HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 03. 11:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 11:22

valoban, elofordulhat, hogy peldaul TY.. ;)

Nem tudok nyilatkozni, hogy milyen a TY. :)

és mint mondtam, ezzel kapcsolatban szeretek biztosra menni. :rolleyes:

Szerkesztette: Suricated 2009. 04. 03. 11:39 -kor

#2102 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 14:51

Én csak olyan helyen vásárolok, ahol az eladó feltünteti a médiakódot.
Az írási sebességet manapság már nem mindig választhatom meg úgy ahogy régen. Nem rég vettem egy USB-s LG dvd-írót. A ma kapható (értsd nagy sebességgel írható) cd-ket nem hajlandó 16x-osnál lassabban írni  :eek: .  Viszont hordozható a lelkem és nagyon jól olvas  :respect:

#2103 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 14:56

"ezzel kapcsolatban szeretek biztosra menni."
en is. pont ezert irtam a TY-ent. Neked meg ajanlom, hogy nezz utana.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2104 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 17:07

http://en.wikipedia....iki/Taiyo_Yuden

Így már ismerős, hallottam róla. :) Ki fogom próbálni. Eddig azt hittem, hogy az autostrategy a Plextor kölyke :)

Még egy kérdés:
Adódik később bármilyen problémám abból, ha DVD-re kiírok egy 1,5 GB-s fájlt?
Mekkora a legnagyobb kiírható fájl DVD-re?

Jah, a fájlrendszer ISO9660 + Joliet
a cél lemez +R

Előre is köszönöm :respect:

#2105 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 18:17

iso9660-ra 2Gbyte-osat irhatsz max. nagyobbra UDF kell, de azzal nem art vigyazni: ne legyen tobb menetes, mert egyes operacios rendszerek nem fogjak jol olvasni.

Szerkesztette: bogdan 2009. 04. 03. 18:18 -kor

a forum ma:

#2106 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 18:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 18:17

iso9660-ra 2Gbyte-osat irhatsz max. nagyobbra UDF kell, de azzal nem art vigyazni: ne legyen tobb menetes, mert egyes operacios rendszerek nem fogjak jol olvasni.

köcce  :respect:

ISO-nál is kerülöm a multisessiont ha lehet, csak a szívás van azzal is...

#2107 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 15:40

Nekem TTH2 TDK hengeres dvd lemezeim vannak. 4x-es írással írom őket, és semmi bajuk. Nagyon jó lemezek. :cool:  :up:

#2108 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 22:25

Idézet: tom007 - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 15:40

Nekem TTH2 TDK hengeres dvd lemezeim vannak. 4x-es írással írom őket, és semmi bajuk. Nagyon jó lemezek. :cool:  :up:

Tisztázzuk most akkor: a TTH2 az minuszos ugye?

Mert nekem ezek döglöttek leginkább, minuszos TTH02, sötétkék...

Mindegy volt az, hogy Pio-val, NEC-el vagy Plextorral írtam meg...
Mint fentebb írtam, már írás (4x) után sem volt olvasható egy része némelyiknek (háromból egy nem kb).
De amelyik lemez túlélte ezt az egy évet, az még mindig olvasható teljes egészében és kifogástalanul...

Mind1, örülök, hogy neked beváltak. Én kerülöm :D

Szerkesztette: Suricated 2009. 04. 06. 22:26 -kor

#2109 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 10:27

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 23:25

...
Mindegy volt az, hogy Pio-val, NEC-el vagy Plextorral írtam meg...
Mint fentebb írtam, már írás (4x) után sem volt olvasható egy része némelyiknek (háromból egy nem kb). ...

Hamisított lemezek, "rossz" széria, szabálytalan tárolás (akár gyártás után is), akármi. Semmit sem tudni róla.
Én ezért nem veszek nagy darabszámban lemezt...

A megírt lemez minősége nem csak a médiakód függvénye, a firmware, az író, az írási stratégia (!), sebesség, csillagok állása stb. számít.

ps.:A taiyo pedig - ha lehet ilyet mondani - gyakorlatilag a legjobbnak nevezhető minőség (már ha létezik legjobb). Bár igaz, ami igaz, már ott is van hamis, ill. "keresztgyártott" diszk, azaz hiába ty a médiakód, az nem ugyanaz a ty, mint az eredeti. :) S ezt a user végképp nem látja. S az író sem, ami inkább baj.

Amúgy nem azért, de jó lenne pontosabb típusokat látni (ha már tisztázandó dolgok vannak), mert én is pl. NEC 2510a-val, pio112d-vel ha írtam tth02-t még soha nem volt semmi bajom vele. Pedig vannak 3 évesek is, működnek mind.
Szerintem a tokozásnak már nincs köze a hordozóhoz. Max. kifog az ember valami gyenguszt.

Szerkesztette: Warrior 2009. 04. 07. 10:36 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2110 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 09:48

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 10:27

Hamisított lemezek, "rossz" széria, szabálytalan tárolás (akár gyártás után is), akármi. Semmit sem tudni róla.
Én ezért nem veszek nagy darabszámban lemezt...

Én sem.
A tárolás megfelelő, hiszen a többivel együtt tároltam ezeket mindig fénymentes helyen stb. A tok nélküli változat tokot is kapott külön.
A szériára sem lehet ráfogni, hisz különböző forrásokból származnak és nem egy időszakban lettek vásárolva. Hamisított? Nem hinném, hogy mindegyik az lenne...

Idézet

A megírt lemez minősége nem csak a médiakód függvénye, a firmware, az író, az írási stratégia (!), sebesség, csillagok állása stb. számít.

Valóban. De több különböző íróval is? ez több, mint véletlen! Nem egyszer volt ezekkel a lemezekkel gond.
Mégegyszer ismétlem: nem egy szérián belül.

Idézet

ps.:A taiyo pedig - ha lehet ilyet mondani - gyakorlatilag a legjobbnak nevezhető minőség (már ha létezik legjobb). Bár igaz, ami igaz, már ott is van hamis, ill. "keresztgyártott" diszk, azaz hiába ty a médiakód, az nem ugyanaz a ty, mint az eredeti. :) S ezt a user végképp nem látja. S az író sem, ami inkább baj.

Álljunk csak meg egy kicsit!! Senki sem mondta, hogy a Taiyo-val gondok lennének. Nem azt szidtam, hanem a TDK-t. A TTH02 -ról volt szó!
Csak hogy nehogy félreértse valaki, a TTH02 az NEM Taiyo. Köze nincs hozzá! Aki nem hiszi nézze meg itt a médiakódokat: http://en.wikipedia....iki/Taiyo_Yuden És a TTH02 NEM azonos a TDK saját gyártású lemezeinek minőségével sem! Mert nem a TDK készítette, gyártotta őket, annak ellenére, hogy a dobozán TDK logó van. A TTH02 gyakorlatilag a CMC DVD-beli "megfelelője" (na ebbe biztos beleköt valaki, de másképp nem tudom megfogalmazni)

http://forum.videohe...opic302703.html

Idézet

TTH02 is made in Taiwan by CMC and possibly in India by MBIL with TDK's materials and equipment (hence the TDK media code). TDK no longer manufactures optical media; it closed down the Luxembourg plant and I believe the one in Japan is now dedicated to Blu Ray/HD DVD

A CMC pedig megintcsak az a kritikán aluli minőség... sorban döglenek a CMC lemezeim! Ez is csak véletlen lenne? A Verbatim, Sony etc. miért nem?

És végül egy teszt. Jó, kicsit régi ez a cikk, de attól még lehet benne valami igazság.
http://prohardver.hu/teszt/dvd-iras_lassan..._dvd-r_16x.html

szerk.:
A boltban vásárolt, teljesen lezárt tokban levő TDK mínuszos DVD-k között volt olyan is egyszer-kétszer, ami gyárilag mocskos, poros volt.

Szerkesztette: Suricated 2009. 04. 08. 10:38 -kor

#2111 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 10:24

"Álljunk csak meg egy kicsit!! Senki sem mondta, hogy a Taiyo-val gondok lennének."

szerintem nem is erre irta, hanem arra, amikor fentebb meg nem tudtad, minek a kodja a TY..
a forum ma:

#2112 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 10:25

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 10:27

Amúgy nem azért, de jó lenne pontosabb típusokat látni (ha már tisztázandó dolgok vannak), mert én is pl. NEC 2510a-val, pio112d-vel ha írtam tth02-t még soha nem volt semmi bajom vele. Pedig vannak 3 évesek is, működnek mind.
Szerintem a tokozásnak már nincs köze a hordozóhoz. Max. kifog az ember valami gyenguszt.

Nem bánom, legyen.
1. Kb. 1 évvel ezelőtt megírtam 3 mínuszos TDK DVD-t, a médiakódjuk TTH02.
Az író: Pioneer DVR-111D, a sebesség 4x. Ezek nem tűntek hamisnak, lezárt tokban (vékony), Artisjus matricával etc. hipermarketben.
A háromból kettőt jól írt meg, egyet nem sikerült. TC-vel öszehasonlítottam a kiírt anyagot, és teljes egészében olvasható volt ez a kettő. Egy hét múlva, amikor fel akartam másolni a gépemre az egyiket, már randomly olvashatatlan szektorok voltak benne. Egy-egy szektor. A lemez felülete szemre hibátlan, semmi karc, semmi látható dolog. De sem a Plextor Px 800A, sem a NEC írónk nem tudta olvasni a lemez ezen részeit. Kuka.
A harmadik még megvan, olvasható is teljes egészében.

2. Faterom vett ilyen lemezt, többet is pár hónapja. Mindenfélét írtunk ki rá, az író NEC AD7170A volt. Az adatátviteli görbéje (Nero CD-DVD Speed) fűrészfogas, az adatátviteli sebesség nagyon ingadozik, bár olvasható (még, amíg nem lesz rajta néhány pici karc). Az új íróval, LG GH22NP20, filmeket írtunk ki rá. Minden szép és jó, leszámítva, hogy az asztali DVD lejátszók (3-ből 2) nem viszi. Pedig van még egy pár szénné karcolt adat DVD-nk még (DivX, XviD meg VideoDVD), amiket meg igen.

3. Ügyfél pár hete telefonált, hogy az asztali DVD írója nem képes lezárni, illetve megírni ezeket a lemezeket normálisan. PC-ben meg tudta őket írni (nem tudom, milyen írója volt neki), ezeket vissza is olvasta a PC-ben lévő írója, de az asztali DVD írója viszont ezeket sem látta (mintha lemez sem lett volna benne), vagy üresnek látta.
Javasoltam neki, hogy próbáljon ki másfajta lemezeket (tökmindegy mit, csak ne ezt a TTH02-s TDK-t, meg legalábbis pluszost, mert azt nem kell lezárni sem. És ha a probléma továbbra is fennáll, fáradjon be kis szervízünkbe a készülékkel.
Azóta sem jelentkezett...

4. Szomszédom kb. fél éve adott pár ilyen TDK lemezt, hogy gondok vannak vele, próbáljam megmenteni belőle amit lehet, Ők valami régi NEC íróval rendelkeznek, amivel mindenféle lemezeket vegyesen írtak (és írnak jelenleg is) minden probléma nélkül. A lemez 80 százaléka teljesen olvashatatlan volt, pedig az az író is csak 4x-esen ír maximum DVD-t, mert régi. Ők is csak ezzel az egy típussal szívták meg, de többször is. A többivel miért nem?

A Plextor írómal még nem volt alkalmam írni erre a fajta TDK lemezre, így nincsenek tapasztalataim. És nem is fogok.
Ezen tapasztalatok alapján én nem tudom ajánlani senkinek sem a mínuszos TDK-kat meg a TTH02-t. Sorry! Bár sok ismerősöm dícséri.

Én már csak évi 2-3 DVD-t írok ki évente. Viszont ezeknél fontos, hogy 1, 2 vagy 5 év múlva is megmaradjanak az adataim. inkább költök egy kicsit többet, és veszek mondjuk duplaannyiért lemezt.

Van kb. 40 DVD-m jelenleg csak itt a polcomon, Verbatim, Sony, mínuszos, de leginkább pluszos vegyesen. 2005 és 2009 között írtam ezeket. Az előző Samsung írómmal, Nec AD7170-nel, meg a mostani Plextor PX 800A-val. Mindegyiket rendesen megírta (régen 8x, mostanság 4x), és mindegyik olvasható is a mai napig teljesen.

A TDK pluszos lemezek viszont jók (legalábbis két éve még azok voltak, amikor megírtam őket, és a mai napig olvashatók). Hogy most milyenek, nem tudom.

#2113 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 10:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 10:24

"Álljunk csak meg egy kicsit!! Senki sem mondta, hogy a Taiyo-val gondok lennének."

szerintem nem is erre irta, hanem arra, amikor fentebb meg nem tudtad, minek a kodja a TY..

Értem én, csak a félreértések tisztázása miatt jegyeztem meg. Nehogy valaki véletlenül keverje a kettőt.

#2114 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 12:09

Nem tudom. Én már túl vagyok kb. 4 ezer íráson (dvd lemez), de tth02-vel nem volt gond. Pár évesek vannak köztük, mai napig mennek. Igaz, más lemezekkel sem volt gondom, de csak verba, tdk, sony, ilyesmik. Semmi trax, ri*, arita, mármint márkák. Ezeket kerülöm inkább...

Azt lehet mondani, hogy ami beválik, azt kell használni. Van, akinek olyan LG íróval simán mennek olyan lemezek, amik másnak akár sehogy sem. Szóval nincs általánosan jó vagy rossz márka. Bár kétségkívül vannak gyengébbek.

Meglepő, hogy neked épp tth02-vel volt gondod.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2115 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 15:30

Meglepő... hát ebben a 'szakmában' már semmi sem lep meg. :D

Azt azért tegyük hozzá, hogy elég sok van ebből a fajta lemezből a piacon, úgyhogy bizonyára több a selejt is. Vagy nem tudom, mi lehet a gond velük :think: mindenesetre akkor leszek bátor, és egyenlőre azt a két lemezt, ami maradt ebből a fajtából, nem írom át másikra, aztán kíváncsi leszek, mi történik. :rolleyes:

Sok ismerősöm egyébként elégedett TDK-val többnyire, meg dícsérték, de sosem hittem nekik.
És így igaz, azt kell használni, ami bevált. És nem azért, mert Verbatim/Sony/akármi logó van rajta.

#2116 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 09:53

Sziasztok,
a véleményetekre lennék kíváncsi, mivel régebben jól betankoltam Taiyo Yuden lemezekből (Plextor és Verbatim), de kifogytak és mostanában nem nagyon látok ilyeneket. Annó olvastam PPéter cikkét a gyártó azonosítókról és rémlik, hogy ez inkább tájékoztató jellegű dolog maximum, de igyekeznék azért a lehető legjobb minőségű lemezeket használni. Mit ajánlanátok, MCC (Verbatim), TTH02, Ricoh, ezek mind jó minőségű lemezek elviekben nem és teljesen mindegy, melyiket választom? Mindig a ráírt sebesség felével írogatok egy 112D Pioneer íróval (ami remélhetőleg hamarosan egy NEC 7240-re cserélődne). DL lemezekből eddig csak Verbatimot (MKM) használtam, de a Ricoh-ról is jókat olvastam... Előre is köszi!

#2117 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 20:23

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 10:53

Sziasztok,
a véleményetekre lennék kíváncsi, mivel régebben jól betankoltam Taiyo Yuden lemezekből (Plextor és Verbatim), de kifogytak és mostanában nem nagyon látok ilyeneket. Annó olvastam PPéter cikkét a gyártó azonosítókról és rémlik, hogy ez inkább tájékoztató jellegű dolog maximum, de igyekeznék azért a lehető legjobb minőségű lemezeket használni. Mit ajánlanátok, MCC (Verbatim), TTH02, Ricoh, ezek mind jó minőségű lemezek elviekben nem és teljesen mindegy, melyiket választom? Mindig a ráírt sebesség felével írogatok egy 112D Pioneer íróval (ami remélhetőleg hamarosan egy NEC 7240-re cserélődne). DL lemezekből eddig csak Verbatimot (MKM) használtam, de a Ricoh-ról is jókat olvastam... Előre is köszi!

Pár hozzászólással feljebb említettem, hogy én írtam lemezeket kb. 1 éve Pioneer DVR-111D íróval.
Nem tudom mi a különbség eközött és a 112D között, de azért leírom a tapasztalataimat:

A 111D a TTH02-t, TDK, úgy látszik, nem szerette. Ezt nem ajánlom hozzá...
Az olcsó DL lemezt (ha jól rémlik Emtec) nem tudta lezárni.

Írtam viszont vele pluszos Verbatimot (MMC) és Sonyt (az a 'halványkék' :D ), illetve mínuszos Sonyt.
Mindegyik megvan és olvasható kifogástalanul most is.

Mindig 4x sebességgel írtam ezeket az egyszer írható lemezeket is. (A pluszos lemezekben mindig is jobban megbíztam.)
DVD+RW-t is írtam vele egyszer, sárga Verbatim. Azzal sem volt gond.

Remélem segítettem :)

#2118 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 19:07

Aha köszi, asszem nem kockáztatok, TTH02-vel nem kísérletezek, MMC Verba lesz a befutó érzem :)

#2119 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 18:33

Sziasztok!

Tudtok nekem olyan DVD iró/olvasót ajánlani, amely a régebbi, rózsaszín színű Ritek G04-es lemezeimet vissza tudja olvasni? Nagyon sok ilyen lemezem van, és sajnos most vettem észre, hogy minden 3-4. rossz.
Pioneer és LG dvd írókkal próbálom visszaolvasni őket. A PIO meg sem ismeri, az LG megismeri, de igen lassan, 20-150KB/s sebességgel tudja csak másolni, majd kiakad 2-4% -nál, és sehova onnan.

Létezik valamilyen komolyabb író, amely esetleg érzékenyebb fejjel rendelkezik, és vissza tudná olvasni a lemezeket? Járt már valaki így?

Köszi mindenkinek!

Tomesz.

#2120 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 21:45

(törölve)

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 24. 21:48 -kor

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +