HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#851 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:39

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:41

nem kene tulzasba vinni az FSP fetist, naluk is lehetnek rossz darabok. egyebkent szntem sem idevalo  :cool:

Csak ismerem a felépítésüket/eseteges hibáikat.
Ez, spec nem bírja az asszimetrikus terhelést. :rolleyes:
"Vita" lezárva, részemről.

#852 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 07:24

Nyunyu is szenved egy ZEN-nel, neki meg akkor hajlandó elindulni, ha még két vinyót rárak :Đ . Lehet, hogy kevés a konfigod hozzá :lol: .
Azért az az Acorp tápot igen nagy merészség ráaggatni erre a cuccra, pláne, hogy a 12V-os kör diódái úgyszólván elégnek ekkora áramtehertől, amit az X850 és az A64 együtt kirántanak húzósabb dolog közben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#853 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 21:11

üdv

..... hat szerintem ne érdekelje a vásárlót,hogy mi van a tápba , meg birja-e az asszimetrikus terhelést vagy sem
csak figyeljen arra,hogy mi van a matricára írva , és azt ne lépje túl...
.... na igen szerintem igy kellene müködni
és a valoság..........................
na mindegy ez csak egy észrevétel volt  ;)

#854 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 21:35

Idézet: wferry - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 21:11

üdv

..... hat szerintem ne érdekelje a vásárlót,hogy mi van a tápba , meg birja-e az asszimetrikus terhelést vagy sem
csak figyeljen arra,hogy mi van a matricára írva , és azt ne lépje túl...
.... na igen szerintem igy kellene müködni
és a valoság..........................
na mindegy ez csak egy észrevétel volt  ;)

Hát nem ilyen egyszerű. Ha minden tápág dedikált, saját szabályzókörrel bírna, nem lenne ilyen baj. De ez nagyon ritka. A többi közös kört használ, ennek ez az egyik ritka, de előforduló hátránya. A valóság pedig már ilyen volt az átkoshban is, amikor a Vörös csillag gyártott itthon tápokat.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#855 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:41

Idézet: stol - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 19:39

Csak ismerem a felépítésüket/eseteges hibáikat.
Ez, spec nem bírja az asszimetrikus terhelést. :rolleyes:
"Vita" lezárva, részemről.

Mi az az asszimetrikus terhelés?

#856 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:49

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 22:35

Hát nem ilyen egyszerű. Ha minden tápág dedikált, saját szabályzókörrel bírna, nem lenne ilyen baj. De ez nagyon ritka. A többi közös kört használ, ennek ez az egyik ritka, de előforduló hátránya. A valóság pedig már ilyen volt az átkoshban is, amikor a Vörös csillag gyártott itthon tápokat.

Hányszor mondjam még, hogy "Vörös Csillag MGTsz elektronikai melléküzemága, Perőcsény"? Há nem bírja kend megtanúnyi?  ;)  :D  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 14:29

Idézet: Lancelot - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 13:41

Mi az az asszimetrikus terhelés?

Van két ágad az egyszerűség kedvéért. Ez az 5 és a 12V. És van egy szabályzóköröd, mellyel mindkettőt szabályzod. Alapeset: 5, 12V-ot terheled, azok elkezdenek csökkenni, elektronika utánahúz nekik. De mi történik, ha csak az egyik ágat terheled? Az elektronika érzékeli a terhelt ág feszültségcsökkenését, ezért a kapcsolóeszközök kitöltését növeli (vagyis több áramot juttat a táp trafójába), így a terhelt ág feszültsége "helyreáll", viszont a terheletlen ágé megemelkedik, mivel nincs terhelve (persze a megemelkedő másik ág ugyanúgy visszahat a szabályozásra, így végül egy egyensúly áll be). Ez asszimetria, mely szélsőséges esetben akkora lehet, hogy a táp védelmét (ha van) billenti. Mivel ez az eloszlás nagyon sztochasztikusan alakulhat, ezért helytelen dolog egy tápot egy akármilyen konfiggal terhelve megítélni a kimeneti feszültségeik pontossága alapján.

Szerkesztette: didyman 2005. 12. 02. 14:33 -kor

#858 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:02

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 15:29

Van két ágad az egyszerűség kedvéért. Ez az 5 és a 12V. És van egy szabályzóköröd, mellyel mindkettőt szabályzod. [...]

Ezért jó, ha mindkét ágra külön szabályzókör van :)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#859 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 17:01

Köszi a  precíz választ.

#860 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 19:56

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 16:02

Az esetek nagyon nagy részében teljesen felesleges, és nagyon nem költséghatékony :) .
Szvsz, tekintve, hogy az alaplapon, kártyákon jószerivel az összes eszköznek saját, önálló VRM modulja van, sokkal kívánatosabb lenne mindössze egyetlen fesz előállítása, de azt sokkal precízebb módon. Lenne mind gondolkozni ezzel is, de tkp. ha megnézed: A PC-tápból kijön most jelenleg 4 féle feszültség+ készenléti. A -12V terhelhetősége okán nagyon egyszerűen előállítható lenne az alaplapon (a tápban sem bonyolult a módja, de már rég nem a trafóról jön a -12V, hanem az áramváltóról). A PCI eleve sokszor a lapon stabilizált 3,3V-al táplálkozik (ez az 5V-os ágból jön), a memóriák 2-3V körül mennek, a csipkészletek is saját VRM-el bírnak, a proci is. VGA-n eleve saját VRM van megint, csakúgy, mint a legtöbb hangkeltőn, meg egyéb PCI eszközön, de igaz ez a vinyók elektronikájára is, ahol a vezérlő tuti nem 5V-on megy, hanem az 5V-ból előállított 3,3V-on pl, de még a flash memória is olyan, hogy kér egyféle feszt és aztán saját maga állít elő mindent, pl. a cellák törléséhez szükséges feszt. Vagyis, van egy tápunk, ami előállít 4 féle feszt, a maga "tökéletlen" módján, jól egymásra hatva, ezt elvezetjük jóóóó nagy áramokkal, jókora veszteségekkel (3,3V-nál ugye nem véletlen a "remote" vezeték, amin nagy áram nem folyik, hanem a csatlakozótól biztosít közvetlen visszacsatolást) mindenfelé, hogy aztán ott újra mindenféle VRM-el előállítsuk azt, ami kell. Anno ugye minden logika TTL 5V-on ment, 12V meg kellett a motoroknak, meg a soros kommunikációhoz, negatív feszek soros porthoz és egyes FET áramkörök megfelelő előfeszítéséhez. Nagyon ritkán volt pl. 9V-os áramkör, pl. hangkeltő végfokánál. Aztán jött a 3,3V-os logika...És az egyre kisebb magfesszel járó procik, mert pl. 3,3V-on igen nagy disszipációk lennének. Most meg már mindennek saját VRM-je van, melyek önmagukban képesek 80dB-nél is jobb elnyomásra más zavaró tényezők mellett, amit ezen felül kívánnak, az a kapcsolóüzemhez elengedhetetlen, jó minőségű pufferelés és némi szűrés (kondenzátorok minél közelebb hozzájuk, meg tekercsek).
Szóval a dolog leegyszerűsödne, a tápegység feladata a hálózati fesz megfelelő szűrése, védelem és kezelhető szintűre történő alakítása-de csak egy ágon, ami magasabb feszültségű, így kisebb kivehető áram elég lenne, nem lenne akkora probléma a vezeték ellenállása sem. Ez nem biztos, hogy az előforduló legmagasabb, 12V lenne-hanem 24V mondjuk.
És hogy mennyire érdemes lenne ezen gondolkozni, arra remek példa a noteszgépek, és egyes ITX lapok ezirányú megoldása, ahol a törpefesz oldalon mindössze egyetlen betáp van, a többit a noti ott intézi, ahol kell. És nem gond a TFT inverterének zajossága, a proci sem lesz instabil a merevlemez lökéseitől, pedig ott nem olyan könnyű pl. párezer uF kapacitást összehalmozni, mint mondjuk egy alaplapon.

#861 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 08:56

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 16:02

Az, csak a 460-as server FSP-ben van. ;)

#862 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 03. 09:01

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 13:49

Hányszor mondjam még, hogy "Vörös Csillag MGTsz elektronikai melléküzemága, Perőcsény"? Há nem bírja kend megtanúnyi?  ;)  :D  :D

...mert eddig, ahányszor elmondtad, mindig sert ittunk! Ki tud erre figyelni, mikor egy olyan fontos dologgal vagyunk elfoglalva?

Há' mi az én agyam, hyperthreading?

#863 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 15:02

Azt a hét meg a nyolcát! Szeretem az ilyen hozzászólásokat, ahol látszik, hogy tényleg ért is a témához, aki szól, és nem nulla-konyhatapasztalat alapján ötletel.
Gratz Didyman.
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#864 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 09:09

Idézet: Kraken - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 15:02

Azt a hét meg a nyolcát! Szeretem az ilyen hozzászólásokat, ahol látszik, hogy tényleg ért is a témához, aki szól, és nem nulla-konyhatapasztalat alapján ötletel.
Gratz Didyman.

Nekem, viszont nincs időm ilyen szép hosszúkat írogatni, bocsássátok meg nekem. :rolleyes:

#865 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:02

SEITEC 256MB PenDrive

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Ócsó, szép, pár hét/hónap után bexarik. Nekem volt, hogy a kezeim között halt meg, pedig csak a formázást csesztem el... És ez már a sokadik a készletünkből...
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#866 Felhasználó inaktív   x-not 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 08. 19:36

TV-Shopos Sauna Beltet ne!!!!!
:confused:  :confused:
//ha a szüleidnek nem voltak gyerekei,nagy valószínüséggel neked sem lesznek//

#867 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 13:23

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 12:02

SEITEC 256MB PenDrive

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Ócsó, szép, pár hét/hónap után bexarik. Nekem volt, hogy a kezeim között halt meg, pedig csak a formázást csesztem el... És ez már a sokadik a készletünkből...

Hmmm... A melóhelyen 3-at használunk belőle és nem is keveset kapnak. Nekünk semmi gondunk velük...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#868 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 15:05

Logitch Cordless Desktop (Y-RK56), újonnan véve. Az egér a legkülönbözőbb felületeken rosszul működik és nyikorog a gombja. Cserére nincs sok esély, de ha ott is hagynám a szervízben, kb. 2 hét múlva mondanák meg, hogy nincs baja. Fehér színű A4-es lapon kell próbálgatni állítólag. Az tényleg szépen mutat az asztalon.

#869 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 16:56

Idézet: x-not - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 20:36

TV-Shopos Sauna Beltet ne!!!!!
:confused:  :confused:

Semmilyen TV-Shopos cuccot se! :) Ha nem is Pocsék Áru, de kétszer annyiba kerül postával, ÁFÁ-val meg extraprofittal együtt...
... a trip back in time is all I need ...

#870 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 20:53

Titan NanoBlue (vagy Nano Blue mittudomén) procizsírt ne vegyetek! Kedves falumban, Debrecenben csakis ilyet sikerült vennem, 5 bolt és pár kilométer bejárása után (a kedvencem az volt, amikor bizonygatták, hogy paszta nem is kell a proci és a borda közé, mert akkor nem érintkezik a fém...).
Felkentem, feltettem, és a gép még az oprendszer felállásáig sem jutott el, kikapcsolt a hővédelem. Nem, nem tettem fel rosszul a bordát, mert ezt a műveletet megismételtem még 3x, ugyanazzal az eredménnyel. Mikor a hűtőt levettem a prociról, a paszta szinte lefolyt a borda aljáról...
Aztán kikönyörögtem egy havertól egy kis Thermaltake pasztát, és voilá, szépen, gond nélkül megy minden. Szóval ezt a pasztát kenjék a hajukra a gyártók!  :mad:  :down:  :bolond:
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.