DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel
Elküldve: 2005. 10. 02. 18:17
Elküldve: 2005. 10. 02. 22:19
Idézet: pojzon - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 11:33
ugyan nem egészen DVD-rő lszeretnék érdeklődni, de "eltünt" adatot szeretnék visszanyerni egy cd lemezről.
Egy ismerősöm írt magának egy cd lemezt és elmondása szerint minden rendben zajlott, de eddig akárhány olvasó vagy író egységbe pakoltam a lemezt nem talált rajta semmit, holott került rá info, mert az "elszineződés" látszik a korongon illetve Neroval megnézzettem és talált rajta track-et vagy session-t, tehát rajta vannak az adatok.
A kérdés, hogy hogyan tudnám leszedni a lemezről a felírt adtaokat?
Előre is köszönöm a segítséget!
Közben sikerült megtalálni a módját, hogy leszedjem, szal már nem aktuális a probléma.
Elküldve: 2005. 10. 03. 10:28
Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 10:48
Valami olyasmi gond volt vele, de közben megtaláltam a Neroban azt a funkciót amivel ki tudtam olvasni egy image-be onnan meg csak egy Daemon tools és már meg is voltak az elveszettnek hitt adatok.
Ami érdekes, hogy az ismerősőm elmondása szerint ugyan úgy csinálta ezt a lemezt is mint amit utána írt, csak azt gond nélkül láttuk mindegyik cd-s egységben..
Elküldve: 2005. 10. 03. 15:55
Elküldve: 2005. 10. 04. 06:52
Nagy biztonsággal kellene adatokat archiválnom. Milyen dvd írót, írható dvd-t ajánlatok?
Továbbá milyen instrukciók vannak a biztonságos adatarchiváláshoz?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv
csongor
Elküldve: 2005. 10. 04. 09:14
Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról, Eszmecsere médiáról, írásról
Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét!
Jó olvasgatást!
Elküldve: 2005. 10. 05. 15:00
Nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogyan lehet jól leellnőrizni hogy a megírt DVD-vel nincs gond?
Winyóról akarok kiírni főleg játékokat archiválásra. A cél hogy pár év múlva is visszaolvasható legyen.
Namost én csak minőségi lemezekre szoktam írni ( TDK, Phillips, FujiFilm). De persze ezek között is lehet hibás, ezért szeretnék biztosra menni.
LG GSA-4120B íróm van , Nerót használok, minden lemezt 4x-esen szoktam írni.
Eddig úgy csináltam hogy Neróban bekapcsoltam a felirt adat ellenőrzése opciót, ami a megírás után egyből leellenőrzi a lemezt. Ezekután még vissza szoktam másolni a lemez tartalmát winyóra is.
És ha mindkettő jó volt akkor úgy vettem hogy minden ok.
Namost néha volt olyan, hogy a Neró hibát jelzett ( "az x. szektor tartalma eltér az eredetitől").
Ez mitől lehet? Rossz a lemez? De még ilyenkor is vissza tudtam olvasni a tartalmát.
Szóval akkor az iró hibázott az írás során?
A másik kérdésem, hogy valaki el tudná mondani, hogy Nero CD-Speed progival hogy lehet ellenőrizni a lemezeket.
Milyen alakú görbe jó, melyik rossz, milyen érték mit jelent, és mennyi legyen.
Vagy valami cimet ahol ez le van írva.
Köszi
Elküldve: 2005. 10. 05. 18:37
Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:00
Ez mitől lehet? Rossz a lemez? De még ilyenkor is vissza tudtam olvasni a tartalmát.
Szóval akkor az iró hibázott az írás során?
Ilyen esetben legtöbbször a gép instabil, hibás memória, kábel(ezés), CPU (tuning?) áll a jelenség mögött.
Idézet
Milyen alakú görbe jó, melyik rossz, milyen érték mit jelent, és mennyi legyen.
Vagy valami cimet ahol ez le van írva.
Köszi
A sima visszaolvasási teszt akkor jó, ha egyenletesen emelkedik és a lemez végénél sem esik vissza drasztikusan, az elérési idők pedig nem túl nagyok (100-250 ms közé esik mindegyik).
Elküldve: 2005. 10. 05. 21:44
Van egy TDK DVD-m. 170 MB-nyi képet írtam fel rá egy Toshiba 2x íróval. Nero Burning Rom programot használtam az írásnál. Sikeres égetést jelzett a program. Azonban a lemezt azóta egyetlen íróval sem sikerült leolvasnom. A korongot megvizsgálva szemmel látható valamilyen adat fel lett rá égetve. Azonban a lemez olvashatatlan. Már több adat-visszaállító programmal is próbálkoztam, hogy láthassam a karácsonyi fényképeket, de nem jártam sikerrel.
Tőletek azt várom, hogy talán tudtok nekem ajánlani egy olyna programot amivel le tudom olvasni a korongról az adatokat.
Kérlek segítsetek, ajánljatok valamilyen megoldást!
Elküldve: 2005. 10. 06. 07:55
Ugyan nem dvd, csak cd, de jó lenne egy adatvesztést megszüntetnem. Igen régi lemez, úgy 99 körüli. Egy sony 4x íróval lett anno megírva, de már akkor is hibás volt és csak az 50x asus cd olvasóm tudta akkoriban beolvasni. Ma már az se, bár már gépben sincs, mert nem az igazi már.
Ha az be tudta olvasni, akkor az egyébként rajta lévő adatok mellett új könyvtárak voltak hibás névvel (csupa alulvonás a neve vagy pontok) illetve vagy 2 fájl, ami úgy 1-2 giga mérettel volt bejegyezve. Egy 650megás cd-től nem is rossz...
De a mai meghajtóim (toshiba dvd romok és egy pioneer 109 és egy 24x lg cd író - ezek két külön masinában) nem boldogulnak vele. A cd/dvd diagnostic program nem tudja megnézni, mert a meghajtó nem ismeri fel a lemezt/nem tudja a tartalomjegyzéket beolvasni.
Valamelyik program lehetővé tudja tenni, hogy toc nélkül le tudjam szedni róla, ami rajta van?
Elküldve: 2005. 10. 06. 07:56
Ugyan nem dvd, csak cd, de jó lenne egy adatvesztést megszüntetnem. Igen régi lemez, úgy 99 körüli. Egy sony 4x íróval lett anno megírva, de már akkor is hibás volt és csak az 50x asus cd olvasóm tudta akkoriban beolvasni. Ma már az se, bár már gépben sincs, mert nem az igazi már.
Ha az be tudta olvasni, akkor az egyébként rajta lévő adatok mellett új könyvtárak voltak hibás névvel (csupa alulvonás a neve vagy pontok) illetve vagy 2 fájl, ami úgy 1-2 giga mérettel volt bejegyezve. Egy 650megás cd-től nem is rossz...
De a mai meghajtóim (toshiba dvd romok és egy pioneer 109 és egy 24x lg cd író - ezek két külön masinában) nem boldogulnak vele. A cd/dvd diagnostic program nem tudja megnézni, mert a meghajtó nem ismeri fel a lemezt/nem tudja a tartalomjegyzéket beolvasni.
Valamelyik program lehetővé tudja tenni, hogy toc nélkül le tudjam szedni róla, ami rajta van?
Elküldve: 2005. 10. 06. 08:29
Idézet: Szijy - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:19
En Szlovakiaban elek es minap megjlenent egy uzletben egy uj markaju lemez.
A neve Vanguard, es alapja pedig TYG02.
A topicban olvastam rola hogy a TYG02 nagyon jo stb...
Nomost a lemezt a Nec irom 12*esen irja hiba nelkul, szinte tokeletes lemez.
Nekem csak egy valami buzlik a dologban megpedig hogy 50 ft darabja.
Azt szeretnem megtudni hogy ezeket a Tyg02-es lemezeket hamisitjak-e vagy mi a helyzet mert 50 ft az nekem nagyon gyanus....
Hali!
Sikerült valamit kideríteni erről a Vanguard DVD-ről?
Hétvégén szeretnék én is kimenni szlovákiába vásárolni egy pár DVD-t és CD-t.
Egy pár hónapja vásároltam 4*-es ARITA-t és most ahogy olvasgattam a hozzászólásokat hát nem tudom hogy rábizzak e egy "fontos" videót.
A FUJI,TDK,Verbatim DVD-knek milyen árai vannak kint szlovákiában?
az ARITA-t 50ft/db áron vásároltam
+ vettem valami XIDEX nevezetű cd-t azt pedig 30ft-ért.
thx hali
Elküldve: 2005. 10. 07. 09:32
Idézet: Dark - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 8:56
HI!
CD roller. nem próbáltam még... de levileg erre találták ki..
http://slil.ru/22421955
Elküldve: 2005. 10. 08. 17:57
Eddig verbatim lemezeket használtam ezzel az azonosítóval :
Manufacturer Name : [Taiyo Yuden Co. Ltd.] Manufacturer ID : [YUDEN000] Media Type ID : [T01] Product Revision : [001]
Sajnos ezeket már nem tudom beszerezni helyette a boltban ezt adták verbatimra :
Manufacturer Name : [CMC Magnetics Corp.] Manufacturer ID : [CMC MAG] Media Type ID : [E01] Product Revision : [Not Specified]
Rákerestem erre itt a forumban és többen állították, hogy ez is jó, ehhez képest a hamadik megirt lemezre visszaellenőrzésnél hibákat jelzett a nero.
Azért ez a TY lemezekkel egyszer sem történt meg velem.
Biztos minden rendben van ezzel a lemezzel? Mert itt sem dicsérik annyira.
A hétvégén akartam 8 DVD anyagot arhiválni a gépről, ez lett volna az első lemez, de most elbizonytalanodtam.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF31103hrs / 1042hrs / 66hrs
Elküldve: 2005. 10. 09. 11:10
Idézet: szabi - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 18:57
Eddig verbatim lemezeket használtam ezzel az azonosítóval :
Manufacturer Name : [Taiyo Yuden Co. Ltd.] Manufacturer ID : [YUDEN000] Media Type ID : [T01] Product Revision : [001]
Sajnos ezeket már nem tudom beszerezni helyette a boltban ezt adták verbatimra :
Manufacturer Name : [CMC Magnetics Corp.] Manufacturer ID : [CMC MAG] Media Type ID : [E01] Product Revision : [Not Specified]
Rákerestem erre itt a forumban és többen állították, hogy ez is jó, ehhez képest a hamadik megirt lemezre visszaellenőrzésnél hibákat jelzett a nero.
Azért ez a TY lemezekkel egyszer sem történt meg velem.
Biztos minden rendben van ezzel a lemezzel? Mert itt sem dicsérik annyira.
A hétvégén akartam 8 DVD anyagot arhiválni a gépről, ez lett volna az első lemez, de most elbizonytalanodtam.
Üdv
szabi
Jó lemez, de író függő, a pio-sok közül soknak gondja volt vele.
Elküldve: 2005. 10. 09. 16:50
Idézet: sdi - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:10
Hello
Ezt el is felejtettem; LG GSA-4081B irom van.
A fórumában is kérdeztem már ezzel kapcsolatban, de gondolom olyan régi, hogy itt már senki nem látott ilyet
Most akkor elképzelhető, hogy nekem is hasonló a gondom, mint a pio-soknak?
Mivel pastel verbatim nem volt ebből csak tizet vettem, azt hiszem odaadom egyik havernak neki újabb irója van.
De a kérdés, mi legyen velem, 4x -es lemezeket már nem tudok venni, az újabbakat meg nem szereti?
Irót kellene cserélem?
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF31103hrs / 1042hrs / 66hrs
Elküldve: 2005. 10. 09. 18:18
Érdekes és egyben nagyon kellemetlen dologra lettem figyelmes az elmult napokban. LG4040B DVD íróm van már lassan két éve, az utóbbi 1 évben szinte csak Arita -8x-lemezeket használtam, igaz a legújabb frimware-el is csak 2x-esen írja de eddig egyet sem rontott és a minőséggel is meg voltam elégedve. Azonban a 10-11 hónapja írt lemezek kb. 90%-a teljesen olvashatatlan, amit betudok olvastatni azt is 0,2x max. 2,5x-es sebességgel tudom visszaolvastatni decrypterrel, de mondom a legtöbbet fel sem ismeri az olvasó. Próbáltam több olvasóval is, asztali egyszerűen kiköpi. Ha csak pár darabnál fordult volna elő nem izgatna a dolog, de kivétel nélkül az összes 10 hónapnál régebbivel hasonló a probléma kb 300db. Arra lennék kíváncsi hogy volt-e már másnak is hasonló tapasztalata Arita lemezzel vagy csak az íróm miatt van. Tudom nem mai darab az LG4040B de DL-re nem volt szükségem, de most leszeretném cserélni Pio 110D-re. Nem szeretnék így járni megint ezért kérem a véleményetek elég ha író cserélek vagy az Aritát is kerüljem?
Elküldve: 2005. 10. 10. 07:20
Idézet: szabi - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 17:50
Ezt el is felejtettem; LG GSA-4081B irom van.
A fórumában is kérdeztem már ezzel kapcsolatban, de gondolom olyan régi, hogy itt már senki nem látott ilyet
Most akkor elképzelhető, hogy nekem is hasonló a gondom, mint a pio-soknak?
Mivel pastel verbatim nem volt ebből csak tizet vettem, azt hiszem odaadom egyik havernak neki újabb irója van.
De a kérdés, mi legyen velem, 4x -es lemezeket már nem tudok venni, az újabbakat meg nem szereti?
Irót kellene cserélem?
Üdv
szabi
Igen, írót kéne cserélned. Manapság az a helyzet, hogy gyorsabban jönnek ki az új típusú lemezek, mint ahogy az írók elhasználódnak. Sokan járnak úgy, hogy a még működőképes írójukat azért kell lecserélni, mert a hozzá való lemezek már nem kaphatóak. Sajnos - vagy sem - ez van.
Elküldve: 2005. 10. 10. 07:32
Idézet: kratos - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 19:18
Érdekes és egyben nagyon kellemetlen dologra lettem figyelmes az elmult napokban. LG4040B DVD íróm van már lassan két éve, az utóbbi 1 évben szinte csak Arita -8x-lemezeket használtam, igaz a legújabb frimware-el is csak 2x-esen írja de eddig egyet sem rontott és a minőséggel is meg voltam elégedve. Azonban a 10-11 hónapja írt lemezek kb. 90%-a teljesen olvashatatlan, amit betudok olvastatni azt is 0,2x max. 2,5x-es sebességgel tudom visszaolvastatni decrypterrel, de mondom a legtöbbet fel sem ismeri az olvasó. Próbáltam több olvasóval is, asztali egyszerűen kiköpi. Ha csak pár darabnál fordult volna elő nem izgatna a dolog, de kivétel nélkül az összes 10 hónapnál régebbivel hasonló a probléma kb 300db. Arra lennék kíváncsi hogy volt-e már másnak is hasonló tapasztalata Arita lemezzel vagy csak az íróm miatt van. Tudom nem mai darab az LG4040B de DL-re nem volt szükségem, de most leszeretném cserélni Pio 110D-re. Nem szeretnék így járni megint ezért kérem a véleményetek elég ha író cserélek vagy az Aritát is kerüljem?
Nálad is az van, hogy az íród nem eszi a mai lemezeket. Ha továbbra is szeretnél DVD-t írni, be kell invesztálnod egy mai karcolóba.
A Retek G05 (az Arita 8x DVD-R is ilyen) elég problémás lemez, kezdetben (a G05 megjelenésekor) sok író nem szerette. Később reszeltek a firmware-eken, így sokat javult a helyzet. De a Retek-hívők beszámolói alapján nekem az jött le, hogy a G03 és a G04 sokkal jobb volt. Ha ragaszkodsz a G05-höz (én nem tenném), akkor inkább Traxdata-t vásárolj!

Súgó
A téma zárva.