HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:55

amd sempron procikhoz melyiket érdemes venni ??

#762 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 20:16

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:55

amd sempron procikhoz melyiket érdemes venni ??

Sempron prociból alapvetően kétféle létezik:

- S462 foglalatba illeszkedő, gyakorlatilag AthlonXP
- S754 foglalatba illeszkedő, butított (32bites) Athlon64
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#763 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 20:52

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 19:16

Sempron prociból alapvetően kétféle létezik:

- S462 foglalatba illeszkedő, gyakorlatilag AthlonXP
- S754 foglalatba illeszkedő, butított (32bites) Athlon64

én az alaplap tipusára voltam kiváncsi :)
Köszi.

#764 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:13

Üdv! Melóhelyen egy Asrock K7S41GX-et használok. Mivel a szemem majd kiesett a homályos képtől, hoztam egy videókarit kiváltva az integráltat. Viszont bárhogy nézem nem látom, merre lehetne kikapcsolni az int.vga-t. Segítene valaki? Jah és sehogy nem lehet megkerülni, hogy csak csak slave eszköz legyen a secondary-n? Otthon ilyen beállítással van a rack (és CS nem jó), most minden alkalommal jumperelhetem át a vinyót. Nem lehet ezt a nyavajás tiltást feloldani?  :eek:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#765 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 17:12

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 9:13

Üdv! Melóhelyen egy Asrock K7S41GX-et használok. Mivel a szemem majd kiesett a homályos képtől, hoztam egy videókarit kiváltva az integráltat. Viszont bárhogy nézem nem látom, merre lehetne kikapcsolni az int.vga-t. Segítene valaki? Jah és sehogy nem lehet megkerülni, hogy csak csak slave eszköz legyen a secondary-n? Otthon ilyen beállítással van a rack (és CS nem jó), most minden alkalommal jumperelhetem át a vinyót. Nem lehet ezt a nyavajás tiltást feloldani?  :eek:

FAQ link

When I want to install an add-on AGP graphics card, do I need to adjust any settings in the BIOS if my motherboard has Onboard VGA?
No! You do not need to adjust any settings in the BIOS. ASRock motherboard will switch between add-on AGP and Onboard VGA automatically when you install or uninstall it.

Magyarán: ELVILEG automatice kellene, hogy letiltsa az alaplapi vga-t ha másik zsugát illesztesz be.

Asrock .pdf file

Szerkesztette: akaido 2005. 03. 29. 17:15 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#766 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:05

Idézet: akaido - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 17:12

Magyarán: ELVILEG automatice kellene, hogy letiltsa az alaplapi vga-t ha másik zsugát illesztesz be.

Köszi, valóban igazad volt. Nem szoktam ennyire  :lama:  lenni, de megzavart, hogy kikapcsolásra nem volt lehetőség, csak a használt memória méretének változtatására.
Köszi!

Másik kérdésre nem tudsz esetleg valami okosságot?  :respect:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#767 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:26

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:05

Köszi, valóban igazad volt. Nem szoktam ennyire  :lama:  lenni, de megzavart, hogy kikapcsolásra nem volt lehetőség, csak a használt memória méretének változtatására.
Köszi!

Az egészben az a gáz, hogy több Asrock deszkánál ez szinte általános. Az egyik géptermünkben a P4i45G deszkáknál is hasonló jelenséggel kellett megküzdeni.  Ott csak az a megoldás volt, hogy a másodlagos IDE porton is Masterként üzemel a CD. :reklamacio:

Yvorl cikk link
"Oké, csatlakoztassuk a CD-ROM-ot. Ekkor ismét meglepődtünk: induláskor ugyanis egy igen csúnya hibaüzenetet kaptunk, miszerint nem javasolt master nélkül slave meghajtót üzemeltetni egy csatornán, az optimális teljesítmény :confused:  érdekében állítsuk masterre. Ez egyrészt azért furcsa, mert eddig úgy tudtuk, hogy a master-slave beállításnak csak a betűkiosztásban van szerepe, de hát mindig tanulunk valami újat, milyen rendes az alaplap, hogy szól. Vagy mégsem? Az tényleg kedves, hogy szól, de az, hogy nem enged tovább, amíg nem rakjuk át masterre, igencsak szomorú. Persze nem akkor, amikor egy teszt alkalmával csak arrébb kell tennünk egy átkötőt, hanem például olyankor, amikor a másodlagos IDE csatornát egy mobilkeretnek szánjuk, hogy -- normális alaplap esetén -- mindegy, hogy masterre vagy slave-re állított merevlemezt dugunk a gépbe, minden rendben legyen. Ezzel a kis ASRock-kedvességgel ezt a lehetőséget elvesztettük, úgyhogy marad a csavarozás."
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#768 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:40

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:05

Köszi!

Faq link
Itt olvasható, hogy hasonló a helyzet az előbb említett Asrock P4i45G-hez. :mad:  :eek:

"Why can't I boot up my system with one hard drive on primary IDE and an optical device (CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW, etc...) on secondary IDE if connecting the hard drive/optical device as the secondary drive?
For best compatibility and stability, please make sure your stand alone hard drive on
primary IDE has jumper setting to master, and your stand alone optical device on secondary IDE has jumper setting to master, too. Also if you only have one hard drive without any other optical device, please connect the hard drive to primary IDE with its jumper setting to master.
Furthermore, for optimizing the transfer rate for the hard drive, we recommend you to connect your hard drive(s) to the primary IDE channel and optical device(s) to the secondary IDE channel (Detailed descriptions of the jumper setting for HDD are in here: Asrock Pdf file link )"

#769 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:03

Idézet: akaido - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:40

idézet

Sajna én is erre jutottam. Mekkora baromság. Most kénytelen voltam a dvd-írót áttenni otthon slave-re emiatt (a kábelt nem tudtam megfordítani, hogy a CS jó legyen).
Köszi akaido, sokat segítettél!  :respect:

#770 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:45

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:03

Sajna én is erre jutottam. Mekkora baromság. Most kénytelen voltam a dvd-írót áttenni otthon slave-re emiatt (a kábelt nem tudtam megfordítani, hogy a CS jó legyen).
Köszi akaido, sokat segítettél!  :respect:

Nincs mit, szívesen.
A DVD pörkölőknek pedig jobb lenne a master beállítás...

#771 Felhasználó inaktív   treo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:09

sziasztok
kérdésem a következő: ASRock K7S8X-E alaplapról van szó. A gépben 2 db LG dvd-író üzemel. xp sp1 telepítése után bekapcsoláskor mikor felismeri az elsődleges és másodlagos IDE csatornákat a gép, egyenként bejön egy-egy ablak, hogy IDE-csatornához keres drivert, mert ami rajta van nem erre a platformra készült. Eszközkezelőben felkiáltójel kíséretében jelenik meg a hibaüzenet. A winchesterek (2db) SATA-sak, master-slave beállítások pedig elvilek jók, mert a meghajtók ettől eltekintve (vinyó és optikai használhatóak, csak zavaró az ablakok becsukogatása indulás után, illetve, hogy kiírja, valsz. nem fognak jól működni a hardvereszközök, mert ugye nem sikerült megfelelően telepíteni őket.
Az alaplapi cd-n, illetve a honlapon sem találtam frissített IDE drivert, amit az írók manual-ja javasolna ilyen hiba esetén. Tud valaki rá esetleg megoldást?? (Az alaplapi bios és az írók firmware-je gyári, nem volt még frissítve).
Előre is köszi.

#772 Felhasználó inaktív   gahen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 09. 09:58

Hello én most vettem egy P4i45GV R5.00-ás alaplapot és az AGP foglaltot AGI-nak hívják és nem tudom beállítani a Radeon 9200SE videókártyámon a 8x-os AGP-t. Hiába installáltam ati drivert egy számítógépes újság Cd mellékletéböl, akkor se csinált semmit AGP -->Off
Tudna nekem segíteni vki??????????????????  Elöre is köszi :confused: 

#773 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 10:43

Idézet: treo - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:09

...(2db) SATA-sak, master-slave beállítások pedig elvilek jók...
...illetve a honlapon sem találtam frissített IDE drivert...

ez a k7sxe+ lap, lehet, nem az xe.
csak a sata miatt mondom, mert az a sima xe-n nincs.
ha igy keresed, az nem segit? :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#774 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 09. 14:29

Idézet: gahen - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 10:58

Hello én most vettem egy P4i45GV R5.00-ás alaplapot és az AGP foglaltot AGI-nak hívják és nem tudom beállítani a Radeon 9200SE videókártyámon a 8x-os AGP-t. Hiába installáltam ati drivert egy számítógépes újság Cd mellékletéböl, akkor se csinált semmit AGP -->Off
Tudna nekem segíteni vki??????????????????  Elöre is köszi :confused:

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a chipset hivatalosan nem támogatja az AGP-t, ellenben különféle trükkökkel az AsRock megkerülte ezt a problémát és mégis fabrikált rá egy portot; azonban elméletileg a hozzá adott Users Manual-ban fel van tüntetve, hogy milyen típusú kártyákkal működik biztosan a megoldásuk (nem mindegyikkel). Ha a tiéd nem szerepel itt, örülj, ha egyáltalán működik, ne foglalkozz azzal, hogy hányszorosnak látja az AGP-t (igazából úgyis majdnem mindegy ez egy 9200SE esetében).

#775 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 17:57

Sziasztok!
K7vt4a Pro lapot vettem az 1.33 Tbird alá, és a szorzó állítása nem megy, pedig a proci nem lockolt, az L1 hidak össze vannak kötve. Van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

#776 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:41

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 17:57

Sziasztok!
K7vt4a Pro lapot vettem az 1.33 Tbird alá, és a szorzó állítása nem megy, pedig a proci nem lockolt, az L1 hidak össze vannak kötve. Van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Ehhez a deszkához valami Asrock CPU Frequency Stepless control beállítási lehetőség van, nem? Ez egy egyszerű túlhajtási lehetőség. Gondolom ez a BIOS-ban állítható be.
Asrock manual link Sztem a manualban benne kellene, hogy legyen.

#777 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:50

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 17:57

Sziasztok!

A Manual 14. oldalán van a multiplier jumperelés.

#778 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 16:17

Erdekesen csinaljak ezek az asrockosok, mert nekem is pl. a nyomtatott manualban amit a deszkahoz adnak, abban nincs benne hogyan kell jumperelni a szorzo allitast...Amit netrol tolt az ember, abban meg benne van. Ki erti ezt :confused:
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#779 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 17:13

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 16:17

Erdekesen csinaljak ezek az asrockosok, mert nekem is pl. a nyomtatott manualban amit a deszkahoz adnak, abban nincs benne hogyan kell jumperelni a szorzo allitast...Amit netrol tolt az ember, abban meg benne van. Ki erti ezt :confused:

Az érdekes egy elég udvarias +fogalmazás...
Az egyszerű User azt gondolná az Asus "rokonságból" csöppent ide némi átgondoltság...

#780 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:50

Köszi a tippeket!   :respect:
Már a lap megvásárlása előtt letöltöttem és áttanulmányoztam a manualt, tehát tudom, hogyan kellene állnia a jumpereknek. Pont az a bajom, hogy nem indul a rendszer, ha megpiszkálom az fsb/szorzó párost. Igazából nem a processzort akarom megrántani, hiszen kis plusz költséggel vehetnék egy gyorsabb  Palominot, így ennek nem sok értelme lenne. Mindössze azt szeretném, hogy a rendszer 200Mhz fsb-t használjon. Így a processzor 6,5 v. 7 x 200-on mehetne, v-link 400-on(533-on instabil) memória 400-on, mint jelenleg is, tehát optimalizálva, szinkronban ketyegne mindenki. Azonban a szorzót hiába jumperelem 6,5-re v. 7-re, nem indul, bárhova állítom is az fsb-t. Az lett volna a kérdésem, hogy valakinek sikerült-e lockmentes processzor mellett a szorzó állítása?

SzerK: Hogy valami hasznosat is írjak! A k7vt4a-Pro egy kellemes, stabilan működő lapnak bizonyult eddig, Prime95 + 3Dmark2001 egyszerre, több órán keresztül meg sem kottyant neki. Everest mem. írás/olvasás 1880/605, az fsb 133, v-link 266 (ha megduplázom 533-ra, nem terhelhető a rendszer, de hát ez már Intel quad-pumpa kategória  ;) ), memória 400. Érdekes, hogy az újabb (1.2) bios lassított a memóriakezelésen, így visszatettem az 1.1-t.

Szerkesztette: Kernelpanic 2005. 04. 12. 09:27 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.