Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény)
Elküldve: 2004. 08. 30. 22:08
Elküldve: 2004. 08. 31. 07:40
Etele: Össze kell ismertess engem is ilyen emberekkel
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 08. 31. 07:44
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:37
Köszönöm a belém vetett bizalmat, igyekszem majd méltónak lenni rá
2-more: gonosz vagy...
Elküldve: 2004. 08. 31. 08:08
Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 21:48
Jóvanna...csak aggódtam már, ennyi az egész...
Elküldve: 2004. 08. 31. 11:51
Idézet: zako - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 15:54
Üdvözletem zako mester!
Előre várom a sztorijaidat.
- 1., -Tantóbááácsíííííííííííííííííí ! Mijaza ringyóóóóóóóóóóóóóóz ? - tól
-
.
.
.
- n+1., - Haver nincs egy blázod bakker ? XP újrainstallkor mindig rá kell gyújtanom az ideg miatt. -ig
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2004. 08. 31. 12:52
Egy idézet:
Idézet: "Archon"
Zsivaagoo! Megkérhetlek, hogy ha figyelemmel követed az írásait, és találsz hasonló gyöngyszemeket,
akkor nekünk is szólnál? Előre is köszönjük!
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2004. 08. 31. 14:05
Idézet: charlie - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 13:42
Ha jól emlékszem, magyartanár...
Elküldve: 2004. 08. 31. 22:16
Idézet: Etele - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 15:05
Jól emlékszel, magyar-kommunikáció szakos középiskolai tanár a végzettségem, és jelenleg egy kollégiumban helyezkedtem el nevelőtanárként.
Charlie! Teszed le rögtön azt a láncfűrészt?! Menj, csináld meg a leckédet!
Elküldve: 2004. 09. 03. 11:00
Idézet: zako - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 23:16
Charlie! Teszed le rögtön azt a láncfűrészt?! Menj, csináld meg a leckédet!
áá, idén kaptunk 2 új 22-23 éves magyar-másik szakú tanárt nevelőnek, az eddigi két normális helyet, tiszta szopás.. de azért hajrá bbáp kóter!
amúgy a magyartanárok a kedvenceim..
Elküldve: 2004. 09. 13. 13:42
Elküldve: 2004. 09. 17. 08:02
A hibajelenség oka: ki akarta kapcsolni az XP-t.
Az fel se tűnt neki, hogy a gombok színesek... LOL
Elküldve: 2004. 09. 28. 12:40
Élsz még ? Vagy kikészítettek a neveletlen kölkei ?
Elküldve: 2004. 09. 28. 13:08
Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 9:02
A hibajelenség oka: ki akarta kapcsolni az XP-t.
Az fel se tűnt neki, hogy a gombok színesek... LOL
mikor először használtam XP-t és ki akartam kapcsolni akkor én is megijedtem először
Elküldve: 2004. 09. 30. 10:32
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 13:40
Élsz még ? Vagy kikészítettek a neveletlen kölkei ?
Élek, illetve azt hiszem...
De hogy ontopik is legyek, néhány szó az informatikai rendszerről. Ígéretemmel ellenben nincs igazán kedvem ironizálni és csipkelődni, mert a szituáció inkább a tragikomikus és a siralmas között alternál, és más nyomorán nem illik viccelődni.
A kollégiumban kb. 20 darab számítógép található, ebben benne vannak a tanári-adminisztációs gépek is. Konfigokat nem írok, jelzésként talán elég annyi, hogy most próbáljuk leselejteztetni a 386-os masinákat, hogy ne terheljék a statisztikát ("Hiszen ezeknek x gépük van, mit akarnak?!"). A tanári gépemen Win98 fut, Office97-tel és rendszeresen felbukkan a "Nincs több szabad hely a C: meghajtón"
üzenet. A hálózat a lehető legvegyesebb, koax és UTP a legmeglepőbb kombinációkban váltják egymást.
Persze az igazgató úrnak "fullextrás" PIII-as Celeron gépe van, egy hiperszuper Asus V3000-es videókártyával, 15" színes monitorral! Múltkor órákat szívtam, mire találtam egy legacy drivert Win98 alá, hogy menjen a videóbemenet is, ugyanis az igazgató úr ezen a gépen videókat vág!
Adminisztrációs hiba folytán kimaradtunk a nyári Sulinet-megújulásból, amikor lecserélték a régi szekrényeket és mindenhová behúzták az ADSL-t. Ez úgy derült ki, hogy kb. három hete megszűnt az internetkapcsolat. Nem érintett túlságosan, ugyanis ez még az ISDN-alapú (!) Sulinet volt, 8Kb/sec max. sebességgel, természetesen tizenvalahány gépre elosztva. Egyébként sem tudtuk használni, mert ezek az áldott jó kölkei Half Life-ot játszanak hálózatban és a 10Mbites hálónkat ez annyira padlóra küldi, hogy még egy weboldalt sem lehet megnyitni (a collision LED folyamatosan pirosan világít).
Jellemző módon rajtam és egy matek-fizika szakos nevelőtanáron kívül ez mindenkit hidegen hagyott. Végül többnapi próbálkozásra és többórás telefonálgatásra kiderült, hogy a régi Sulinetet lekapcsolták, az újat még nem kaptuk meg, a nyilvántartási számunkat pedig egy tiszántúli iskola kapta meg, tehát a hibabejelentést ellenőrző operátor azt látta, hogy minden rendben - Tiszaröcsögén rendben is volt, csak nálunk nem. Mire ezt sikerült tisztázni... Most ott tartunk, hogy szóbeli ígéret van rá, hogy valamikor majd jönnek a matávos fiúk és behúzzák az ADSL-t.
Addig a szomszédos iskolából húztunk át egy koaxkábelt, hogy legalább valami backup vonalunk legyen, de mivel ők érthető módon nem szeretnék, hogy lelassítsuk a hálózatukat, ezért csak a munkaidő végén, 16-17 óra körül dugják be a madzagot. Persze ha nem felejtik el, mint legutóbb... Tegnap egyszerűen nem volt türelmem kivárni, hogy egy tíz kilobyte-os e-mailt percekig nyitogasson, bezártam a fenébe.
Apropó, számítástechnika: akár hiszitek, akár nem, ebben a kollégiumban mindenki mindent kézzel ír. A tízoldalas pedagógiai programot éppúgy, mint az ügyeleti rendet, a szobabeosztást, az infoterem jelentkezési lapját (a kölyköknek fel lehet iratkozni arra a nyolc gépre, max. napi egy órát), szóval mindent. Mintha egy középkori apátságba csöppentem volna. Most bajban vannak, mert a főigazgató idéntől mindent digitális formában is kér (Igazgatóm reagálása: "Floppyn vigyem nekik az anyagot?! Legközelebb CD-n kérik!"). A dolog tehát így módosul: megírják papíron piszkozatban, azt letisztázzák, majd odaadják az adminisztrátor hölgynek, hogy gépelje le - vagy nekem. Apropó, jó kis sztori: a szomszédos kollégiumban idős nevelőtanár szintén megkéri a fiatal kollégát, hogy ugyan írná már le neki a kéziratát számítógépen. Fiatal kolléga meg is írja, elküldik lemezen, minden szép és jó. Csakhogy a segítőkész kolléga mindent, szó szerint mindent leírt, a privát megjegyzéseket is: "Ezt itt jobban ki kellene dolgozni", "Ezt elszúrtam", "Kiegészíteni", stb. Még jó, hogy az idős kollégának volt gyerekszobája és a vaskosabb megjegyzéseket megtartotta magának.
Múlt héten fölhívott az adminisztrátor hölgy (a továbbiakban Marika néni), hogy be tudnék-e menni korábban, mert nagy baj van a számítógépével. Előttem már körbetelefonált mindenkit, a rendszergazdától az igazgatóig bezárólag, de senki nem ért rá. Kiderült, hogy az étkezések nyilvántartására egy ősrégi, DOS-os programot használnak, amelyet egy idős bácsi írt még a múlt században és hemzseg a hibáktól. Ezért csináltak neki egy ún. gyakorló programot (ugyanaz a progi, csak üres adatbázissal, először azon kipróbálja a "rázósabb" dolgokat, pl. étkezés lemondása) és csak utána viszi be az éles programba. Marika néni szépen kipróbálta a dolgot, működött, belépett az éles programba, begépelte az adatokat, majd lazán nyomott egy "betöltést" a "mentés" helyett. A floppymeghajtóban persze benne volt a lemez az üres gyakorló adatbázissal, és szépen felülírta az ehavi adatokat. Hó vége közeleg, le kell adni az összesítést és ő ott áll egy üres adatbázissal. Sírás közeli hangulat, pánik a levegőben, ideális munkakörülmények egy olyan válságmenedzser számára, mint amilyen én is vagyok. Szépen kikérdeztem, hogyan is juttatják el a konyhába az adatokat. Mint kiderült, amikor ő végez a munkával, akkor egy floppyra elmenti az adatokat, és átsétál vele a kb. 10 méterre lévő menzára, ahol bedugják az ő gépükre és betöltik az adatbázist. Olyan boszorkányság meg sem fordult a fejükben, hogy esetleg hálózaton gyorsabb és egyszerűbb lenne, de jelen helyzetben kapóra jött ez a favágó megoldás: szépen átslattyogtunk a menzára, visszakértük az előző napi lemezt és arról visszatöltöttem az adatbázist, így csak az aznapi néhány rekord veszett el.
Apropó, az említett idős programozó megérdemel még egy bekezdést. A bácsi valamikor évekkel ezelőtt összedobta ezt a progit, és azóta házal vele. Fejleszteni nem akarja, mert se kedve, se egészsége nincs hozzá. Annyira rövidlátó, hogy szemüvegben is csak pár centiről képes elolvasni a monitoron megjelenő szövegeket. Ennek ellenére autóval közlekedik (Múltkor megkérdezték tőle, hogyan mer gyakorlatilag félig vakon autóba ülni. A válasz: "Emlékszem az útra"
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de ez már nagyon kikívánkozott belőlem.
Elküldve: 2004. 09. 30. 13:48
Írásaidat át szoktam plagizálni a Terminál-Fórum-Hardver-Számítástechnikai rémtörténetek topikba.
http://forum.termina...opic.php?t=1219
Gyakorlatilag testvértopikok.
Elküldve: 2004. 09. 30. 14:40
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:48
Írásaidat át szoktam plagizálni a Terminál-Fórum-Hardver-Számítástechnikai rémtörténetek topikba.
http://forum.termina...opic.php?t=1219
Gyakorlatilag testvértopikok.
És egy régi hódoló:
Idézet: "Archon"
Ezzel az emberrel szívesen leülnék egy sörre meghallgatni néhány sztorit...
Elküldve: 2004. 10. 19. 15:32
Elküldve: 2004. 10. 19. 15:55
Minden jó a géppel, csak nem szól a hang, pedig bedugta a hangfalat a fekete kivezetésbe (amúgy a zöldbe kell ugye
Ja és elindult az IE. Kérdezem azzal indul a windows? Válasz: igen. Mikor a tálcán rábökött valamire, elindult az IE....
Elküldve: 2004. 10. 19. 16:46
Van rá olyan program, ami képes plusz ciklusok (tökös számolások) beiktatásával lassítani a cpu-t (pl. Pipeloop).
De gratulálok, nem semmi történet.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Súgó
A téma zárva.