HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:19

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 20:11

... Kicsit konstruktívabban, ha kérhetném.  :)

Az én hozzászólásomban mi volt a dekonstruktív? :D
(Már ha magamra kell hogy vegyem az inget. :) )

#1442 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:20

Nyugalom  :), ott voltak a szmájlik és ne vedd magadra, ha nem érzed úgy.  :offtopic:

#1443 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 27. 05:05

Tessék, konstruktív: A legjobb lemez a verbatim pastel TY DVD, mert többek között nem vágja meg a nyelvemet a pereme.
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII
WHAT? You never played X-com? What are you, an alien? - techtite.com

#1444 Felhasználó inaktív   river2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 05:20

szesz!
4x irtam őket és tökéletesen lejátszotta minden lejátszó, most egyiksem. nincs szüttyögés. vagy megy, vagy kiírja angolúl, hogy ezt a tipusú adathordozót nem tudja olvasni, rakjak be egy másik lemezt.
szerinted?

#1445 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 08:23

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 23:20

Nyugalom  :), ott voltak a szmájlik és ne vedd magadra, ha nem érzed úgy.  :offtopic:

Nyugodt vagyok, mint Iceman. :)
Nem tudom, nálad mi a konstruktív, és az tény, hogy nem annyira a szakmai oldalról közelítettem meg a kérdést, mint inkább empirista alapon... :think:

#1446 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 16:10

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 9:23

Nyugodt vagyok, mint Iceman. :)
Nem tudom, nálad mi a konstruktív, és az tény, hogy nem annyira a szakmai oldalról közelítettem meg a kérdést, mint inkább empirista alapon... :think:

Szakmai oldalról a legalkalmassabb személy PPeter, mivel ő igen jártas eme témakörben. A nagy többség itt a fórumon leginkább a gyakorlati tapasztalatait tudja megosztani a többiekkel. Szerintem ez utóbbi is segít annak, aki éppen a kezdeti lépéseket teszi ebben a témakörben. ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1447 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 16:50

Elnezest, ha mar volt targyalva a kerdes...

Mitol lehet az, hogy van par igen vacak allapotu DVD-R-em (karcosak, PRINCO-k, egyeb hatranyos tulajdonsaggal), amelyeket egyik gepben levo DVD olvasom sem tudja elolvasni (TOSHIBA, LG, NEC, +egy LG, SAMSUNG), de mind a ket asztali (MBO, PANA) rohogve, problema nelkul jatsza oket.. Mi a kulonbseg az asztalik es a szgepes olvasok kozott? (az MBO-t 1* mar szetszedtem, kutya kozonseges IDE cuccnak latszik)

Koszi!

#1448 Felhasználó inaktív   BeyondTheGrave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 19:25

Van egy kis gondom. Sorozatban a 8. arita dvd-t rontottam el. Mindegyik után csináltam a neroban adatellenőrzést, és mindegyik végén volt egy-két hibás fájl, amiket nem lehetett visszamásolni a vinyóra. Megpróbáltam másfajta dvd-t is (Ridata - állítólag a legjobb, ha tudtok jobbat lécci ajánljatok!), dettó ugyanez a helyzet. Kipróbáltam más burning programot. Azt írta ki még mielött írni kezdtem volna, hogy 'nem lehet kapcsolódni a hardver hozzáférési rétegéhez'. Pls segítsetek! Nemtom, hogy az íróm romlott-e el vagy csak állítani kell vmit. :(

Szerkesztette: BeyondTheGrave 2005. 08. 02. 19:26 -kor

#1449 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 19:44

Idézet: BeyondTheGrave - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 19:25

Van egy kis gondom. Sorozatban a 8. arita dvd-t rontottam el. Mindegyik után csináltam a neroban adatellenőrzést, és mindegyik végén volt egy-két hibás fájl, amiket nem lehetett visszamásolni a vinyóra. Megpróbáltam másfajta dvd-t is (Ridata - állítólag a legjobb, ha tudtok jobbat lécci ajánljatok!), dettó ugyanez a helyzet. Kipróbáltam más burning programot. Azt írta ki még mielött írni kezdtem volna, hogy 'nem lehet kapcsolódni a hardver hozzáférési rétegéhez'. Pls segítsetek! Nemtom, hogy az íróm romlott-e el vagy csak állítani kell vmit. :(

Az Arita, és Ridata, egyazon tróger szlovák G05-ös alapanyagra épül.
+-os Fuji, esetleg TDK.

#1450 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 19:44

Idézet: BeyondTheGrave - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 20:25

1. Milyen íród van?
2. Milyen firmware-rel?
3. Milyen sebességgel próbáltad írni?
4. próbáld meg más lemezzel, az Arita meg a Ridata bem biztos, hogy a lejobb  :rolleyes:
5. Nem olvasható fájlt jelzett a visszaellenőrzés, vagy eltérő, korrupt fájlt?

#1451 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 19:46

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 20:44

Az Arita, és Ridata, egyazon tróger szlovák G05-ös alapanyagra épül.
+-os Fuji, esetleg TDK.

Az Arita ami a másodosztályú lemez, a Ridata elvileg a RITEK-ből a Traxdata mellett elérhető legjobb. Hogy most a szlovákoktól jön, vagy netán máshonnan, totál irreleváns. Persze ettől még elmarad egy jó lemeztől.

#1452 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:20

Anno, az volt az érzésem, hogy a legjobb Ritek a Traxdata. A legelső 20db DVD-m, (az íróval együtt vettem)  Ridata G04-volt. Mai napig okés, az a pár darab ami megmaradt, ugyanis időközben többet átírtam 8X Verbatimra, a Ridatákat továbbadtam. (Ezt követően Traxdata G04-et vettem csak, pár TDK-t, 8X-tól pedig csak Verbatimot. Az egyéb G04-es Ritek lemezmárkákat nem vettem, G05-öt pedig egyáltalán nem.)

Nálam a Ritek=Traxdata G04-gyel. Mai napig használom őket, 4X-sen írva, és jók. ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1453 Felhasználó inaktív   BeyondTheGrave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:28

PPeter!

1. Az író márkája LG GSA 4160B.
2. Azt se tom micsoda :lama:
3. Arita, Ridata egyaránt max 8X-osan írható, én 4X-esen próbáltam (mivel max annyival tudom)
4. Megpróbálom (de ha 8-ból egy se jó, az dvd írásnál még nem számít gyanúsnak?)
5. Inaccessible

#1454 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:44

Idézet: BeyondTheGrave - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:28

PPeter!

1. Az író márkája LG GSA 4160B.
2. Azt se tom micsoda :lama:
3. Arita, Ridata egyaránt max 8X-osan írható, én 4X-esen próbáltam (mivel max annyival tudom)
4. Megpróbálom (de ha 8-ból egy se jó, az dvd írásnál még nem számít gyanúsnak?)
5. Inaccessible

Hát a RITEKG05 lemezeket nem igazán szeretik az LG írók (a két próbált lemezed a minőségi különbségektől eltekintve szinte ugyanaz). A firmware az író saját belső programja (olyan mint az alaplapnál a BIOS), nagyon fontos adatokat tárol a lemezek írásához, éppen ezért érdemes lenne frissíteni. A Neroben az író tulajdonságait lekérdezve tudod megnézni, milyen firmware van benne pillanatnyilag.
Kép

#1455 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 08. 03. 10:10

Idézet: BeyondTheGrave - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 20:25

Van egy kis gondom. Sorozatban a 8. arita dvd-t rontottam el.

sztem frissíts firmware-t az lg-ben, ha kell. bár mint írtad láma vagy, de megbízható, nem leharcolt gépne (os, hardwer) gyerekjáték és minimális kockázattal jár) vagy próbájl beszerezni +os 8x-os platinumot, ricoh médiakóddal (nekem ebbe az lg-be - szintén 4160 - eddig ez jött be a legjobban) és próbáld ki eszi-e az amibe szánod illetve a nero dvdspeed hogyan olvassa be. 10-20 huffal drágább, de megéri. én is retekrő tértem á rá (bár nekem nem voltak rossz tapsztalataim azzal se, csak aritát nem nagyon használtam).
aztán frissíts nerót, ha van alcohol vagy egyéb ilyesmi fent lődd le, dvd-t isó-ból decrypterrel írj)
szerk: eccer asszem mondtam kéna egy ilyen -mit csinálj ha nem megy a dvd írás/rontja a dvd-ket az író- kiemelt topikot csinálni h ne kelljen uyganazt aelszajkózni, amit már én is kívülről fújok :D.

Szerkesztette: avman 2005. 08. 03. 10:12 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1456 Felhasználó inaktív   BeyondTheGrave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:05

Köszi az eddigi segítséget.
Itt egy kép az íróm tulajdonságairól
Azt hallottam hogy ha rosszul csinálok vmit  firmware frissítésnél, meghalhat az íróm. Igaz ez?
Ha ezt installálom minden rendben lesz?
Bocsi h ilyen :lama: vagyok, de ha nem szükséges nem akarok új írót venni. Bár ha arra kerülne a sor tudnátok mondani csak pár nevet, amelyek tényleg jók? Keresek róluk leírást.

EDIT:
avman: DVDdecryptert szoktam használni, Alcohol régebben volt fent, már nincs. Mi is a baj tulajdonképpen az alcohollal?

Szerkesztette: BeyondTheGrave 2005. 08. 03. 11:07 -kor

#1457 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 12:50

Idézet: BeyondTheGrave - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 12:05

Köszi az eddigi segítséget.
Itt egy kép az íróm tulajdonságairól
Azt hallottam hogy ha rosszul csinálok vmit  firmware frissítésnél, meghalhat az íróm. Igaz ez?
Ha ezt installálom minden rendben lesz?

avman: DVDdecryptert szoktam használni, Alcohol régebben volt fent, már nincs. Mi is a baj tulajdonképpen az alcohollal?

ö. nálam ha éppenséggel azzal is volt baj néha, ha a virtual drive-ba be volt mountolva valami (focus tracking errorozott a níró rendesen), de egyébként azt mondjék mindenféle egyéb emulálás, mely a másolásvédelmeket hivatottak közömbösíteni szokott galibát okozni igen gyakorta. (az estetek óta az inygéres clonedrive-ot használom.)
ha jó géped van, ami nem kékhalálozik, és az áramszolgáltatás is megbízható (vihar, satöbb0i) az író alapvető biztonsági dolgok betartása mellett minimális kockázattal frissíthető. (második ide kör, master, ne legyen mellette semmi, lelöni minden tűzfalt, vírusírtót istennyilát). egy katt és fél perc (miközben halkan imádkozik :) ). újraindít (ima mormol tovább :D) mert télleg ki lehet nyírni a cuccot vele ha valami gond támad közben.
floppyról még nem frissítettem, lévén nincs kislemezmeghajtóm. állítólag cd-ről is lehet. ezeket nemtom, nem vagyok powajúzer.
szerk: az íródra ráférne az A303 firmware minimum.

Szerkesztette: avman 2005. 08. 03. 12:53 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1458 Felhasználó inaktív   BeyondTheGrave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 22:59

Köszönöm a segítségeteket :respect:
Hála nektek annyi elszabott dvd után végre sikerült egy jót égetnem. Remélem ezentúl nem lesz gondom.
Tényleg a firmware-rel volt a gond. Még1X THX! :)

[EDIT]: pár perccel később
Elhamarkodott voltam :(  A neroban az adatellenőrzés sikeres volt, és azt hittem, hogy most már minden rendben. Eddig ha gond volt mindig megbukott a dvd az adatellenőrzésen. Most pedig átment, mégse tudtam utána se lejátszani a médiát, se átmásolni a gépre. Ezt írta ki: xy@&#÷×...nem másolható: adathiba (CRC)
Átviszem a szomszédhoz, hátha az ő írójában jó, de nagyon úgy néz ki hogy ebből dvd-író csere lesz T_T

Szerkesztette: BeyondTheGrave 2005. 08. 03. 23:12 -kor

#1459 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 12:23

Idézet: BeyondTheGrave - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 23:59

nem másolható: adathiba (CRC)
Átviszem a szomszédhoz, hátha az ő írójában jó, de nagyon úgy néz ki hogy ebből dvd-író csere lesz T_T

ha a másikban jó, próbáld meg egy másik ide kábellel.

#1460 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:02

Idézet: avman - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 13:23

ha a másikban jó, próbáld meg egy másik ide kábellel.

Ha a másikban sem, akkor futtass egy memtestet.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.