HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt magyarázd meg... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt magyarázd meg... Szavak magyarázat nélkül.... Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 04. 17:12

Hihetetlen amikor mosolyogva gyilkolják egymást az emberek.
VÉLEMÉNYEM szerint ez nem SEMMI.

Na, a részemről zárszóként:

A témához szorosan kapcsolódó dolgokról elmondtam a véleményem (vagy azt hogy hol található meg az a vélemény amit én is elfogadok). A másik dologról pedig azt tudom mondani hogy: én nem tudok mást mondani mint véleményeket, van olyan amiben biztosabb vagyok mint a többiben de korlátoltságom miatt (szerintem ez nem korlát épp ellenkezőleg) nem tudok kijelenteni semmit.

Üdv!

További jó őrültködést (csakhogy a topikot nyitó szavaival búcsúzzak)!

#62 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 17:13

Idézet: bbence - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 17:09

Szóval te nem használsz egzakt, objektív mérőszámokat. Kínos, mert az agyad igen. És te ettől nem fogsz tudni soha életben elvonatkoztatni. "Az" - ellentétben azzal, amit mondasz, számokban gondolkodik, mértékegységeket használ olyan dolgok feldolgozására, amelyek minden ember számára ugyanazok. Ha nem lenne képes ilyenre, akkor nem tudnánk kommunikálni. Akkor nem lenne nyelv, amit használva itt érvelsz. Mert hiszen ha nincs nyelv, akkor mégis mit használsz most éppen?
És mit használsz a fényképezőgéped beállítására? Nem számokat, nem olyan mértékegységeket, amelyek pontosan meghatározzák számodra, mit állíts be, mekkora értékre? Vagy ahogy esik, úgy puffan alapon állítgatod a dolgaidat? :)
Érvelésed szerint, ha nem volna ember akkor szerinted csak a változás létezik. És az univerzum? A bolygók? A fák, és a többi élőlény? Attól még, hogy valaki nem deklarálja, hogy léteznek, attól még ott vannak. Legfeljebb nem a szemed előtt. Igaz, ember nélkül nem léteznek a mértékegységek, de a dolgok, amiket leírnának, azok igen.

Vagy mondd azt, és akkor érteni fogom (legfeljebb elfogadni nem) az álláspontodat, hogy a Világmindenséget az ember képzeletével hozta létre, és minden, amit létezőnek vélünk, csupán az agyunk szüleménye. És ha emberek nincsenek, akkor ezek is eltűnnek. De akkor a nálad kitűntett helyen szereplő "változás" is.

Még egy utolsó hozzászólás:
Nem azt mondta hogy nem használ hanem azt hogy tudnánk létezni a használatuk nélkül.

#63 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 17:30

Idézet: Foley - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 18:13

Még egy utolsó hozzászólás:
Nem azt mondta hogy nem használ hanem azt hogy tudnánk létezni a használatuk nélkül.

Nem, tényleg nem azt mondta. Hanem - és szavaiból számomra ez derül ki - ő a létezésüket is tagadta. Azt mondja, hogy számára csak vélemények vannak, más nincs (illetve csak a változás). De akkor mégis hogy a csudába használja őket és minden más ember agya?  :think:
Nem, nem tudnál létezni nélkülük, hidd el. Ja és még mielőtt belekötne valaki, a létezés nem fizikai állapotára gondolok, hanem úgy létezni, mint gondolkodó ember.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#64 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 23:21

Idézet: Targa - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 17:26

Nem azzal vitázol, amiről szó van. Nem a Megállapítás, és a vélemény definícióját keressük. A vita arról szól, hogy a befogadó fél szempontjából számít-e, hogy a hallottak megállapítások, avagy vélemények-e. Nem számít.

A színtévesztésről: elméletileg precíz szűrőzéssel meg lehet mutatni egy helyes színlátónak, hogy hogyan lát egy adott színtévesztő típus.

Visszafelé ugyanez nem működik, legalábbis az "-anóp" típusú színtévesztőknél nem. Az ő szemük ugyanis (ahogyan az enyém is) nem látja mindhárom színt, csak valamelyik kettőt. Az azok által lefedett spektrumban lát színeket, ráadásul azokat is csak úgy, ahogy a két látott színösszetételből a szeme kikeveri azt. A protanóp, ha egy monokróm kék fénysugarat vetítesz a szemébe, nem lát semmit. Hiába szűrőzöl a képbe több kéket, akkor sem fog kéknek látni semmit sem.  Arról nem is beszélve, hogy az összes többi színe is el lesz b.szva, mert a kék összetevőjét nem látja, így viszont nincs lefedve a teljes színspektrum. Az anópok közül egyedül a deuteranóp (zöld színvak) lát úgy-ahogy valósághoz közelítő színeket. Neki a kék is kék, a zöldek is nagyjából zöldek, a piros is piros... Csak hát ugye...

Tényleg nem azzal vitázok, hanem arról. :)
Nekem nagyon is számít, hogy az ember akivel beszélgetek, valamit egyértelműen észlel és megállapít, vagy csak a véleményét mondja el valamiről esetlegesen érzelmektől ködösen, részinformációkkal és feltételezésekkel átszőve. Ez utóbbi származhat egy más ember által kreált hírből, cikkből, könyvből, filmből, szóbeszédből és egyéb olyan reprezentációkból, amelyek többszörös szűrőn estek már át folyamatosan információt vesztve, és így nem a valóság közvetlen, személyes megtapasztalásán és leképezésén alapulnak.

A látásról meg nem tudok sokat, de szerintem csak idő kérdése, hogy legyen olyan szem vagy agy implant, amivel a színtévesztők, színvakok, később pedig akár a teljesen vakok is tökéletesen láthassanak.
Wherever you go, go with all your heart.

#65 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 23:32

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 0:21

Nekem nagyon is számít, hogy az ember akivel beszélgetek, valamit egyértelműen észlel és megállapít, vagy csak a véleményét mondja el valamiről esetlegesen érzelmektől ködösen, részinformációkkal és feltételezésekkel átszőve. Ez utóbbi származhat egy más ember által kreált hírből, cikkből, könyvből, filmből, szóbeszédből és egyéb olyan reprezentációkból, amelyek többszörös szűrőn estek már át folyamatosan információt vesztve, és így nem a valóság közvetlen, személyes megtapasztalásán és leképezésén alapulnak.

A látásról meg nem tudok sokat, de szerintem csak idő kérdése, hogy legyen olyan szem vagy agy implant, amivel a színtévesztők, színvakok, később pedig akár a teljesen vakok is tökéletesen láthassanak.

Amit mondasz, az áll abban az esetben, ha tisztában vagy azzal, hogy milyen háttér alapján mondja azt az ember, amit mond. Amíg ezzel nem vagy tökéletesen tisztában (márpedig majdhogynem azt mondhatjuk, hogy soha a büdös életben nem vagy TÖKÉLETESEN tisztában), addíg azt sem tudod eldönteni, hogy vélemény, vagy megállapítás. Ezt csak és kizárólag az tudja, aki kimondja.

Te egyszerűen mint hallott dolgokként kezelheted, mert nem tudod máshová sorolni. És innentől kezdve számodra mint befogadóként mindegy, hogy van-e alapja annak, amit az illető állít, vagy véletlenül épp csak ráhibázott a dologra.
Végső soron az eredmény újfent ugyanaz: Csak és kizárólag tőled függ, hogy mit kezdesz a feléd érkező inputokkal. Válogatás nélkül feldolgozod, szelektálsz, elutasítasz. Amit akarsz. Ha a feladónak egy kis esze van, akkor ezzel már úgy sem foglalkozik túl sokat, hiszen rajta kívül álló dolog, amivel nem nagyon tud mit csinálni. A végeredmény, ami a Te agyadban megszületik, csak tőled függ.

A másik: Persze, idő kérdése csupán. Minden idő kérdése. :)
Van már műmáj, művese, műszív. Lesz műszem is, csak ahhoz még gyúrnia kell egy kicsit az idegsebészetnek. De meglesz.

#66 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 11:52

Valaki mondodtt egy mondatot, amire felcsillant a szemem:

"A semmi az, ami a valamibe végtelenszer fér bele."
És akkor mi a valami?

Ezt pontosítanám:

A SEMMI AZ, AMI ADVA VAN, ÉS VÉGTELENSZER FÉR EL ÖNMAGÁN KÍVÜL MINDEN DOLOG (ANYAG, ENERGIA, IDŐ, TÉR) HIÁNYÁBAN.

Ez a hozzászólásom első része. Szerintem helytálló a definíció.

A második:

Kicsit eltérek a témától. Ti gondolom láttátok má a T2-t, vagy az időzsarut, vagy hasonló filmeket. Na az eglész egy nagy baromság. Ugye visszamennek az időben, hogy megváltoztassák a történelmet. Ha a való életben építenének egy időgépet, és azzal valaki visszamenne megölni Hitlert, akkor lehet, hogy megölné, de számunkra nem történne semmi. Miért? Azért, mert mi EZT éltük át, amit most, nem pedig azt, amit az ember meg fog tenni, hogy megöli Hitlert. Ha most visszamegyek az időben, és beszüntetem a HWSW-t :) akkor itt ugyanúgy fog írni mindenki abban a tudatban persze, hogy én visszamentem. De változás itt nem lenne, mivel ti már ezt úgy éltétek át, ahogy most van. Ha pedig telne nekem ott az idő, és elérném azt a percet, amikor visszamentem, akkor azok már nem ti lennétek, hanem egy másik TIK  (húú b@sszameg értetek engem?)

És ezt a gondolatmenetet követve ha elérnénk az időutazást, SOHA nem lehetne visszamenni pontosan ugyanide,ahonnan elindúltunk. Azért, mert ha visszamegyünk a múltba, akkor nem indúlhatunk el egy olyan helyre, ami még meg sem történt!!! Ebbe belegondoltatok már? Hiába a jövőből indúltatok el, a múltba amibe visszamentek, még nem történt meg a jövő, NINCS HOVA VISSZAMENNI. Így aki időutazásba fog, attól örökre el kell búcsuznunk.

Érdekes dolgok ezek, nem?

A másik: Azon gondolkodtatok, hogy mi lenne, ha visszamennétek, mondjuk 20 perccel visszább és találkoznátok önmagatokkal? Akkor természetesen a jelenből eltünnétek, a múltban pedig 2 énünk lenne. Azért ez se lenne semmi. Csak ott öregebbek lennénk 20 perccel.

Látjátok, és itt mutatható ki, hogy AZ IDŐ NEM LEHET LINEÁLIS!!!!!!!!
Az idő csakis kizárólag párhuzamos lehet. És most ezzel a bizonyítással el is jutottunk a párhuzamos világok létezéséig. (melyek velünk együtt élnek ugyanezen jelen idő szerint).
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#67 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 12:44

Vélemény: Egzisztencializmus vs. empirizmus vita := :bolond:

A filozófia valahonnan onnan indult, hogy vajon miképpen is viszonyul az ember a létezéshez. Aztán egy csomó ember feltűnési viszketegség és vitatkozhatnék okán elkezdett egyre szélsőségesebb blődségeket mondani, egész addig, hogy már a józan eszük is elment tőle.

A sokkal kisebbek Heideggerről annyit mondanak, hogy a matematikához többet tett hozzá, mint a filozófiához.

Na.
Elköltöztem :-)

#68 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 14:04

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 12:52

(melyek velünk együtt élnek ugyanezen jelen idő szerint).

Kép
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#69 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 14:26

Idézet: Socket - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 0:06

osztom :D .
Egyébként tényleg milyen lehet az univerzum alakja? :)
Olyan nincs, hogy végtelen.

a leg energiatakarékosabb forma valszeg, vagyis gömb, de sztem a különböző feketelyukak meg tér/idő elhajlások  miatt sztem valami kaotikus, itt-ott önmagába visszatérő hurkokkal és lyukakkal tarkítva :)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#70 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 19:00

Idézet: obersmith - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 15:26

a leg energiatakarékosabb forma valszeg, vagyis gömb, de sztem a különböző feketelyukak meg tér/idő elhajlások  miatt sztem valami kaotikus, itt-ott önmagába visszatérő hurkokkal és lyukakkal tarkítva :)

Fenét, mondtam már, hogy banán. :)
Ja, nem az a Föld! :D

#71 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 19:08

A SEMMI AZ, AMI ADVA VAN, ÉS VÉGTELENSZER FÉR EL ÖNMAGÁN KÍVÜL MINDEN DOLOG (ANYAG, ENERGIA, IDŐ, TÉR) HIÁNYÁBAN.

Móricka megy az erdőben és betonkeverő.

#72 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 07. 11. 21:34

Nyuszika és a medve mennek az erdőben. A medve a tóhoz ért, a nyuszika meg a villanyszereléshez. Egy kicsit.
FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#73 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 21:45

Idézet: obersmith - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 16:26

es a gombon kivul mi van? es az meddig tart? nem vagyok kepes elfogadni/felfogni azt a magyarazatot hogy semmi :)

amugy ez asszem OFF egy kicsit...
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#74 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 00:52

"Nyuszika és a medve mennek az erdőben. A medve a tóhoz ért, a nyuszika meg a villanyszereléshez. Egy kicsit."

Szívesen meghallgatunk téged is!
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#75 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 23:06

Szerintetetek mit takar az idő szó?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#76 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:12

Idézet: Socket - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 0:06

Nincs időm elmagyarázni.  :p
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#77 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:58

Idézet: Socket - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 23:06

Emberi fogalom a változás mérésére. Az időérzékelés evolúciósan adaptív képesség.

#78 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:34

Kép

Stephen Hawking: Az idő rövid története

Kép

Douwe Draaisma: Miért futnak egyre gyorsabban az évek?

#79 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 00:51

Végtelen

1/3 = 0,33333333333333

2/3 = 0,66666666666666

1/3 + 2/3 = 3/3

tehát

0,333333333 + 0,66666666666 = 0,9999999999999

Ezek szerint

0,99999999999999999 = 1 ?

paranormal.hu

#80 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 12. 01:20

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 1:51

Végtelen

1/3 = 0,33333333333333

2/3 = 0,66666666666666

1/3 + 2/3 = 3/3

tehát

0,333333333 + 0,66666666666 = 0,9999999999999

Ezek szerint

0,99999999999999999 = 1 ?

Ha a tizedesjegyeket a végtelenségig folytatod, akkor igaz (0,999... = 1). Egyébként hibás kerekítés, ugyanis 2/3 = 0,66666666666667 lenne helyesen kerekítve a mittudoménhányadik tizedesjegyen (illetve ha ezt meg 1/3 + 1/3 + 1/3-mal próbálod kicselezni, akkor szimplán a kerekítésben elvesző értékről van szó).

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó