HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 12. 23:55

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 23:40

Így olvasgatva Titeket, hááááát...  :eek:

Kell nékem majd holnap egy RAM, és egy VGA,
ráadásul nem is a saját gépembe, user nevére és
számlájára...  :rolleyes:

Akkor remegő térdekkel lépek be a boltba, elnézést
kérek, hogy élek egyáltalán, és a bolt előtt kifelé,
előadom azt a pocsolyás produkciót, amit 2-more
felvázolt...  :(

Gáz...  :omg: 

NEm harapok én alapesetben, csak ha hülyének néznek  :Đ

#2002 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 00:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 22:50

Aztán mennyit ér meg a tárgyalás? Inkább legyen valami döntés, legrosszabb esetben bebukod a cumó árát. Ha elmész, akkor az nem kevés lóvé, oszt opciósan bebukod a cumó árát.

A cumo arat, Maksi ugyvedjenek a dijat meg talan meg az eljaras koltseget is. No meg ugye fellebbeztek, ergo ugy nez ki, meg gyulhet hozza...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2003 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 13. 00:39

Idézet: asdf - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 0:27

A cumo arat, Maksi ugyvedjenek a dijat meg talan meg az eljaras koltseget is. No meg ugye fellebbeztek, ergo ugy nez ki, meg gyulhet hozza...

Ezek mellé akkor Neked még kedved lenne a saját ügyvédet is fizetni, meg tárgyalásokra mászkálni?
Make love not Wor.

#2004 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 01:21

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 17:08

De akkor ki kell taposni az utat felfelé. Az, hogy a problémát lefelé, azaz a vásárló felé próbálja meg eltolni a kereskedő, csak látszólag megoldás, még akkor is, ha így elkerüli a veszteséget.

Azt viszont tartom, hogy az árrés elméletileg a dolog ellentételezése, és szerintem egyetérthetünk abban, hogy a mértéke az, ami miatt te nem tekinted ellentételezésnek.

Taposs, vagy büntetnek. Ez ám az igazi inspiráció, egyéb archaikus eszköz? Megpróbálom ismét elmondani neked: Én nem jogot akarok a fejem fölé, hanem értelmes emberi viszonyulást. De  a jog ezt a fogalmat nem deklarálja, a társadalomnevelés meg teljesen nyilvánvalón nem ezt tekinti célnak, a jog meg rendesen belepiszkít ebbe is. Annó a katonaságon pedig beleverték az emberbe. Kevesebb fejfájás is volt. De ma már tanárként egy nyaklevest nem adhatok a gyereknek, mert jajj, jogai vannak. csakhogy a másik 22-nek is, hogy tanuljon. Régen a tanárt (tanítoót helyesebben) megbecsülték, a képesítése nem csak egy szarpapír volt, hanem alkalmas pszihológiai garancia is. Ha ő megütötte a gyereket, a gyerek kapott másik oldalról kettőt otthon mellé. Mielőtt anarchiát meg életre szóló lelki nyomorodást kiáltanánk, nem összeverésről van szó (sajnos sokszor volt szó erről is), hanem egy olyan tisztességes megjegyzem-nyaklevesről. Én is kaptam ám olyat anyutól, meg gyűrűvel fejközépre osztályfőnöktől és nincs semmi bajom. MONDOM NINCS SEMMI BAJOM! :Đ És hatásos volt, többet nem lógtam el óráról a retyóra, egy hét múlva meg kicsit sajgott és a szemébe sem mertem nézni, ballagáson meg sirattuk, ma a fél világot megdönteném miatta, ha kérné. Ma meg ilyenért leszúrják, miután kirúgták, feljelentették, akármi. Lokál iskolában újabban divat bejárkálni, és nyilvánosan megfenyegetni a tanárt, ha karóra áll a gyerek, vagy a vélhetően stabil és megbízható értékítéletével két rossz szót mond otthon a tanárról. Nekem biztos szerencsém volt, hozzám csak tördelő kezű anyukák jöttek, hogy mi lesz, én meg meg tudtam nyugtatni, nem hülyéket nevelek-tanítok, hanem gyerekeket, és arra vagyok kíváncsi, amit tud, nem arra, amit nem, az intő meg nem végítélet, hanem tájékoztató, nekem is volt rendesen minden évben osztályfőnöki, igazgatói, így van ez rendjén, ha gyerek az ember, addig éli ki és addig kap puha pofont.

Na de elkanyarodtunk, láthatóan más elképzelésünk van a jog oltalmazó és mindent végletekig szabályozó szárnyairól, nekem például a fejem fáj tőle sokszor, meg úgy is állok hozzá, olyankor becsukom az ajtómat és csendben bontok egy sört. A tartás meg a Te dolgod, nem értünk egyet, nem a mértékkel van bajom, hanem az elvvel. A vevő sem tehet arról (mondjuk az ő esetében a leginkább kérdéses, hiszen a használat körülményeit ő teremti meg, ahol sem ESD védettség, sem egyéb tényező -tápellátás, tuning, zavarkeltő berendezés- nem kerülhet szóba), hogy tönkremegy a termék. A kereskedő pláne nem, a felelősséget mégis ő vállalja. A gyártó sokszor szinte elismerten szart gyárt és érdekeit tekintve neki lenne leginkább fontos a garanciális kérdések elintézése vevőorientáltan, és őt érinti anyagilag a legkevésbé érzékenyen, valamint rendszerint őrajta múlik leginkább az adott termék minősége, mégis, a beszállítók felé az ISOakárhányas papírok amit érnek, azt szintén le lehet húzni a dunába, valamint egy sor olyan komplex hatásról is lehet beszélni, ami miatt értelmetlenné válik az egész legyezgetés, és amit a jog még csak kicsit sem fed le kellő alapossággal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2005 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 01:22

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 0:55

NEm harapok én alapesetben, csak ha hülyének néznek  :Đ

Az nem én -- és ez már jobban hangzik...  :up:

Egyébként az a tapasztalatom, hogyha én mint vevő
normálisan állok a dolgokhoz, az eladók is ugyanezt teszik...  :cool:

Az esetek 99.9%-ában semmiféle gondom nem volt még...  :respect:

Meg ez ugye más kérdés, hogy olyan vevő is akad mint én,
aki ráadásul nem is saját részre, hanem user-nek vásárol,
kvázi, ő helyette, mert szegénykém annyira

:lama:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2006 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 07:54

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 1:22

Az nem én -- és ez már jobban hangzik...  :up:

Egyébként az a tapasztalatom, hogyha én mint vevő
normálisan állok a dolgokhoz, az eladók is ugyanezt teszik...  :cool:

Az esetek 99.9%-ában semmiféle gondom nem volt még...  :respect:

Meg ez ugye más kérdés, hogy olyan vevő is akad mint én,
aki ráadásul nem is saját részre, hanem user-nek vásárol,
kvázi, ő helyette, mert szegénykém annyira

:lama:

Az ÁFÁ-s számlának, hacsak el nem számolja cégnek oly semmi értelme.
+ munka számomra, de semmi biztonságot nem fog adni.
Vagy számlalottó?
El ne higyje, hogy ha megkapja az egy millát., bármire költheti :Đ
CSAK bizonyítottan jótékony dologra költhető, pol. építesz egy játszóteret, stb. ;)

#2007 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 08:01

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 19:01

Nálunk is hasonló a szabályozás, pl. a jogosult választásán múlik, hogy kicserélést, vagy kijavítást kér, de csak akkor, ha a választott megoldás a kötelezettnek nem jár aránytalan többletköltséggel.

A vásárláskori piaci étékének jelenleg 1/10t érő VGA árána újkori ára persze ugye nem okoz a kötelezettnek aránytalanul nagy terhet.  :bolond:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#2008 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 08:37

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 8:01

A vásárláskori piaci étékének jelenleg 1/10t érő VGA árána újkori ára persze ugye nem okoz a kötelezettnek aránytalanul nagy terhet.  :bolond:

Nem, mert az aránytalan teher témája csak a kicserélés vagy kijavítás közti választásra vonatkozik. A vásárláskori érték az elállásnál jön számításba, ami a végső lehetőség jótállási vagy szavatossági igény esetén, ilyen esetben a szabály az in integrum restitutio, azaz az eredeti állapot helyreállítása. Ebből következik, hogy a vásárláskori értéket kell figyelembe venni. De mivel az eszköznek van némi amortizációja az eltelt idő alatt, így a vásárláskori értékre nem rakódik késedelmi kamat a vásárlás időpontjától, mintegy ellentételezve az jogosult általi használatot. Tény, hogy az informatikában 2-3 év nagyon sok idő és ezáltal az amortizáció, az időközbeni árcsökkenés extrém mértékű, de erre már nem tud a jog tekintettel lenni.

#2009 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 08:50

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 1:21

Taposs, vagy büntetnek. Ez ám az igazi inspiráció, egyéb archaikus eszköz? Megpróbálom ismét elmondani neked: Én nem jogot akarok a fejem fölé, hanem értelmes emberi viszonyulást.

Hát szerintem akár akarsz a jogot a fejed fölé, vagy akárhova, akár nem, nem tudsz tőle függetlenedni. Klasszikusan azt szokták mondani, hogy ha a jogász kinéz az ablakon, jogalanyokat, jogtárgyakat és jogviszonyokat lát. Persze neked ezzel nem kell foglalkozni, ilyen formában nincs is rá szükséged. De minden ember életének vannak olyan mozzanatai, amikor lehet, hogy célszerűbb lenne kicsit foglalkozni a jogi szabályozással, mert lehet, hogy őt nem érdekli, de majd az örökösei szívnak amiatt, mert nem rendezte időben, az örökhagyói szándéknak megfelelően a dolgait, lehetőleg olyan formában, hogy - a jogot alkalmazó - közjegyző is azt hozza ki belőle. Azt próbálom érzékeltetni, hogy az ember életét szabályozó ezernyi normának a jog egy része. Nem a legnagyobb, de elég fontos ahhoz, hogy azt írásba foglalják és államot működtessenek arra, hogy valamilyen szinten kikényszerítse. Az viszont semmiképpen sem igaz, hogy lehet tőle függetlenül létezni.

A jog nem érvényesül magától, legalábbis nem mindig. Sokszor ki kell kényszeríteni. Olyankor persze, amikor az érdekelt felek nem tudják megállapodással megoldani a felmerülő problémát. De ha a téged megillető jogot nem kényszeríted ki annak ellenére, hogy nem tartják tiszteletben, arról nem a jogalkotó, meg nem is a vevő tehet.

#2010 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:08

Hogy egy kicsit visszakanyarodjunk... Első laptopomat egy dell gépeket forgalmazó cégtől vettem, 3 év helyszíni garral. Volt is gond vele, pl. négy kijelzőt cseréltek az eddigi két és fél év alatt. Ők is kereskedők, és ha szívtak is a gépemmel, egyik alkalommal sem kellett a jogaimra hivatkoznom ahhoz, hogy megcsinálják a gépet, jöttek, cseréltek szó nélkül, pedig a cserélt alkatrészek árából (nem csak kijelző volt) biztos kijött volna egy gép. Ez nyilván bele van náluk kalkulálva. Meg a dellnél is. És a cég még mindig létezik, mással is vetettem tőlük gépet, a következő gépemet is igyekszem majd tőlük venni, és ha tehetem, másnak is ajánlom őket. Szóval lehet ezt így is...

#2011 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:14

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 8:37

de erre már nem tud a jog tekintettel lenni.

Ez ilyen utolsó indoknak mindig jó lehet :-) .
Ez az eredeti állapot dolog azért sánta egy picit, mert a vevő számára eredeti állapot a pénze a bukszában. De az eladó számára mi ez az eredeti állapot? A pénz visszamegy,d e a VGA nem lesz új, hibátlan, piaci értékű!

Az a videokártya tönkremenetele előtt egy használt, piaci értékén x kártya volt, amiért a gyártó eleve egy újat ad, ha van készleten, használtat nem lehet adni érte, természetszerűleg. Ha nincs, akkor egy minimum ennyit tudó másikat. Ez eddig abszolút hibátlan, szubjektív oldalon beleköthető. Ugyanakkor nem kötelező elfogadnia a vevőnek, talán pont a beleköthető mivoltából fakadóan. Magyarán a vevő dönti el, hogy jó lesz-e neki az az értékében is az amortizált VGA-hoz hasonló cseredarab (és nem egy független szakértő, hiszen itt az indok lehet akár a kártya NYÁK-jának színe is, hűtésének zaja, nem csak a teljesítmény), vagy inkább kér a kezébe jó sok pénzt. Szerencsére nem minden vevő ekkora tapló, hogy ezt végiggondolva, nyilvánvaló anyagi érdekből válasszon, viszont a vevőt védő jog erre gyakorlatilag szabad kezet ad a vevő kezébe, amit viszont sokan szándékos tönkretétellel is képesek kihasználni, amit utólag általában lehetetlen bizonyítani, mert egy elektronikában keletkező hiba olyan mértékben megfoghatatlan és drága kutatást kíván, ami mai technológiai szinten nem alkalmas még csak hozzávetőleges tisztázására sem a dolognak.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2012 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:18

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:08

Hogy egy kicsit visszakanyarodjunk... Első laptopomat egy dell gépeket forgalmazó cégtől vettem, 3 év helyszíni garral. Volt is gond vele, pl. négy kijelzőt cseréltek az eddigi két és fél év alatt. Ők is kereskedők, és ha szívtak is a gépemmel, egyik alkalommal sem kellett a jogaimra hivatkoznom ahhoz, hogy megcsinálják a gépet, jöttek, cseréltek szó nélkül, pedig a cserélt alkatrészek árából (nem csak kijelző volt) biztos kijött volna egy gép. Ez nyilván bele van náluk kalkulálva. Meg a dellnél is. És a cég még mindig létezik, mással is vetettem tőlük gépet, a következő gépemet is igyekszem majd tőlük venni, és ha tehetem, másnak is ajánlom őket. Szóval lehet ezt így is...

Na EZ valóban benne van az árrésben. Ezt a gyártó felé is le lehet papírozni, ebből nem a kereskedő jön ki ótvarul, nnyilván okoz kellemetlenséget neki is, neked is, és ennyi.

#2013 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:25

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:14

Ez az eredeti állapot dolog azért sánta egy picit, mert a vevő számára eredeti állapot a pénze a bukszában. De az eladó számára mi ez az eredeti állapot? A pénz visszamegy,d e a VGA nem lesz új, hibátlan, piaci értékű!

Vevő visszakapja a pénzt, eladó visszakapja az árut. Jótállás esetén a vélelem amellett szól, hogy a hiba a vásárláskor is megvolt, ergo az eladó ugyanazt az eredetileg is hibás terméket kapja vissza. De a vélelem megdönthető, ha eladó bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

#2014 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:31

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 8:50

De ha a téged megillető jogot nem kényszeríted ki annak ellenére, hogy nem tartják tiszteletben, arról nem a jogalkotó, meg nem is a vevő tehet.

Értem, a jog csak a kényszert kényszerítené ki belőlem ezesetben. Ez egészségtelen.
Abban igazad van, hogy a budiban is jog uralkodik, a sz.rnak joga van lebegni a víz felszínén. Azt viszont én döntöm el, hogy az életemet a jog, vagy érzelmek alá rendelem adott helyzetben, és igazodok vele társadalmi elvárásokhoz olyan mértékben, ahogy szeretném. Tudod: Jogom van hozzá :) .

#2015 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:36

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:14

Magyarán a vevő dönti el, hogy jó lesz-e neki az az értékében is az amortizált VGA-hoz hasonló cseredarab (és nem egy független szakértő, hiszen itt az indok lehet akár a kártya NYÁK-jának színe is, hűtésének zaja, nem csak a teljesítmény), vagy inkább kér a kezébe jó sok pénzt.

Sorrend van: kijavítás, kicserélés, és a legvégső esetben az eredeti állapot helyreállítása. A hasonlóságon el lehet gondolkodni, főleg, hogy van egy rövidke mondat, ami szerint jelentéktelen hiba miatt nincs helye elállásnak.

Idézet

(2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

Szerintem ez akár arra is jó, hogy megindokoljuk a hasonló termék elfogadását... A kommentár a nagy tömegben, sorozatban gyártott új termékek esetén, mint helyettesíthető termékek, úgy véli, hogy a kicserélés feltételei fennállnak - tehát szerintem, ha bizonyíthatóan ugyanolyan vagy jobb képességű VGA-t adsz, akkor azt el kell fogadnia a vevőnek. (Használt VGA esetén viszont ez már nem lenne igaz.)

#2016 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:38

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:31

Abban igazad van, hogy a budiban is jog uralkodik, a sz.rnak joga van lebegni a víz felszínén.

A sz*rnak nem lehet joga, mert nem jogképes...  :D

#2017 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 21:07

...Kérdés ott is a gumiszabály, hogy a vevőnek mi a kényelmetlenség,...  :rolleyes:

Nyilván ott is vannak ilyen anyázások, de nem hinném, hogy annyi, mint itt. Egyrészt sokkal nyugisabb népség, másrészt feltűnően kerülik a konfrontációt (ezt talán alátámasztja a sztorim is: mihelyst az asztalt vertem (finoman  :Đ ), hogy mégis mi van a memóriámmal, már jött is).

Mellesleg a jog - és ez már Didymannek szól - definiál olyat, hogy elvárható magatartás. Hogy ebbe mit magyaráznak bele, az már a bírón múlik, de én úgy gondolom, alapesetben ilyen garis problémáknál azt jelenti, hogy az eladó igyekszik a vevő felé rendezni a hibás teljesítést, a vevő meg nyugton ül a seggén és megérti, hogy ha valami extrém biznyákot rendelt, akkor az idő, amíg javítják/kicserélik és nem pampog a csomagolás miatt, ha esetleg a könnyebb azonosíthatóság végett el kell rakja.

desderius: A jog csak egy keret, amit az emberek töltenek meg tartalommal. Nem az emberek vannak a jogszabályokért, hanem fordítva. És igenis baj, hogy a törvény nem ismeri bizonyos műszaki cikkek extrém mértékű avulását, mert ezzel a kereskedőt károsítja meg - jogtalanul. Amikor ez a szavatosság-dolgot kidolgozták, csak olyan dolgokat vettek figyelembe, mint pl. tűzhely vagy mosógép. A hardware-re igenis szükség van más szabályozásra pont a visszaélések elkerülése miatt... Nem védeni kell a jogot (nem a joggal magával van baj), hanem megváltoztatni, ha rossz.

#2018 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:40

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:25

Vevő visszakapja a pénzt, eladó visszakapja az árut. Jótállás esetén a vélelem amellett szól, hogy a hiba a vásárláskor is megvolt, ergo az eladó ugyanazt az eredetileg is hibás terméket kapja vissza. De a vélelem megdönthető, ha eladó bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

A pénz az az eredeti érték marad, az áru viszont használttá és amortizálttá vált, valamint hibássá. Ha a hiba meglétét kivonjuk a képletből, akkor egy használt áru marad, a hibát meg lenyeli a kereskedő (holott nem ő tehet róla és nem is lehetséges azt kimutatni vásárlás előtt). A vélelem meg tudod, mire való, ugye? :) Szándékosan tervezett élettartamról beszélünk (amiről a jog úgy hallgat, ahogy kell), valamint olyan technológiai korlátokról és eseményekről, amiket egy vélelemmel még körülbelül sem lehet jól elintézni, eladónak meg bizonyítani, elolvastad, amit írtam a bizonyításról, vagy csak a jog válaszolt? Ha a 9V-os elemmel egy memóriamodult tönkrevágok, mindenféle külsérelmi nyom nélkül, akkor hogy bizonyítod? Elektronmikroszkóp alá rakod a leoldott tokozású modulokat, majd az átütés helyén visszamodellezed az eredeti vezetősávot az ott elgőzölt anyagokból és kvantummechanikai modellekből és megállapítod, hogy azon a ponton normál üzemi tápfesz nem üthetett át, majd a RAM tápvezérlőjében és további 20 alkatrészben kutakodva megállapítod, hogy az életben nem mehetett át ott üzemit meghaladó tápfesz? Ez nem olyan "egyszerű", mint egy fekete doboz elemzése.

#2019 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 10:00

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:39

És igenis baj, hogy a törvény nem ismeri bizonyos műszaki cikkek extrém mértékű avulását, mert ezzel a kereskedőt károsítja meg - jogtalanul. Amikor ez a szavatosság-dolgot kidolgozták, csak olyan dolgokat vettek figyelembe, mint pl. tűzhely vagy mosógép. A hardware-re igenis szükség van más szabályozásra pont a visszaélések elkerülése miatt...

De a jog tipizálni, általánosítani igyekszik. Ha minden esetre, termékre egyedi szabályt alkotna: volt ilyenre is példa, porosz Landrecht, 17000 szakasz kb.

#2020 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 10:01

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:38

A sz*rnak nem lehet joga, mert nem jogképes...  :D

Dehogynem, belőlem van :D

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.