HWSW Informatikai Kerekasztal: Vegas Video - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vegas Video tippek és trükkök meg miegymás

#1 Felhasználó inaktív   leger 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 30. 09:51

Sok jót hallottam a programról, így ki is próbáltam, már ezt gyötröm egy hete kb.
Nagyon bejövős kis program.
Korábban premieret használtam, ami állítólag profibb, én mégsem látok olyat, amit a Vegas ne tudna megcsinálni.

Örülnék, ha eme virtuális kávéházi szegletben összegyűlnénk mi vegaszozók, és megbeszélnénk, hogy mi mennyi meg mi harminc.

Első kérdéseim: :think:
-hogy lehet a hangsávot gyorsítani? (ott nincs velocity envelope)
-vannak-e third party plug-inek hozzá? jobban mondva tudom, hogy van, csak nekem nem ment föl egy sem :(
-film-look-ot próbáltatok már elérni vele?
Processzor: AMD AthlonXP 1800+ | Alaplap: Asus a7n266-e N-force | Memória: 768 MB DDRAM (266) | Táp: Chieftec 300W | Video: Geforce4 MX440-SE | Hang: 5.1 alaplapi | Op. rendszer: Windows XP | Winchester: 30G Maxtor + 120G Samsung | Meghajtó: NEC 3520A | Egyéb: Pyro DV Basic, Pixelview TV tuner |

#2 Felhasználó inaktív   Peter Deckard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 10:29

Idézet: leger - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 10:51

Sok jót hallottam a programról, így ki is próbáltam, már ezt gyötröm egy hete kb.
Nagyon bejövős kis program.
Korábban premieret használtam, ami állítólag profibb, én mégsem látok olyat, amit a Vegas ne tudna megcsinálni.

Örülnék, ha eme virtuális kávéházi szegletben összegyűlnénk mi vegaszozók, és megbeszélnénk, hogy mi mennyi meg mi harminc.

Első kérdéseim: :think:
-hogy lehet a hangsávot gyorsítani? (ott nincs velocity envelope)
-vannak-e third party plug-inek hozzá? jobban mondva tudom, hogy van, csak nekem nem ment föl egy sem :(
-film-look-ot próbáltatok már elérni vele?

ahogy látom, ez nem a tömegek programja...  :(
viszont abszolút egyetértek veled, hogy ez az egyik legjobb és legkezelhetőbb videószerkesztő progi!  ;)
én is kipróbáltam az Adobe-ot, de szvsz nagyon bonyolult a kezelő-felülete... - legalábbis a Vegas-hoz képest!

te melyik verziót használod?
nekem a 4-es van meg, de láttam, hogy közben már kiadták az 5-öst is.

hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
- a hangsávnál valóban nincs velocity envelope, de 2 módszerrel is tudod a sebességét változtatni:
1. megfogod a hangfájlod végét + ctrl és már húzhatod is a neked megfelelő hosszúságra, magától gyorsítja/lassítja majd
2. betöltöd a hangfájl a Soundforge-ba és bár ott sincs velocity ev., de a Pitch/Bend-effektnél tulajdonképpen bármilyen sebesség-mintát beállíthatsz neki.

- third party plugint én még nem próbáltam

- film-look-ot részben próbáltam, itt van egy nagyon jó és részletes leírás róla - képekkel illusztrálva:
Creating a Film-Like Appearance in Vegas 4.0

itt meg egy jó kis Vegas-olda

ja, és hogy ne csak a levegőbe beszéljek...
magam is készítettem már 2 "videóklipet" a Vegas-szal, itt találod majd őket:
http://www.gorbeforever.hu/
keresd a Hell & Heaven-t és a Don't give up!-ot!  :)
Görbe Forever!!!

#3 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 12:00

annyian mondják hogy jó, most már ki fogom próbálni :)
bár én már elég jól megszoktam a premieret
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#4 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 12:22

Én az 5-os verziot probalgatom, de eleg kezdo szinten. Magyar nyelvu leiras jo lenne, ha valaki tudna kesziteni hozza...
Jelnleg azzal probalkozom, hogy ket jelenet kozott milyen kepatvaltasi effectek lehetsegesek, eleg nagy a valasztek. Ami a problemam ezzel kapcsolatosan, az az, hogy ezek az effectek tul gyorsak, es nem talaltam meg meg, hogyan lehetne ezek sebesseget allitani. A beallithato fps ertekek is fix-ek? Mondjuk ha en 24.99706-os fps-t szeretnek, mert ilyen felvetelem van, amihez hozzaszeretnem fuzni a vegasban keszitett anyagot, akkor ezt ilyen modon nem tudom megteni.

#5 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 13:18

én is sokat játszottam a mindenféle áttűnésekkel eleinte, aztán mostmár az esetek 95%ában sima fade vagy egyszerű váltás (azaz semmi áttűnés) lesz belőle :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6 Felhasználó inaktív   Peter Deckard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 13:23

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 13:22

Én az 5-os verziot probalgatom, de eleg kezdo szinten. Magyar nyelvu leiras jo lenne, ha valaki tudna kesziteni hozza...
Jelnleg azzal probalkozom, hogy ket jelenet kozott milyen kepatvaltasi effectek lehetsegesek, eleg nagy a valasztek. Ami a problemam ezzel kapcsolatosan, az az, hogy ezek az effectek tul gyorsak, es nem talaltam meg meg, hogyan lehetne ezek sebesseget allitani.

mi az, hogy gyorsak az effectek???  :confused:

A és B videórészletet egymásra húzod, vagy egymás alá teszed átfedéssel és amekkora a "közös" rész, annyi ideig fog tartani az effekt.

ajánlom mindenkinek a keyframe-ek használatát!
ezekkel teljesen testre szabhatsz szinte mindent!

Szerkesztette: Peter Deckard 2004. 07. 02. 13:25 -kor

Görbe Forever!!!

#7 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:41

Peter Deckard:

Pont a "közös" rész idotartamat  szerettem volna változtatni. :)

#8 Felhasználó inaktív   Peter Deckard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 15:28

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 15:41

Pont a "közös" rész idotartamat  szerettem volna változtatni. :)

de a "közös" rész időtartamát te adod meg azzal, amekkorára állítod!

vagy nincsen elég anyagod a részek elején/végén?
mert akkor velocity envelope és vagy lelassítod (elnyújtod) a kívánt résznél (előtte 100% a sebesség, itt meg egy keyframe után lejjebb állítod) vagy akár meg is állíthatod (ha 0%-ra teszed).
jobb klikk a "velocity"-n a keyframe-eknél és válaszd ki a "hold"-ot, akkor nem folyamatos lesz a változás, hanem 1 pontban fog történni. (100-ról hirtelen vált 0-ra, nem pedig fokozatosan lelassítva)

a másik megoldás, hogy split-tel kivágod a közös részt és akkor ezt már a kedved szerint nyújthatod (ctrl+húzás)

vagy nem ilyesmire gondoltál?  :confused:
Görbe Forever!!!

#9 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 15:13

Hello!

A vegas 5.0 hoz lennének kérdéseim:

1: hogy lehet megoldani, hogy egy filmrészlet, vagy csak egyszerűen egy képfájl effekttel jöjjön be
    (mert én csak úgy bírtam effektet rakni rá hogy 2 fájlt egy kicsit egymásra raktam)

2: hogy kell csinálni hogy mondjuk a képre rárako egy feliratot és mindkettő látszik , tehát a feliratos
    részből csak a felirat alatta meg a kép (én ezt csak úgy tudtam elérni, hogy új videosávot raktam
    be és felére csökkentettem a szöveg láthatóságát, de így ha sok layert akarok alkalmazni akkor
    teljesen áttekinthetetlen lesz)

Sajna nincs időm annyira kipróbálgatni a lehetőségeket, mert szorít a határidő.

Előre kösz a helpet.

Fresi

#10 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 19:59

Peter Deckard:

Köszi, arra gondoltam, amit irtal!
Talaltam egy angol nyelvu pdf file-t, amiben a 4.0-as verzio van szepen reszletezve. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokat tud ez a progi! És ha meg angolul is tudnák, jobban ertenem. :)

#11 Felhasználó inaktív   Peter Deckard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 21:28

Idézet: Fresi - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 16:13

1: hogy lehet megoldani, hogy egy filmrészlet, vagy csak egyszerűen egy képfájl effekttel jöjjön be
    (mert én csak úgy bírtam effektet rakni rá hogy 2 fájlt egy kicsit egymásra raktam)

2: hogy kell csinálni hogy mondjuk a képre rárako egy feliratot és mindkettő látszik , tehát a feliratos
    részből csak a felirat alatta meg a kép (én ezt csak úgy tudtam elérni, hogy új videosávot raktam
    be és felére csökkentettem a szöveg láthatóságát, de így ha sok layert akarok alkalmazni akkor
    teljesen áttekinthetetlen lesz)

én csak a Vegas 4-hez tudom a választ, de szvsz nem hiszem, hogy sokat változott volna...

szóval:
1.
- ha csak sima fade-et szeretnél, akkor az egérrel odamész a videórészlet bal/jobb felső széléhez és amikor átvált egy negyed körcikk formájára, akkor simán nyomva tartod a bal egérgombot és behúzod az effektet a kívánt hosszúságra.

- ha egyéb effektet szeretnél rárakni, akkor pedig kiválasztod a megfelelő effektet a Video FX fülnél (balra, lent) és egyszerűen ráhúzod a videóra.
ekkor majd előjön az adott videórészlethez tartozó fx-beállító ablak, ahol meg tudsz adni egy új keyframe-t.
a kezdő keyframe-nél kiválasztod a megfelelő effektet (vagy beállítod, ahogy akarod), a második keyframe-nél pedig kikapcsolod a "Reset to none"-nal! a Vegas meg közben szépen kiszámolja a két pont közötti változást!
(jobb klikk a keyframe-ekre és itt beállíthatod, hogy egyenletesen, gyorsan, kitartva, stb. módon változzon 2 pont között az effekt)

Kép

2.
- új videósávba kell berakni és a Compositing mode-dal játszani, hogy melyik beállításnál látszik mindkettő.

Kép

nekem a "Don't give up!"-nál felül volt a videó, a compositing módja Screen volt, míg alatta volt a szöveg (fekete háttér, világos betű), aminek a beállítása Source Alpha volt.
Görbe Forever!!!

#12 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 11:36

Kösz Peter!  :respect:

Tényleg egyszerű, és nagyon tetszik :cool:
Megnéztem a dont give upos videódat elég jó csak recseg egy picit

Fresi

#13 Felhasználó inaktív   Peter Deckard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 12:04

Idézet: Fresi - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 12:36

Tényleg egyszerű, és nagyon tetszik :cool:
Megnéztem a dont give upos videódat elég jó csak recseg egy picit

mi az, hogy recseg??? :eek:

nálam nem recseg, de eddig még senki sem mondta...
(wmv9 fent van rendesen?)
Görbe Forever!!!

#14 Felhasználó inaktív   leger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:18

Idézet: Peter Deckard - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 9:29

te melyik verziót használod?
nekem a 4-es van meg, de láttam, hogy közben már kiadták az 5-öst is.

hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
- a hangsávnál valóban nincs velocity envelope, de 2 módszerrel is tudod a sebességét változtatni:
1. megfogod a hangfájlod végét + ctrl és már húzhatod is a neked megfelelő hosszúságra, magától gyorsítja/lassítja majd
2. betöltöd a hangfájl a Soundforge-ba és bár ott sincs velocity ev., de a Pitch/Bend-effektnél tulajdonképpen bármilyen sebesség-mintát beállíthatsz neki.

- film-look-ot részben próbáltam, itt van egy nagyon jó és részletes leírás róla - képekkel illusztrálva:
Creating a Film-Like Appearance in Vegas 4.0

ja, és hogy ne csak a levegőbe beszéljek...
magam is készítettem már 2 "videóklipet" a Vegas-szal, itt találod majd őket:
keresd a Hell & Heaven-t és a Don't give up!-ot!  :)

Hello!

Előbb már írtam egy tök hosszú választ, csak közben lefagyott a gép, most kicsit ideg vagyok :(

Én már megszereztem az 5-öst, van egy pár jó cucc benne, csak most ne kérdezd mi, majd megnézem :)

Igen, a hangra időközben rájöttem, bár ez mégsem ugyanaz, mintha premierrel csináltam volna...ott felgyorsul a hang, rajzfilmes lesz..itt meg az a helikopter-szerű hang jön ki, ami zavar. Bár sokat nem használok gyorsítást hanggal, így akár ezt a részét premierrel is megcsinálhatom...

Film-lookos cikket időközben megtaláltam, eddig még nem nagyon sikerült jól alkalmazni..de a renderelési idő nagyon megnőtt...

Megnéztem a filmjeidet, tetszettek, különösen a Hell&Heaven. Mivel csináltad az intródat? És a feliratot az elején? Nagyon király! És a zene is jól megy az egész mozihoz, ez a másikban annyira nem tetszett (mármint a választott zene a képekhez, nekem kicsit lassú az a dal), de persze ízlések és pofonok!
Kicsit hosszú az intró és a stáblista a klip hosszához képest, de nem vészes.
Szóval grat!
Processzor: AMD AthlonXP 1800+ | Alaplap: Asus a7n266-e N-force | Memória: 768 MB DDRAM (266) | Táp: Chieftec 300W | Video: Geforce4 MX440-SE | Hang: 5.1 alaplapi | Op. rendszer: Windows XP | Winchester: 30G Maxtor + 120G Samsung | Meghajtó: NEC 3520A | Egyéb: Pyro DV Basic, Pixelview TV tuner |

#15 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 20:19

Tudom már mirét recsegett:
ment az AVG complete scan + 30GB-t másoltam a winyóimon  :cool:
most +néztem mégegyszer csak wplayer ment így  nagyon jóó :dance:

#16 Felhasználó inaktív   Peter Deckard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 22:06

Idézet: leger - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 16:18

Mivel csináltad az intródat? És a feliratot az elején?

természetesen mindent a Vegas-szal csináltam! :respect:

no persze kellett egy kicsit szöszmötölni vele, de megérte  ;)
Görbe Forever!!!

#17 Felhasználó inaktív   leger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 08:01

Idézet: Peter Deckard - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 21:06

természetesen mindent a Vegas-szal csináltam! :respect:

no persze kellett egy kicsit szöszmötölni vele, de megérte  ;)

A Hell&HEaven feliratot? Hogy a rákba? Ahogy a színek hátulról áttűnnek és balra-jobbra elfordulnak (na ezt jól elmagyaráztam) az nagyon jó, de nem tudom mivel lehet megoldani..szóval egy kis tipps & tricks kéne :)

#18 Felhasználó inaktív   Peter Deckard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 18:39

Idézet: leger - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 9:01

A Hell&HEaven feliratot? Hogy a rákba? Ahogy a színek hátulról áttűnnek és balra-jobbra elfordulnak (na ezt jól elmagyaráztam) az nagyon jó, de nem tudom mivel lehet megoldani..szóval egy kis tipps & tricks kéne :)

most áruljam el a titkokat?  ;)

a 2 kulcsszóg:
- light rays effect keyframe-ekkel, amelyek a mozgást és a színt változtatják
- valamint lighten compositing mode

de többet nem mondok!  :cool:
Görbe Forever!!!

#19 Felhasználó inaktív   leger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 08:49

Idézet: Peter Deckard - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 17:39

most áruljam el a titkokat?  ;)

a 2 kulcsszóg:
- light rays effect keyframe-ekkel, amelyek a mozgást és a színt változtatják
- valamint lighten compositing mode

de többet nem mondok!  :cool:

Köszi, majd próbálkozom!

Vmi ügyes kis split-screent nem tudsz?

#20 Felhasználó inaktív   zszsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 06:31

Peter Deckard!
Nekem is nagyon tetszett a Hell&Heaven "klipp". De azért írhatnál egy kicsit részletesebben, hogyan készítetted pontosan a felíratokat, beleértve a "Deckard Pictures" introt is.
:respect: Köszi!

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó