HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1051 Felhasználó inaktív   jksx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 05:59

Hali!

A minap vásároltam ZALMAN 8x8-as ventillátorokat.
Naívan azt gondoltam, hogy ezek jó minőségü, halk ventik :mad:  A típusuk ZM-F1.
A hozzá adott előtétellenállással ~5,5V-on kerepelnek, morognak. A feszültség emelésével a kerepelés ugyan megszűnik, de a morgás nem. Gagyi igénytelen kivitelüek, megnéztem a veblapjukon, hogy hátha nem hamisítvány amit árúlnak, de a fotók alapján nem tűnik annak.

#1052 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 06:03

Nekem régebben votl 2 darab zalman ZM-F1-es ventim. Érdekes, azzal teljes fordulaton sem volt gond. Sőt egy barátomnak 2db hűti a mai napig a gépét, gond nélkül.
Ezek szerint már a zalman sem a régi. :think:
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1053 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 06:55

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 15:37

Az én történetem kicsit ki fog lógni a topicból, de tanulságos...
Kaptam egy fülest egy ismerősömtől, hogy a miskolci Media Markt-ban lehet kapni egy Philips DVD/SACD lejátszót (963), ami anno a Philips majdnem csúcs DVD-je volt (~90e Ft volt anno),  28e Ft-os akciós áron. Mivel úgyis kerestem egy CD játszót magamnak (nagyon szép CD hangja van DVD lejátszó létére) úgy gondoltam miért ne, kocsiba be, közben felhívtam haveromat nem kell-e neki is egy, kellet is 2, így aznap meg is vettem 3 db-ot ebből az akciós, kifutó DVD-ből.
Egy került hozzám, egy haveromhoz, egy meg az ő haverjához. Mindenki boldog volt, amikor 1 hónap után a 3-ból 2 meghalt. Lefagytak, nem lehetett bekapcsolni őket. Garanciában vissza hát a szervízbe, ahol kiderült, hogy nem javítható, kapni meg már nem lehet ezt a típust, így csere a mostani hasonló kategóriás lejátszóra.
Ez pedig a Philips egyik legjobb most kapható DVD-je (DVP9000s) picivel 100e Ft alatti árral. A történet vége, hogy mindketten hozzájutottunk egy igen drága, új, garanciális DVD-hez 28e Ft-ért, pedig én csak egy CD lejátszót kerestem... :)
Tanulság? A Philips garanciális ügyintézése úgy tűnik működik, érdemes vadászni a kifutó modellekre, és az nevet, aki a végén nevet. :)

Azzal a lényeges kiegszítéssel, hogy ehhez az ügyintézéshez a Philipsnek van a legkevesebb köze: A hatályos törvények értelmében, azt betartva, a Media Markt helyesen járt el.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1054 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 07:01

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 7:55

Azzal a lényeges kiegszítéssel, hogy ehhez az ügyintézéshez a Philipsnek van a legkevesebb köze: A hatályos törvények értelmében, azt betartva, a Media Markt helyesen járt el.

Szerintem helyesen akkor járt volna el a MM, ha visszaadja a pénzt. De ha jól értem, így a "károsultak" lényegesen jobban jártak... Úgyhogy "örül" ON...

#1055 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:00

Idézet: jksx - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 5:59

Hali!

Naívan azt gondoltam, hogy ezek jó minőségü, halk ventik :mad:  A típusuk ZM-F1.
A hozzá adott előtétellenállással ~5,5V-on kerepelnek, morognak. A feszültség emelésével a kerepelés ugyan megszűnik, de a morgás nem. Gagyi igénytelen kivitelüek, megnéztem a veblapjukon, hogy hátha nem hamisítvány amit árúlnak, de a fotók alapján nem tűnik annak.

:offtopic:
NMB, Panasonic, SUNON. Ezek ventik! Ezeket próbáld ki, benük nem fogsz csalódni ;)

#1056 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:07

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 8:01

Szerintem helyesen akkor járt volna el a MM, ha visszaadja a pénzt. De ha jól értem, így a "károsultak" lényegesen jobban jártak... Úgyhogy "örül" ON...

Olvass utána.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1057 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 17:38

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 10:07

Olvass utána.

Pontosan minek?

#1058 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 19:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 16:38

Pontosan minek?

szerintem annak, hogy alapesetben meg kell próbálni javítani, illetve ha ez nem megy, akkor cserélni azonosra, ha ez sem megy, akkor hasonló készülékre. (esetemben ez történt)

#1059 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:32

Idézet: jksx - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 6:59

Hali!

Elég érdekes, lehet hogy tényleg nem a régi, ugyanis nekem már több mint egy éve vannak ezek a házamban, 5V-on járatom őket és semmi hangjuk nincs. A ventilátoros topikot még én indítottam, akkor sokat kísérleteztem ezekkel és a Zalman-ról csak jót mondhatok el.

#1060 Felhasználó inaktív   jksx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:40

Sajnos így jártam :(
Azért vettem Zalmant, mert az utoljára vett Glacialtech ventikből (2db 12x12-es és 2db 8x8-as) a két 8x8-as zajos. A két nagynak viszont semmilyen hangja nincs.

#1061 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:22

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 18:51

szerintem annak, hogy alapesetben meg kell próbálni javítani, illetve ha ez nem megy, akkor cserélni azonosra, ha ez sem megy, akkor hasonló készülékre. (esetemben ez történt)

Nem, ha nem tudják azonosra cserélni, akkor vissza kell adniuk a pénzt, nem vagy köteles elfogadni más tipust.
De soha nem éretettem az okat a hőbörgőket, akik amikor tönkremegy a 20.000-ért vásárolt cuccuk, akkor ha kapnak egy, jelenleg 15.000Ft-be kerülő másik tipust ami újabb, sokkal jobb, de nem fogadják el, mert nekik a törvény betűje szerint 20.000ft jár, az ilyen nyerészkedés (ha semmi más baj nincs, pl. szarakodott a bolt és nem akarsz többet ott vásárolni, vagy valami nyomós indok miatt nem tetszik amit felajánlottak), mert ha én vettem egy dvd írót, akkor nem pénz kell helyette, hanem adjanak egy másikat, hogy tudjak írni, ráadásul még kapok egy jobbat, újrainduló jótálással.
De itt a példa, hogy jól is lehet ezzel járni.

#1062 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 10:09

Neked boltod van, igaz? Kérdés, hogy a pénz az eredeti vételára vagy az akkori piaci értéke? Mert mivan ha egy 5 év garos holmit visszahoz 5 év múlva hogy fizessem vissza vételárat..

#1063 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 10:31

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 11:09

Neked boltod van, igaz? Kérdés, hogy a pénz az eredeti vételára vagy az akkori piaci értéke? Mert mivan ha egy 5 év garos holmit visszahoz 5 év múlva hogy fizessem vissza vételárat..

A Ptk 306. § szerint ha sem kijavításra, sem cserére nincs lehetőség, a szerződéstől a vásárló elállhat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az eredeti állapotot kell helyreállítani, tehár az eredetileg kifizetett összeg visszajár. Namost ezt a kereskedők szeretik átértelmezni... Mint ahogyan nagyon sok mást is... Tisztelet a kivételnek.

#1064 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 11:42

en is ugy gondolom, hogy a bolt szabadon valaszthat az azonos/jobb termek csereje (az utobbit a vasarlo nem koteles elfogadni!), es a penz visszafizetese kozott. jelen esetben en is a penzt adtam volna vissza, de hat a MM-nak ugy tunik vasarlobaratabb az uzletpolitikaja.
es igen, az 5 eve vasarolt akarminek is vissza kell fizetni az arat, ha arrol van szo.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1065 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 12:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 12:42

en is ugy gondolom, hogy a bolt szabadon valaszthat az azonos/jobb termek csereje (az utobbit a vasarlo nem koteles elfogadni!), es a penz visszafizetese kozott. jelen esetben en is a penzt adtam volna vissza, de hat a MM-nak ugy tunik vasarlobaratabb az uzletpolitikaja.
es igen, az 5 eve vasarolt akarminek is vissza kell fizetni az arat, ha arrol van szo.

A vevő választ:

306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ezeket a szabályokat finomítja kissé a 151/2003 Korm. rend. a tartós fogyasztási cikkek tekintetében (pl. 3 napos cseregar kötelezően, stb.) Én amennyire tudom, a legfontosabb, műszaki cikkekre vonatkozó jogszabályok a fentiekben említettek.

Ps.: Tévedés nincs kizárva...

#1066 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:25

A jogszabályok rendben vannak, ezzel szerintem senkinek nem volt problémája...

#1067 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 14:54

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 11:31

A Ptk 306. § szerint ha sem kijavításra, sem cserére nincs lehetőség, a szerződéstől a vásárló elállhat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az eredeti állapotot kell helyreállítani, tehár az eredetileg kifizetett összeg visszajár. Namost ezt a kereskedők szeretik átértelmezni... Mint ahogyan nagyon sok mást is... Tisztelet a kivételnek.

Kb fél perc alatt sérülés nélkül elrontható bármi. Ha ez így működne, a boltok 99%-ba csődbejutna.

#1068 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 15:20

Idézet: Casoli - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:54

Kb fél perc alatt sérülés nélkül elrontható bármi. Ha ez így működne, a boltok 99%-ba csődbejutna.

Bizony, elég sok cucc jön vissza, amit kereskedő jóhiszeműen becserélt, aztán utána tőle meg nem fogadták el, mert felsőbb körökben már jobban meg bírnak állapítani dolgokat.

Ha meg belekalkulálja az árrésbe a lehetséges buktákat, akkor Ő lesz a városban a legdrágább, oszt jól meg lesz írva a HWSWre, majd pangásnak indul a forgalma ezerrel. Nehéz ám közös nevezőre jutni, a mindenféle csempészek letolják az árakat a pcsöbe, ehhez nagyjából igazodnia kell a legális boltoknak is, közben beleszámolva a szállítási/adózási/gariztatási/bolt fenntartási/egyéb összegeket.
Make love not Wor.

#1069 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:29

Idézet: Casoli - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:54

Ezt nem vitatom, de egy öntudatos, némileg tájékozott és kitartó vásárlóval szemben ez az érv nem sokat ér.

Szerkesztette: desiderius 2006. 06. 16. 16:30 -kor

#1070 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 11:57

Legközelebb nem adok el neki semmit. :)

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52