HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:08

Nekem ilyen esetben max ha NAGYON jófej, akkor valami pénzt odanyom, néha nem is olyan bohóc összeget, már nekem, de hogy valami cuccot, az fehér holló. A legtöbb helyen még a szerte csoffadt varganyé tápkat is visszakérik csere után, hogy jóleszazmég. Na persze nem panaszkodom, az utóbbi héten csupa hasznos zsákmányra tettem szert, nade 2 hónap pangás után már ideje volt.

#112 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 07:40

Őőő...Vargánya XTRA edition? :Đ

Etele: Össze kell ismertess engem is ilyen emberekkel :up: :D nem hülyeség, csak jó kifogás ;)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#113 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 07:44

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:37

Drukkolok hozzá. :)

Köszönöm a belém vetett bizalmat, igyekszem majd méltónak lenni rá  :respect:

2-more: gonosz vagy... :)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#114 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 08:08

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 21:48

Muszáj firtatni, hogy ki hol termékenyít?

Jóvanna...csak aggódtam már, ennyi az egész...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#115 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 11:51

Idézet: zako - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 15:54

Nem, nem váltam terméketlenné, csak kezdődik a tanév és megsűrűsödtek a tennivalók. Később majd azért írok jó kis sztorikat, ha rendeztem soraimat. Élményanyag valószínűleg lesz bőven, egy középiskolai kollégiumban leszek nevelőtanár, ahol rajtam kívül gyakorlatilag senki nem ért a számítógépekhez... :smoker:

Üdvözletem zako mester!

Előre várom a sztorijaidat.  ;)  Lesz ott mindenféle embertípus:

- 1., -Tantóbááácsíííííííííííííííííí ! Mijaza ringyóóóóóóóóóóóóóóz ?      - tól
-
.
.
.
- n+1., - Haver nincs egy blázod bakker ? XP újrainstallkor mindig rá kell gyújtanom az ideg miatt. -ig ;)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#116 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 12:42

zako: Te tanár vagy?  :box2:
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#117 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 12:52

A Terminál fórum (Hardver/Számítástechnikai rémtörténetek) olvasói is várják a sztorikat.
Egy idézet:

Idézet: "Archon"

Atyaisten... :)
Zsivaagoo! Megkérhetlek, hogy ha figyelemmel követed az írásait, és találsz hasonló gyöngyszemeket,
akkor nekünk is szólnál? Előre is köszönjük!  :D

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#118 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 14:05

Idézet: charlie - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 13:42

zako: Te tanár vagy?  :box2:

Ha jól emlékszem, magyartanár...

#119 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 22:16

Idézet: Etele - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 15:05

Ha jól emlékszem, magyartanár...

Jól emlékszel, magyar-kommunikáció szakos középiskolai tanár a végzettségem, és jelenleg egy kollégiumban helyezkedtem el nevelőtanárként.

Charlie! Teszed le rögtön azt a láncfűrészt?! Menj, csináld meg a leckédet!  :sandor:
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#120 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:00

Idézet: zako - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 23:16

Jól emlékszel, magyar-kommunikáció szakos középiskolai tanár a végzettségem, és jelenleg egy kollégiumban helyezkedtem el nevelőtanárként.

Charlie! Teszed le rögtön azt a láncfűrészt?! Menj, csináld meg a leckédet!  :sandor:

áá, idén kaptunk 2 új 22-23 éves magyar-másik szakú tanárt nevelőnek, az eddigi két normális helyet, tiszta szopás.. de azért hajrá bbáp kóter!
amúgy a magyartanárok a kedvenceim.. :pokeas:

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#121 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 13:42

Up!

#122 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 08:02

Egy kollégám szólt, hogy tönkrement a monitora, mert fekete-fehér lett.
A hibajelenség oka: ki akarta kapcsolni az XP-t.

Az fel se tűnt neki, hogy a gombok színesek... LOL
. . . a n y t h i n g

#123 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 12:40

Zako mester!

Élsz még ? Vagy kikészítettek a neveletlen kölkei ? ;)

#124 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 13:08

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 9:02

Egy kollégám szólt, hogy tönkrement a monitora, mert fekete-fehér lett.
A hibajelenség oka: ki akarta kapcsolni az XP-t.

Az fel se tűnt neki, hogy a gombok színesek... LOL

mikor először használtam XP-t és ki akartam kapcsolni akkor én is megijedtem először :p de azért hamar rájöttem a trükkre :omg:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#125 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 10:32

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 13:40

Zako mester!

Élsz még ? Vagy kikészítettek a neveletlen kölkei ? ;)

Élek, illetve azt hiszem... :) Tudtam, hogy kemény lesz ez a meló, de hogy ennyire... Minden napra jut valami balhé, verekedés, rendbontás, a rendőrség és a mentők felváltva jönnek.  :(

De hogy ontopik is legyek, néhány szó az informatikai rendszerről. Ígéretemmel ellenben nincs igazán kedvem ironizálni és csipkelődni, mert a szituáció inkább a tragikomikus és a siralmas között alternál, és más nyomorán nem illik viccelődni.

A kollégiumban kb. 20 darab számítógép található, ebben benne vannak a tanári-adminisztációs gépek is. Konfigokat nem írok, jelzésként talán elég annyi, hogy most próbáljuk leselejteztetni a 386-os masinákat, hogy ne terheljék a statisztikát ("Hiszen ezeknek x gépük van, mit akarnak?!"). A tanári gépemen Win98 fut, Office97-tel és rendszeresen felbukkan a "Nincs több szabad hely a C: meghajtón"
üzenet. A hálózat a lehető legvegyesebb, koax és UTP a legmeglepőbb kombinációkban váltják egymást.

Persze az igazgató úrnak "fullextrás" PIII-as Celeron gépe van, egy hiperszuper Asus V3000-es videókártyával, 15" színes monitorral! Múltkor órákat szívtam, mire találtam egy legacy drivert Win98 alá, hogy menjen a videóbemenet is, ugyanis az igazgató úr ezen a gépen videókat vág!

Adminisztrációs hiba folytán kimaradtunk a nyári Sulinet-megújulásból, amikor lecserélték a régi szekrényeket és mindenhová behúzták az ADSL-t. Ez úgy derült ki, hogy kb. három hete megszűnt az internetkapcsolat. Nem érintett túlságosan, ugyanis ez még az ISDN-alapú (!) Sulinet volt, 8Kb/sec max. sebességgel, természetesen tizenvalahány gépre elosztva. Egyébként sem tudtuk használni, mert ezek az áldott jó kölkei Half Life-ot játszanak hálózatban és a 10Mbites hálónkat ez annyira padlóra küldi, hogy még egy weboldalt sem lehet megnyitni (a collision LED folyamatosan pirosan világít).

Jellemző módon rajtam és egy matek-fizika szakos nevelőtanáron kívül ez mindenkit hidegen hagyott. Végül többnapi próbálkozásra és többórás telefonálgatásra kiderült, hogy a régi Sulinetet lekapcsolták, az újat még nem kaptuk meg, a nyilvántartási számunkat pedig egy tiszántúli iskola kapta meg, tehát a hibabejelentést ellenőrző operátor azt látta, hogy minden rendben - Tiszaröcsögén rendben is volt, csak nálunk nem. Mire ezt sikerült tisztázni... Most ott tartunk, hogy szóbeli ígéret van rá, hogy valamikor majd jönnek a matávos fiúk és behúzzák az ADSL-t.

Addig a szomszédos iskolából húztunk át egy koaxkábelt, hogy legalább valami backup vonalunk legyen, de mivel ők érthető módon nem szeretnék, hogy lelassítsuk a hálózatukat, ezért csak a munkaidő végén, 16-17 óra körül dugják be a madzagot. Persze ha nem felejtik el, mint legutóbb... Tegnap egyszerűen nem volt türelmem kivárni, hogy egy tíz kilobyte-os e-mailt percekig nyitogasson, bezártam a fenébe.

Apropó, számítástechnika: akár hiszitek, akár nem, ebben a kollégiumban mindenki mindent kézzel ír. A tízoldalas pedagógiai programot éppúgy, mint az ügyeleti rendet, a szobabeosztást, az infoterem jelentkezési lapját (a kölyköknek fel lehet iratkozni arra a nyolc gépre, max. napi egy órát), szóval mindent. Mintha egy középkori apátságba csöppentem volna. Most bajban vannak, mert a főigazgató idéntől mindent digitális formában is kér (Igazgatóm reagálása: "Floppyn vigyem nekik az anyagot?! Legközelebb CD-n kérik!"). A dolog tehát így módosul: megírják papíron piszkozatban, azt letisztázzák, majd odaadják az adminisztrátor hölgynek, hogy gépelje le - vagy nekem. Apropó, jó kis sztori: a szomszédos kollégiumban idős nevelőtanár szintén megkéri a fiatal kollégát, hogy ugyan írná már le neki a kéziratát számítógépen. Fiatal kolléga meg is írja, elküldik lemezen, minden szép és jó. Csakhogy a segítőkész kolléga mindent, szó szerint mindent leírt, a privát megjegyzéseket is: "Ezt itt jobban ki kellene dolgozni", "Ezt elszúrtam", "Kiegészíteni", stb. Még jó, hogy az idős kollégának volt gyerekszobája és a vaskosabb megjegyzéseket megtartotta magának. :D

Múlt héten fölhívott az adminisztrátor hölgy (a továbbiakban Marika néni), hogy be tudnék-e menni korábban, mert nagy baj van a számítógépével. Előttem már körbetelefonált mindenkit, a rendszergazdától az igazgatóig bezárólag, de senki nem ért rá. Kiderült, hogy az étkezések nyilvántartására egy ősrégi, DOS-os programot használnak, amelyet egy idős bácsi írt még a múlt században és hemzseg a hibáktól. Ezért csináltak neki egy ún. gyakorló programot (ugyanaz a progi, csak üres adatbázissal, először azon kipróbálja a "rázósabb" dolgokat, pl. étkezés lemondása) és csak utána viszi be az éles programba. Marika néni szépen kipróbálta a dolgot, működött, belépett az éles programba, begépelte az adatokat, majd lazán nyomott egy "betöltést" a "mentés" helyett. A floppymeghajtóban persze benne volt a lemez az üres gyakorló adatbázissal, és szépen felülírta az ehavi adatokat. Hó vége közeleg, le kell adni az összesítést és ő ott áll egy üres adatbázissal. Sírás közeli hangulat, pánik a levegőben, ideális munkakörülmények egy olyan válságmenedzser számára, mint amilyen én is vagyok. Szépen kikérdeztem, hogyan is juttatják el a konyhába az adatokat. Mint kiderült, amikor ő végez a munkával, akkor egy floppyra elmenti az adatokat, és átsétál vele a kb. 10 méterre lévő menzára, ahol bedugják az ő gépükre és betöltik az adatbázist. Olyan boszorkányság meg sem fordult a fejükben, hogy esetleg hálózaton gyorsabb és egyszerűbb lenne, de jelen helyzetben kapóra jött ez a favágó megoldás: szépen átslattyogtunk a menzára, visszakértük az előző napi lemezt és arról visszatöltöttem az adatbázist, így csak az aznapi néhány rekord veszett el.

Apropó, az említett idős programozó megérdemel még egy bekezdést. A bácsi valamikor évekkel ezelőtt összedobta ezt a progit, és azóta házal vele. Fejleszteni nem akarja, mert se kedve, se egészsége nincs hozzá. Annyira rövidlátó, hogy szemüvegben is csak pár centiről képes elolvasni a monitoron megjelenő szövegeket. Ennek ellenére autóval közlekedik (Múltkor megkérdezték tőle, hogyan mer gyakorlatilag félig vakon autóba ülni. A válasz: "Emlékszem az útra" :eek: ) Legutóbb elhozta a feleségét és úgy diktálta neki a programkódot, mert ő nem látta. A progiban közben halmozódnak a törölhetetlen rekordok és a maradványértékek, amelyeket bonyolult pénzügyi trükkökkel kell eltüntetni minden záráskor. Ráadásul az újabb gépeken el sem indul a program (runtime errorral elszáll) - mondjuk ez jó indok arra, hogy miért marad el már évek óta a gépfejlesztés...

Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de ez már nagyon kikívánkozott belőlem.

#126 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:48

Üdv Zako mester!  :respect:

Írásaidat át szoktam plagizálni a Terminál-Fórum-Hardver-Számítástechnikai rémtörténetek topikba.
http://forum.termina...opic.php?t=1219

Gyakorlatilag testvértopikok. ;)  Alkalomadtán látogass el oda is.  ;)

#127 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 14:40

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:48

Üdv Zako mester!  :respect:

Írásaidat át szoktam plagizálni a Terminál-Fórum-Hardver-Számítástechnikai rémtörténetek topikba.
http://forum.termina...opic.php?t=1219

Gyakorlatilag testvértopikok. ;)  Alkalomadtán látogass el oda is.  ;)

És egy régi hódoló:  ;)

Idézet: "Archon"

:D
Ezzel az emberrel szívesen leülnék egy sörre meghallgatni néhány sztorit...

#128 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 15:32

Up!

#129 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 15:55

Vasárnap összeraktam egy gépet. Másnap hazavitték, később telefon.
Minden jó a géppel, csak nem szól a hang, pedig bedugta a hangfalat a fekete kivezetésbe (amúgy a zöldbe kell ugye  :) )
Ja és elindult az IE. Kérdezem azzal indul a windows? Válasz: igen. Mikor a tálcán rábökött valamire, elindult az IE....
Live fast... Die Never!

#130 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 19. 16:46

Zako: A progi gondolom Pascal-ban készült. Vagy dbase alapú valami?
Van rá olyan program, ami képes plusz ciklusok (tökös számolások) beiktatásával lassítani a cpu-t (pl. Pipeloop).
De gratulálok, nem semmi történet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.