HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 03. 08:38

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 5:56

No és az íróval mit művel/het a kifolyt, majd belül - a centrifugális erő miatt - leváló ragasztó? Hmmm...rossz belegondolni is... :think:  Erről nem szól a fáma?

kb félmilliméter vastag réteg a lemez szélén, nem hiszem, hogy ártana
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#382 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 18:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 9:38

kb félmilliméter vastag réteg a lemez szélén, nem hiszem, hogy ártana

Mi atyánk ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te időd, LEGYEN ÚGY AHOGYAN TE AKAROD! :D

"Egy Belga hívő király"

Szerk.: :offtopic: (bocsika)

Szerkesztette: poopa 2004. 08. 03. 18:31 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#383 Felhasználó inaktív   DEVIL. 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 06. 10:41

Ma reggel olvastam végig a fórumot, és kicsit megilyedtem.... én eddigy 90%-ban prico dvd-t írtam LG-4081B-vel és még csak minimálisan rontott (KB 4-5%) az is általában image hiba vagy az én hülyeségem. :omg:  Ugyan nem vagyok pro a szakmában (kb fél éve van íróm) de a kb 100-150 DVD-t írtam eddig és volt amikor nagyüzemben... egymás után 10-15 minimális pihenővel és még eddig csak egyszer fordult elő az hogy nem bírtam volna valamit visszaolvasni (LG DVD-ROM) azóta minden írás után szakítok arra 15 percet hogy visszalovastassak minden adatot hogy véletlenül se legyen hiba... de én annyira nem írom le a Princo-t, bár hozzá teszem hogy azért nem TDK.... de mivel letehőségem van viszonylag széles sávon ülni (és ezt maradéktalanul ki is használom :evil2: ) ezért a havi termés kb 10-20 dvd szokott lenni amit nem tudok megszponzorálni jóminőségű drága lemezekből...

UI: mindenkinek jó irogatást!

DEVIL
DEVIL

#384 Felhasználó inaktív   Kukuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 20:18

Én megmondom az őszintét a prinkot használlom poháralátétnek:)arra nagyon jó mert szép fehér...
Szeretnék itthon, otthon lenni..

#385 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 23:52

Idézet: DEVIL. - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 11:41

de én annyira nem írom le a Princo-t, bár hozzá teszem hogy azért nem TDK....

Én meg azt vettem észre, hogy a kb negyed éves Princo lemezeimet (nem mindet, csak egy kis részét) csak akkor tudom visszaolvasni, ha már a dvd olvasóban bemelegedett a korong.
Az első kb 5-10 percben nemigazán hajlandó ezeknél a lemezeknél olvasni, majd amikor már bemelegedett, akkor beolvassa, igaz lassan. Másnál is van ilyen?
Író: Pio107, olvasó: Toshiba nemtomhányas. Mindkettőben ezt csinálja.
A régebbi Princo lemezeimmel nincs különössebben bajom, csak az utóbbi időben....

Egyébként a ragasztásról annyit, hogy kaptam egy rossz Princot, el volt repedve az alsó réteg, a felső réteg szerencsére rugalmas, így nem robbant szét. Na, ezt mintha csak egy gyengébb tépőzárat nyitnék, úgy tudtam szétszedni a két réteget :D

#386 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 06:37

Idézet: Aramir - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 0:52

...
Egyébként a ragasztásról annyit, hogy kaptam egy rossz Princot, el volt repedve az alsó réteg, a felső réteg szerencsére rugalmas, így nem robbant szét. Na, ezt mintha csak egy gyengébb tépőzárat nyitnék, úgy tudtam szétszedni a két réteget :D

Akkor Te el tudtad olvasni, hol itt a gond...??? :D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#387 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 19:39

Ez érdekes, RITEK DVD-R 4x-es lemez, ATIP-ban RITEK G05 szerepel, ez normális?

#388 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 19:44

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 20:39

Ez érdekes, RITEK DVD-R 4x-es lemez, ATIP-ban RITEK G05 szerepel, ez normális?

Nem, valószínűleg a márkázatlan RITEK lemezeket feliratozó sufnicégnél mellészitázták.  :D

#389 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 21:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 20:44

Nem, valószínűleg a márkázatlan RITEK lemezeket feliratozó sufnicégnél mellészitázták.  :D

Akkor most örüljek?

#390 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 06:30

Idézet: Kukuc - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 21:18

Én megmondom az őszintét a prinkot használlom poháralátétnek:)arra nagyon jó mert szép fehér...

:dance:  :nevet:  :up:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#391 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 22:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 22:20

Akkor most örüljek?

Nem tudom. Attól függ, hogy ennyiben kimerül-e a lemezzel kapcsolatos turpisságok száma...

#392 Felhasználó inaktív   Meridian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 10:36

Nem tom.. nekem a régi noname CD-im (5 évesek) mind olvashatók. Van egy nagy rakás Princo-s lemezem is, bár ezek még nincsenek egy évesek, de egyenlőre semmi problém nincs velük.

Sztem a topicban felvetett probléma oka: nem megfelelő hardver megléte! :-)

#393 Felhasználó inaktív   arpeen2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 10:54

Idézet: Meridian - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 9:36

Nem tom.. nekem a régi noname CD-im (5 évesek) mind olvashatók. Van egy nagy rakás Princo-s lemezem is, bár ezek még nincsenek egy évesek, de egyenlőre semmi problém nincs velük.

Ez súlyos.....  :think:

#394 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 13:39

Idézet: Meridian - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 11:36

...illetve a visszaolvasásra való hajlandóságnak a hiánya...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#395 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 13:41

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 23:20

Nem tudom. Attól függ, hogy ennyiben kimerül-e a lemezzel kapcsolatos turpisságok száma...

Milyen turpisság? Pl elképzelhető, hogy valami selejtes lemezek, amik nem mentek át minőségi ellenőrzésen ezért 4x-esnek szitázták őket?

1 dolog van, ami furának tűnt rajtuk, hogy van egy karika a közepéhez egészen közel a hordozó oldalon. Ami a nyers cd-n tisztán látható, viszont azon, amit már megírtam, egyáltalán nem látszik.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 10. 13:44 -kor

#396 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 15:59

PPeter: Én még sulinetben vettem egy pio 107d írót. ahogy itt látom, szerencsére :D nemrég vettem traxdata +r ritek r03-as korongokat, ezeket írhatom nyugodt szívvel 8x-osan? vagy inkább 4x-esen csináljam (talán 2.4x-esen? :( ). Még fogok venni g05-ös -r platinum-ot. Jó alapanyagok ezek? Hányszorosan írjam őket, ha azért 3 évig szeretném ha megmaradnának? (tudom, hogy nincs biztos recept, de kis útmutatás csak van :) )

#397 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 17:29

Idézet: stema - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 16:59

PPeter: Én még sulinetben vettem egy pio 107d írót. ahogy itt látom, szerencsére :D nemrég vettem traxdata +r ritek r03-as korongokat, ezeket írhatom nyugodt szívvel 8x-osan? vagy inkább 4x-esen csináljam (talán 2.4x-esen? :( ). Még fogok venni g05-ös -r platinum-ot. Jó alapanyagok ezek? Hányszorosan írjam őket, ha azért 3 évig szeretném ha megmaradnának? (tudom, hogy nincs biztos recept, de kis útmutatás csak van :) )

Sztem inkább 4x sebességgel próbálkozz. Sajna úgy tűnik, hogy a Ritek R03-as lemezek nem annyira jók, mint mondjuk a RICOHJPN R01 -esek. A G05-ös lemezek (pl. Platinum G05-ös) se az igaziak valahogy. Sok G04-es lemez jobb náluk, akár 8x tempóval írva!!!
(Számomra kellemes csalódás volt az Arita 4x DVD+R lemeze, amelyik Ricoh R01-es anyagú. Ennyi pénzért tökéletes.)

Néhány Kprobe2 scan Arita DVD+R 4x lemezekről:

Nec 2500A (H2V5B4 firmware):

Kép

Kép

Sony DRU-700A (VY02 firmware):

Kép

Kép
(Ez mondható kissé gyengébbnek, de még mindig nagyon-nagyon jó szerintem.)

Mielőtt valaki megszólna, hogy a Kprobe csak LiteOn meghajtókkal ad értékelhető eredményt, azoknak elárulom, hogy a Sony DRU-700A valójában 100%-ban egy LiteOn 832S író, még a firmware-t is a LiteOn készíti a Sony részére. (Simán belevéshető a 832S firmware is természetesen.)
42

#398 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 08:35

Idézet: stema - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 16:59

Légy türelmes! 2,4X  :up:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#399 Felhasználó inaktív   DEVIL. 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 11. 08:59

Amint Megfigyeltem mindenki toshiba, pio, nec, sony vagy hasonló írót/olvasót használ...
Én spec. LG párti vagyok és van pár éve ROM-om cd-íróm és kb fél éve DVD íróm (4081B) de eggyikel se szúrtam el nagyobb menníségű dvd-t vagy cd-t legfeljebb a saját hülyeségemből :omg: , viszont amit megírtam azt szinte kivétel nélkül vissza is olvasta... leszámítva persze azokat amiken már a felismerhetetlenségig gajra ment az adat.... a kérdésem igazából az, hogy van-e itt olyan aki LG-vel ír Princo-t és azt nem tudta olvasni?
DEVIL

#400 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 10:52

PI/PO tesztelést lehet valahogy pio107d-vel végezni? mintha a nero-nál az a cd-dvd már tudna ilyet, de nem indul el a teszt, le kell tölteni külön valamit? létezik az írómhoz ilyen? Sajnálom, hogy csak 2.4x-esen írhatok biztonságosan, eddig 3 dvd-t írtam magamnak összesen, most mentem ki a dolgokat a cd-krQl remélem nem lesz velük gond, mert 8x-osan írtam, de akkor ezentúl 2.4 :( remélem egyszer majd lesz valami ultimate megoldás erre a f@szságra, hogy az adattároló adattároló lesz.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.