Elküldve: 2007. 03. 24. 12:13
Sziasztok!
Laptopom további story-ja (merthogy még mindig nincs vége): tegnap felhívtam a szolnoki Karakter Kft-t, hogy elhoznám a gépet, erre közölték, hogy a garanciális gépre fizessek 7080Ft bevizsgálási díjat! Kérdeztem, mi alapján, de nem igazán tudtak válaszolni. (Ekkor már megkaptam a J-N-Sz megyei Fogyvédelmi felügyelőségtől a szükséges tájékoztatást, valamint a törvényeket és ahová ilyen esetben fordulni lehet) Szerintük 'garanciális gépre egy fillért sem kérhetnek, még szállítás címén sem, a válaszuk az volt rá: oldják meg, nem a maga dolga.' (Ezt sokan nem tudják.) Az agyam elöntötte a lila köd, felhívtam a FuSi Mo. kft-t (nem volt egyszerű, mert üzenetrögzítőre vannak állítva, és maguktól nem hívnak vissza) Beszéltem egy munkatársukkal, elmondtam a story-t, ebbe már volt Fogyvédelem, ügyvéd stb. Mondanom sem kell, készségesebbek lettek. Azt mondták, semmiképp se fizessek, írjak panaszlevelet. Erre én: maguk már válaszoltak is március 14-én kaptam meg a levelet. Mondták, nem tudják, írjam mégegyszer. (A szervíztől a hiba oka az: 'ráraktam a táskát', FuSi Mo. Közzézártam egy 10cm-es tárgyat.) Szóval valószínűleg írtak valamit, hátha leráznak...Úgy döntöttem, nem érdekel mostmár kivárom a végét. Ha nem idevaló, szóljatok. Azért írom, mert tanulságos és nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet. Egyébként ha nem tájékoztatnak, valószínűleg kidobtam volna azt a 7080ft-ot a rossz gépre. A T-com-nál jártam ügyintézni,(tőlük vásároltuk a hugom Acer notebookját) a story-t elmondtam egy informatikus munkatársnak. Megkérdeztem nem vizsgálná-e meg a gépet ő is (már volt egy pár szakértőnél), természetesen fizetnék, erre nézett rám és közölte: 'hölgyem ezért nem kérek pénzt, de ha megvannak a papírok, és lehetséges, megnézzük.' Szóval vannak még rendes emberek, a J-N-Sz megyei fogyvédelem előtt is le a kalappal, nem hatáskörük, de segítettek. Tényleg bocs, ha hosszú, meg nem lejáratás a célom, ettől függetlenül még mindig nem állítom, hogy sz...r márka de sokan esetleg feladják a felénél és buknak kemény 100 000-reket.