Idézet: Fresi - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 16:13
1: hogy lehet megoldani, hogy egy filmrészlet, vagy csak egyszerűen egy képfájl effekttel jöjjön be
(mert én csak úgy bírtam effektet rakni rá hogy 2 fájlt egy kicsit egymásra raktam)
2: hogy kell csinálni hogy mondjuk a képre rárako egy feliratot és mindkettő látszik , tehát a feliratos
részből csak a felirat alatta meg a kép (én ezt csak úgy tudtam elérni, hogy új videosávot raktam
be és felére csökkentettem a szöveg láthatóságát, de így ha sok layert akarok alkalmazni akkor
teljesen áttekinthetetlen lesz)
én csak a Vegas 4-hez tudom a választ, de szvsz nem hiszem, hogy sokat változott volna...
szóval:
1.
- ha csak sima
fade-et szeretnél, akkor az egérrel odamész a videórészlet bal/jobb felső széléhez és amikor átvált egy
negyed körcikk formájára, akkor simán nyomva tartod a bal egérgombot és behúzod az effektet a kívánt hosszúságra.
- ha egyéb effektet szeretnél rárakni, akkor pedig kiválasztod a megfelelő effektet a
Video FX fülnél (balra, lent) és egyszerűen ráhúzod a videóra.
ekkor majd előjön az adott videórészlethez tartozó fx-beállító ablak, ahol meg tudsz adni egy új
keyframe-t.
a kezdő keyframe-nél kiválasztod a megfelelő effektet (vagy beállítod, ahogy akarod), a második keyframe-nél pedig kikapcsolod a "
Reset to none"-nal! a Vegas meg közben szépen kiszámolja a két pont közötti változást!
(jobb klikk a keyframe-ekre és itt beállíthatod, hogy egyenletesen, gyorsan, kitartva, stb. módon változzon 2 pont között az effekt)
2.
- új videósávba kell berakni és a
Compositing mode-dal játszani, hogy melyik beállításnál látszik mindkettő.
nekem a "Don't give up!"-nál felül volt a videó, a compositing módja
Screen volt, míg alatta volt a szöveg (fekete háttér, világos betű), aminek a beállítása
Source Alpha volt.