett állítani a hálókártyát, én rámentem e wirelessre, utána az USB eszközt ikipipáltam, merthát  a cucc USB-n csatlakozik a gépre. Tehát értelemszerűen kijelöltem ezt az opciót. Aztán volt olyan, hogy hálózat típusa: ad-hoc, stb. Hát olyat, miért is láttam volna, hogy infrastruktúrális...nem volt ilyen.Na, kijelöltem akkor az "auto"-t. Utána kérdezte az IP-t, átjárót, DHCP-t , stb.  Volt még egy zsák beállítás, aminek a háromnegyedét nem értettem, hogy micsoda. Aztán végül a hálókártyát nem ismerte fel. MINEK ENNYIRE BONYOLÍTANI??? A windowsban negyed annyi adatot nem kell megadni mint iitt. Ott minden megy maától azt kész.

Olyanra is emlékszem, hogy:

Kérem jelölje ki ennek a számítógépnek a tipusát:
1, Egyedi számítógép
2, Hálózati kliens

Kijelöltem a hálózati klienst. Merthát gondolom azt kellett, nem? Aztán jött utána egy olyan, hogy NIV, (?)
vagy NIC (?) beállítások. Itt kért jelszót, hálózati azonosítót, meg egy csomó szart. De minek? Nekem sose kellet azonosító, meg jelszó az internethez, nem értettem, mit akar. Újra felteszem a kérdést a Linux alkotóinak, MINEK ENNYIRE TÚLBONYOLÍTANI??? Na, visszaléptem az egyedi sz.gép beállításra. Ekkorra már látszólag nem kér dezte meg ugyanezeket a hülyeségeket. Csupán kért egy jelszót az oprendszerhez meg egy logint. Najó, mondom, kapsz. Meg is kapta. Aztán befejeződött a telepítés (amit nagyra értékelek ebben, csupán a röpke 20 perc, ami kevesebb mint a windowsé). Végül beloggingoltam a rendszerbe.

Fent volt egy startmenühöz hasonló hosszú sáv, de csak a képernyő feléig ért el. A közepén volt egy szem, ami arra nézett, amerre mozgattam az egeret. Mellette egy óra. Ezek mellet pedig ilyenek, hogy : Xconsole, stb, FVMW console, stb. Középen volt egy ablak, az ablak neve számítógépnév.jelszó volt. Vagyis azok, melyeket megadtam. Egy árva nyomot nem láttam arra vonatkozóan, hogy itt hol van a windows-nak megfelelő sajátgép, stb. Még egy helpet sem láttam. Ááááá, mondom, ez valami hülyeség. Nyomtam egy restartot, gondoltam, biztos ez még a telepítő. De nem, ez már tényleg a Linux volt. A grafika valami otromba csúfság volt, értelmetlen ablakokat lehetett csak megnyitni, mindegyiik parancssoros volt. Az első, ami megjelent az az Xconsole volt. Mondom beírom hogy help...semmi...start...semmi. Akkor meg mi a szar ez?  Azt vettem észre, hogy ha lenyomom a munkaterületen az egér jobb gombját, megjelenik egy ilyen: modules, azon belül audio, multimedia, egér, stb. Nos, megnyomtam az egér modult. Előjött egy ugyanilyen parancssoros ablak. Ilyen nincs, mondom...Próbáltam ismételten keresni valami böngészőt, vagy sajátgépet, semmi. Azt se tudtam, hogy férhetek hozzá a vinyó fájljaihoz. A következő lépés ez volt: power off, vinyó le, másik vissza.

Összességében annyit, hogy óriásit csalódtam. Ez viszont csupán az én véleményem, ne vegyétek magatokra, én csak a saját gondolataimat mondom el. Szóval két dolog történt:
1, Vagy valami igen gagyi változatot raktam fel (SuSE 8.2 desktop változat)
2, Vagy béna vagyok és nem értek hozzá

De amit most tapasztaltam, az az, hogy a Windows ehhez a kócerájhoz képest MILLIÓSZOR kényelmesebb, egyszerűbb, és barátságosabb. Ott nem kell ennyi süket baromságot kitölteni, meg beállítani.

Mégvalami: csináltam képet is róla, izé...öö hogy is kell felrakni ide a topicba??? (60 kilobájtosak)

paranormal.hu

#72 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 12:32

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 13, kedd - 13:32

Na itt is vagyok!

Hát én ebben akkorát csalódtam...
MINEK ENNYIRE BONYOLÍTANI???

A kedvemért próbáld meg az UHU-t is  :) mer gondolom ez SuSE lehetett...

Szerkesztette: 1soproni 2004. 04. 13. 12:48 -kor

#73 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 12:43

UHU.... telepítő elindul, kérdez pár dolgot(hova/milyen partició/stb) feltelepül. Login. Minden megy. Tudok divx avit nézni anélkül, hogy bármilyen codec-et kellene telepítenem. Van benne 3fajta böngésző. Van benne irc kliens. icq kliens. van benne sokféle szövegszerkesztő. cd jogtár. webszerkesztő. meg sorolni is hosszú lenne.. ja és mindez kezelhető módon.. szóval próbáld ki..

#74 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 15:08

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 13, kedd - 13:32

Na itt is vagyok!
()

ajánlom figyelmedbe: http://www.szabilinux.hu/

#75 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 15:23

Ez nagyon király oldal!

paranormal.hu

#76 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 15:52

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 13, kedd - 16:28

Ez nagyon király oldal!

van pár ilyen jellegű oldal még: „linux leírások”: 1–10., összesen: kb. 9,360 találat. (0.41 másodperc)

#77 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 17:59

Az igaz, hogy desktopot linux alatt is le lehet fagyasztani, de az is, hogy egy elrontott vinyón levő partitiót Debian telepítéssel hoztam rendbe. Úgyhogy minden relatív...:)
"Légy szerény mint én..."

#78 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 18:14

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. április 13, kedd - 19:04

Az igaz, hogy desktopot linux alatt is le lehet fagyasztani, de az is, hogy egy elrontott vinyón levő partitiót Debian telepítéssel hoztam rendbe. Úgyhogy minden relatív...:)

SVSZ azt akár a PQ emergency floppyjaival is helyre tudtad volna hozni.
az is csak egy hagyományos partícionálo progi ami a linuxok telepítőjében van.

#79 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 18:22

Mondjuk ez egy elfuserált linux partició volt, még Suse 6-os volt rajta, emlékszik mégf valaki rá? :)
"Légy szerény mint én..."

#80 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 18:25

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. április 13, kedd - 19:27

Mondjuk ez egy elfuserált linux partició volt, még Suse 6-os volt rajta, emlékszik mégf valaki rá? :)

nekem még meg is van :)
sőt asszem még egy könyem is van róla a computer panoráma könyvsoroozatból (asszem)

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.