HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD vs WinME - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD vs WinME Win98-ak installálása AMD-s konfigra...

#1 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 07:28

Sziasztok!

Sokat gondolkodtam, hol nyissam a témát, de ez inkább hardver 'hiba', illetve fogyatékosság és nem szoftvergond... de ha nem jó helyen van, legfeljebb megy az oprendszerek témakörbe...

Míg Intel-es konfigom volt és készültem AMD-re váltani, mondották nekem, hogy egy-két dolog más, nehézkesebb. Pl AMD-s konfigra csak nyögve-nyelősen megy fel a Win98 / WinME. Nem hittem el. Aztán megvettem a gépemet (ld. lent) és megtapasztaltam a mondóka igazát, valóban nem volt egyszerű felküzdenem... először kékhalál védelmi hiba, Vxd csoportosítás hiba, stb. Aztán felnyaltam a WinXP-t és utána csont nélkül ment a WinME. Választó menü, klappol minden.

Aztán elmúlt hétvégén -szokás szerint- mentem fusizni, kivételesen ismerőshöz, bár már megfogadtam jópárszor, hogy ismerősnek nem dolgozom...

Konfig:

alaplap: Albatron KX18D ProII
proci: AMD XP 2500+ (Barton)
memória: Twinmos 2x256MB Cl 2.5 (Dual mode enabled)
videokari: Sapphire 9600XT
vinyó: Samsung 120GB ATA (SP1213N)

1.) Partícionáltam:

____Méret____Fájlrendszer_______Név
C:\01GB________FAT32_________BOOT
D:\10GB________FAT32_________WINME
E:\10GB________NTFS_________WINXP
F:\40GB________NTFS_________XPGAMES
G:\40GB________NTFS_________XPMOVIES
H:\19GB________FAT32_________MEDATA

2.) Boot, WinME install D:\, miután a fájlokat felmásolta (első újraindítás), kékhalál, ilyen-olyan fájl sérült, VxD-ket nem sikerült csoportosítani, etc.
3.) Próbálgattam jópárszor, nem ment (fejből felsorolom a BIOS beállítási lehetőségeket)
4.) Boot, WinXP install E:\ csont nélkül
5.) Szívás napestig, végén Boot failure, mivel C:\-n levő cuccokat összegányoltam; WinXP konzol mód, bootcfg, stb. =>
6.) WinXP újra felnyal, beállít, viszlát

Jövő hétvégén újra megyek, addig valaki mondja el, hogy nyaljam fel a WinME-t (totális adatvesztés nem gáz, minden pótolható, tehát akár újrapartícionális, bármi extrém módszer jöhet).

Van-e valami segédprogram, ami orvosolja a problémát?

Üdv :respect:

#2 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 07:34

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 8:28

Sziasztok!

Sokat gondolkodtam, hol nyissam a témát, de ez inkább hardver 'hiba', illetve fogyatékosság és nem szoftvergond... de ha nem jó helyen van, legfeljebb megy az oprendszerek témakörbe.......

Jó, ez idáig rendben van... de akkó' mé' a Szigetre? :)

Egyébként nem tudom.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 07:41

A téma a MS OS szekcióban folytatódhat.

#4 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 07:43

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 8:34

Jó, ez idáig rendben van... de akkó' mé' a Szigetre? :)

Egyébként nem tudom.

:omg: Rossz ablakot nyitottam fel a taskbar-ról... :) :lama: A Harder, szoftver szekcióba szántam. Na mindegy :lama: :D

#5 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 07:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 8:41

A téma a MS OS szekcióban folytatódhat.

Köszi és sorry :respect:

#6 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 09:27

az garantált, hogy a hardverelemek egytől egyig működőképesek?

pl ram nem bírja a gyors időzítést, táp gyenge, lap hibázik, ide kábelek, optikai meghajtók

stb stb

?

----atyuska----

#7 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 09:41

Hardware hiba kizárva, mind garantáltan minőségi és hibátlan cuccok, én válogattam össze 3 hete a srácnak. WinXP felment, működik hiba nélkül. Meg mint írtam, nálam sem nyelte be első próbálkozásra.
...röviden szólva, tudom, hogy picipuhának az AMD a baja, és biztos vagyok, hogy más is találkozott ezzel a problémával. Kérdés, hogy mi a megoldása.

Update: Chieftec 360W A PFC, sodort kábelek, RAM-ot próbáltam mindenféle időzítésekkel, próbáltam a procit felhúzni, hátha asszinkronitás a baj; volt downclocking is; próbáltam egy memória modullal, hátha dual channel a baj; próbáltam OnBoard Floppy Disk Controllel Diabled-del is, hátha az a baj; próbáltam DMA off-al, AGP 8x Diabled-del, Fast Write Disabled-del, szal' mindent végigzongoráztam... X-akta (francokat, AMD :p )

Szerkesztette: Omega 2004. 05. 17. 09:46 -kor

#8 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:04

A WinME talán a leggányoltabb windows sarj... Minek 9x, ha van XP? Főleg egy ilyen erőműn... Akkor már inkább 98...
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#9 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:08

Másik videokártyával, vagy setupcor.exe-vel próbáltad már? Mert nem az AMD-vel van itt gond.

#10 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 10:14

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 11:04

A WinME talán a leggányoltabb windows sarj... Minek 9x, ha van XP? Főleg egy ilyen erőműn... Akkor már inkább 98...

Azért kell nem elég a WinXP, mert bizonyos progik (pl. Motoracer3 c. játék) nem indul el alatta. A Win98 kevéske lenne ehhez a géphez, WinME már sok olyat tud, amit a 98-ak nem. És szerintem nem gányolt... mire gondolsz? Miért is rossz annyira?

#11 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:14

jah setupcor hátha így felmegy, egy biztos az amd-nek ehhez nem sok köze lesz

egyébként hasonló konfigra raktam már fel 98se-t gond nélkül, ott a lap más volt, de nforce2-es az is

----atyuska----

#12 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 10:18

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 11:08

Másik videokártyával, vagy setupcor.exe-vel próbáltad már? Mert nem az AMD-vel van itt gond.

Másik videokártyával nincs lehetőségem kipróbálni.

setupcor.exe <= ez a WinMe installCD-n található? Mert én sajnos nem találtam ilyet...

-boot lemezről, CDROM támogatással
-G:\
-dir
-setup.exe

Vagy valamelyik könyvtárban van?

#13 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:30

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 11:18

Vagy valamelyik könyvtárban van?

A Win9x könyvtárban kell lennie (ahol a cab fájlok is vannak).

#14 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 10:57

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 11:14

jah setupcor hátha így felmegy, egy biztos az amd-nek ehhez nem sok köze lesz

egyébként hasonló konfigra raktam már fel 98se-t gond nélkül, ott a lap más volt, de nforce2-es az is

Kizárásos alapon gondoltam a procira. Egyik ismerősöm gépe, aki ugyanígy szívott AMD-vel (?)
-nem nForce 2-es lap (nemtom' milyen, régebbi)
-nem új fajta videokari, hanem GF2 MX440
-AMD XP 1800+

Azt állította akkor, hogy a boltban azt mondták, tudnak az AMD-s rendszerek 'fogyatékosságáról', s adtak egy Win telepítéséhez használatos segédfájlt :think: Persze akko én jót röhögtem az egészen..............

#15 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 10:59

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 10:41

Hardware hiba kizárva, mind garantáltan minőségi és hibátlan cuccok, én válogattam össze 3 hete a srácnak. WinXP felment, működik hiba nélkül. Meg mint írtam, nálam sem nyelte be első próbálkozásra.
...röviden szólva, tudom, hogy picipuhának az AMD a baja, és biztos vagyok, hogy más is találkozott ezzel a problémával. Kérdés, hogy mi a megoldása........

Mennyi a tényleges órajel? A win9x-nek gondjai vannak 2 GHz felett....

Idézet

Windows Protection Error in NDIS with a CPU That Is Faster Than 2.1 GHz

Kapcsolódó témakör
This article was previously published under Q312108
SYMPTOMS
When you are installing Windows 95 or Windows 98 on a computer that has a CPU that runs at 2.2 gigahertz (GHz) or faster, you may receive the following error message:

While initializing device NDIS: Windows protection error
CAUSE
The timing calibration code in the Network Driver Interface Specification (NDIS) driver causes a divide by zero if the CPU runs at 2.2 GHz or faster. This problem does not occur with CPUs that run at 2.1 GHz or slower.
RESOLUTION
Windows 98
A supported fix is now available from Microsoft, but it is only intended to correct the problem that is described in this article. Apply it only to computers that are experiencing this specific problem.

To resolve this problem, contact Microsoft Product Support Services to obtain the fix. For a complete list of Microsoft Product Support Services phone numbers and information about support costs, visit the following Microsoft Web site:
http://support.microsoft.com/default.aspx?...;EN-US;CNTACTMS

NOTE: In special cases, charges that are ordinarily incurred for support calls may be canceled if a Microsoft Support Professional determines that a specific update will resolve your problem. The usual support costs will apply to additional support questions and issues that do not qualify for the specific update in question.

The English version of this fix should have the following file attributes or later:    Date      Time Version      Size  File name
---------------------------------------------------
28-Nov-2001  11:05  4.10.0.2000  157,909  Ndis.vxd

Windows 95
Microsoft has no plans to make an update available for this problem for Windows 95 because Windows 95 is in the "non-supported" phase of the product lifecycle. Additional information about product lifecycles is available at the following Microsoft Web site:
http://www.microsoft...s/lifecycle.asp

STATUS
Microsoft has confirmed that this is a problem in the Microsoft products that are listed at the beginning of this article.
MORE INFORMATION
For additional information about Windows 98 and Windows 98 Second Edition hotfixes, click the article number below to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
206071 General Information About Windows 98 and Windows 98 Second Edition Hotfixes

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#16 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 11:15

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 11:59

Mennyi a tényleges órajel? A win9x-nek gondjai vannak 2 GHz felett....

AMD Barton 2500+ 1833MHz, mondjuk én a saját gépemre pénteken este 3200+ órajelen (2200MHz) hajtva installáltam WinME-t, csont nélkül... amolyan 'ha egyszer elkapja, már menni fog mindig' érzésem van, de viccen kívül... nagyon kíváncsi lennék a reális magyarázatra...

#17 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 11:19

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 12:15

AMD Barton 2500+ 1833MHz, mondjuk én a saját gépemre pénteken este 3200+ órajelen (2200MHz) hajtva installáltam WinME-t, csont nélkül... amolyan 'ha egyszer elkapja, már menni fog mindig' érzésem van, de viccen kívül... nagyon kíváncsi lennék a reális magyarázatra...

Tényleg nem tudom, pipelineok és egyéb fittyfenék? Annyira "öreg" a win9x vonal, hogy nem volt még jóban az AMD-vel?  :think:
¤

#18 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 11:19

Hm... amúgy elgondolkoztató, mert az 'NDIS' szöveggel is találkoztam huszonegynehány próbálkozásom alatt... ugye az AMD névleges jelölése... akkor ezek jó ötlet volt downclock-olnom, bár magam sem tudtam, miért teszem. 1100MHz a legkisebb, amire tudtam állítani, azon próbálkoztam, sikertelenül... természetesen Internal és External cache-t is letiltottam, ez volt az 5. próbálkozásom asszem'... :think:

#19 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:24

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 12:19

Tényleg nem tudom, pipelineok és egyéb fittyfenék? Annyira "öreg" a win9x vonal, hogy nem volt még jóban az AMD-vel?  :think:

Én is erre gyanítok... de zsír P4-ekre gond nélkül szoktam installálni, az elmúlt hónapokban többszáz ilyet játszottam el...  AMD-vel ez a második tapasztalatom... talán az architektúrális változás jelentősebb volt AMD vonalon? (Ááá, ez így hülyeség...)

#20 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 12:45

nem akarom én szidni a via-t, dehogy akarom, viszont tény, hogy ahányszor egy via-s lap akad a kezembe, egyszerüen mindketten lefagyunk az idegtől. Én tőle, ő meg tőlem. Egyszerüen utálja, ha w98-al esek neki. Szóval szerintem a w9.../via küzdelem eredményezhet ilyet.
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó