Van nekem 4 db vadiúj 2600 mAh-s Ansmann AA akkum és egy Voltcraft IPC-1 töltőm.
Ezeket az akkukat valamiért nem tudom feltölteni, 200 mA töltőárammal töltve egészen 3200-3300 mA-ig (kép) "felmegy" (15-16 óra), majd ha kész olyan mintha misem történt volna: belerakom a rádiós-egérbe és 3 óra múlva leáll az egér, világít a piros led, lemerültek az akkuk, fényképezőgépben még rosszabb: 5-10 kép és lekapcsol.
Vissza a töltőbe, kisütés, 200 mA-es töltés, de a helyzet változatlan, ugyanígy "nem töltődnek fel".
Ugyanezzel a töltővel másik akkuk (2400-asok, 2100-asok és 1500-asok vannak még) hetekig bírják bármibe is rakom őket.
Megpróbáltam ezeket a "rossz" 2600-asokat egy ilyen lemerülés után IPC-1-el csak kisütni, majd miután ez megvolt rögtön átraktam feltölteni a régi, Ansmann DigiSpeed 4 töltőbe, az pár óra alatt feltöltötte, jó melegek voltak az akkuk, de a helyzet csak egészen kicsivel lett jobb: az egérben 2 napig bírták, fényképezőben 50-60 képig, így is messze elmaradnak a kisebb kapacitásúaktól. Ezek a kisebb akkuk teljesen normálisan működnek, töltéskor pont annyi "áram megy be" amennyi a kapacitás, annyi ideig tart a töltésük, amennyi a beállított töltőáram mellett elvárható, minden oké, csak ezekkel a 2600-asokkal nem boldogulok.

Mi lehet a gond? Help please!