HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyártól gyorsabb lehet az ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyártól gyorsabb lehet az ADSL (768/128) Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 17:49

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 18:28

Igen, foleg az adsl miatt, de hogy jon ez ide?  :confused:

és matávos az a telefon?

amúgy a nevedből...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#62 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 00:26

Idézet: shabba - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 16:41

Nem hinném hogy extra nagyot kaszál. Az ISP-t is ugyanolyan határozott idejű nagyker szerződésre kötelezi a telkó(én úgy tudom ez fixen 3 év, az hogy az ISP-k kínálnak ennél rövidebb lejáratú az saját kockázat), így ők sem tudnak kihátrálni pont ezért nem tudnak kedvezőbb feltételeket nyújtani a meglévő usereik felé. Szóval hiába adja fatáv a 768-os csomagot nagyker lakosságiban durván 10 rongyért, ha az enternetnek van egy meglévő határozott idejű szerződése a régi üzleti most mondok hasra egy összeget 15ezerről. Ha most az ISP az új árakkal számlázna neked akkor önmagának okozna veszteséget. Persze ha a fatáv lenne olyan nagylelkű és átmigrálná a szerződést akkor hidd el az ISP továbbengedné ezt a fogyasztó felé, de a fatáv nem lesz ilyen nagylelkű. Ezek az akciók az új ügyfelek megszerzését szorgalmazzák, ezért csak rájuk vonatkoznak a feltételek(tipikus beetetéses módszer), akit már megfogtak és fizet nekik az már nem fontos.

Komoly bővítéstől nem hiszem hogy tartaniuk kellene az ISP-knek a 768-as csomag miatt, túl magas az ára ahhoz hogy tömeges igény mutatkozzon iránta. Kapacitás többletet pedig inkább a létszám gyarapodás indukál, a gyorsabb kapcsolat nem jelenti azt hogy az ügyfél többet is fog letölteni.

Szerintem a jővőbeli állapotok változásába az ISP-k a legkevésbé sem szólhatnak bele, úgy táncolnak ahogy a nagyker fütyül. Nem tudnak olyat csinálni a többiektől eltérő áron vagy feltételekkel hozzanak ki csomagot. Ha a nagyker változtat azt mindenki egységesen átveszi, a saját mozgástere meglehetősen korlátozott az ISP-knek.

Változás akkor lenne ha gyökeres változások történnek a versenypiac irányába és megszünnének ezek az egyértelmű függések. Pl. fatáv normális áron hagyná betelepülni a szolgáltatókat a telefonközpontjaiba és normális áron engedné át az előfizető hurkot. Ha nem lennének irrális árak és követelező és ellehetetlenítő feltételek, akkor a nagyobb tőkeerősebb ISP-k szépen lassan elkezdenék bejárni azt a folyamatot amit fatáv is bejárt. Vagyis legelőször a legjobban megtérülő központokba becsatlakoznának gerinchálózattal, saját DSLAM-ot telepítenének(nem a fatáv féle DT-től levetett és drága pénzen rákényszerített eszközöket, annál olcsóbban sokkal jobb, jővőbe mutató eszközök is léteznek ami tovább bővíthetné a kínálatot pl. ADSL2+,SDSL,VDSL). A nagyobb országos gerinchálózattal rendelkező szolgáltatóknak lenne lehetősége arra hogy gerinckapcsolatot vigyen be ezekbe a telefonközpontokba(pl. PanTel, GTS, vagy nemrég a Villamosművek is jeleztek hogy hálózatán végezne ilyen jellegű tevékenységet). Ha egy telefonközponthoz több bérelt vonali becsatlakozás létezne ami között egy ISP választhatna és több cégnek lenne telepített DSLAM infrastruktúrája ami között szintén lehetne szabadon választani az önmagában árversenyt indukálna és letörné az árakat. Utána már csak a last mile vagyis a telefonközpont és előfizető közötti szakasz ára lenne kérdés, ide is normális ár kellene és megfelelő szabályozás hogy a vonal tulajdonosa ne élhessen vissza kivételezett helyzetével ahogy azt jelenleg is teszi. Ezt a szakaszt nem igen fogják a szolgáltatók megduplikálni erre nincs nemzetközi tapasztalat, ha már új last mile infrastruktúrát épít ki egy cég azt modern elképzelések alapján tesz és optikát húz ki, ez az úgynevezett FTTH(Fiber to the Home).

Szóval óriási változásokra lenne szükség ahhoz hogy itt valami lényeges változás történjen és ehhez kell tőke, beruházás és megfelelő szabályoz is ami ehhez a versenyhelyzethez megteremtené az alapokat, önként egy monopól szolgáltató sem fog lemondani a piacáról. És ha el is indul a fent vázolt folyamat ugyanolyan lassan fog megtörténni ahogy fatáv ADSL terjeszkedése is történt, először csak a legnagyobb-legnyereségebb központokhoz fog kiépülni új beruházás, és utána szépen fokozatosan terjed lefelé a nagyobb városok felé. Az igazán kis településekhez nem is fog kiépülni dupla infrastruktúra ha nagyon nem éri meg inkább bérlik tovább a jelenlegi konstrukcióban.

De ahhoz hogy ez az egész elinduljon kell állami nyomás aminek hatására le lehet törni a jelenlegi monopól szarvát és engedni a többiket megfelelő költségek mellett beruházni és terjeszkedni. Na ez az ami évek óta nem történik meg fatáv nem nagyja és az állami hivatalok emberi a zsebükben vannak. Pedig addig nem lesz változás amíg nem szánják el magukat arra hogy valóban versenypiacot csinálnak és nem csak a jelenlegi módon hogy 3-4 éve csak beszélnek róla hanem kézzel fogható tettekkel. Utána jöhet az előfizetői hurok árának megregulázása hogy a monopól ne élhessen vissza kivételezett helyzetével és torpedózhassa meg a változásokat. Pl. jelenleg 3 ezer körül van ennek az ára idehaza, japánban ahol elég nyomottak az árak 350Ft átszámítva ez a tétel, de angliában is nemrég csökkentette az ottani monopól BT úgy 1800 Ft-ról 1000Ft körülire.

A jelenlegi tempóban ahogy "haladunk", így idézőjelben, a jővő sem túl kecsegtető, szerintem az elkövetkező 5-6 évben sem lesz semmi változás az igazi verseny irányába, fatáv fokozatosan akadályozni fogja és amíg az aktuális hatalom ebben lelkesen asszisztál neki össze is jön neki. Erre jó példa pl. elek legújabb megmozdulása:(
Straub Brüsszelben lobbizott a kedvező piaci szabályozásért http://index.hu/eu/matav0604/ )

Sok igazsag van abban amit irsz, en annyival vagyok bizakodobb, hogy most mar majd talan az alam nem tamogathatja annyira matavot, mert be kell tartania az unios elveket. Azt nem tudom, hogy ez mennyit fog segiteni, talan az altalad emlitett 5-6 evet egy kicsit leroviditi, de nem nagyon....

Ha jol ertettem az altalad is beidezett cikk vegen, epp arra utalnak, hogy az EU most at "akarja vilagitani" a helyzetet m.o-on, s ekkor latni fogja az osszefonodasokat az aktualis hatalom, es a matav kozott... es ennek  a felfedezesnek talan lesz hatasa, de en sem szamitok semmi drasztikus valtozasra, csak noszogatom magam, hogy kicsit jobb jovoben hidjek, mint ami valoszinu  :)

En egyebkent mar belattam, hogy nincs ertelme ilyen nagy dolgokkal sokat foglakozni, mer valtoztatni ugyse tudunk rajta. Emlekszel ram? Sokat elmelkedtunk itt a hwsw-n, mikor a matav visszavonta a "mindenkinek csomagot", onnan szarmazik a nicknevem is annak a hatasra leptem be a forumtagok koze, tehat velem mar jot is tett a matav :think:  , juj ilyet leirok, na mar tenyleg tok faradt vagyok, jocakat.

#63 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 00:27

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 16:49

és matávos az a telefon?

amúgy a nevedből...

Ja matavos.... sajna ez az egyetlen modszer amivel szelessavhoz juthattam, ez van :(

#64 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 00:37

Idézet: shabba - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 16:41

Nem hinném hogy extra nagyot kaszál. Az ISP-t is ugyanolyan határozott idejű nagyker szerződésre kötelezi a telkó(én úgy tudom ez fixen 3 év, az hogy az ISP-k kínálnak ennél rövidebb lejáratú az saját kockázat), így ők sem tudnak kihátrálni pont ezért nem tudnak kedvezőbb feltételeket nyújtani a meglévő usereik felé. Szóval hiába adja fatáv a 768-os csomagot nagyker lakosságiban durván 10 rongyért, ha az enternetnek van egy meglévő határozott idejű szerződése a régi üzleti most mondok hasra egy összeget 15ezerről. Ha most az ISP az új árakkal számlázna neked akkor önmagának okozna veszteséget. Persze ha a fatáv lenne olyan nagylelkű és átmigrálná a szerződést akkor hidd el az ISP továbbengedné ezt a fogyasztó felé, de a fatáv nem lesz ilyen nagylelkű. Ezek az akciók az új ügyfelek megszerzését szorgalmazzák, ezért csak rájuk vonatkoznak a feltételek(tipikus beetetéses módszer), akit már megfogtak és fizet nekik az már nem fontos.

Na de ha valakinek ezeddig 512/128-as adsl elofizetese volt, azt miert nem hagyjak menni 768-ra az uj aron??, hisz arra a vonalra a 768-as elofizetes uj lesz, nem egy meglevo, draga 768-asrol akar atmenni, hanem 512-esrol :confused: , tehat  arra a telefonvonalra, amin az 512-es adsl van nem lehet az ISP-nek 3 eves 768-ra vonatkozo regi rabsaga a matav fele?? Szerintem itt egyertelmuen KIVETELESEN nem a matav a hibas, hanem az ISP. En pl datanetes vagyok es siman mehetek 512-rol 768-ra, es jopar mas ISP-rol is ezt hallottam, csak ez a 1 szemtkedik szegeny Moby-val
:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :mad:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Szerkesztette: ANTImatavFan 2004. 06. 06. 00:38 -kor

#65 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:25

na hát ez lol bazz....most hívtam fel ügyfélszolgálatot, mondom 2 éves hűsége nyilatkozat, abbol 1 már lejárt, 512-es csomaggal, akarok váltani 768-ra a 11.900as áron vagy mennyin.
erre közli az CSAK az új előfizetőknek van LoL... :mad:  :reklamacio:
én meg fizethetném éte a 19 ezres árat na mondom meg apátok...
ez mekkora féregség, hogy a már meglévő előfizetőkre szarnak magasról, és csak az újak csalogatására koncentrálnak...No comment :down:
nem értem milyen üzletpolitika ez. ahelyett h arra törekednének a már meglévőket megratani és szerezni az újakat nem opedig a régit leszarni és csak az újra koncentrálni.
ennek is csak az lesz a hatása, amint lejár szerződés, szolgáltató váltás nagyobb csomagra kedvezőbb áron aztán szíhatják a ****ukat.  :reklamacio:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#66 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 13:07

szolgáltató? (csak hogy tudjuk)
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#67 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 14:54

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 1:27

Ja matavos.... sajna ez az egyetlen modszer amivel szelessavhoz juthattam, ez van :(

se cselló se wireles? ezt nem hiszem el..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#68 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 16:29

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 13:54

Ez Erdliget. Mivel kerteshazak vannak, nincs chello, mert nincs kabeltv, a mikro meg epp nem er el ide....
De ami azt illeti, ha lenne mas lehetosegem szellessavra, akkor higed fejjel merlegelnek, es ha lenne lenne tudasban jobb alternativa persze valtananek.
De abbol mar kinottem, hogy csakazertse matav, pl ha a tetenyi mikro elerne hozzank, ami 384/384, azt nem cserelnem le az adslemre, mert egyszeruen lassabb.

Ez a legnagyobb baj a matvval, hogy nincs megfelelo konkurenciaja, es ha most az jut eszedbe, hogy ezzel a magatartassal csak erositem a matav monopoliumat, arra azt tudom mondani, hogy a verseny termeszetes felteteleinek a megteremtesevel kell egy monopolium ellen vedekezni, nem egyenek mazohista  onnfelaldozo csakazertsem neminternetezesevel :)

#69 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:58

Idézet: shabba - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 18:41

Szóval hiába adja fatáv a 768-os csomagot nagyker lakosságiban durván 10 rongyért, ha az enternetnek van egy meglévő határozott idejű szerződése a régi üzleti most mondok hasra egy összeget 15ezerről. Ha most az ISP az új árakkal számlázna neked akkor önmagának okozna veszteséget.

Ha jól értem arra gondolsz, hogy ő pici kedvezménnyel azt adta tovább lakosságiban. Namost ez ott válik nagyon rondává, hogy ez jó, de ilyenből lehetetlenül keveset adhattak el (ez nyilván csak tipp, de józanul gondolkoldó ember nem rendel otthonra egyéniben 768-at 20 felett), de szinte aztmondhatom, hogy édesmindegy mennyit adtak el belőle, mert ha ez nem így van/lesz más szolgáltatóknál, akkor a kötöttség lejártának pillanatában bukja el az összes eddig egyéni 768-as, ill. az erre áttérni szándékozó ügyfelét, ami viszont garantáltan előbb lesz a már meglévő ügyfeleknél, mintha most újra lekötné magát. Értem én amit mondassz, be is látom az ügy csúfságát, de abban azért megegyezhetünk hogy ezt valamilyen formában a szolgáltatónak kell kibuliznia(vagy rendezni saját hatáskörben), hiszen az ügyfél tehetetlen és lelép, nincs is más kiút, a fatáv meg épp leszarja, hisz neki pont ugyanannyi sarca lesz ezekből az ügyfelekből másik szolgáltatónál is. Ok, hogy nincsenek könnyű helyzetben a szolgáltatók, meg különben is fatáv sux, de ha ADSL-ről van szó, akkor az ügyfeleket baromira nem érdekli, hogy honnan jön a csekk, hisz pont ugyanazt a szolgáltatást kapja, ugyanannyiért, ugyanúgy, és ha ez vhol megbomlik (mondjuk most itt az enternetnél) akkor bukja az egyéni előfizetői combos részét, és a nevére max az axi bazírozhat, enternet nem. A valódi számokat ők ismerik én nem, de őszintén szólva kötve hiszem, hogy bármiféle matekolás történt ezügyben, hogy gyaníthatóan igen kis számú előfizetőnél enni a feketelevest X hónapig, vagy bukni ennél az jóval több (de legalább ennyi) előfizetőt X hónap múlva, és jó sokáig 0-val számolni. Még1x mondom, mindez csak akkor érvényes, ha ezt más vonalon nem így játszák.
A fatáv a nagy gonosz, szegény kicsi ISP-k meg aztsem tudják merre fussanak...megható, de furcsamód olyanról eddig nemnagyon hallottam, hogy vmelyik ISP kicsit is olcsóbban/jobban kínálta volna a DSL-t(mert mindent a fatáv árai határoznak meg, tananyag), de olyanról hogy rosszabbul igen (lásd most), tonképp a kuyta nem kérte az enternetet hogy saját hatáskörben csináljon egy csomagot, ami ugyan a kutyának nem kell, csak ez nekik jó ötletnek tűnt, mert így elmondhatták, hogy nekik van, és csak nekik(dejó...), de az, hogy ezt esetleg rendezni kéne az már nem akaródzik, mer olyankor már inkább szemét fatáv van.
Ez hosszú lett, összefoglalom:
Nem támadni akarlak, nem azt mondom, hogy konkrétan az enternet érdekeit véded, csupán nem tetszik, hogy minden probléma magyarázata zsigerből futávsuxra végződik, pedig én nem olyan szolgáltatást szeretnék perpill, amit a matáv nem nyújt, hanem PONT AZT.

Szerkesztette: Moby 2004. 06. 06. 22:05 -kor

#70 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 22:17

Mégvalami:
Úgy gondolom, hogy a matáv sem totál hülyék gyülekezete, ennek okán az új szolgáltatásokat/akciókat több-kevesebb sikerrel hozzáigazítja a meglévő palettához. Amikor egy szolgáltató úgy dönt, hogy saját hatáskörében eltér az irányvonaltól, és kihoz valamit, ami a nagykernél nincs, úgy azért illenék számolni a lehetőséggel, hogy ez a későbbiekben ütközhet egy későbbi akcióval vagy termékkel, gyak. itt ez történt, viszont a balhét vigyék el az ügyfelek. Ez kényszerített hozzáállás lenne az ISP részéről? Én ezt nemhiszem.

#71 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:51

gondolom benneteket nem nagyon érint invitel bácsi, de azért van arca neki is:

1. 768-as csomagja nincsen
2. megcsinálja a nyári akciót !matáv! területen, a sajátján meg nem!
nevetséges :nevet2:

hát igen, matáv területen mindenki akciózik, így ő sem maradhat le, invitel területen meg szinte nincs más akivel versengeni kellene

invitel
--== envagyok ==--

#72 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 07:20

amit én írtam az is Enternet-re vonatkozik..:(
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#73 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 15:59

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 1:26

Sok igazsag van abban amit irsz, en annyival vagyok bizakodobb, hogy most mar majd talan az alam nem tamogathatja annyira matavot, mert be kell tartania az unios elveket...

Nos, az állam igenis támogassa a MATÁV-ot! De ne úgy, hogy hagyja magát megvenni, és nem keresztül vinni egy reform jellegű intézkedés sorozatot, hanem úgy, hogy törvényben szabályozza kőkeményen az árakat, megpróbálja adókedvezményekkel leszorítani az árakat, és további juttatásokat, kedvezményeket ad neki. Én ezt támogatom, de nem úgy, ahogy most megy. Sajnos a magyar telkom és internethozzáférési piac reformálásra szorul, viszont tudjuk, hogy a MATÁV önerőből nem fog reformálni.

Be kellene vezetni a korlátos csomagokat, amivel akár a felére csökkenhetnének a havi díjak. Ugyanis az előfizetők nagy része levelezget, böngészget és csak nagyon ritkán tölt le nagyobb fájlt. Nekik elég lenne 5-6 e Ft-t is fizetni az ADSL-ért. Érdekes, ez N.o-ban bevállt. Ott van egy szolid 4-5 milliós ADSL piac. Nekünk is elérhető lenne a 4-5 százezer előfizető symán, csak ahhoz korlátos, és főleg olcsó csomagok kellenek. Természetesen emellett biztosítani kell továbbra is a korlátlan csomagokat, mondjuk a jelenlegi áron.

#74 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 22:18

a német annyit fizet a 2-3 megás adslért, mint mi itthon a félmegásért, és az neki nem pénz (nekünk meg ...)
--== envagyok ==--

#75 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:38

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 14:59

Nos, az állam igenis támogassa a MATÁV-ot! De ne úgy, hogy hagyja magát megvenni, és nem keresztül vinni egy reform jellegű intézkedés sorozatot, hanem úgy, hogy törvényben szabályozza kőkeményen az árakat, megpróbálja adókedvezményekkel leszorítani az árakat, és további juttatásokat, kedvezményeket ad neki. Én ezt támogatom, de nem úgy, ahogy most megy. Sajnos a magyar telkom és internethozzáférési piac reformálásra szorul, viszont tudjuk, hogy a MATÁV önerőből nem fog reformálni.

Be kellene vezetni a korlátos csomagokat, amivel akár a felére csökkenhetnének a havi díjak. Ugyanis az előfizetők nagy része levelezget, böngészget és csak nagyon ritkán tölt le nagyobb fájlt. Nekik elég lenne 5-6 e Ft-t is fizetni az ADSL-ért. Érdekes, ez N.o-ban bevállt. Ott van egy szolid 4-5 milliós ADSL piac. Nekünk is elérhető lenne a 4-5 százezer előfizető symán, csak ahhoz korlátos, és főleg olcsó csomagok kellenek. Természetesen emellett biztosítani kell továbbra is a korlátlan csomagokat, mondjuk a jelenlegi áron.

Hatosagi arak? Ez az ido mar lejart. Es az adokedvezmenyekkel sem ertek egyet, nekem ne tamogassa az alam az internetemet, es foleg ne tamogassa a matavot, es persze a tobbi szolgaltatot se. Oszinten szolva elegem van az adokedvemenyekbol, en mindet megszuntetnem. Ez most durvan hangzik, de megmagyarazom: Ahhoz hogy ilyen adokedvezmenyeket lehesen nyujtani, magasan kell tartani az adok szintjet, hogy legyen mibol fizetni, ekkor van ertelme a multiknak (pl matav) lobbizni az aktualis kormanynak, hogy ok kapjanak tobbet ebbol a kedvezmenybol. Es ugye ha nem lennenek adokedvezmenyek jolval alacsonyabbak lehetnek az adok, ergo tobb penz maradna az embereknel, es igy ki tudnak talan fizetni a netszamlat. Tudom erre sokan azt mondjak, hogy segiteni kell a tobbgyermekes, keves penzbol gazdalkod csaladokat, hogy ok is nethez jussanak. Ez igaz, egyet is ertek, de tapasztalatom szerint pont ezek a csaladok nem tudjak igenybe venni az adokedvezmenyeket sokszor......

Igy szeritem az egyedeuli megoldas a teljesen szabad piac felteteleinek a megteremtese az alam reszerol, ne tamogasson senkit a szolgaltatok kozott, csak a szabad piac felteteleit  teremtese meg. Mert ha ez megvan akkor jonni fognak a tobbi nagy Telekom tarsasagok is es kemenyen veresenyezni fognak a matavval, mert akkor mar a matavnak nem ad az alam 10 Km elonyt... es ennek lehet a kovetkezmenye, hogy 3Mb-t kapsz, a mostani 0.5Mb araert.

Abban egyetertek, hogy lehetne kihozni a piacra ertekcsokkent csomagokat(pl download limit), de gondolj bele abba hogy mint mondtad az emberek 90% nem tolt le sokat, tehat beleferne egy ilyen csomagba, de ez akkor azt jelenti, hogy hirtelen nagyon sok mar meglevo elofizeto kevesebbet fizetne be havonkent. Tudom ez vonzana nagyon sok uj elofizetot is, de az mar kockazat egy telekomnak, meg ugye oda fejleszteni is kene, hogy ki tudjak szolgalni azt sok plusz embert, egyszerubb kevesebbtol tobbet kerni... Nos szeritem ilyet is akkor huznanak meg az telekomok ha lenne koztuk IGAZI verseny helyzet....

#76 Felhasználó inaktív   GyuliMali 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:11

Idézet: envagyok - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 21:18

a német annyit fizet a 2-3 megás adslért, mint mi itthon a félmegásért, és az neki nem pénz (nekünk meg ...)

Sziasztok!

Egészen pontosan!

http://www.t-online....toi_aktion/dsl/

Szerintem tanulságos... 3Mbit/s ~50 euro/hó...
Hát ettől még igen messze vagyunk, még akkor is, ha "csak" ADSL (bár DSL-nek írják).
És pontosan ezért nem lesz a Zaxelero T-online, mert akkor kötelezné magát arra, hogy SZOLGÁLTATÁST nyújtson a pénzünkért...
Mert ez most nem az...
Meg ráadásul még az apróbetűs részben sem látok semmilyen x éves hűségnyilatkozatot...
(bár nem sprehe gúút Dajcs)

Gyula
A minap gondolkodtam...

#77 Felhasználó inaktív   tm2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:47

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 13:54

Én Debrecenben lakom és se cselló, se wireless, se ADSL, :(  pedig mind3 létezik a városban.
3 éve könyörgök a szolgáltatóknak, hogy ne csak a lakótelepeken fejlesszenek, de hiába  :mad:

Úgyhogy (jóindulattal mondom) irigylem a problémáitokat  ;)

#78 Felhasználó inaktív   e-man 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 14:28

Idézet: GyuliMali - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:11

Sziasztok!

Egészen pontosan!

http://www.t-online....toi_aktion/dsl/

Szerintem tanulságos... 3Mbit/s ~50 euro/hó...
Hát ettől még igen messze vagyunk, még akkor is, ha "csak" ADSL (bár DSL-nek írják).
És pontosan ezért nem lesz a Zaxelero T-online, mert akkor kötelezné magát arra, hogy SZOLGÁLTATÁST nyújtson a pénzünkért...
Mert ez most nem az...
Meg ráadásul még az apróbetűs részben sem látok semmilyen x éves hűségnyilatkozatot...
(bár nem sprehe gúút Dajcs)

Gyula

Ennyire azért nem egyszerű:

http://www2.service....53/1487530.html

Tehát:

- T-Online dsl flat 3000 : 49,95 €/hó
Ez csak az inet részre vonatkozik. Ehhez még kell egy DSL előfizu:
- T-DSL 3000 24,99 €/hó  (apróbetű)

És még egy egyszeri díj: 99,95 € (ha saját magad szereled be a cuccot) (szintén apró)

Bár nem a T-Online a legolcsóbb a német piacon (49,95+24,99+99,95/24=~79 €/hó, ha az egyszeri díjat 2 évre elosztjuk), de 3Mbps -ért kb 20kHUF/hó még mindig jóval olcsóbb az itthoninál.

#79 Felhasználó inaktív   gergoke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 05:39

Idézet: LightBringer - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 13:12

viszont a pinged 150 körül mozog... :) én nem köttetnék be ilyen wireless cuccot. egy ismerősömnek volt antenna hungáriánál 1.5 gbit-es vonala, fasza gyors volt, viszont a pingje 210 volt legjobb esetben... ;)

datanet mikrós béreltvonali pingek:

--- index.hu ping statistics ---
50 packets transmitted, 50 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 4.1/4.5/6.0 ms

csupán rendes szolgáltatót kell találni...  :D
és nem keverni a 2,4ghz-es lolkabolka mikrót a rendes szolgáltatásokkal.
itthon ilyen lolkabolka nekem is volt. volt is szopás vele rendesen, majdnem egy évig bírtam...

na de nincs több  :offtopic:  részemről
''Az Atlantiszi Gyógyítók nevében teszem most közkinccsé, nem csak a magyaroknak, hanem az egész világ számára...''

#80 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:22

Sziasztok!
Nekem sikerült az enternetnél egy épkézláb emberrel beszélnem aki "elfogadható" magyarázatokat adott az itt elhangzott kérdésekre vonatkozóan. Nekem lejárt 1 éves hűségnyilatkozatom van, a sávszélbővítés ebben az esetben nem jár többletdíjjal csak nem az akciós árért hanem 13280 Ft+ áfa árért lehetne 768/128-am. De ez a 11900+áfa-hoz képest bruttó 1725 Ft-al drágább ami sehogy sem igazságos a meglévő ügyfelekkel szemben. A másik lehetőség ha felmondom a netet és előfizetek egy újra ami 2-3 hét kieséssel is járhat, de ha éves szinten számoljuk 20700 Ft-al kevesebbért elgondolkodtató áldozathozatal.

Az ok? A matáv! Miért? Mert a szolgáltató is csak az új előfizetés megkötésekor kapja az "olcsóbb" áron mivel a cél a TÖBB felhasználó nem pedig a meglévők jobb kiszolgálása legalábbis a matáv részéről. A szolgáltatók megpróbálják a legjobbat kihozni a lehetőségeikből, már amennyire lehetséges. Hogy a matáv miért csinálja így azt már leírták előttem rendesen.. ba***ák meg!

Akiknek jelenleg is élő hűségnyilatkozatuk van azoknak is lesz szerintem lehetőségük a bővítésre de erre még várni kell egy picit.. szerintem pár ezer forint lesz a költsége és újra alá kell írni az 1 ill. 2 évet. Az általam leírt árat is az "asztal alól" veték elő tehát még ez is változhat..  ;)

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.