HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 27. 11:11

Sziasztok!

NEC ND-3550A íróval próbáltam írni Philips 8x dvd+r dl lemezt, Nero 7.5.1.1-el, UDF formátumot. Ez a lemez elvileg Ritek S04-066 kódú. Az íróm firmware-e a legfrissebb, 1.07-es, mely szerint az ilyen kódú lemezeket 4-6-8-szoros sebességgel tudja pörkölni. 3 lemezt írtam, kipróbáltam mindegyik sebességet, az eredmény ugyanaz lett: a Nero szerint sikeresen megírva, de utána az íróm nem tudja felismerni a lemezeket. Küszködik, küszködik jó sokáig, aztán jön a szöveg az arcomba, hogy nincs ilyen meghajtó, illetve nincs lemez a meghajtóban.  :omg:  Egy ezer éves LG dvd-rom ugyanezt játssza (sanda gyanúm szerint olyan régi, hogy a dl lemezek teljesen kilőve rajta), aztán egy másik számítógépen egy kicsit fiatalabb, nem tudom milyen márkájú dvd-rom pedig simán olvassa mindet. Akkor most hogy is van, hogy az író, ami a lemezeket írta, cseszik beolvasni, egy olvasó meg gond nélkül megeszi őket??  :think:
Mit lehet tenni, hogy az íróm is megbírkózzon az olvasással? Azt tudom, hogy írási stratégiát lehet "állítgatni" az írón, de olvasásra nincs valami trükk?

Ha rossz totyikba ment, akkor irányítsatok jó helyre pls. :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2002 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 12:25

MCC  (Manufacturer ID: MCC 01RW4X)  és TY (Manufacturer ID: TYG03) Verbatimokról hallottam. TY a jobbik.

Verbatom 6X DVD-RW
Manufacturer ID: MKM 01RW6X01 erről még nem hallottam, de egy régebbi Notebook DVD-RW író nem akar rá írni.
Maga a lemez milyen? Éritek mire gondolok?

#2003 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 28. 13:50

Még mindig ugyanaz a probléma, ahogy folyamatosan csekkolom le a kiírt dvdimet (kb. 150db), állandóan előjön, hogy nem olvassa. De a poén az, hogy nem mindig, tehát olyan lemezt, amit korábban (5 perce) nem olvasott, már olvassa, és fordítva. A meghajtó meg zizeg beolvasás közben, aztán az állapotjelző led kialszik és semmi jele, hogy egyáltalán próbálkozna. Használom mellette a Nero InfoTool 5-öt, az sem írja ki, hogy lenne valami a meghajtóban - bár volt olyan, hogy kiírta rendesen ami infót kellett, de fájlkezelő már nem tudta megnyitni. Műsoros dvdket, cdket simán olvas - bár pont tegnap olvasási hiba lépett fel egy játék közben, mindig kiléptetett, és bár először a netre gyanakodtam, kiderült, hogy annak (per pillanat -.-) semmi baja, hanem miután beisoztam a lemezt, simán működött. Lehetséges talán, hogy inkább a meghajtó ment tönkre, mintsem a dvdkkel lenne probléma? És egyszerre mindkét meghajtó?! Mert akkor átmegyek egy másik topikba választ keresni.

#2004 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 15:19

Talán isobuster segít, mindent maxra állítasz, ami nem hülyeség, DVD-t ki-be tenni újból és akkor isobuster beállításaival fogja nézni, nekem már párszor segített...Persze hogy ez miért lehet nem tudom, talán elkoszosodott az optika...

Szerkesztette: L7wy 2008. 08. 29. 15:22 -kor

#2005 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 08:01

Idézet: Superion - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 13:50

Lehetséges talán, hogy inkább a meghajtó ment tönkre, mintsem a dvdkkel lenne probléma? És egyszerre mindkét meghajtó?! Mert akkor átmegyek egy másik topikba választ keresni.

Előfordulhat. Bár előtte nem ártana egy tiszta új Op-rendszerrel megnézni. Egy bizonytalan XP + a felinstallált virtual CD-k elég érdekes dolgokat szoktak produkálni!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2006 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 21:35

L7wy: Okés, megpróbálom az isobustert, ahogy mondod. Koszos optikát lehet/érdemes tisztítani? És ha igen, mivel?

pittti: Legális XP-m van. Virtuális meghajtóból csak egy van, azt is unmountolva szoktam tartogatni, de megnézem majd mi van, ha leinstallálom a Daemon Tools-t. ISO cd-kép asszem 3 van installálva per pillanat, az is számíthat? (ezekből kettőnek nem kell semmi virtual drive, anélkül mennek)

#2007 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 07:00

Idézet: Joghurtus - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 10:13

...
Az író vagy jól írja meg a lemezt, vagy nem, egyéb lehetőség nincs, ...

Sajnos a dolog jóval bonyolultabb ennél: az író valahogyan megírja a lemezt, az olvasó valahogyan olvassa a lemezt, a cél nyilván a forrás és cél-adatok egyezése. Ez bármelyik lépésnél veszhet, főleg, ha a lemez is csak éppenhogy teljesít bizonyos specifikációkat, amik hiába szigorúak, van jópár lemez, ami épphogy teljesíti, mégis megírható, nopersze a felelősség már nem a gyártóé...

:offtopic: Sokan hitték s kérdezték anno, hogy pl. audio cd-kről készíthető-e "egy az egyben" másolat, s az elvben ugyanaz lesz, mint a forrás, tehát nem romlik a minősége sem. A válasz: nem készíthető, s bizony romlik is a minőség. Más kérdés, hogy a minőség éppen nem a raw másolással őrizhető meg...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2008 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 07:04

Idézet: Superion - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 22:35

...
pittti: Legális XP-m van. Virtuális meghajtóból csak egy van, azt is unmountolva szoktam tartogatni, de megnézem majd mi van, ha leinstallálom a Daemon Tools-t. ...

Nemnem. Nem erre gondolt pittti kolléga, hanem arra, hogy frissen telepített rendszeren kellene megnézni. Ki tudja, mit kavarnak a driverek. A virtuális meghajtónál épp elég, ha fel van telepítve, hiszen a driver aktív, nem kell abba mountolva lennie semminek!
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2009 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 12:28

Ja ok, ezek szerint félreértettem. A Windows kb 5-6 hónapja lett újrainstallálva, akkor SP2 volt, tegnap este frissített SP3-ra. A Deamon Tools-t leszedtem, eredményt egyelőre nem látok. Majd azt az író-/olvasófej tisztítást is megnézem, mert az írás is elég bizonytalan.
Bár ha a lemez más gépen sem (laptop, Vista) működik, akkor az is gyanús, nem?

Szerkesztette: Superion 2008. 09. 04. 12:29 -kor

#2010 Felhasználó inaktív   Uripank 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 11. 11:07

sziasztok. Nekem az volna a problémám, h a dvd rom nem olvassa be rendesen a dvd-t. az asztali dvd beolvassa szal nem a dvd-ben van a hiba. futattam mindenféle nero programot és az egyik kiírta az adatokat amik rajta voltak csak ugye nem tudom megnyitni. amikor ráémegyek a meghajtóra általában azt írja h ki h a lemez üres és semmi nincs rajta, fehér a képernyő. nagyritkán sikerül beolvasnia egy lemezt de ez kb 20ból 1x sikerül. vannak olyan lemezek amiket viszont simán beolvas. ez vmi illesztőprogram probléma lesz?
válaszotokat előre is köszönöm

#2011 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:16

Idézet: Uripank - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 11:07

sziasztok. Nekem az volna a problémám, h a dvd rom nem olvassa be rendesen a dvd-t...

Csere...

#2012 Felhasználó inaktív   Uripank 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 11. 21:49

Idézet: pittti - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:16

Csere...

de mint írtam, vmelyiket beolvassa. csak amin avi-k vannak azokat nem:S

#2013 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 00:51

Idézet: Uripank - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 11:07

sziasztok. Nekem az volna a problémám, h a dvd rom nem olvassa be rendesen a dvd-t. az asztali dvd beolvassa szal nem a dvd-ben van a hiba. futattam mindenféle nero programot és az egyik kiírta az adatokat amik rajta voltak csak ugye nem tudom megnyitni. amikor ráémegyek a meghajtóra általában azt írja h ki h a lemez üres és semmi nincs rajta, fehér a képernyő. nagyritkán sikerül beolvasnia egy lemezt de ez kb 20ból 1x sikerül. vannak olyan lemezek amiket viszont simán beolvas. ez vmi illesztőprogram probléma lesz?
válaszotokat előre is köszönöm

Na, szinte ugyanez nekem is... Asztalin megy (már amelyiken olyan adat van), az InfoTool 5 kiad adatot a lemezről, de a TC nem látja...

#2014 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 01:20

Idézet: Superion - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 0:51

Na, szinte ugyanez nekem is... Asztalin megy (már amelyiken olyan adat van), az InfoTool 5 kiad adatot a lemezről, de a TC nem látja...

Neked is csak ezt tudom javasolni - időlegesen kicserélni egy új, vagy egy másik gépben tökéletesen működő olvasóra, és így megpróbálni beolvasni a problémás lemezeket. Ha a másik olvasó jól beolvassa, akkor sajnos ki kell cserélni!
Így biztosan kiszűrhető hogy a géppel van-e probléma, vagy az olvasó a rossz.

Szerkesztette: pittti 2008. 09. 13. 01:25 -kor

#2015 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 07:06

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 7:00

Sajnos a dolog jóval bonyolultabb ennél: az író valahogyan megírja a lemezt, az olvasó valahogyan olvassa a lemezt, a cél nyilván a forrás és cél-adatok egyezése. Ez bármelyik lépésnél veszhet, főleg, ha a lemez is csak éppenhogy teljesít bizonyos specifikációkat, amik hiába szigorúak, van jópár lemez, ami épphogy teljesíti, mégis megírható, nopersze a felelősség már nem a gyártóé...

:offtopic: Sokan hitték s kérdezték anno, hogy pl. audio cd-kről készíthető-e "egy az egyben" másolat, s az elvben ugyanaz lesz, mint a forrás, tehát nem romlik a minősége sem. A válasz: nem készíthető, s bizony romlik is a minőség. Más kérdés, hogy a minőség éppen nem a raw másolással őrizhető meg...

Úgy értettem ezt a mondatot, hogy ha a megírt lemez visszaolvasható, akkor jól írta meg, ha nem, akkor nem. Ilyen egyszerű. Hogy mi van a lemezen, az lényegében mindegy. Lehet rajta dvd film, vagy zenegyűjtemény, vagy akár telerakhatom windows ikonokkal is, édesmindegy.
Arra válaszoljon valaki, hogy egy megírt és visszaellenőrzött lemezről hogyan járhat oda-vissza az adat. Vagyis hogyan létezik az, hogy olvasható a lemez, majd két hónap múlva nem, aztán egy hónap múlva megint, és ez többször előfordult.  :confused:

#2016 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 08:51

Idézet: Joghurtus - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 7:06

Arra válaszoljon valaki, hogy egy megírt és visszaellenőrzött lemezről hogyan járhat oda-vissza az adat. Vagyis hogyan létezik az, hogy olvasható a lemez, majd két hónap múlva nem, aztán egy hónap múlva megint, és ez többször előfordult.  :confused:

Erre szokták mondani, hogy ilyen állat pedig nincs!

Na - viccet félretéve - szerintem itt is az olvasó a problémás, lehet hogy öregszik már az olvasófej benne. A gond, hogy a hiba nem egyformán jelentkezik minden lemeznél (volt már nálam olyan is ami írott lemezt egyáltalán nem olvasott, de a gyáriakat igen!)
Meg kellene próbálni egy tuti jóra kicserélni, vagy egy másik gépen megnézni a lemezeket.

#2017 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 16:32

Idézet: pittti - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 8:51

Erre szokták mondani, hogy ilyen állat pedig nincs!

Na - viccet félretéve - szerintem itt is az olvasó a problémás, lehet hogy öregszik már az olvasófej benne. A gond, hogy a hiba nem egyformán jelentkezik minden lemeznél (volt már nálam olyan is ami írott lemezt egyáltalán nem olvasott, de a gyáriakat igen!)
Meg kellene próbálni egy tuti jóra kicserélni, vagy egy másik gépen megnézni a lemezeket.

Uhh...
Bár már leírtam, de leírom mégegyszer, utoljára.
Több dvd olvasóban, íróban, asztali lejátszóban voltak tesztelve a lemezek, tehát akkor vagy mindnek egyszerre öregedik el a feje, vagy nemtudom mi van.  :think:
Ilyen nincs, és mégis van!
Nem én találtam ki, és még én sem találkoztam ilyesmivel, de ettől függetlenül ez egy létező probléma.
Mindegy, feladom, úgysem tud senki megoldást a dologra.  :(

#2018 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 14:20

Idézet: Joghurtus - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 16:32

Ilyen nincs, és mégis van!
Nem én találtam ki, és még én sem találkoztam ilyesmivel, de ettől függetlenül ez egy létező probléma.
Mindegy, feladom, úgysem tud senki megoldást a dologra.  :(

Hát akkor pedig nem tudok jobbat tanácsolni, várjál meg egy olyan periódust amikor olvashatóak és írd át őket mondjuk Verbatim lemezre (persze ne hamisítvány legyen!). Nekem ezzel a márkával még soha nem volt gondom, pedig hidd el nem egy - két lemezt írok havonta és elég változatos az olvasó repertoár is.
Ha asztali olvasóba szánod (DVD film, Divx) akkor pedig az írási sebesség max. 4X-es legyen!

#2019 Felhasználó inaktív   pockalap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 21:50

Sziasztok!

Segítsetek légyszíves!

Kiírtam egy DVD-t, tele nagyon fontos adatokkal, majd ezeket letöröltem a gépemről. Előtte persze ellenőriztem, hogy rajta van-e a lemezen minden, és örömmel láttam, hogy igen. Megvolt a formázás, aztán DVD berak, és ekkor láttam, hogy valami nem stimmel. A mappák és a fájlok (tehát az adatok) rajta vannak maradéktalanul, azonban nem nyit meg semmit, se képet, se videót, se exe fájlt, pedig van mérete minden fájlnak.(nem 0 byte-osak) Próbáltam másik két gépen is és ugyanez történt.

Mi lehet a probléma, van esély, hogy megmentsem ezeket a fájlokat?

#2020 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 00:04

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 21:50

A mappák és a fájlok (tehát az adatok) rajta vannak maradéktalanul, azonban nem nyit meg semmit, se képet, se videót, se exe fájlt, pedig van mérete minden fájlnak.(nem 0 byte-osak) Próbáltam másik két gépen is és ugyanez történt.

Mi lehet a probléma, van esély, hogy megmentsem ezeket a fájlokat?

Szektortesztet, minőségi ellenőrzést csináltál, vagy csak ránéztél a DVD gyökérkönyvtárára?
Mi a hibaüzenet?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.