ASRock tulajdonosok klubja.
Elküldve: 2005. 03. 21. 20:16
Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:55
Sempron prociból alapvetően kétféle létezik:
- S462 foglalatba illeszkedő, gyakorlatilag AthlonXP
- S754 foglalatba illeszkedő, butított (32bites) Athlon64
Elküldve: 2005. 03. 21. 20:52
Idézet: Nigel - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 19:16
- S462 foglalatba illeszkedő, gyakorlatilag AthlonXP
- S754 foglalatba illeszkedő, butított (32bites) Athlon64
én az alaplap tipusára voltam kiváncsi
Köszi.
Elküldve: 2005. 03. 29. 09:13
Elküldve: 2005. 03. 29. 17:12
Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 9:13
FAQ link
When I want to install an add-on AGP graphics card, do I need to adjust any settings in the BIOS if my motherboard has Onboard VGA?
No! You do not need to adjust any settings in the BIOS. ASRock motherboard will switch between add-on AGP and Onboard VGA automatically when you install or uninstall it.
Magyarán: ELVILEG automatice kellene, hogy letiltsa az alaplapi vga-t ha másik zsugát illesztesz be.
Asrock .pdf file
Szerkesztette: akaido 2005. 03. 29. 17:15 -kor
Elküldve: 2005. 03. 30. 08:05
Idézet: akaido - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 17:12
Köszi, valóban igazad volt. Nem szoktam ennyire
Köszi!
Másik kérdésre nem tudsz esetleg valami okosságot?
Elküldve: 2005. 03. 30. 08:26
Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:05
Köszi!
Az egészben az a gáz, hogy több Asrock deszkánál ez szinte általános. Az egyik géptermünkben a P4i45G deszkáknál is hasonló jelenséggel kellett megküzdeni. Ott csak az a megoldás volt, hogy a másodlagos IDE porton is Masterként üzemel a CD.
Yvorl cikk link
"Oké, csatlakoztassuk a CD-ROM-ot. Ekkor ismét meglepődtünk: induláskor ugyanis egy igen csúnya hibaüzenetet kaptunk, miszerint nem javasolt master nélkül slave meghajtót üzemeltetni egy csatornán, az optimális teljesítmény :confused: érdekében állítsuk masterre. Ez egyrészt azért furcsa, mert eddig úgy tudtuk, hogy a master-slave beállításnak csak a betűkiosztásban van szerepe, de hát mindig tanulunk valami újat, milyen rendes az alaplap, hogy szól. Vagy mégsem? Az tényleg kedves, hogy szól, de az, hogy nem enged tovább, amíg nem rakjuk át masterre, igencsak szomorú. Persze nem akkor, amikor egy teszt alkalmával csak arrébb kell tennünk egy átkötőt, hanem például olyankor, amikor a másodlagos IDE csatornát egy mobilkeretnek szánjuk, hogy -- normális alaplap esetén -- mindegy, hogy masterre vagy slave-re állított merevlemezt dugunk a gépbe, minden rendben legyen. Ezzel a kis ASRock-kedvességgel ezt a lehetőséget elvesztettük, úgyhogy marad a csavarozás."
Elküldve: 2005. 03. 30. 08:40
Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:05
Köszi!
Faq link
Itt olvasható, hogy hasonló a helyzet az előbb említett Asrock P4i45G-hez.
"Why can't I boot up my system with one hard drive on primary IDE and an optical device (CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW, etc...) on secondary IDE if connecting the hard drive/optical device as the secondary drive?
For best compatibility and stability, please make sure your stand alone hard drive on
primary IDE has jumper setting to master, and your stand alone optical device on secondary IDE has jumper setting to master, too. Also if you only have one hard drive without any other optical device, please connect the hard drive to primary IDE with its jumper setting to master.
Furthermore, for optimizing the transfer rate for the hard drive, we recommend you to connect your hard drive(s) to the primary IDE channel and optical device(s) to the secondary IDE channel (Detailed descriptions of the jumper setting for HDD are in here: Asrock Pdf file link )"
Elküldve: 2005. 03. 30. 13:03
Idézet: akaido - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:40
Sajna én is erre jutottam. Mekkora baromság. Most kénytelen voltam a dvd-írót áttenni otthon slave-re emiatt (a kábelt nem tudtam megfordítani, hogy a CS jó legyen).
Köszi akaido, sokat segítettél!
Elküldve: 2005. 03. 30. 13:45
Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:03
Köszi akaido, sokat segítettél!
Nincs mit, szívesen.
A DVD pörkölőknek pedig jobb lenne a master beállítás...
Elküldve: 2005. 04. 04. 13:09
kérdésem a következő: ASRock K7S8X-E alaplapról van szó. A gépben 2 db LG dvd-író üzemel. xp sp1 telepítése után bekapcsoláskor mikor felismeri az elsődleges és másodlagos IDE csatornákat a gép, egyenként bejön egy-egy ablak, hogy IDE-csatornához keres drivert, mert ami rajta van nem erre a platformra készült. Eszközkezelőben felkiáltójel kíséretében jelenik meg a hibaüzenet. A winchesterek (2db) SATA-sak, master-slave beállítások pedig elvilek jók, mert a meghajtók ettől eltekintve (vinyó és optikai használhatóak, csak zavaró az ablakok becsukogatása indulás után, illetve, hogy kiírja, valsz. nem fognak jól működni a hardvereszközök, mert ugye nem sikerült megfelelően telepíteni őket.
Az alaplapi cd-n, illetve a honlapon sem találtam frissített IDE drivert, amit az írók manual-ja javasolna ilyen hiba esetén. Tud valaki rá esetleg megoldást?? (Az alaplapi bios és az írók firmware-je gyári, nem volt még frissítve).
Előre is köszi.
Elküldve: 2005. 04. 09. 09:58
Tudna nekem segíteni vki?????????????????? Elöre is köszi :confused:
Elküldve: 2005. 04. 09. 10:43
Idézet: treo - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:09
...illetve a honlapon sem találtam frissített IDE drivert...
ez a k7sxe+ lap, lehet, nem az xe.
csak a sata miatt mondom, mert az a sima xe-n nincs.
ha igy keresed, az nem segit?
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2005. 04. 09. 14:29
Idézet: gahen - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 10:58
Tudna nekem segíteni vki?????????????????? Elöre is köszi :confused:
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a chipset hivatalosan nem támogatja az AGP-t, ellenben különféle trükkökkel az AsRock megkerülte ezt a problémát és mégis fabrikált rá egy portot; azonban elméletileg a hozzá adott Users Manual-ban fel van tüntetve, hogy milyen típusú kártyákkal működik biztosan a megoldásuk (nem mindegyikkel). Ha a tiéd nem szerepel itt, örülj, ha egyáltalán működik, ne foglalkozz azzal, hogy hányszorosnak látja az AGP-t (igazából úgyis majdnem mindegy ez egy 9200SE esetében).
Elküldve: 2005. 04. 09. 17:57
K7vt4a Pro lapot vettem az 1.33 Tbird alá, és a szorzó állítása nem megy, pedig a proci nem lockolt, az L1 hidak össze vannak kötve. Van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Elküldve: 2005. 04. 11. 10:41
Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 17:57
K7vt4a Pro lapot vettem az 1.33 Tbird alá, és a szorzó állítása nem megy, pedig a proci nem lockolt, az L1 hidak össze vannak kötve. Van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Ehhez a deszkához valami Asrock CPU Frequency Stepless control beállítási lehetőség van, nem? Ez egy egyszerű túlhajtási lehetőség. Gondolom ez a BIOS-ban állítható be.
Asrock manual link Sztem a manualban benne kellene, hogy legyen.
Elküldve: 2005. 04. 11. 10:50
Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 17:57
A Manual 14. oldalán van a multiplier jumperelés.
Elküldve: 2005. 04. 11. 16:17
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2005. 04. 11. 17:13
Idézet: Peetie - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 16:17
Az érdekes egy elég udvarias +fogalmazás...
Az egyszerű User azt gondolná az Asus "rokonságból" csöppent ide némi átgondoltság...
Elküldve: 2005. 04. 12. 08:50
Már a lap megvásárlása előtt letöltöttem és áttanulmányoztam a manualt, tehát tudom, hogyan kellene állnia a jumpereknek. Pont az a bajom, hogy nem indul a rendszer, ha megpiszkálom az fsb/szorzó párost. Igazából nem a processzort akarom megrántani, hiszen kis plusz költséggel vehetnék egy gyorsabb Palominot, így ennek nem sok értelme lenne. Mindössze azt szeretném, hogy a rendszer 200Mhz fsb-t használjon. Így a processzor 6,5 v. 7 x 200-on mehetne, v-link 400-on(533-on instabil) memória 400-on, mint jelenleg is, tehát optimalizálva, szinkronban ketyegne mindenki. Azonban a szorzót hiába jumperelem 6,5-re v. 7-re, nem indul, bárhova állítom is az fsb-t. Az lett volna a kérdésem, hogy valakinek sikerült-e lockmentes processzor mellett a szorzó állítása?
SzerK: Hogy valami hasznosat is írjak! A k7vt4a-Pro egy kellemes, stabilan működő lapnak bizonyult eddig, Prime95 + 3Dmark2001 egyszerre, több órán keresztül meg sem kottyant neki. Everest mem. írás/olvasás 1880/605, az fsb 133, v-link 266 (ha megduplázom 533-ra, nem terhelhető a rendszer, de hát ez már Intel quad-pumpa kategória
Szerkesztette: Kernelpanic 2005. 04. 12. 09:27 -kor

Súgó
A téma zárva.