HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 12. 13:18

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 11:55

Ne haragudj, nem felhúzni akartalak. Nyilván nem kell minden dobozt megtartani (jól is nézne ki teszem azt egy hűtő+mosógép+tűzhely kombó),

Ezeknek a csomagolása eleve kezelhetetlen, egy-két kartonlap, egy rakás hungarocell, és azt az életben nem rakod össze bolti állapotúra.

Idézet

de amihez kell, azt szerintem kis lakásban is meg lehet oldani. Csak nyilván mérlegelni kell, minek kellhet a csomagolása; illetve vásárlásnál megkérdezni, hogy akkor kell a kartongöngyöleg avagy sem.
Csöndben megjegyezném, hogy én pl. a szekrénysor mögött tartottam az ilyeneket, ahol nincs útban és nem is látszik. A hungarocell rész is általában több darabból áll és relatíve laposra szét lehet szedni.

Összehajtás nélkül csak olyan dobozt tárolok, amiben a formázott hungarocell van.
Számszerint:
3 db lapos monitor, két db házimozi erősítő, 1 hangszóró-szettes házimozi erősítő, a hangszóróknak kialakított hellyel, 5.1-es pc hangszórószett, laptop, scanner, kormány-pedál.
A tv doboza összehajtva, mert kicsomagoláskor eltörtek benne a hungarocellek, akár ki is dobhatnám.
Szóval a szekrény teteje úgy néz ki, mint egy műszaki bolt raktára.
Usb-eszköz csomagolása.
Anno nem gariztattak le egy usb-kulcsot, mert a ráragasztott gyári szám két hónap zsebbenhordástól lekopott. Nem a matrica, csak a karakterek.
Buborékfóliás csomagolás.
Vegyünk egy fejhallgatót, egy-két egeret, usb-memóriát, usb-bluetooth-ot, usb-tunert, és tele leszünk tizenöt dekányi, de fél köbméter dobozolt levegővel.
Igaz, ezeket a csomagolásokat csak úgy lehet kibontani ollóval, kisbaltával, nagykéssel, hogy azt nem zárod vissza, tehát eleve kuka.
Kingston usb-memóriák esetében a karton kivehető, az még tárolható a garanciajegyekkel együtt. SD-kártyáknál a kartonba épített buborék eldobandó, a karton jó esetben megmarad.
szerk. Mire végeztem a szösszenettel, Macikák már meg is mutatta, miről is van szó.

Szerkesztette: csozsi 2009. 03. 12. 13:19 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1922 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 13:20

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 11:06

Akkor olvasd el egy kicsit jobban, és ajánlom figyelmedbe a 151/2003-as kormányrendeletet is. Mellesleg a jótállásnál én nem látok ilyen kitételt... Ptk. 248 §... Nagybetűtől még nem lesz igazad...

Kormányrendelet alacsonyabb szintű mint törvény, főleg alacsonyabb rendű mint egy EK rendelet. Munkám során rengetegszer EK rendelet szerint dolgozom mert az a hatályos, 2. magyar rendelet szar, hiányos és ellentétes az EK. jogforrással
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1923 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 13:37

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:20

Kormányrendelet alacsonyabb szintű mint törvény, főleg alacsonyabb rendű mint egy EK rendelet. Munkám során rengetegszer EK rendelet szerint dolgozom mert az a hatályos, 2. magyar rendelet szar, hiányos és ellentétes az EK. jogforrással

Jó, de ebből mégis mi következik?  :omg:
Rendelet részletszabályokat törvényi keretek között megállapíthat... Aztán az EK rendeletek sem feltétlenül olyanok, amiktől a belső jog a fogyasztó javára ne térhetne el...

Szerk. kieg.: Amúgy meg nem azon az alapon illik fogforrást választani, hogy szerinted valami sz*r vagy ellentétes valami mással...  ;)

Szerkesztette: desiderius 2009. 03. 12. 13:39 -kor

#1924 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 13:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 12:37

Jó, de ebből mégis mi következik?  :omg:
Rendelet részletszabályokat törvényi keretek között megállapíthat... Aztán az EK rendeletek sem feltétlenül olyanok, amiktől a belső jog a fogyasztó javára ne térhetne el...

Szerk. kieg.: Amúgy meg nem azon az alapon illik fogforrást választani, hogy szerinted valami sz*r vagy ellentétes valami mással...  ;)

Hierarchia szerint az EK Rendelet a legfelsőbb szintű, mert nemzetközi jogforrás, el lehet térni belső piacon ha szabad kereskedelmet nem korlátozza, de csak fogyasztó számára előnyös eltérés kimeríti a szabad kereskedelem korlátozásának fogalmát.

Eltérés kizárólag tagországon belül kereskedelem a tagországokban előállított termékekre vonatkozhat.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 03. 12. 13:45 -kor

#1925 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:08

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:43

Hierarchia szerint az EK Rendelet a legfelsőbb szintű, mert nemzetközi jogforrás, el lehet térni belső piacon ha szabad kereskedelmet nem korlátozza, de csak fogyasztó számára előnyös eltérés kimeríti a szabad kereskedelem korlátozásának fogalmát.

Eltérés kizárólag tagországon belül kereskedelem a tagországokban előállított termékekre vonatkozhat.

Jó, legyen ahogy gondolod, nem próbállak tovább győzködni. De tény: olyan velem még nem fordult elő, hogy kereskedővel szemben ne tudjam kitaposni az igazamat. És ha paraszt az illető, akkor csakazértis hozzá viszem vissza a cuccot, méghozzá csomagolás nélkül, még akkor is, ha a szomszéd bejárat a szerviz. Aztán próbálkozhatunk EK rendelettel, meg nemzetközi joggal...

Eujog jelentős része közvetlenül alkalmazandó, nemzetközi jog bizonyos dokumentumait illik kihirdetni idehaza is, de kis országunkon belüli jogviszonyainkat döntően mégiscsak a magyar jog szabályozza, ergo ha kereskedő itthon elad nekem valamit, arra Ptk-t meg kormányrendeletek fogunk alkalmazni, különben vigye a hulladékát vissza az Euba vagy oda ahova akarja...

#1926 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:13

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:08

Jó, legyen ahogy gondolod, nem próbállak tovább győzködni. De tény: olyan velem még nem fordult elő, hogy kereskedővel szemben ne tudjam kitaposni az igazamat. És ha paraszt az illető, akkor csakazértis hozzá viszem vissza a cuccot, méghozzá csomagolás nélkül, még akkor is, ha a szomszéd bejárat a szerviz. Aztán próbálkozhatunk EK rendelettel, meg nemzetközi joggal...

Eujog jelentős része közvetlenül alkalmazandó, nemzetközi jog bizonyos dokumentumait illik kihirdetni idehaza is, de kis országunkon belüli jogviszonyainkat döntően mégiscsak a magyar jog szabályozza, ergo ha kereskedő itthon elad nekem valamit, arra Ptk-t meg kormányrendeletek fogunk alkalmazni, különben vigye a hulladékát vissza az Euba vagy oda ahova akarja...

Nem a kereskedő adja a garanciát hanem a GYÁRTÓ. Addig fogsz csak járkálni míg valaki jól helyretesz, remélem minél hamarabb.

PTK szerint eladó vevő között csak szavatosság van, ott meg a vevőnek van bizonyítási kényszere.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 03. 12. 14:16 -kor

#1927 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:32

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 14:13

Nem a kereskedő adja a garanciát hanem a GYÁRTÓ. Addig fogsz csak járkálni míg valaki jól helyretesz, remélem minél hamarabb.

PTK szerint eladó vevő között csak szavatosság van, ott meg a vevőnek van bizonyítási kényszere.

Olvasd már el a Ptk 248-at légyszi... A szavatosság előtt van vagy 50 szakasszal... Meg a 685 (3) bek e.) pontot. Meg a 151/2003 korm. rendeletet. És ismétlem: Ptk nem ismeri a garancia fogalmát... De ha te megtalálod benne a szót, írd meg, hogy hol, szívesen tanulok új dolgokat...

#1928 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:35

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:32

Olvasd már el a Ptk 248-at légyszi... A szavatosság előtt van vagy 50 szakasszal... Meg a 685 (3) bek e.) pontot. Meg a 151/2003 korm. rendeletet. És ismétlem: Ptk nem ismeri a garancia fogalmát... De ha te megtalálod benne a szót, írd meg, hogy hol, szívesen tanulok új dolgokat...

Ép az mondom broki hogy PTK szerint csak szavatosság van eladó és vevő között. Kormány rendelet meg alacsonyabb szintű, mint az EK rendelet.

#1929 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:39

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 14:35

Ép az mondom broki hogy PTK szerint csak szavatosság van eladó és vevő között. Kormány rendelet meg alacsonyabb szintű, mint az EK rendelet.

BAZZE:
Ptk: 248. § (1) Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, ennek időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosultnak a törvényből eredő jogait nem érinti.
151/2003 Korm. rend.: 1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
:sandor:
Mielőtt belekötnél: a jogalkotási tv. szerint korm. rendelet jogszabály.

Szerkesztette: desiderius 2009. 03. 12. 14:39 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:39

BAZZE:
Ptk: 248. § (1) Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, ennek időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosultnak a törvényből eredő jogait nem érinti.
151/2003 Korm. rend.: 1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
:sandor:
Mielőtt belekötnél: a jogalkotási tv. szerint korm. rendelet jogszabály.

Forgalmazó nem egyenlő kereskedő, hanem aki először forgalomba hozza, pl Accer. :sandor:

#1931 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:44

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 14:08

De tény: olyan velem még nem fordult elő, hogy kereskedővel szemben ne tudjam kitaposni az igazamat.

Nem. Te a jogaidat akartad kitaposni. Amikhez ész és logika nélkül, mindenkin keresztültaposva is ragaszkodsz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1932 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:50

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 14:44

Nem. Te a jogaidat akartad kitaposni. Amikhez ész és logika nélkül, mindenkin keresztültaposva is ragaszkodsz.

Figyi: az, hogy eddig nem tudtak hülyére venni, annyit jelent, hogy nem tudtak hülyére venni. Azért én sem rontok be ajtóstól a boltba, és azt hiszem, esélyem nem lenne a hwsw-n bárkitől venni valamit, ha mindenben csak a hibát keresném. De az itt leírt, gyanítom kereskedőktől származó gondolatok igencsak ki tudnak akasztani. Aztán lehet, hogy a hétköznapokban nem így működnek, és teljesen elégett vevőként távoznék tőlük, de ha mondjuk egy középkategóriásnak tekinthető wd vinyót visszavinnék (lekopogom: mind jó), és azért cseszegetnének, mert nincs meg a csomagolás, azt hiszem teljes joggal akadnék ki... Vagy ha valamit nem cserélhető, és levásároltatják, de az aktuális listaáron, ami ugye fél-egy év után fele az eredetinek... Én sem ettem meszet, az nem járja, hogy az én zsebemre menjen a dolog...

Szerkesztette: desiderius 2009. 03. 12. 14:51 -kor

#1933 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:55

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:50

Figyi: az, hogy eddig nem tudtak hülyére venni, annyit jelent, hogy nem tudtak hülyére venni. Azért én sem rontok be ajtóstól a boltba, és azt hiszem, esélyem nem lenne a hwsw-n bárkitől venni valamit, ha mindenben csak a hibát keresném. De az itt leírt, gyanítom kereskedőktől származó gondolatok igencsak ki tudnak akasztani. Aztán lehet, hogy a hétköznapokban nem így működnek, és teljesen elégett vevőként távoznék tőlük, de ha mondjuk egy középkategóriásnak tekinthető wd vinyót visszavinnék (lekopogom: mind jó), és azért cseszegetnének, mert nincs meg a csomagolás, azt hiszem teljes joggal akadnék ki... Vagy ha valamit nem cserélhető, és levásároltatják, de az aktuális listaáron, ami ugye fél-egy év után fele az eredetinek... Én sem ettem meszet, az nem járja, hogy az én zsebemre menjen a dolog...

Viszont joggal néznének rád mint gyújtogató a vizes szalmára mikor a 3 év garis GF7890 1 héttel a garancia idő előtt hogy hogy nem bepusztulna és a forgalmazó XFX ki cseréli egy GF9600GT re, te meg kötnéd az ebet a karóhoz hogy már pedig neked a vásárláskori értékű XFX GT280 kell.

#1934 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:57

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 14:43

Forgalmazó nem egyenlő kereskedő, hanem aki először forgalomba hozza, pl Accer. :sandor:

(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).

#1935 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 15:01

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:57

(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).

Eu jog szerint forgalmazó az aki az adott árucikket közvetlenül a piacra bocsájtotta, ez lehet gyártó illetve vele a kereskedelmi láncban közvetlenül kapcsolatban lévő kereskedő. pl. Tesco Global ZRt ha forgalmazóként "saját" cikket forgalmaz, de ha ugyanazt a terméket más márkanéven forgalmazza akkor ő már csak viszonteladó nem forgalmazó.

Gyártó forgalmazó ugyanaz pl Samsung telefon, vállalja is nevét. Tescoban meg lehet venni.

Tesco telefon Forgalmazó ismert: pl. Tesco Globál ZRt. Gyártó ismeretlen, nem vállalja a nevét ezért olcsóbban kapja forgalmazó Tesco Global ZRt a terméket.

Lehet 2 teljesen ugyanazon termék, de lehet hogy 2x nem ugyanonnan vették. Jó példa erre a Opel/GM motorolaj. Isten tudja hogy ki gyártottja illetve gyártja mostanság, de van.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 03. 12. 15:09 -kor

#1936 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 15:02

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 14:55

Viszont joggal néznének rád mint gyújtogató a vizes szalmára mikor a 3 év garis GF7890 1 héttel a garancia idő előtt hogy hogy nem bepusztulna és a forgalmazó XFX ki cseréli egy GF9600GT re, te meg kötnéd az ebet a karóhoz hogy már pedig neked a vásárláskori értékű XFX GT280 kell.

Ha jól értem, a GT280 nem ugyanaz, mint a GF7890. Csak ugyanolyat követelhetek. De ehhez jogom van akkor is, ha a felajánlott GF9600GT jobb. Persze ha tényleg jobb, és mind a kereskedő, mind én jobban járunk így, nem kötném az ebet a karóhoz. De ha csere nem megy, és mondjuk két éve már csak feleannyiba került a GF7890, és azt a két éves árat akarná levásároltatni, akkor biza nem hagynám... Kereskedői oldalról viszont alaposan megnézném a cuccot, hiszen pont egy héttel a gar. előtt gyanús.

#1937 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 15:06

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 15:01

Eu jog szerint forgalmazó az aki az adott árucikket közvetlenül a piacra bocsájtotta, ez lehet gyártó illetve vele közvetlenül kapcsolatban lévő kereskedő. pl. Tesco Global ZRt ha forgalmazóként "saját" cikket forgalmaz, de ha ugyanazt a terméket más márkanéven forgalmazza akkor ő már csak viszonteladó nem forgalmazó.

Ne keverd már ide folyamatosan az Eujogot, attól, hogy van, és a fordításban ugyanazt a szót használják, még nem jelenti azt, hogy a magyar jogot ki kell dobni. Én veszek valamit, a kereskedőtől veszem, nem a gyártótól vagy attól, aki először forgalomba hozza, vele állok jogviszonyban (tudod: ez egy adásvételi szerződés), őt terheli Ptk alapján a jótállás.

#1938 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 15:09

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 14:50

És mégis mit képzelsz, az a hülye kereskedő át akar baszni és hülyére venni, amikor azt mondja neked, hogy á-á, csomagolás? Na látod, ezzel a szemlélettel van a baj. Köcsög kereskedő, mi? Köcsög vásárló, ja. Megérteni büdös, inkább legyen köcsög mindkettő.
Mivel is volna egyébként bajod? Egy 10x20x3 centis műanyagdarabbal, ugye, amiről a garanciapapír említést tesz. Nem, nem azért, mert ki akar baszni veled, vagy törvényt akar hágni, hanem mert meg akarja könnyíteni mindkettő fél dolgát. De nem, a jog ennél fontosabb, igazad van, csak gondolkozni ne kelljen.
Érdekes, én is egy köcsög vevő vagyok, mégsem keveredek ilyen helyzetekbe, pedig van bőven dolgom mindenféle szirrelszarral, tudom, hogy működik visszafelé a dolog, így tekintettel tudok lenni erre és nem még bonyolítani az intézést. Én a nagykereimmel olyan viszonyban vagyok, hogy meg lehet beszélni sokmindent, akár egy kopasz alaplap is befér az ajtó alatt, és nem jut eszembe, hogy a jogaimra hivatkozzak, mert ugye ilyenkor nekik sem jut eszükbe az EK-s jogkör. Ez azzal jár, hogy a vásárló felé le kell kommunikálni egy-egy ilyen sarkalatos dolgot, elmondani neki, hátha nem olvassa el a garipapíron, hogy barátom, ez van. Ha ez gondot okoz, akkor meg lehet akkor, vásárláskor asztalt verni, hogy márpedig ilyen módon nekem nem jó és nem evszem meg, nem pedig akkor kakaskodni, amikor neadjisten tényleg tönkremegy a termék és akkor ugye nem keveredünk ilyen helyzetbe.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1939 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 15:16

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 15:02

Ha jól értem, a GT280 nem ugyanaz, mint a GF7890. Csak ugyanolyat követelhetek. De ehhez jogom van akkor is, ha a felajánlott GF9600GT jobb. Persze ha tényleg jobb, és mind a kereskedő, mind én jobban járunk így, nem kötném az ebet a karóhoz. De ha csere nem megy, és mondjuk két éve már csak feleannyiba került a GF7890, és azt a két éves árat akarná levásároltatni, akkor biza nem hagynám... Kereskedői oldalról viszont alaposan megnézném a cuccot, hiszen pont egy héttel a gar. előtt gyanús.

Követeld, de nincs gyártásban másfél éve, se raktáron fél éve, akkor mi van? Legalább azonos képességű cseredarab (amibe bele lehet kötni máris), vagy ugye szerződéstől elállás, és akkor a kiskereskedő buktája lesz. Nem véletlenül akarja mai áron levásároltatni, mert ugye logikusan a cseredarab eltérő típus mai ára töredéke annak a kártyának, azt elfogadod, de pénzként nem, pedig reálértékén mégiscsak rosszabbul jártál. A tönkrement kártyád eleve elavult, nem ér annyi pénzt, amennyiért vetted, de ha tönkremegy és nem lehet másként megoldani, te vagy átverve, mert nem az eredeti árát kaphatod vissza készpénzben. Akkor hogy is van ez? Ha működik, annyit ér, amennyit elavult, ha tönkremegy, akkor az avulás nem számít hirtelen és az értéke az újkori lesz? Szerinted ez így normális? Nem a jogot kérdezem, meg az igazat, hanem azt, hogy szerinted ennek így van-e alapja, reális azt mondani, hogy a szabályzás így helyes és mindkét fél számára kielégítő-e, mert ugye erről kéne szólnia a dolognak.

#1940 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 15:24

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 15:16

Akkor hogy is van ez? Ha működik, annyit ér, amennyit elavult, ha tönkremegy, akkor az avulás nem számít hirtelen és az értéke az újkori lesz? Szerinted ez így normális?

Szerintem ez a normális. Azért, mert az ilyen típusú veszteségek ellentételezésére is szolgálna a kereskedő árrése, hiszen egyébként az én jogom nem ingyen van, hanem a kereskedőnek kifizetett összegért...

Szerk.: Én a jogaim hangoztatása mellett sosem gondolom azt, hogy kötelezettségeim nincsenek. Az árat kifizetem, a szándékos rongálástól, kereskedő ilyen módon való átverésétől tartózkodom.

Szerkesztette: desiderius 2009. 03. 12. 15:25 -kor

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.