HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 19:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 9:31

Ezt tudom, de nem csak LCDről beszéltem, hanem a "csókolom, elromlott a laptopom" problémáról. Ha nem indul, akkor szakszerviz alaplapot cserél, aztán húde drága lesz. Kis maszek meg lehet csak a biztosítékot forrasztja megfelé. Aztán itt kezdnek jönni a spéci szerszámok. Nyilván HDD-t, TFT-t, ilyemit nem javít, de DVDolvasójában mát elpöcsöl a mechanikával, fókusszal, szervóval, mert szakszervizben az is 60 küvecs, mert csere.

Köszi a válaszokat. A gép február 7 óta még szervizben van, szóval én magát a márkát nem bírom látni. Szerinted játsszam végig a KERMI vizsgálatot? Már sem időm, sem türelmem nincs hozzá. Szerencsére a párom is tud LCD-t cserélni, meg a rendszergazdájuk vette át az egész ügyet. Én a Dell-re voksolnék, nagyon jól bevált már nekünk. Esetleg mennyiért tudnék megszabadulni tőle, de minél hamarabb? (Bár még van kis esélyünk a Fogyasztóvédelmi vizsgálatra. Én egy barom vagyok, ha eszembe jut a 218 000Ft......ezen sajna nem tudok túljutni. Főleg, hogy a Dell egy nekem  már megfelelő típusa 227000Ft+hozzá jön, hogy a párom nem cseszeget érte, semmi szemrehányás, "hogy én megmondtam, hogy csak azt ne".....ez még durvább ) Ne haragudjatok, ha nem idevaló, amit írtam, de még mindig magam alatt vagyok a végösszeg miatt. Na meg amiatt, hogy van egy laptopom elvileg, és 20GB-os 'vésztartalék gépünkön' (a hugom kapta 8éves korában) szarakodom itthon. (elnézést)

#1302 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:06

Sziasztok!
Fujistsu notebookom további storyja: ma 2007. március 14-én kaptam levelet a Fujitsu Magyarország Computers KFT-től. Hajszálrepedés okozta az LCD folyást, ami valószínűleg fogásra keletkezett. Ez utóbbit mi állapítottuk meg, mivel leírtam már az előző hozzászólásaimnál, hogy nem esett rá semmi. A nagyszerű szervízhalózatnak 1 hónap kellett, hogy erre rájöjjön. Még a Fogyasztóvédelmi vizsgálat hátra van. Mostmár biztosak vagyunk benne, hogy a nagyaszerű Amilo sorozat egy selejt darabját vásároltam meg. A tanulópénz drága volt, egy darab termékünk sem lesz, ami Fujitsu vagy hasonló. (Nem mondom, hogy mind szar ennek ellenére.) Ami a pofátlanság teteje, hogy a garanciális gépre a hibakutatást is ki akarják velem fizettetni!!!

#1303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:25

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 14:06

Ami a pofátlanság teteje, hogy a garanciális gépre a hibakutatást is ki akarják velem fizettetni!!!

Mondjuk ezen a hibán nincs túl sok kutatnivaló, bontani sem kell, meg így TFT-t nem is nagyon szoktak. Minek? Be van törve, oszt jóvan.
Make love not Wor.

#1304 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 14. 17:21

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 14:06

Ami a pofátlanság teteje, hogy a garanciális gépre a hibakutatást is ki akarják velem fizettetni!!!

ez igen mokas lenne, ha sikerulne nekik. az LCD mukodeskeptelensege nagyon gyorsan megallapithato es a dolog itt veget is er, teljesen folosleges az LCD pontos hibajanak a megallapitasa, mivel az LCD nem javithato fodarab.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1305 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 17. 19:05

További fejlemény a laptopommal kapcsolatosan: megjött a FuSi M.o. Kft. szerinti vélemény: szerintük egy kb. 10 cm-es tárgyat zártam a laptopomba, az okozta a hibát. Ez azért mókás, mert a szerviz szerint "még a táskámat pakoltam rá". A független szakértő (jól menő vállalkozást vezet, ő maga is javít gépeket, megfelelő végzettsége is megvan) szerint lehetetlen, hogy nincs külsérelmi nyom, törés. Ha egy 10 cm-res tárgyat közé zárok, akkor annak látható sérülése lenne. (pl. kulcscsomó) Amit még furcsának tartott, hogy 2 pontnál "folyik" az LCD, nem a 2pont  között és tovább. (Ha tárgy okozta volna a törést, akkor az folyamatos lenne. A gép még szervízben van, mielőtt bevittük, azelőtt megnézte és összevetette a kapott papirokkal.) Természetesen az egész paksamétát odaadtam neki, már válogatni sem volt kedvem, szerinte műszaki hiba történt. Valamint azt is közölte, hasonló hibával vittek hozzá egy Acer Travelmate laptopot, először ránézett, megállapította, látható törés nincs, a gép garis, ezért felküldte a szakszervízbe, 2és fél hét alatt a cucc megfordult, cserélték a monitort. És eszébe sem jutott a szállítási díjat felszámolni. Bocs, ha megint hosszú lett, de még mindig tudnak meglepetést okozni. És azért írtam le, mert tanulságos. Amit még feltételeztek, mivel 3 hónapot késtek a garival, megkérdezte a független szakértő, hogy nem lehet, hogy előttem azt a gépet valaki már visszavitte. (Úgy gondolom, ez már nagyon meredek lenne, mivel 6 hónapig működött, meg dobozból vettem ki. Ha visszaemlékszem, minden fel volt rá telepítve. Ez utóbbi már nagyon gonosz feltételezés lenne. )

#1306 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 13:19

Írd meg nekik tértivevényes levélben, hogy az ő szakvéleményüket nem fogadod el és kéred független szakértő véleményét.
Amennyiben ezt megtagadják, úgy nem tszenk eleget a jótálási kötelezettségünknek, és elállsz a szerződéstől, amennyiben nem fizetik vissza x napon belül az árát felszámolást fogsz kezdeményezni ellenük. bla bla bla
A pontos levél a www.fogyasztovedelem.hu oldlán már meg lett fogalmazva ugyanitt megtalálod a független szakértők listáját is.

#1307 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 18. 14:29

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 13:19

Írd meg nekik tértivevényes levélben, hogy az ő szakvéleményüket nem fogadod el és kéred független szakértő véleményét.
Amennyiben ezt megtagadják, úgy nem tszenk eleget a jótálási kötelezettségünknek, és elállsz a szerződéstől, amennyiben nem fizetik vissza x napon belül az árát felszámolást fogsz kezdeményezni ellenük. bla bla bla
A pontos levél a www.fogyasztovedelem.hu oldlán már meg lett fogalmazva ugyanitt megtalálod a független szakértők listáját is.

Köszi a választ, így lesz.

#1308 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 15:57

igen mókásnak tarom, hogy egy usákiából 42 ezer forintért áfával/vámmal beimportálható alkatrész miatt a FuSi magyarország képes ezeket a köröket megfutni :(
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1309 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 24. 12:13

Sziasztok!
Laptopom további story-ja (merthogy még mindig nincs vége): tegnap felhívtam a szolnoki Karakter Kft-t, hogy elhoznám a gépet, erre közölték, hogy a garanciális gépre fizessek 7080Ft bevizsgálási díjat! Kérdeztem, mi alapján, de nem igazán tudtak válaszolni. (Ekkor már megkaptam a J-N-Sz megyei Fogyvédelmi felügyelőségtől a szükséges tájékoztatást, valamint a törvényeket és ahová ilyen esetben fordulni lehet) Szerintük 'garanciális gépre egy fillért sem kérhetnek, még szállítás címén sem, a válaszuk az volt rá: oldják meg, nem a maga dolga.' (Ezt sokan nem tudják.) Az agyam elöntötte a lila köd, felhívtam a FuSi Mo. kft-t (nem volt egyszerű, mert üzenetrögzítőre vannak állítva, és maguktól nem hívnak vissza) Beszéltem egy munkatársukkal, elmondtam a story-t, ebbe már volt Fogyvédelem, ügyvéd stb. Mondanom sem kell, készségesebbek lettek. Azt mondták, semmiképp se fizessek, írjak panaszlevelet. Erre én: maguk már válaszoltak is március 14-én kaptam meg a levelet. Mondták, nem tudják, írjam mégegyszer. (A szervíztől a hiba oka az: 'ráraktam a táskát', FuSi Mo. Közzézártam egy 10cm-es tárgyat.) Szóval valószínűleg írtak valamit, hátha leráznak...Úgy döntöttem, nem érdekel mostmár kivárom a végét. Ha nem idevaló, szóljatok. Azért írom, mert tanulságos és nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet. Egyébként ha nem tájékoztatnak, valószínűleg kidobtam volna azt a 7080ft-ot a rossz gépre. A T-com-nál jártam ügyintézni,(tőlük vásároltuk a hugom Acer notebookját)  a story-t elmondtam egy informatikus munkatársnak. Megkérdeztem nem vizsgálná-e meg a gépet ő is (már volt egy pár szakértőnél), természetesen fizetnék, erre nézett rám és közölte: 'hölgyem ezért nem kérek pénzt, de ha megvannak a papírok, és lehetséges, megnézzük.' Szóval vannak még rendes emberek, a J-N-Sz megyei fogyvédelem előtt is le a kalappal, nem hatáskörük, de segítettek. Tényleg bocs, ha hosszú, meg nem lejáratás a célom, ettől függetlenül még mindig nem állítom, hogy sz...r márka de sokan esetleg feladják a felénél és buknak kemény 100 000-reket.

#1310 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 22:04

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 12:13

A T-com-nál jártam ügyintézni,(tőlük vásároltuk a hugom Acer notebookját)

Hol vettétek a húgod notebookját?  :confused:
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#1311 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 25. 10:23

Idézet: zako - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:04

Hol vettétek a húgod notebookját?  :confused:

Nincs vele gond, jól működik. Előtte megmutattuk néhány informatikusnak az ismertetőt, a párom és rendszergazdájuk véleményét is kikértem.  Az én notebookom esetében elsősorban a pesti szakértők véleményére alapoztunk, de természetesen minden hozzáértőt megkérdeztünk. (A meglepő, hogy minden független szakértő ugyanazt mondta.) Ettől függetlenül tanultam a dologból, találtam egy bevált számítástechnikai üzletet megfelelő végzettségű eladókkal, csak ott vásárolunk ezentúl, másütt nem. A termékeik nem mondhatók olcsónak, de megbízhatók.

#1312 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 12:04

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 10:23

A termékeik nem mondhatók olcsónak, de megbízhatók.

Terméknek elég gyakran nincs köze a vásárlás helyéhez, főleg notebookoknál, ahol Acernek ugye központi szervize van Szlovákiában, oszt leírod a hibát, futár viszi, hozza.
Make love not Wor.

#1313 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:00

Most nem konkrétan a notebookokra gondoltam, hanem arra, hogy tanultam a hibámból, ezentúl olyan helyen vásárolunk, ahol az eladó tudja is miről beszél, tájékoztat is (még ha több idejébe kerül is), nem csak 'perkáld a pénzt oszt húzzál'. Valamint inkább minőségi terméket választunk. (Párom Dell notebookja, Kodak fényképezőgép stb. Ezek nagyon jók.) De az a  fő probléma, hogy sajna ma már igazán nem lehet tudni, mi a minőségi termék. Ezt úgy próbáljuk kivédeni, hogy kerüljük a 'no name' cuccokat. Ez nem igazán idevaló, de leirtam. A FuSi notimmal kapcsolatosan egyelőre várunk.....(Az Acert és FuSi kb egy időben vettük, kicsi eltéréssel) Aztán találtunk egy megbízható számítástechnikai üzletet. Valamint az is fontos, hogy ne csupán kereskedelmi végzettséggel rendelkezzen az eladó. (Elnézést, ha ezzel valakit sértek, nem ez a célom....)

#1314 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:53

namost.
az embet kiszemel ár, specifikáció stb. szerint több elektronikai terméket. majd beírja a gugliba leírás, fórum, hozzászólás, gond, probléma, szar stb -vel ráfejelve, tetszőleges sorrendben. megrágja, oszt, belevág. ha van hozzá garkiterjesztés, perkál, mint a katonatiszt pluszban, vagy ott veszi meg ahol több van rá. eladó cég neve bekerül a gugliba fentiek + szemét, csaló stb-vel kiegészítve. aztán csak annyi a dolga, h imádkozik, miszerint ne menjen tönkre, vagy ha gondja van, a gariidőn belül  legyen...

Szerkesztette: avman 2007. 03. 25. 18:57 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1315 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 15:19

MSI DIGI VOX A/D II TV TUNER USB2.0:

Webről csak driver jön le friss, az is nyögvenyelősen. Magát a szoftvert csak a CDről lehet telpíteni. első nekifutásból kezdőképen kínaiul beszél (ld. melléklet), de kis .ini hegesztés után már végre angol verziós.

Nem fog be minden csatornát, és iszonyat hangyaháborús képe van. Előző verziója persze fullos volt, webről is volt SW, friss driver, ágybahozta a reggelit, csak ugye nem kapni, modellváltás, blábláblá.

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#1316 Felhasználó inaktív   Pagi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 21:54

Pocsék áruk: SIS csipszetes deszkák (lassú, ennek ellenére hamar megdöglik), AMD ATHLON XP sororazatu cpu-k (látszólag müködik, ennek ellenére hibázik, ezt a prociba épitett cache hibája okozza), mindenféle MERCURY termék (nem részletezem, egy kalap f*s az összes, igaz jó árba van, de nem elég egyszer megvenni...), SAMSUNG és egyéb SAMSUNG elektronikával szerelt monitorok (sortrafó 3 éves korban nyek, kamusíkképcső a vevő becsapása), SAMSUNG HDD-k (40-es még jó volt, az összes többi silány, nem ritka, hogy 2-3 hónapos korban kifingik, kattog), ELIXIR márkáju ramok (gyakran bad-esek, windows hibázik vele), ABIT régebbi alaplapjai (kondik kinyilnak, ez nem nagy gáz, mert legalább könnyű orvosolni és jobb lesz, mint ujkorában), CODEGEN tápok (erről nem éppen a codegen tehet, mivel nagyon sok a hamisitvány, általában pont ezek mennek galyra. Vargáné-jnc-lc tápok (nem kell bemutatni).

#1317 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 22:09

Idézet: Pagi - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 21:54

SAMSUNG és egyéb SAMSUNG elektronikával szerelt monitorok (sortrafó 3 éves korban nyek, kamusíkképcső a vevő becsapása)

:think:

Idézet

SAMSUNG HDD-k (40-es még jó volt, az összes többi silány, nem ritka, hogy 2-3 hónapos korban kifingik, kattog)

:think:

#1318 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 07:07

Idézet: Pagi - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 22:54

AMD ATHLON XP sororazatu cpu-k (látszólag müködik, ennek ellenére hibázik, ezt a prociba épitett cache hibája okozza)

:D

Bocsánat, de ezt és azt, amit debaj linkelt nem vesszük komolyan. :)

#1319 Felhasználó inaktív   Pagi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 07:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 7:07

:D

Bocsánat, de ezt és azt, amit debaj linkelt nem vesszük komolyan. :)

Én sem veszem komolyan ezeket a termékeket  :)

#1320 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 07:58

Idézet: Pagi - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 8:54

Én sem veszem komolyan ezeket a termékeket  :)

Egészségedre, de ez már hitelrontás kategória, amit a hőn imádott (és általad elfogadott) szabályzat egyértelműen tilt.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.