HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 00:40

Idézet: Egonka - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 23:03

Ugy néz ki nekem is megy a file transfer, de egyenlöre nem az Amiga Explorer-el, hanem a Wartrans-al.
Ha sikerül beizzitani a AE-t jelentkezem... Mindenesetre a gyári leirás alapján nem megy a dolog.

Ujabb probléma: file-t át tudok vinni, viszont nem tudom megváltoztatni a tipusát, igy nem tudom lefuttatni mint program :(
És nincs Iconeditem se... :(

#142 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 06:13

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 0:31

23.as apa-anya-doboz=Király utca 88? (Körútról Király utca kifelé a második sarok elött kis üzlet a bal oldalon.. A 88-as szám nem biztos.  :D

Megnezem, kosz:) (mondjuk mar majdnem beletorodtem a ganyolasba:)

#143 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 06:56

Idézet: Egonka - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 1:40

Ujabb probléma: file-t át tudok vinni, viszont nem tudom megváltoztatni a tipusát, igy nem tudom lefuttatni mint program :(
És nincs Iconeditem se... :(

Szerintem ha működik a soros átvitel akkor a transdisk nevű programot kell átvinned először, majd a transdisk-et használva át tudod vinni az ADF image-ket a Ram-ba és onnan már ki tudod írni lemezre. Egyébként a WarTrans kommunikációs programját, hogy vitted át Amiga-ra, vagy egyszerűen begépelted az AmigaBasic-ben?

#144 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 08:52

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 5:56

Szerintem ha működik a soros átvitel akkor a transdisk nevű programot kell átvinned először, majd a transdisk-et használva át tudod vinni az ADF image-ket a Ram-ba és onnan már ki tudod írni lemezre. Egyébként a WarTrans kommunikációs programját, hogy vitted át Amiga-ra, vagy egyszerűen begépelted az AmigaBasic-ben?

Igen, begépeltem AMIGA Basicben :) A file-t is át tudok vinni, ott figyel a lemezen, vagy a RAM-ban, de nem tudom elinditani, mert a file tipusa nem futtatható. A mérete is stimmel, csak a duplaklikknél nem találja a programot amivel megnyissa. Szóval itt elakadtam, de nincs pánik, elöveszem az ezerkettest:) Na azzal már csak nem lesz gond, azon van Iconedit.

#145 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:58

Idézet: Egonka - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 9:52

Igen, begépeltem AMIGA Basicben :) A file-t is át tudok vinni, ott figyel a lemezen, vagy a RAM-ban, de nem tudom elinditani, mert a file tipusa nem futtatható. A mérete is stimmel, csak a duplaklikknél nem találja a programot amivel megnyissa. Szóval itt elakadtam, de nincs pánik, elöveszem az ezerkettest:) Na azzal már csak nem lesz gond, azon van Iconedit.

Egonka lenne egy ötletem az AmigaExproler-rel kapcsolatban. Az AmigaExplorer szerintem az Amiga oldali kommunikációhoz a Program Files\Cloanto\Amiga Explorer\Amiga\AExplorer illetve AExplorer info nevű fájlokat használja. Na most ha át tudod vinni ezeket a file-okat és ott elindítani, akkor szerintem elindul a kommunikáció és nem kell végig csinálunk PC-n a setup-ot, csak el kel indítani az AmigaExplorer és megy is a kommunikáció.

#146 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 17:10

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 14:58

Egonka lenne egy ötletem az AmigaExproler-rel kapcsolatban. Az AmigaExplorer szerintem az Amiga oldali kommunikációhoz a Program Files\Cloanto\Amiga Explorer\Amiga\AExplorer illetve AExplorer info nevű fájlokat használja. Na most ha át tudod vinni ezeket a file-okat és ott elindítani, akkor szerintem elindul a kommunikáció és nem kell végig csinálunk PC-n a setup-ot, csak el kel indítani az AmigaExplorer és megy is a kommunikáció.

Igen, pontosan ezt tettem az 1200-es segitségével. Viszont idöközben szétszedtem a kábelt, (a Wartransnak elég volt 3 drót) ezért nem tudom most kipróbálni. Most rohanok moziba, este folytatom a tökölést. Valszeg mostmár menni fog simán...
WB 1.3-as lemezt már másoltam is, ADF-böl az 1200-on. Ez eredeti fullos verzió, ezen is ki akarom próbálni a AE-t, a Setupos módszerrel.
Ma még jelentkezem.

#147 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:12

No, müködik ahogy kell, de sajna nem megy ugy ahogy az AE leirja. Tehát a type ser: to RAM:Setup-os megoldás nem müködik. Viszont sikerült az AE-t átvinni floppyra és onnan már vidáman fut. A PC-n csak drag and drop és már szalad is az ADF az AMIGA lemezre. 1 lemez 3 perc :) Kicsit gyorsitani kellene a soros portot, hátha bir többet is.
Szóval ha eljössz érte, adok egy WB 1.3-at meg egy AE lemezt, a többit már meg tudod oldani.
Üdv : E

#148 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 02:22

Idézet: Egonka - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 22:12

No, müködik ahogy kell, de sajna nem megy ugy ahogy az AE leirja. Tehát a type ser: to RAM:Setup-os megoldás nem müködik. Viszont sikerült az AE-t átvinni floppyra és onnan már vidáman fut. A PC-n csak drag and drop és már szalad is az ADF az AMIGA lemezre. 1 lemez 3 perc :) Kicsit gyorsitani kellene a soros portot, hátha bir többet is.
Szóval ha eljössz érte, adok egy WB 1.3-at meg egy AE lemezt, a többit már meg tudod oldani.
Üdv : E

Egonka ISTENKIRÁLYCSÁSZÁR vagy. Természetesen megyek a lemezekért, reggel felhívlak!

#149 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 11:25

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 0:35

Az a baj hogy már gépben van. Holnap megnézem, de mintha a második lenne a jó 13 -> 11 --- 14 -> 10

NEUROFIRE: Megnéztem és ROSSZAT írtam :mad:  A jó bekőtés: 14 --> 10 ;  13 --> 11 ;)
Bocs, de remélem még nem csináltad meg.

#150 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:33

Szia Egonka!

Hazahoztam, kipróbáltam, nem működött.

#151 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 21:11

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 17:33

Szia Egonka!

Hazahoztam, kipróbáltam, nem működött.

Jajj, mi nem megy?
Mi nem müxik?
AE elindul az Amigán?
Többet is mondhatnál...

#152 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 09:12

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 12:25

NEUROFIRE: Megnéztem és ROSSZAT írtam :mad:  A jó bekőtés: 14 --> 10 ;  13 --> 11 ;)
Bocs, de remélem még nem csináltad meg.

Nem, egyelore meg csak addig jutottam, hogy vmi maradek szalagkabelt elokotortam a fiok aljabol:)
THX az infot, kiprobalom majd a kabelt, jol.

#153 Felhasználó inaktív   tk1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 13:25

Valamikor sok-sok éve én is amigás voltam. Ha szüleim nem dobták ki, akkor van egy Amiga 500-asom, 1 megára bővítve, tv modulátorral. Emlékeim szerint 1993-1994 körül még használtam, modem volt rákötve, és egy speckó kapcsolattal karakteres terminálként lógtam egy unixos gépen. Szóval még akkor lettem amigás, amikor még csúcs gép volt.

Nem akartam PC-t, nem tetszett a DOS és a Windows az Amiga multitaszkos, színes, hangos világa után... Aztán találtam egy Slackware Linux CD-t az egyik Chip Magazinban. Ekkor már egy éve dolgoztam, és vettem egy PC-t, P75-öt, és a PC+Linux átvette az Amiga helyét.

Időről időre előjön a késztetés, hogy elhozzam szüleimtől az Amigát, és újra beüzemeljem. De mindig arra jutok, hogy nem tudnám mire használni... Sajnos az alap 68000-es procis A500-ra nem lehet linuxot rakni az MMU hiánya miatt.  Vinyóvezérlő készítésén gondolkodtam, de megintcsak oda jutottam, hogy nincs időm foglalkozni ezzel, és sok gyakorlati haszna sem lenne.

Igazából azért írtam, mert kíváncsi vagyok, aki most foglalkozik Amigával, az nosztalgiából teszi, tehát kb 30 éves ember, mint én? Gondolom igen, mert a "mai fiatalok" már PC-ken nőttek, már DOS-t sem láttak talán...

#154 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 13:53

Idézet: tk1 - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 14:25

Valamikor sok-sok éve én is amigás voltam. Ha szüleim nem dobták ki, akkor van egy Amiga 500-asom, 1 megára bővítve, tv modulátorral. Emlékeim szerint 1993-1994 körül még használtam, modem volt rákötve, és egy speckó kapcsolattal karakteres terminálként lógtam egy unixos gépen. Szóval még akkor lettem amigás, amikor még csúcs gép volt.

Nem akartam PC-t, nem tetszett a DOS és a Windows az Amiga multitaszkos, színes, hangos világa után... Aztán találtam egy Slackware Linux CD-t az egyik Chip Magazinban. Ekkor már egy éve dolgoztam, és vettem egy PC-t, P75-öt, és a PC+Linux átvette az Amiga helyét.

Időről időre előjön a késztetés, hogy elhozzam szüleimtől az Amigát, és újra beüzemeljem. De mindig arra jutok, hogy nem tudnám mire használni... Sajnos az alap 68000-es procis A500-ra nem lehet linuxot rakni az MMU hiánya miatt.  Vinyóvezérlő készítésén gondolkodtam, de megintcsak oda jutottam, hogy nincs időm foglalkozni ezzel, és sok gyakorlati haszna sem lenne.

Igazából azért írtam, mert kíváncsi vagyok, aki most foglalkozik Amigával, az nosztalgiából teszi, tehát kb 30 éves ember, mint én? Gondolom igen, mert a "mai fiatalok" már PC-ken nőttek, már DOS-t sem láttak talán...

Hat, attol fugg, hogy ki szamit fiatalnak;)
En pl. majdnem 10 evvel fiatalabb vagyok nalad (sok (ex-)amigas szerint ha 5 evvel korabban szuletek akkora amigas lettem volna, mint egy ooodal szalonna ©, de igy pc/juniksz/nt digitalis go:mb (<-- repuloekezet (matyohimzes) akar lenni, csak nem tul egyertelmu) lettem), es leginkabb azert foglalkozok mindenfele nem-pc stuffal, hogy ne menjek a tomeg utan (szoval vegulis 'divatamigas' meg 'divatvax-os' meg ilyesmi vagyok).

Abban sajnos igazad van, hogy egy classic amiga (68k alapu) ma mar nem sok mindenre hasznalhato, bar vannak, akik probalkoznak:). Az utod amigaklon ppc-k meg rohadt dragak, es imho pont azok hianyoznak belole, amik anno az Amigat naggya tettek (custom chipek, messze-messze a kor szinvonala felett), ugyhogy ezzel az erovel akar pc-zni is lehetne, az meg olcsobb is...
Bar az is igaz, hogy a mai csucs pc-kbol is hianyzik a regi csucspc-k feelingje ('vazzeg, vettem egy dajmond monsztaharomdet, nezzed man mekkora zsirkaraj a fajnal rialiti!', most kb. ' vettem egy uj ati/nv/akarmilyen csodakartyat, felszereltem ra a gyari vizhutoblokkot, es ha a ket hettel ezelotti driver van fent a core fesz pedig magasabb 0.075V-tal, akkor 12MHz-cel (400+MHz-ek mellett ugye kurvara szamit az a kiseszamolomhanytized szazalek...), es igy haromdemarkban 200 ponttal tobbet nyom, mint a masik kartya, es kevesbe melegszik, mint a szomszed jozsika dzsiforsza' -- na es? ki nem szarja le?), nem is beszelve a nem x86 alapu gepek feelingjerol. Szoval reszemrol a mai szamitastechnikat egy szoval tudnam jellemezni: erdektelenseg. Asszem a Rajongas egy szamitogep alkatreszert topicban a tobbsegnek ez a velemenye. BTW ha lesz idod olvasd el a topicot, imho tetszeni fog.

#155 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 14:11

Idézet: tk1 - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 12:25

Igen ugy valahogy, nekem kimaradt az Amiga, mert a C64 után XT-re váltottam :(
Igy most próbálom pótolni a hiányt. Azért van egy feelingje, ahogy az ember elnézeget 1-2 demót, vagy játékot. Néha tiszta C64 :) Néha sokkal komolyabb....

#156 Felhasználó inaktív   tk1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 14:49

Igen, ha visszagondolok az Amigára, rögtön az jut eszembe, hogy milyen csúcs gép volt, hardveresen gyorsított grafika, HAM mód, PCM hang, többablakos oprendszer. És milyen jó játékok voltak rajta, mennyit játszottam még annó.

Szombatonként lejártunk a haverokkal a Csokonai művelődési házba, és ott ment a cserebere. én először C64-es voltam, aztán ott láttam először Amigát. Aztán azt hiszem, a második adag, Novotrade által importált gépből lett egy az enyém, 54600 Ft volt, ami akkoriban elég tekintélyes összeg volt... a C64-et annó 25000 Ft-ért vettük az Újpesti Államiban, magnóval együtt... de az még valamikor 1987-1988 körül lehetett. A Csokonaiban ott voltak a Guru lemezmagazin szerkesztői is, látásból, futólag ismertem is őket. én a demoscene-ből kimaradtam, nem folytam bele, haverjaim kockát, meg egyéb idomokat forgattak, úgy, hogy a szinusz táblát lerakták a memóriába, mert matematikai koproc nem volt a gépekben.

Azért 68000 assembly-ben irogattam egy pár kicsi általános célú programot, és meglepődtem, hogy milyen jól használható a 6502 után, és milyen gyorsan futnak a gépi kódú programok... a gépemben 1.3-as ROM van, emlékszem, volt betölthető 2.0-ás Kickstartom, ami elfoglalt 512 kilobyte-ot...

#157 Felhasználó inaktív   tk1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 18:55

megnéztem szüleimnél, megvan még az Amiga 500.  Elég poros, megsajnáltam, az utóbbi 10 évben gondolom nem volt bekapcsolva...

Egy floppy lóg ki a meghajtójából, complex demo felirattal. Megvan a TV modulátor is, de a gép tápegysége nincs azon a környéken... anélkül pedig... hajjjajj... bár ha nem túl bonyolult, tudok csinálni másik tápot... de biztosan megvan szüleim szerint, csak valahol máshol, egy dobozban... Sokminden ottmaradt, amikor elköltöztem, és azok mind dobozokban vannak...

Elgondolkodtam, még passzív hűtésű volt a gép... egy darab ventillátor sem volt benne. :-) Meg azon is, hogy a már nem használt pocketpc-m is mindenben legalább 10x-es szorzóval bír (proc MHz, memória) az Amigához képest... Anyámnak is mondtam, hogy az őnála lévő PC mindenben legalább 100x-osa az Amigának.

Azért az évek során volt egy pár PC-m, de azok közül egyik sem hiányzik, mert mindig fejlődtek, hol ezt, hol azt cseréltem le bennük, így mindig volt működőképes gép. De ezekre nemigen emlékszem, csak hogy milyen proc volt bennük... az Amigára viszont jól emlékszem...

Emlékszem a 14 MHz-esítésre, a leírás szerint ha jól emlékszem nem volt nagy dolog, összesen annyi volt a trükk, hogy az órajellel szinkronban kellett átkapcsolni, és a kapcsoló pergését megszüntetni... bár gondolom már ilyen procit sem kapni sehol.

#158 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 20:42

Idézet: tk1 - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 19:55

Megvan a TV modulátor is, de a gép tápegysége nincs azon a környéken... anélkül pedig... hajjjajj... bár ha nem túl bonyolult, tudok csinálni másik tápot... de biztosan megvan szüleim szerint, csak valahol máshol, egy dobozban...

Tapnal a csatlakozo a gazos (specko), amugy siman lehet csinalni:)

Idézet

Elgondolkodtam, még passzív hűtésű volt a gép... egy darab ventillátor sem volt benne. :-) Meg azon is,

Meg hutoborda sincs benne:) Csak a tapban, behalas.

Idézet

Emlékszem a 14 MHz-esítésre, a leírás szerint ha jól emlékszem nem volt nagy dolog, összesen annyi volt a trükk, hogy az órajellel szinkronban kellett átkapcsolni, és a kapcsoló pergését megszüntetni... bár gondolom már ilyen procit sem kapni sehol.

Hat, 68000-t nem lattam (pedig en is kerestem 16MHz-est belole:), viszont egy 40 (30?) MHz-es 68030-at lattam a Lomex arlistajaban, kb. 4 rugo:) 'Csak' az a baj, hogy nem PGA tokozasu, hanem valami elborult:/

#159 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 01:42

szevasztok!

Tényleg, hányan jártatok közületek rendszeresen a Csokoni műv. házba akár pénteken, akár szombaton? Kíváncsi lennék vajon hány ember olvassa ezt a topicot, azok közül akiket ott ismertem.
Én kb 4 évig jártam oda minedn héten rendszeresen, ha esett, ha fúj, emlékszem, volt olyan, hogy szombaton reggel nyolckor sorbanállás volt a bejárat előtt.

Ghost.
<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX

#160 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 14:56

Idézet: Ghostman - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 2:42

szevasztok!

Tényleg, hányan jártatok közületek rendszeresen a Csokoni műv. házba akár pénteken, akár szombaton? Kíváncsi lennék vajon hány ember olvassa ezt a topicot, azok közül akiket ott ismertem.
Én kb 4 évig jártam oda minedn héten rendszeresen, ha esett, ha fúj, emlékszem, volt olyan, hogy szombaton reggel nyolckor sorbanállás volt a bejárat előtt.

Ghost.

Én nem a Csokiba jártam, hanem a C64 klubjában. Egy ideig a Pecsa adott otthont, majd kikerültünk a XVIII. kerületi müv házba. Ott lett vége a klubbnak sajnos. Most ha tudok akkor az Amiga klubba járok a József Attila müv.-házba.

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.