Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 13:39
Ó barátom, de csúnyán el vagy te tévedve. Wartburgot hozol fel példának 2008ban? Istenem....képzeld, a trabant is olyan volt. Sőt, a T-modell meg még olyan se. ÉS?
Persze, mert ismerősnek az égett le. (Különben sok szaladgál még az utakon) De szerintem mondhattam volna bármilyen autót.
Ha felbillented, vagy felborul, ugyanúgy kifolyik a benzin az Opel, az Audi, meg a többi márka tankjából is.
A helyszinelős példád megint egy kalap szart sem ér, ha olyan országban tudsz csak gondolkodni, mint a mienk. Igen, itt ha nem a véres baltával a kezedben fognak meg az áldozat mellett az utolsó csapás közben, sose itélnek el. Csak az általad kissé lenézően emlitett helyszinelőket meg, pl a vegasit, speciel a Las Vegasi bűnügyi laboratóriumban is forgatják a stúdiófelvételek mellett, pont hogy autentikus legyen, ami mellesleg a 2. legnagyobb labor a Virginiai CIA labor után az USAban....
Persze, hiszen itt élek (élünk). totál mindegy, hogy a világ másik felén mi van, ha itt nem az van.
Nem nézem le a helyszínelőket, néhány részt láttam, és elég gagyi benyomást keltett bennem: maga a film jól meg volt csinálva, minden féle lassított felvételek, meg élethű animációk pl. lövedék becsapódásáról, stb. De ahogy dolgoztak, pl. a laborban uborkát sütögetett az egyik fazon egy "akksitöltővel", aztán ebből vontak le valami alap 6. osztályos tanulságot ... Számomra egyáltalán nem tűnt reálisnak.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a tévében lehet hogy így van, hogy mindig kiderül, hogy mi történt (mondhattam volna Colombot, vagy Derricket is, nem kell konkrétan a helyszínelőkre gondolni) a valóságban meg nem. Meg persze a Spektrum tévében is azt mutatják, amire rájönnek. Különben mi érdekes volna benne, hogy lezuhant egy repülőgép, de nem derült ki, hogy mitől. Pedig az életben erre is volt már példa sokszor. Sőt, még olyanra is, hogy teljesen eltűntek repülőgépek, utasokkal együtt, és senkit meg se találtak.
Az egész téma abból indult ki, hogy be lehet-e bizonyítani, hogy a benzintank mekkora ütődéstől robbant fel ... Szerintem nem, hiszen ha 10-zel koccan a kocsi, attól bizonyára nem robban fel, ha meg a fél kocsi ronccsá zúzódik, akkor meg honnét lehet tudni, hogy a tanknak egyben kellett volna maradnia.
Persze szakértő cégekkel, sok pénzzel, kísérletekkel, töréstesztekkel lehet be lehetne bizonyítani, a krédés anyagilag megéri-e ez bárkinek is.
A kisrepülős példáddal megint meg vagy rekedve az itthoni szemétdombon.
Miért mondod ezt?
Külföldön, még Amerikában is biztos előfordul, hogy egy-egy baleset okára nem jönnek rá.
Elektromos balesetben hányszor van olyan, hogy a gép hibájából meghal valaki? Sokszor. Miért? Mert valami kinai szar, amit tisztességes helyen be se engednének. Saját faszságból? Többszörösen sokszor. Miért? Mert az emberek idióták. És hülyeségre nem szól a garancia.
KIAs ismerősödnek meg jófejek a szerelők, hogy odaadták, csak nem lehetne, mert igy a saját faszukat rakják a satuba, ha valami baj van, és nem ők végezték el a cserét, személyesen, de ez is jellemző a hazai állapotokra.
Lehet ismerte őket, mert ő is autószerelő.
De itt nem ez volt a lényeg, hanem hogy egy ilyen piti dolog miatt behívják a vásárlókat, és kicserélik.
Akkor egy tényleg veszélyes dolog miatt is behívnák javítani, szerintem. De lehet nem így van, nem tudom.
Az, hogy a gázt nem zárják el, megincsak mondom, a palack a hülye, vagy a user? Van benne merkaptán, van rajta jelzés hogy zárva van e, vagy nincs, mit akarsz még, rabszolgát mellé, aki elzárja helyetted?
Nem kell rabszolga: a vezetékes gázrendszerre köthető berendezésekben (gáztűzhely, bojler, konvektor, stb.) mindben kötelező biztonsági szelepnek lennie, ami elzárja a gázt, ha a tűz kialszik. (Sőt a palackos gáztűhelyek is ilyenek, mert 30 éve csak ilyet gyártanak, de ha régebbi gázkészüléked van, amiben nincs ilyen szelep, akkor a szerelő rá sem fogja kötni a gázhálózatra) Ezért nekem nem kell figyelnem, hogy ég-e a tűz, vagy csak szökik a gáz.
Ennek ellenére mégis történnek gázrobbanások néha. Igaz tényleg ritkán.
Szerkesztette: Sparow2 2008. 08. 11. 12:17 -kor