ASRock tulajdonosok klubja.
Elküldve: 2012. 06. 24. 20:25
van egy asrock Z75 pro3 alaplapom egy i5-3570k cpuval.
a géphez vettem egy beépíthető kártyaolvasót amin van külső usb csatlakozó.
Gondoltam ez nagyon jó,mert igy a pc házamon már van usb3 csatlakozó.
Ezt az olvasót az alaplapi USB3 as header csatlakozóra csatlakoztattam.
Az a problémám hogy boot folyamán B4 es kódnál megakad az indítás.van hogy több percre.
aztán olyan is van hogy nem akad meg de nem világit a kártyaolvasó tehát nem működik a kártyaolvasás.
ha a biosban kikapcsolom a Legacy USB 3.0 Supportotot akkor nem akad meg a bootnál de akkor megint nem működik a kártyaolvasó.
mit teygek hogy rendesen tudjam használni a kártyaolvasót mégse akadjon meg a gép bootolásnál több percre?
Elküldve: 2012. 06. 25. 14:38
A wi-fi adapter miatt néha fél percet áll a boot. Megoldás nem nagyon van, próbáld usb2-re kötni.
- Let's go find out.
Elküldve: 2012. 06. 28. 12:00
Idézet: Astron - Dátum: 2012. 06. 24. 21:25
van egy asrock Z75 pro3 alaplapom egy i5-3570k cpuval.
a géphez vettem egy beépíthető kártyaolvasót amin van külső usb csatlakozó.
Gondoltam ez nagyon jó,mert igy a pc házamon már van usb3 csatlakozó.
Ezt az olvasót az alaplapi USB3 as header csatlakozóra csatlakoztattam.
Az a problémám hogy boot folyamán B4 es kódnál megakad az indítás.van hogy több percre.
aztán olyan is van hogy nem akad meg de nem világit a kártyaolvasó tehát nem működik a kártyaolvasás.
ha a biosban kikapcsolom a Legacy USB 3.0 Supportotot akkor nem akad meg a bootnál de akkor megint nem működik a kártyaolvasó.
mit teygek hogy rendesen tudjam használni a kártyaolvasót mégse akadjon meg a gép bootolásnál több percre?
Szerintem kapcsold ki az USB3 funkciót teljesen és próbáld úgy ki, vagy pedig használj csak USB2 portokat.
Lehet az olvasó nem kompatibilis a vezérlővel.
Szerkesztette: ThomasS31 2012. 06. 28. 12:04 -kor
Elküldve: 2012. 07. 06. 15:09
Idézet: littlestinkykitty - Dátum: 2012. 06. 20. 15:53
Megvásároltam 1 Z77 Pro3 alaplapot amiről pár poszttal előbb kérdeztem. Félig-meddig új gépet rakok össze de a régi PATA eszközeim szerettem volna megtartani, hogy ne kelljen szenvedni új rendszer installálásával, és SATA eszköz is pluszköltség, főleg a merevlemez. Ezért vettem egy ITE chipsetes SpeedDragon PCI ATA RAID bővítőkártyát PATA interfész céljára.
A gond az, hogy amikor bármelyik PCI szlotba is berakom a kártyát - akár úgy, hogy még egy darab IDE kábel sincs rá csatlakoztatva - akkor a bekapcsolás után fekete képernyő fogad a bal felső sarokban 1 villogó kurzorral. Ha kiveszem a kártyát, akkor minden rendben zajlik, tudom állítgatni a BIOS-t, de hiába néztem alaposan végig az összes beállítást és a felhasználói leírást, nincs semmiféle PCI-os beállítási lehetőség. Az ATA kártyán is csak a párhuzamos csatlakozók vannak meg még rá lehet toldani a HDD-led kábelét.
Arról olvastam, hogy létezik közvetlen PATA-SATA átalakító, de azt is olvastam, hogy nem megbízhatóak ezért vettem a RAID kártyát inkább.
Van valami ötletetek, azonkívül, hogy gyűjtsek még pénzt és vegyek SATA-s eszközöket?
Nem tudom a megoldast, de nalam is ugyanez a jelenseg/problema. SpeedDragon PCI ATA RAID bovitokartya + ASRock H61M/U3S3 alaplap.
Frissitettem az UEFI-t (BIOS-t) a gyarto honlapjarol, de nem gyogyult meg. Azert iderakok egy banant:

Elküldve: 2012. 09. 03. 14:15
Múlt héten vettem egy Asrock 970 ext 4 lapot. A gondom a következő lenne, hogy hibernálás után a gép nem hajlandó bekapcsolni, csak, ha leáramtalanítom és utána kapcsolom be. A lapon világítanak a beépített gombok, de nem reagál semmire.
Egy technikai jellegű kérdés, hol lehet beállítani, hogy az USB-k kikapcsol állapotban ne kapjanak áramot?
Előre is köszönöm!
"milliárd élet árán az ember kiharcolta a védettségét, a jogot a túléléshez, e bolygó számtalan teremtménye között"
Elküldve: 2012. 09. 05. 13:12

A progi végső esetben lehet grafikus, ebben az esetben az a lényeg, h el tudjon indulni systrayen, az előre definiált órajellel. Az Asrochoz van vmi oc tuner lófaxság, de az minimalizálva nem tud indulni (hibaüzenettel elszáll), így az kiesett. Vmi minimalista prg kéne, aminek beadom, h 200mhz fsb helyett fusson 166-on, vagy 133mhz-en.
Elküldve: 2012. 09. 05. 14:15
- Let's go find out.
Elküldve: 2012. 09. 05. 14:38
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 09. 05. 15:15
Thx, de 2008-as a progi, nem ismeri meg a procit sem...
Elküldve: 2012. 09. 25. 19:39
A proci tuti jó (többel is próbáltam) táp tuti jó, a memó szintén. De ami kétségbe ejt hogy memó nélkül a gép egy nyiffanást sem ejt. Nem tudom mi lehet vele a baj.
Tehát az életnek csak annyi jelét adja, hogy elkezdi a coolert forgatni.
Válaszotokat,segítségeteket előre is köszönöm!!
Üdv: badboy
Elküldve: 2012. 09. 26. 15:36
Cmos resetet próbáltál már? Proci ki-be is mehet, volt már , hogy nekem az segített. Esetleg az alaplap foglalatait fújd ki, lehet valami kis kosz benne maradt. Más tippem nincs. Illetve még az, hogy mindent letesztelsz máshol is, hogy kizárhasd a többi alkatrész hibáját.
- Let's go find out.
Elküldve: 2012. 10. 02. 16:48
- Let's go find out.
Elküldve: 2012. 10. 02. 17:01
Amennyire (a selejt Asus alkatrészes időkben) Asrock ellenes voltam, most annyira vagyok elégedett Z68-as lapommal (Extreme 3 gen3)
Iylen szinten problémamentes anyalapom még nem volt. (pedig megfordult már nálam pár)
Attól tartok ha az Asus felvásárolja, ismét hozzájuk fog menni a kukadíjas alkatrész..
Szerkesztette: M@Xtreme 2012. 10. 02. 17:04 -kor
Elküldve: 2013. 10. 10. 21:14
Asrock K7VT 4-4x alaplapos gépemen WinXP SP3 fut.
2 napja valami történt ami miatt megszakadt a kapcsolat (kábeles) e gép és a router közt.
A hiba biztosan ebben a gépben van, mivel ha a kábelt átdugom a laptopba akkor nincs semmi gond (routerben sincs nyilván letiltva).
A hálózati kapcsolatoknál azt látom, hogy nincs kapcsolat.
A router folyamatosan zölden világít (manuál szerint ennek a jelentése jó az összeköttetés de nincs adatforgalom).
Megoldásként a következőket próbáltam:
- Azt gondoltam az alaplapi RJ45-ös csatlakozó adta meg magát ezért vettem egy PCI hálókártyát. Telepítő egy darabig szépen másol aztán kudarcba fullad (üzenet valami ilyesmi: "nem sikerült telepíteni a hardwert, nem fog működni")
- Betettem a pár éve ugyanebben a gépben használt PCI wireless kártyát.
Driver felment, a utility a wifi csatlakozáshoz fut, de azt mondja nem lát hálózatot (laptop lát).
- A két db új PCI-os kártyát fizikailag eltávolítottam a gépből és megpróbáltam az eszközkezelőből is eltávolítani, akkor láttam mennyi szemét van a "Hálózati kártyák" folderben. (most került oda nagy része)
PrintScreen:
- Nem tudom az eszközketzelőből eltávolítani ezeket a kártyákat. Egyiket sem. Az üzenet: a csatolt: "Az eszköz eltávolítása nem sikerült. Az eszköz valószínüleg szükséges a számítógép inditásához."
PrintScreen:
- Próbáltam eszköz letiltást és aztán eltávolítást, az eredmény ugyanaz.
- Próbáltam a BIOS-ban az OnBoard-Lan letiltása után az Op. rendszert biztonsági módban futtatva, de úgy se tudtam eltávolítani.
Jelen állapot:
- Eszközkezelőt megnyitva a csatolt trágyadomb látszik.
- Nincs se wifi se kábeles kapcsolat a müködő routerrel.
Minden segítséget megköszönnék a kapcsolat helyreállításával és az eszközkezelő kipucolásával kapcsolatban.
Köszönettel:
Elküldve: 2013. 10. 14. 12:36
- Let's go find out.
Elküldve: 2013. 10. 14. 13:31
Lehet azért enm tudod eltávolítani, mert annak vmi realtime scanner service fogja.
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2013. 10. 14. 19:39
Majdnem Pietrosznak lett igaza ...
Ghost mentésem volt a rendszerről, azt tettem vissza. Rögtön működött.
Ezek szerint nem hardver hiba volt.
Avira Antivir-t használok és Kerio tűzfalat. A víruskereső nem jelzett semmit.
Sajnos megoldással nem tudok szolgálni, ...
Elküldve: 2013. 10. 14. 19:52
Simán lehet, hogy a víruskergető legutolsó frissítése okozta.
Szerkesztette: BoGab 2013. 10. 14. 19:52 -kor
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2013. 10. 17. 11:11
Idézet: BoGab - Dátum: 2013. 10. 14. 19:52
Simán lehet, hogy a víruskergető legutolsó frissítése okozta.
Elküldve: 2014. 09. 21. 19:00
Olyan problémám van, hogy egy frissen vásárolt Asrock Fatality Z77 Professional-M lap és a meglévő - és eddig tökéletesen működő - Asus GTX650-es VGA nem működik együtt.
Az integrált VGA-val megy, de ha bármelyik PCI slotba beteszem a VGA-t akkor a bút során a DrDebug egy B2-es error kódot ad és megáll. A leírás szerint a B2 jelentése: legacy option ROM initialization.
Már lefrissítettem az alaplap BIOS-át a legfrissebbre (2.0) de a hiba továbbra is megmaradt.
Van valami 5let, hogy mi mást tehetek még?
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!