HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 18. 18:20

Idézet: solar - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 7:19

ok! és melyik a jobb, melyiket használjam?

köszönöm előre is!

Sziasztok!
Régebben olvastam valami olyasmit talán éppen PPeter tollából (lehet egy másik fórumon íródott már nem emlékezem), hogy a 2x-es sebesség nem szabványos. Érdemes g04-re DVD-R: 1x-esen írni (kisebb lézer teljesítmény) vagy 4x-esen (nagyobb lézer teljesítmény, ha nincs időd kivárni az 1x-est). Több fórumon is említésre került, hogy az 1x-es írás nagyb adatmegőrzési időt enged remélni. Ezt beigazolandó a beégetés nyomán keletkezett bemélyedéseket lefotózták.  A látvány magáért beszélt. Nyilván a mostani DVD-R lemezek már jobb minőségűek, de számomra az elmúlt egy év során végig olvasottakból az látszik hiteles nek: ha van időd írj lasabban!

Kb 250 db Ritek g03 és g04 es lemezt írtam idáig, (Traxdata, Ridata, Arita, Ritek, Ridisc, szitázással meg szitázatlanul) és SOHA egyetlen selejtet sem gyártottam, csak ha áramszünet lett írás alatt :eek:  (TEAC íróval Néró, Alcohol, DVDdecrypter, DVDshrink, és külnböző szerkesztő programokkal).

Természetesen tudományos vitákba nem tudok bocsátkozni, csak 1év tapasztalatát írtam le! :sandor:

#502 Felhasználó inaktív   solar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 18. 19:29

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 17:20

Sziasztok!
Régebben olvastam valami olyasmit talán éppen PPeter tollából (lehet egy másik fórumon íródott már nem emlékezem), hogy a 2x-es sebesség nem szabványos. Érdemes g04-re DVD-R: 1x-esen írni (kisebb lézer teljesítmény) vagy 4x-esen (nagyobb lézer teljesítmény, ha nincs időd kivárni az 1x-est). Több fórumon is említésre került, hogy az 1x-es írás nagyb adatmegőrzési időt enged remélni. Ezt beigazolandó a beégetés nyomán keletkezett bemélyedéseket lefotózták.  A látvány magáért beszélt. Nyilván a mostani DVD-R lemezek már jobb minőségűek, de számomra az elmúlt egy év során végig olvasottakból az látszik hiteles nek: ha van időd írj lasabban!

Kb 250 db Ritek g03 és g04 es lemezt írtam idáig, (Traxdata, Ridata, Arita, Ritek, Ridisc, szitázással meg szitázatlanul) és SOHA egyetlen selejtet sem gyártottam, csak ha áramszünet lett írás alatt   :eek:  (TEAC íróval Néró, Alcohol, DVDdecrypter, DVDshrink, és külnböző szerkesztő programokkal).

Természetesen tudományos vitákba nem tudok bocsátkozni, csak 1év tapasztalatát írtam le! :sandor:

köszi!

két hozzászólással ezelőt meg pont azt írta PPeter, hogy ezek a lemezek 2x-en adják a legjobb minőséget. szóval azt veszem ki az ilyen jellegű fórumokból, hogy igazából mindenki ragaszkodik a saját maga álltal bevált módszerekhez és médiákhoz és igazán nem lehet konkrétumokról beszélni. ki lehet fogni a minőségi adathordozókból rossz minőségűt persze drágábbért mint az olcsóbb adathordozók és azok sem biztos, hogy kevésbé rosszabbak.

tehát igazából ezek a fórumok csak irányadóak lehetnek, biztosra nem mehet senki. csak a saját tapasztalat számít.

aztán megmarad a reménykedés, hogy meglesz-e az adat vagy sem.

azért köszi mégegyszer!

#503 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 00:18

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 16:43

Én ha most vennék lemezt, Verbatim -/+-os (mind1) MCC gyártókódú alapanyagot vennék. Már 160ft/db-ért meg lehet kapni, és állítólag a TY után a legjobb minőségű cucc.

Én meg vettem 260-ért TY-t (Fuji 8x a felirata). Nem kalózüzemben fosom a lopott filmeket hanem az adataimat bízom ezekre. Semmi állítólag, a Taiyo az Taiyo. No most, 260 forintért közel öt giga backup... na erre mondják, hogy nem semmi.

#504 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 00:57

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 19:20

Sziasztok!
Régebben olvastam valami olyasmit talán éppen PPeter tollából (lehet egy másik fórumon íródott már nem emlékezem), hogy a 2x-es sebesség nem szabványos...

Nem olvastál figyelmesen. Nem magára  a 2x-es tempóra írtam, hogy nem szabványos, hanem azt, hogy annak idején (az 1x/2x írók megjelenésekor) kimondottan 2x-es lemezek nem voltak: a 2x-es lemezek valójában olyan 1x-es lemezek voltak, amelyeket bizonyos írókkal meg lehet(ett) írni 2x-esen is. Tehát a 1x-esről 2x-esre váltáskor nem találtak ki külön új hordozóréteget és írási stratégiát az 2x-es írókhoz/lemezekhez. A 4x-es lemezek megjelenésével vezették be a teljesen új kalibrációs módszereket, ezeken a lemezeken általában már több írási sebességhez (1x/2x/4x...) található kalibrációs információ.

#505 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 00:58

Idézet: solar - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 20:29

köszi!

két hozzászólással ezelőt meg pont azt írta PPeter, hogy ezek a lemezek 2x-en adják a legjobb minőséget. szóval azt veszem ki az ilyen jellegű fórumokból, hogy igazából mindenki ragaszkodik a saját maga álltal bevált módszerekhez és médiákhoz és igazán nem lehet konkrétumokról beszélni...

Olvasd amit feljebb írtam.

#506 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 13:51

Idézet: bean - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 1:18

Én meg vettem 260-ért TY-t (Fuji 8x a felirata). Nem kalózüzemben fosom a lopott filmeket hanem az adataimat bízom ezekre. Semmi állítólag, a Taiyo az Taiyo. No most, 260 forintért közel öt giga backup... na erre mondják, hogy nem semmi.

Én a Verbatimra írtam az állítólagot, a TY elsőségét egy percig sem vitattam, ha eseteg elolvasod amit írtam, számodra is világossá válik. :omg:

#507 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 19:24

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 23:57

Nem olvastál figyelmesen. Nem magára  a 2x-es tempóra írtam, hogy nem szabványos, hanem azt, hogy annak idején (az 1x/2x írók megjelenésekor) kimondottan 2x-es lemezek nem voltak: a 2x-es lemezek valójában olyan 1x-es lemezek voltak, amelyeket bizonyos írókkal meg lehet(ett) írni 2x-esen is. Tehát a 1x-esről 2x-esre váltáskor nem találtak ki külön új hordozóréteget és írási stratégiát az 2x-es írókhoz/lemezekhez. A 4x-es lemezek megjelenésével vezették be a teljesen új kalibrációs módszereket, ezeken a lemezeken általában már több írási sebességhez (1x/2x/4x...) található kalibrációs információ.

Köszönöm a kiigazítást!

Elnézést a figyelmetlenségemért.
Tehát a javaslatod röviden, mégegyszer a gyengébbek kedvéért: Ritek g04 alapanyagú lemezekre a 2x-es-írás?
Szeretném tudni, mert van még belőle néhány.
  :think:

#508 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 19:54

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 20:24

Köszönöm a kiigazítást!

Elnézést a figyelmetlenségemért.
Tehát a javaslatod röviden, mégegyszer a gyengébbek kedvéért: Ritek g04 alapanyagú lemezekre a 2x-es-írás?
Szeretném tudni, mert van még belőle néhány.
  :think:

A tapasztalatim szerint 2x-esen adja a legjobb kompatibilitást az érzékenyebb lejátszókkal.

#509 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 09:07

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 14:51

Én a Verbatimra írtam az állítólagot, a TY elsőségét egy percig sem vitattam, ha eseteg elolvasod amit írtam, számodra is világossá válik. :omg:

Peace. Értem én, csak azt akartam írni, hogy nem éri meg semmi lemez, amikor 260-ért van Taiyo. Kár hogy nincs Taiyofanatikussmile :)

#510 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 18:12

Idézet: bean - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 10:07

Peace. Értem én, csak azt akartam írni, hogy nem éri meg semmi lemez, amikor 260-ért van Taiyo. Kár hogy nincs Taiyofanatikussmile :)

Persze hogy peace. ;)

Egyébként tényleg a legjobb a TY, de mikor van már 100 forinttal olcsóbb Verbatim is... nem biztos, hogy a TY-t venném. :)

#511 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 15:24

Biztos hülye kérdés, de azért felteszem.
Melyikek a TY lemezek (maárka stb)?

Hol lehet 260-ért venni?

#512 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 18:41

Idézet: solar - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 21:28

erre ma jutottam el addig a hozzászólásig, melybe szó van róla, hogy a tdk-k már nem az igaziak.

Én panaszkodtam korábban a TDK lemezeire. Pénteken végére jutottam a történetnek. A bevizsgálásra visszaküldött 70 db (!) lemezről a nagyker megállapította, hogy teljesen hibátlan, nincs semmi baja.

Vissza is küldték a teljes kupacot és annyit tudtak felajánlani, hogy kapok 1 doboz lemezt fájdalomdíj gyanánt. Mindemellett persze határozottan kijelentették, hogy a lemezek jók.

Én még nem néztem meg az általuk írt lemezeket lejátszóban , de "fény felé tartva" jól látható, hogy arra sem vették a fáradságot, hogy teleírják a lemezt. Nagyjából 70 %-os a lemeztelítetség, aminél ugye nem megállapítható a lemezek végén jelentkező hiba. Ennyit a korrekt, mindenre kiterjedő tesztről.

Érdekességképpen megemlíteném, hogy ma átadtam egy elkészült filmet Verbatim lemezre írva. Nem sok jót vártak tőle, hiszen az ő lejátszójuk eddig még egyetlen írott lemezt sem volt hajlandó lejátszani. Minden próbálkozások "no disc" feliratba fulladt". Az én Verbatimomat viszont csont nélkül végig tudták nézni, még csak meg sem akadt.

Gondolhatjátok, ezek után mikor veszek TDK-t? Esetleg külföldön, de a hivatalos magyarországi forgalmazótól biztos nem. Kicsit sem éreztem az 1 hónapig (!) tartó tesztsorozat (?) alatt, hogy érdekelné őket a problémám.

Ezzel szemben a Verbatim lemezek jól olvashatók és még nyomtatható felületüt is lehet kapni.  ;)

Szerkesztette: Jani27 2004. 10. 24. 18:42 -kor

#513 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 18:52

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 17:41

Én panaszkodtam korábban a TDK lemezeire. Pénteken végére jutottam a történetnek. A bevizsgálásra visszaküldött 70 db (!) lemezről a nagyker megállapította, hogy teljesen hibátlan, nincs semmi baja.

Hogy nézett ki a TDK lemez szitázása?
(Bocs ha már korábban leírtad)

#514 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:02

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 17:52

Hogy nézett ki a TDK lemez szitázása?
(Bocs ha már korábban leírtad)

Sárga alapon fekete grafika. Jobbról logó. Balról két szem. De hogy jön ez ide?

#515 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:30

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 20:02

Sárga alapon fekete grafika. Jobbról logó. Balról két szem. De hogy jön ez ide?

Hmm, ilyen TDK DVD lemezt se láttam még... valami új széria?

#516 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:32

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 18:30

Hmm, ilyen TDK DVD lemezt se láttam még... valami új széria?

Nem hiszem. Én szitáztattam.  :)

#517 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:37

Üdv mindenkinek

Én nemrég vettem Taiwani 25-ös TDK DVD -R lemezt, ami szürkés, világoskékes színű. Nem írtam még rá, adatoknak szántam. Kicsit elbizonytalanodtam, de azért nem dobom ki. ;)

Üdv
      macska :)

Ui: A Bolhán is árulták azt ami nekem van,  azt mondták nem rossz minőség. Remélem így is van. ;) 
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#518 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:39

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 20:32

Nem hiszem. Én szitáztattam.  :)

:confused:

#519 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:41

Az új szériáról jut eszembe...

A korábban vásárolt - szintén TDK - lemezekkel semmi bajom. Két évig nem is használtam mást. Erre jött ez a jó kis sorozat, és minden bizodalmam odaveszett. Most a Verbatimra esküszöm, de abból sem lehet már kapni a kipróbált 4szeresen írható szériát. Legalábbis ahol vettem, ezt állították. Most lehet majd tesztelgetni a 8szorost is. Szerencse, hogy a vettem 100 darabot az előző eresztésből.

Egyéként ismerősöm ajánlotta, hogy kérjek írásbeli szakvéleményt a TDK nagykertől aztán irány a KERMI. Jól is hangzik, de

1. / Kinek van ideje kivárni az eredményt?
2. / Ki meri manapság azt mondani hivalosan egy adathordozóra, hogy ez kérem rendben van?

Leginkább a második pont miatt nem foglalkozom az üggyel. Pedig biztos vagyok benne, hogy ez a kupac TDK nem az a kupac TDK, amit két évvel ezelőtt vettem.

#520 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:47

Üdv Jani27

Szitázatlan TDK-t vettél ???? Én amikor normál CD-t használtam, mindig szerettem a TDK-t. Bízom benne. Pontosítsd légyszíves, pontosan milyen TDK lemezről van szó pontosan.

Üdv
          macska ;)

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27