HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 13:36

Fusi érdekes téma.

Karácsonykor 4 Fusi gépet kellett telepítenem, és a gyorsabb haladás miatt a hozzá tartozó Fusi 17” TFT-ket is használatba vettem. 4db egyforma moncsi volt egyszerre a asztalon, a hozzá tartozó 4db egyforma Fusi géppel meghajtva.
A tapasztalat: Nem volt 2 egyforma monitor :eek:
1 volt pixelhibás.
1 volt halványabb képpel.
1 volt amelyik bekapcsoló gombja nem világított kéken üzemi állapotban, csak sárgán suspend módban.
És volt egy a négyből amelyik kifogástalan volt :omg: 

A tanulságot vonja le mindenki maga  :confused:

#1142 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:32

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 7:16

Hali!

Ez lehet, hogy nem Pocsék Árú, de mindenképpen rossz tapasztalat, vagy csak a saját lúzerségem, de azért leírom, hátha segítek valkinek...

Tegnap vettem (mert kellett) egy 19 colos FujicuSiemens LCD-t a MediaMarkt-ban. Nem voltak rosszak a paraméterei, a külleme is megtetszett. Kifizethető áron is volt.
Levettem hát egy bontatlan csomagot és hazavittem.

Az első bekapcsnál elszállt a belső öröm, amit egy új cucc okoz, mert a felső egyharmadon, kb középen díszelgett egy zöld pötty, ami bizony pixelhiba volt...

Azonnal visszavittem, hogy kicseréljék hátha jobb lesz és örülhetek végre egy kicsit, de sajnos az eladók rosszkedve és a késői időpont miatt az újonnan polcról levett árut sem próbáltam ki. Csak otthon döbbentem rá, hogy a jobbszélen megjelenő kis piros pötty szintén pixelhibát jelent...

Ekkor teljesen feladtam. Tudtam jól, hogy hibáztam, mert nem próbáltam ki a helyszínen, dehát bíztam benne, hogy ilyen nem fordul elő főleg 2X, megaztán 20:45-kor már mindenki fáradt volt stb...

De azért azt hogy ez előfordult, a gyártónak is lehetne több gondja a minőségellenőrzésre.
Ma megint mehetek vissza, de ha egy mód van rá nem veszek FujicuSiemens-t...

Üdv: SajtosG

Én dolgoztam anno a kereskedelemben egy rövid ideig......
Ugye azt tudjuk,hogy a gyártók egy bizonyos pixelhiba szám alatt nem vállalnak garit. Ez tiszta sor. Namármost,ha pl Te visszaviszed három napon belül a pixelhibás monitorodat akkor azzal mi történik??Rosszabb esetben visszacsomagolják és eladják újra másnak,hátha nem veszi észre. Jobb esetben visszakerül a gyárba,ott újracsomagolják és más csatornákon keresztül újraértékesítik.Sajna ez van,hisz a gyártó nem tekinti 1 pixelhibával hibásnak a terméket.
Amúgy sokféle monitort láttam nagy mennyiségben és azt kell mondanom,hogy ki kell fogni jó "eresztéseket" :) Legyen akár LG,FSC,Samsung,Acer,stb. mindegyiknél láttam már egyazon típusból gyengébb szériát.Valszeg újracsomagolt cuccok voltak.
Pl én 2004 augusztusban vettem sulinetre az FSC S17-em.Szerencsére ki tudtam próbálni,mert ott vettem ahol melóztam.Elvettem egyet és elsőre hibamentesbe nyúltam :) Abból a sorozatból,ami akkor volt a cégnél (kb 60 db) egyet sem hoztak vissza pixelhibával.Ezt megelőzően olyan 2003 végén 2004 elején volt egy katasztrófális eresztés FSC S17-ből,amikor is majdnem mindegyik pixelhibás volt.......
Szal ez van.Ha az ember TFT vesz meg kell nézni,így elkerülheti a kellemetlenségeket.

Szerkesztette: Zsotee 2006. 08. 23. 18:33 -kor

Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#1143 Felhasználó inaktív   sajtosg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:58

Idézet: Zsotee - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:32

...
Szal ez van.Ha az ember TFT vesz meg kell nézni,így elkerülheti a kellemetlenségeket.

Igen, ki kell próbálni...tényleg..de ilyet nem láttam nem hallottam és iszonyat ideges vagyok nemtudom kire mire, de a fejemet verem a falba...

Tegnap visszavittem a második pixelhibás FuSie moncsit és mondanom sem kell, hogy más gyártó termékét akasztottam le a polcról... kicsit drágább SONY-t.

...azt sem kell mondanom ugye, hogy tanultam a hibámból és csak kipróbálás után vittem el...
(most arról nem beszélek, hogy ez a művelet mennyi ideig tartott)

és láss csodát otthon megjelent az a bizonyos kis bosszantó (ezúttal zöld) pötty a jobb alsó részen  :confused:

meg vagyok átkozva kétségtelen...folyt köv ma meló után  :cool: 
egyszer úgyis lesz yó monitorom

#1144 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:38

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:58

Igen, ki kell próbálni...tényleg..de ilyet nem láttam nem hallottam és iszonyat ideges vagyok nemtudom kire mire, de a fejemet verem a falba...

Tegnap visszavittem a második pixelhibás FuSie moncsit és mondanom sem kell, hogy más gyártó termékét akasztottam le a polcról... kicsit drágább SONY-t.

...azt sem kell mondanom ugye, hogy tanultam a hibámból és csak kipróbálás után vittem el...

és láss csodát otthon megjelent az a bizonyos kis bosszantó (ezúttal zöld) pötty a jobb alsó részen  :confused:

Hú vazz,hát tényleg nincs szerencséd. Sajnos ebből látszik,hogy önmagában milyen az adott cucc márkája,semmit sem jelent........Alaposan meg kell nézni a cuccot,lehetőleg valami tesztprogival. Pl van a Nokia Monitor Test nevű program.Fél mega az egész,egy pendrive-ról futtatható és azzal meg tudod nézni az összes alapszínt,ha van valami pici akár alpixel hiba is,az ott kijön.
Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#1145 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 08:17

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 8:58

Nem lehet, hogy szűllításkor történik valami?
A boltban jó volt, otthon már nem. :think:  :think:
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1146 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 14:47

csak bele-bele olvasgatni tudtam, de emlékszik valaki ebben a topicban (esetleg előzményekben) LG notebookra? köci
.SzPA

#1147 Felhasználó inaktív   sajtosg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 07:15

Idézet: Zsotee - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 16:38

Hú vazz,hát tényleg nincs szerencséd. Sajnos ebből látszik,hogy önmagában milyen az adott cucc márkája,semmit sem jelent........Alaposan meg kell nézni a cuccot,lehetőleg valami tesztprogival. Pl van a Nokia Monitor Test nevű program.Fél mega az egész,egy pendrive-ról futtatható és azzal meg tudod nézni az összes alapszínt,ha van valami pici akár alpixel hiba is,az ott kijön.

...folyt köv: nem fejeződött be ám ilyen egyszerűen a téma  ;)

Visszavittem a SONY-t, vevőszolgálaton már mondták, hogy itt a monitoros srác és egyből fogadtak. Monitort elvették, kipróbálásra, és nézték nézték, de nem találták a hibás pixelt...mondom eeeh. miazhogynemtalálják. Néztem én is és tényleg nem volt ott. Meghülyültem, mondom tökönszúrom magam, ha tényleg nincs hibás pötty. Aztán szerencsére meglet...kicsit megkocogtatva feltünt, aztán kicsit megkocogtatva eltünt: bizonytalan hibás pixel.

Ezután mondták, hogy ebből a típusból már csak egy darab van, azt is aznap  reggel állították be a polcra. Mondom jó lesz az is... odamentem és legalább egy negyed órán keresztül néztem, próbáltam megkeresni azt az idegesítő jelenséget, ami az előző három monitoron éktelenkedett. Szerencsére nem találtam. Hazavittem és szerencsére azóta is tökéletesen működik (kop-kop-kop).

Kicsit húzós volt, de végre megvan  :cool:
Tanulság: nemtudom, mondjuk annyi, hogy próbáljátok ki a cuccokat, ha van rá lehetőség. De ezt gondolom eddig is tudtátok

#1148 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:33

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 8:15

(kop-kop-kop)

Ne kopogtasd, mer' előjön! :D  ;)  Egyébként jó, hogy hepienddel zárult. :up:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1149 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 13:54

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 7:15

(kop-kop-kop).

Kicsit OFF, de erről eszembe jut az a story, ami egy volt tanárommal esett meg: hazavitte a szép, új számítógépét, és hát, ahogy egy autónál, vagy bringánál szokás, jól megrázta hogy megnézze, rendesen össze van-e rakva.
A gépet szerencsére kikapcsolva rázogatta, semmi baja nem lett (jól volt összerakva :) ), de a monitort bekapcsolva ütögette. (még anno 14"-os volt, nem túl testes darab). Azon biza futott a kép, az akció közben.
Vissza is vitte, a szervízesek természetesen az asztal alatt fetrengtek percekig, mikor az illető úr elmagyarázta a problémát... és kicserélték viccből egy olyanra, ami rázogatás közben volt jó, defaultba meg rossz...:)  ;) Aztán persze visszacserélték, amikor a tanárember másodszor vitte be ezt a monitort.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#1150 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 08:46

Mivel javitó műszerészként dolgoztam hazánk egyik tv gyárába volt rálátásom a dologra.Ez a napi több tizezres legós összerakás megöli a minőséget,10-dik óra után már 50% fölött volt a selejt.Ezt okozhatta a embertelen körülmények meg az alkatrészek silány minősége is,a sárgák evvel nem foglalkoznak nekik csak a mennyiség a fontos.Ja egyébbként  a  feketemunka melegágya az a hely és igy gyártani minőséget lehetetlen... :rolleyes:  :down:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1151 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 08:57

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 8:15

[...]
Tanulság: nemtudom, mondjuk annyi, hogy próbáljátok ki a cuccokat, ha van rá lehetőség. De ezt gondolom eddig is tudtátok

Én nem vesződtem a boltban a próbával: megvettem, aztán otthon kényelmesen teszteltem.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1152 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 09:17

Hát igen ez az egyszerűbb megoldás, hiszen, ha nem jó, akkor vissza kell vinni, ráadásul a boltok nagyrésze nem cserél egy pixel miatt.
Akkor jön a fenyegetőzés, kiabálás a fórumokon stb.
Ténylg sokkal egyszerűbb mint a boltban kipróbálni és a jót hazavinni...

#1153 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 09:22

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 10:17

Hát igen ez az egyszerűbb megoldás, hiszen, ha nem jó, akkor vissza kell vinni, ráadásul a boltok nagyrésze nem cserél egy pixel miatt.
Akkor jön a fenyegetőzés, kiabálás a fórumokon stb.
Ténylg sokkal egyszerűbb mint a boltban kipróbálni és a jót hazavinni...

Ja...hogy te általánosságban beszélsz:)

Én pedig a saját esetemről.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1154 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 18:09

Bocs, de aki TFT-t vesz és nem csekkolja le a boltban, hogy van-e rajta hibás pixel, az magával szúr ki.

Pl. amikor én vettem (jó rég, vagy három éve) a TFT-met, a harmadik kipróbált monditor volt hibamentes. És persze az Acer (és a boltok 99%-a) sem cserél egy hibás pixelre...

#1155 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 19:04

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 19:09

Pl. amikor én vettem (jó rég, vagy három éve) a TFT-met, a harmadik kipróbált monditor volt hibamentes. És persze az Acer (és a boltok 99%-a) sem cserél egy hibás pixelre...

Akkor csak én vagyok süket mázlista, hogy idén vagy 100 darab felett ment át a kezem közt, de nem láttam gyárilag pixelhibás monitort? Fene sem csomagolgat, meg próbálgat, ha júzernek nem tetszik, akkor valamire majd jó lesz...
Make love not Wor.

#1156 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 21:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 20:04

Akkor csak én vagyok süket mázlista, hogy idén vagy 100 darab felett ment át a kezem közt, de nem láttam gyárilag pixelhibás monitort? Fene sem csomagolgat, meg próbálgat, ha júzernek nem tetszik, akkor valamire majd jó lesz...

Hát lehet.
Pár gyártótól eltekintve, kiknél működik a "zéro pixel hiba" (''Zero dead pixel''), az is 3 naig, nehéz ráverni nagykerre a pixelhibás monitort. Nagykerben vásárláskor meg ki tudja kipróbálni? Van ilyen, ki ezzel "pöcsöl"?
A felhasználó (jogosan) pedig azt szeretné, hogy hibátlan terméket kapjon. Egy idő után vagy a felhsználókat hajtod el és égnek mered a hajad, ha ki akarják próbálni a TFT-ket, vagy ott állsz a nyakadon egy halom pixelhibás TFT-vel, és a nagykerek rajtad röhögnek.
100-ból már pár darab pixelhibásnak össze kellett volna jönnie a statisztika alapján.
Kereskedőként örülj, ha kukák/vakok a vevőid!  :D 

#1157 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 06:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 20:04

Szerintem nézzél meg valamelyik kiskerben N szériás nyamnyungot párat, kizárt, hogy ne találj közte pixelhibát. De ha az elmúlt 100-ból egyet sem láttál, lehet, hogy nem is tudod, mijazapixelhiba?  :Đ

#1158 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 10:41

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 7:38

De ha az elmúlt 100-ból egyet sem láttál, lehet, hogy nem is tudod, mijazapixelhiba?  :Đ

Tudom, mert a Viewsonic cuccok pld. erőteljesen hibásodnak, pedig régen iszonyat nagy márka volt. Júzereknél szoktam olyat látni, azért gondoltam csak felismerem, de egyik céghez idéntől már kb. heti 5 monitort veszek, aztán szintén nem futottam bele.

Samu N-eset is vettem párat kamura, kibontás nélkül, szóval úgy látszik nagy mákom van.
Make love not Wor.

#1159 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 10:43

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 22:45

Kereskedőként örülj, ha kukák/vakok a vevőid!  :D 

Én megválogatom őket, aztán árrésembe belefér az is, hogy ha pixelhibás, akkor kap egy "internal use only" címkét, oszt megy a cucc a "majd dosszié" fedőnevű helyre, meg valami szerverszoba mélyére, oszt kész.
Make love not Wor.

#1160 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 11:33

Nagyon pocsék árú:Matsonic MS8308D/E Socket A alaplap :mad:
Egy ideig ez a szar alaplapom volt már régen, olyan dolgokat produkált hogy miközben játszodtam pittyegett csak úgy egyet, s aztán el kezdett forogni az emberke akivel játszodtam akármelyik játékban :eek: , aztán jöhetett a gép újraindítása, mert ha kiléptem a játékból csakugyan szarozott, ösze vissza mindent jelölt ki ha egy ikonra kattintottam és nem lehetett bírni, újraindítottam a gépet majd működött minden rendesen. :reklamacio:
És biztos nem vírus okaozta ezeket!!!

Ilyen szart nehogy vegyetek, mondjuk már használtan ha kaptok, mert tudtom szerint már semmiféle MATSONIC alaplapot nem gyártanak.De használtan nehogy vegyetek ilyen szart!!!
Qwerty4

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.