Sokat gondolkodtam, hol nyissam a témát, de ez inkább hardver 'hiba', illetve fogyatékosság és nem szoftvergond... de ha nem jó helyen van, legfeljebb megy az oprendszerek témakörbe...
Míg Intel-es konfigom volt és készültem AMD-re váltani, mondották nekem, hogy egy-két dolog más, nehézkesebb. Pl AMD-s konfigra csak nyögve-nyelősen megy fel a Win98 / WinME. Nem hittem el. Aztán megvettem a gépemet (ld. lent) és megtapasztaltam a mondóka igazát, valóban nem volt egyszerű felküzdenem... először kékhalál védelmi hiba, Vxd csoportosítás hiba, stb. Aztán felnyaltam a WinXP-t és utána csont nélkül ment a WinME. Választó menü, klappol minden.
Aztán elmúlt hétvégén -szokás szerint- mentem fusizni, kivételesen ismerőshöz, bár már megfogadtam jópárszor, hogy ismerősnek nem dolgozom...
Konfig:
alaplap: Albatron KX18D ProII
proci: AMD XP 2500+ (Barton)
memória: Twinmos 2x256MB Cl 2.5 (Dual mode enabled)
videokari: Sapphire 9600XT
vinyó: Samsung 120GB ATA (SP1213N)
1.) Partícionáltam:
____Méret____Fájlrendszer_______Név
C:\01GB________FAT32_________BOOT
D:\10GB________FAT32_________WINME
E:\10GB________NTFS_________WINXP
F:\40GB________NTFS_________XPGAMES
G:\40GB________NTFS_________XPMOVIES
H:\19GB________FAT32_________MEDATA
2.) Boot, WinME install D:\, miután a fájlokat felmásolta (első újraindítás), kékhalál, ilyen-olyan fájl sérült, VxD-ket nem sikerült csoportosítani, etc.
3.) Próbálgattam jópárszor, nem ment (fejből felsorolom a BIOS beállítási lehetőségeket)
4.) Boot, WinXP install E:\ csont nélkül
5.) Szívás napestig, végén Boot failure, mivel C:\-n levő cuccokat összegányoltam; WinXP konzol mód, bootcfg, stb. =>
6.) WinXP újra felnyal, beállít, viszlát
Jövő hétvégén újra megyek, addig valaki mondja el, hogy nyaljam fel a WinME-t (totális adatvesztés nem gáz, minden pótolható, tehát akár újrapartícionális, bármi extrém módszer jöhet).
Van-e valami segédprogram, ami orvosolja a problémát?
Üdv

Súgó
A téma zárva.