HWSW Informatikai Kerekasztal: ZeneszHUB, mert szabad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ZeneszHUB, mert szabad Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Divi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 11. 22:08

Nagyon nem vágom miért kell nektek, hogy regisztráltak legyetek...
Elég kevés hubon van ez berendszeresítve...
Pont ezen a hubon miért kéne?

Mindenki egyenlő :)

#122 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 23:12

Idézet: Gui - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 22:20

:rolleyes: bOrZ !

az jutott az eszembe hogy jo lenne ha kapnanak az emberek egy cimet pl mint mondjuk itt aforumon hogy ki mennyi idot tolt a hubon... es szerintem ez azert lenne jo mert igy tudnad hogy akirol toltesz az mennyi ideig van a hubon.
vagy legalabb is a torzs tagoknak lenne rendes reg-es bejelentkezese. es kapna eg ytorsztagos jelet igy tudnam hogy rola biztosan le fog jönni előbb vagy utóbb :) amit szeretnék.
nah szerinted?

szerintem a search for alternates a baratod, es akkor jo vagy, masreszt a csavora ha raprivizel es normalisan rakerdezel valszin valaszol

#123 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 14:11

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 23:12

szerintem a search for alternates a baratod, es akkor jo vagy, masreszt a csavora ha raprivizel es normalisan rakerdezel valszin valaszol

Szerintem meg igaza van Guinak. Ha lenne valami olyan nem hátrányos, sőt semmi előnnyel v. hátránnyal nem járó megkülöböztetés a tőzsgyökereseknek, akkor lehetne tudni, hogy elinditsd-e egy nagy file letöltését, vagy sem. Mivel igen kevesen vannak még ahhoz, hogy majdnem minden mindenkinek meglegyen, elég idegesítő tud lenni, ha valami kuriózumot keresel, megtalálod véletlenül, elinditod, az illető meg kilép, és rossz esetben soha vissza nem jön, vagy havonta benéz 1 órára, vagy addig amig le nem szed valamit amit akar aztán bye-t mond. Nekem kis file-jaim ott dekkolnak 1 hónapja, mert egy rakat ember csak jön, meg megy.
Nem is beszélve, azokról, akik belépnek és már küldik is pm-et, hogy adjál slotot, és ha nincs válasz, akkor ki is lép rögtön. És ezt eljátsza szinte naponta. Lehet ha regisztrált lenne, nromális online time-mal akkor kapna slotot ;-)
Így egy önfejlesztő, javító folyamat lenne, ha nem is naponta 10 emberrel lenne több a user, csak 1-2-vel, de ők megbizhatóak lennének és ez jó mindenkinek. Hiszen amig te adzs, azt mások kapják és vica-versa! ,-)

#124 Felhasználó inaktív   vilma3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 19:23

sziasztok.
sajnos azt vettem észre, hogy amig tőlem 16-17k-val tőltenek, addig én csak 1k-val, vagy csak még lassabban tudok letőlteni.
mástól is hallottam, hogy ezért nem jön többet a hubra.
igy nem hogy többen, inkább egyre kevesebben leszünk, és ha nincs kitől letőltenem legalább 4k-val akkor én is rögtön kilépek, hiszen rossz nézni, mikor csak várok, meg várok, és csak mennek a bitek, de nem jönnek.
nem csoda ha elmegy a kedve annak aki csak párszor próbálkozik.
hát ennyi, és tovább gyüjtögetem amit szeretnék letőlteni.
én voltam.
:reklamacio:

#125 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 19:38

bcdc++ (google)
van benne upload limit.
beállítod 20 k/s-re.
és "tőőltesz".

#126 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 23:09

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 20:38

bcdc++ (google)
van benne upload limit.
beállítod 20 k/s-re.
és "tőőltesz".

ezerrel :)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#127 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 00:15

Idézet: vilma3 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 19:23

sziasztok.
sajnos azt vettem észre, hogy amig tőlem 16-17k-val tőltenek, addig én csak 1k-val, vagy csak még lassabban tudok letőlteni.
mástól is hallottam, hogy ezért nem jön többet a hubra.
igy nem hogy többen, inkább egyre kevesebben leszünk, és ha nincs kitől letőltenem legalább 4k-val akkor én is rögtön kilépek, hiszen rossz nézni, mikor csak várok, meg várok, és csak mennek a bitek, de nem jönnek.
nem csoda ha elmegy a kedve annak aki csak párszor próbálkozik.
hát ennyi, és tovább gyüjtögetem amit szeretnék letőlteni.
én voltam.
:reklamacio:

Sajna Vilma3 tapasztalata általánosan elmondható. Én is tapasztaltam, hogy sokaktol csak éppen, hogy csorog az adat <1K-val. Pedig ha 20K-ra van korlátozva az upload, akkor is normálisan lehet letölteni 80KB/sec-mal! ;-)
Úgyhogy kérünk lassacskán szankciókat foganatosítani az ilyen emberkékkel szemben. Első körben javaslom a figyelmeztetést, aztán ha nem oldja fel sebességet, akkor kick it.

Szerkesztette: enrico 2004. 06. 13. 00:16 -kor

#128 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 08:44

Idézet: enrico - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 1:15

Sajna Vilma3 tapasztalata általánosan elmondható. Én is tapasztaltam, hogy sokaktol csak éppen, hogy csorog az adat <1K-val. Pedig ha 20K-ra van korlátozva az upload, akkor is normálisan lehet letölteni 80KB/sec-mal! ;-)
Úgyhogy kérünk lassacskán szankciókat foganatosítani az ilyen emberkékkel szemben. Első körben javaslom a figyelmeztetést, aztán ha nem oldja fel sebességet, akkor kick it.

Lehet, hogy másik slotban egy nagyobb sávszélességű ember tölt tőle. Olyankor a többi aránytalanul lecsökken.

#129 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 11:35

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 9:44

Lehet, hogy másik slotban egy nagyobb sávszélességű ember tölt tőle. Olyankor a többi aránytalanul lecsökken.

Na ja, de ez időszakos, nempedig állandó... pl nem 4-5 napon keresztül ugyanúgy 1K/seccel jön az adat... ha meg az van, akkor az meg dühítő...  :reklamacio: pláne, ha csak annak az egy embernek van meg az az anyag, amire szükségem van  :down:

Boxxer voltam

#130 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 12:04

ezért kéne sürgősen megváltoztatni a magyar huboknak a slotok és hubok arányának számát.
pl. a szegény 8kb/s-es 384/64-es adsl-esnek hubonként 2 slotot kell adni, és ugye az emberek többsége 3hubon fent van, ami azt jelenti, hogy slotonként kb 1,25 kbyte/s-el jönnének az adatok.
vagy végre megoldani rendesen a többszálú letöltést..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#131 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 13. 15:37

szal az jutott az eszembe:  :omg: ,hogy :

1. A regisztrációnál elhagyhatnák a chello szöveget (ha reges vagy akkor csak ezen a hubon kapsz masik nicket) es helyete mint itt kapnak egy *-ot
pl.:[HUN](***)enrico mert 24h-s
aszerint hogy ki milyen regi a hubon es mennyit van rajta. Ezt azert az opok nagyjabol ki tudjak szurni akit meg nem ismernek azokat pedig meg lehet kerdezni hogy mennyit tud "átlagosan bevállani" szal 8óra/nap vagy 10-07ig vagy 24h :) on lájn ilyesmi.

-megj a reges hasznalas nem nagy so talakoztam mar vele mas kissebb HUB-okon is

2. Javasolnám pl a nextdc++ használatát vagy hasonló prg mert azzal lehet több szálon i stölteni és ha ugyes vagy össze lehet hozni egy T3 as letöltést is <--- userektől függ.

3. Szerintem az OP-oknak szürni kéne nagyjából tudom nehéz meló hogy kinek van 1k ra állítva a limit-
aztán privi majd ha nem használ figyelmeztető ban.

4.Javasolnám HUB-Security val a fórum címét közzé tenni mondjuk egy nap egyszer hogy valóban úgy működjön a  HUB-unk ahogyan szeretnénk. :cool:
:respect:

:)  :)  :)
Hidegben is pöcre indulok (by Bikemag)

#132 Felhasználó inaktív   Eksz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 15:48

Hello.

No szóval véleményem szerint Gui kolléga ötlete nem elvetemült ötlet. Bár a szükségességében én egyáltalán nem vagyok biztos. A többszintű, illetve többcsillagos regelés szerintem felesleges.

De ha esetleg ilyen közvéleménykutatás indulna, én támogatnám.  :cool:

Nekem 5letem csak annyi lenne, hogy a korlátozás, illetve pontosabban nem korlátozás szigoritása a lassú letöltéseket (<1k) ha nem is 100%-osan, de kiszűrné.

Csak ennyit akartam.

És X voltam.

#133 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 16:22

Hello.
Lassu upload ---> Nem igazán szürhetö ki. Én nem korlátozok, van aki tölt többel, van aki kevesebbel, mert nem egyenletes a sávelosztás. Pl most amikor ezt irom, 4en töltenek rolam, ebböl ketten töltenek 10K fölött, valaki tölt ugy 2-3K-val, egy szegény usernek pedig K alatt csordogál az adat...

Ami viszont elég nagy probléma, hogy fogynak a slotok a több szálon huzo kliensek miatt... Ez is égetö problémává növi ki magát szerintem hamarosan, ha ugyan nem tette még meg. Érdemes elgondolkozni azon, hogy mi a bánatért maradna bárki a hubon, aki benéz, ha egy darab slotot nem kap...

No még annyit a végére hogy aki tölt az lehetöleg osszon vissza minél több dolgot, hogy legyen minél több forrás. Engem kifejezetten irritál, hogy egyesek joizüen eltöltögetnek, de mások számára többségében hasznavehetetlen adatokat osztanak meg. Ez igy nem jo!!!

Nah részemröl egyenlöre ennyi
Bye

#134 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 16:24

Hellosztok

Na én is hozzászólok, mert miért ne.

A regisztráció, tényleg nem egy rossz ötlet.

A korlátozásról meg annyit, hogy szerintem egyenesen ajánlani (esetleg kötelezően) lehetne, mert többször tapasztaltam, hogy amikor nem állitok be limitet, akkor általában a nagyobb szabad sávszéllel rendelkező letöltő elfoglalja az egész upload sávszélemet így a többi slotra szinte semmi nem marad, míg ugyanakkor ez limittel egyenletesen oszlik meg. De persze én sem a 8K és alatti limiteket tartanám jónak, hanem a 20K minimum (és kötelező) limitet ami szinte a maximum chello esetében.
A hubonként 2 slotot min és max korlátnak is javasolnám, mert így nem oszlik sokfelé az upload, de persze mellette a kis filok méretét érdemes lenne 1024KB ra állitani, így a kis filet szedőknek nem kéne kivárni mire slotot kap, amit úgyse használ sokáig.

#135 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 16:33

No még valami. Ez a mikor vagy a hubon jelzés vagy minek nevezzem nem rossz ötlet, de szerintem ezt regisztrácio nélkül is meg lehetne oldani, ha a userek vennék a fáradtságot és mondjuk a description mezöbe nem azt irnák ba hogy milyük van, amit ki nem xar le, hanem hogy mikor vannak a hubon....
Na bye

#136 Felhasználó inaktív   Trak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 18:03

Idézet: Atapi - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 17:33

No még valami. Ez a mikor vagy a hubon jelzés vagy minek nevezzem nem rossz ötlet, de szerintem ezt regisztrácio nélkül is meg lehetne oldani, ha a userek vennék a fáradtságot és mondjuk a description mezöbe nem azt irnák ba hogy milyük van, amit ki nem xar le, hanem hogy mikor vannak a hubon....
Na bye

Basszus....

Regisztráció... bevallani mettől meddig leszek fent...
Mi ez, katonaság?  :respect:
Én tuti, hogy se nem regisztrálom magam, se nem írom a nevemhez, hogy mikor vagyok fent, mert senkinek semmi köze hozzá :DD

Én eddig május eleje óta elég sokat voltam fent, ezt tudhatja aki nézte.
De mostanában sok értelme nincs felmennem, mert ahogy belépek azonnal megindul tőlem a 4+1 feltöltés. 8 fentlévő embertől lenne 8 letöltésem, de egyik sem indul, mert nincs slotom:)
Így minek álljon a gépem?:) Max éjjel visszajövök, akkor taláb tudok 1-2 órát tölteni.

Nem felrovóan mondom, csak megemlítem:)

#137 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 20:12

igen a slot hiány valóban égető  probléma.... bár eddig nekem nem nagyon volt ilyen problémám ,mer privi és általában működött :) :think:
Hidegben is pöcre indulok (by Bikemag)

#138 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 07:25

Idézet: Gui - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 21:12

igen a slot hiány valóban égető  probléma.... bár eddig nekem nem nagyon volt ilyen problémám ,mer privi és általában működött :) :think:

Szerintem ez egyáltalán nem megoldás, legalábbis nem jo az biztos. Ha mindenkinek grantolnék slotot aki tölteni akar tölem, akkor kb. 20slototm lenne minimum elfoglalva, igy az uploadrol nem is mondanék semmit...

Bye

#139 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 16:39

Nekem az a javaslatom,, hogy egyenlőre inkább mindenki csak a hub bővítésén munkálkodjon. Én a PIRAMIS rendszert javaslom, magyarán mindenki szervezzen be két embert és vegye rá azt a két embert hogy ő is szervezzen be ugyancsak két embert.

Mit szóltok hozzá ?
bye

#140 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 16:58

Idézet: Atapi - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 17:22

[...] No még annyit a végére hogy aki tölt az lehetöleg osszon vissza minél több dolgot, hogy legyen minél több forrás. Engem kifejezetten irritál, hogy egyesek joizüen eltöltögetnek, de mások számára többségében hasznavehetetlen adatokat osztanak meg. Ez igy nem jo!!!
[...]

Igen, ez egy nagy probléma. Ha átlagban csak a felét is visszaosztanák az emberek, amiket letöltenek/megtartanak, jóval hatékonyabb lenne a dolog, nem lenne akkora slot hiány sem.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.