HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:53

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 18:37

Abduxted: BIOS-reset. CMOS clear jumper-t beizgatod és csodát látsz ;) . Ha csak feketét, akkor régi procc bele, bios reset, majd google beizgat aska +típusszám, + bios+ download és hozzá amiflash/awardfl utility, win alatt lemez megformáz indítónak, letöltött cuccok rámárol, bios frissül és aztán proci csere, bios reset és nagyon örül...Ha nem, nagyon anyáz...

Köszi a tippet, de van néhány nehezítő körülmény...  :respect:
1 - nem tudom melyik a CMOS clear jumper, mert nincs meg a lap doksija(neten semmit nem találtam róla)
2 - ha közvetlenül a gombelem melletti 2 jumper közül vmelyik, na azokat próbálgattam, ugyanazt csinálja

az a baj hogy a lap a proci és a VGA coolerét felpörgeti, de odáig már nem jut el, hogy a floppyt is kerregtesse

egyéb ötletek?  :)

ja, kihagytam a lap típusát : ASKA SST-5888
ha tudsz róla bármit, ne habozz szólni  :respect:

Szerkesztette: abducted 2004. 12. 06. 14:58 -kor

#162 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:59

Lehet hogy sikerült lefingatnod a procitápot, de nem nagyon valószinű, nekem eddig csak vargányas-csapás utáni koksz zárlatos cerkával sikerült ilyet.
Érdems kivenni az elemet, és rövidre zárni az elemtartóban az érintkezőket olyan 15-20mpre. Eztán réig proci be, ram, vga, vinyó, floppy le, speaker fel, és rajt. Ha sipít, akkor kikap, ram be, ujra. Ha megint sipit, de máshogy, akkor kikap, vga be, kikap, floppy be, bios letölt. Aztán net, letölt biospatcher-t vagy cbrom-ot, halovány bios-buzera, majd bios visszasüt, és menni fog.

#163 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 15:30

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 14:59

rövidre zárni az elemtartóban az érintkezőket olyan 15-20mpre

neked is köszi  :respect:
amit írtál, az hogy kell véghezvinni? láma vagyok  :)

#164 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 15:34

Idézet: abducted - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 15:30

neked is köszi  :respect:
amit írtál, az hogy kell véghezvinni? láma vagyok  :)

Egy kis vezetőt hozzáértetsz mindkét érintkezőhöz. Megteszi egy csavarhúzó is vagy egy kis drótdarab. Csak finoman! :)

#165 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:30

Szerintem a többire gondolt :D Leszeded az adott alaplaphoz való flashert, ha szerencséd van akkor nem AMI biosos a lap és jó hozzá a Biospatcher. A flasherrel lemented a biost bin-be, majd ráengeded a Biospatchert, és simán visszasütöd, és kész is.

#166 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:45

Ma mennyit szenvedtem egy teló + laptoppal. Az istennek se akarta észrevenni infrán a nokiát. Negyed óra alatt kétszer felvillant a kapcsolatjel. Utána szólt a tulaj, hogy fordítva tartsam a telefont...

:lama: itriliwhipszdőlámázessz!!!
. . . a n y t h i n g

#167 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:48

Most ott tartok, hogy leszedtem mindent a lapról, amit mondtál, rajta hagytam a tápot, cput, a coolert,és a speakert. De amikor elindítom, meg se mukkan, csak egy kis kattanás-szerű hangot hallok a speaker felől.
2 speakerrel is próbáltam, ugyanaz. Mit tanácsoltok?

#168 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 07. 08:42

A CMOS-tápot nehogy úgy zárd rövidre, hogy a táp be van kapcsolva (azaz a gép kikapcsolt, de feszültség alatt van)!
És a régi procival is ezt csinálja?
Viszont ez az alaplap PPGA, foglalatbuher nélkül sehogy sem eszi meg az FCPGA procit. A 667-es cerka még lehet PPGA, a 900-as viszont biztosan FCPGA.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#169 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 08:43

PPGAban az uccsó az 566os volt legjobb tudomásom szerint, a 0,25ös tech korlátai miatt.

#170 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 11:19

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 8:42

A CMOS-tápot nehogy úgy zárd rövidre, hogy a táp be van kapcsolva (azaz a gép kikapcsolt, de feszültség alatt van)!
És a régi procival is ezt csinálja?
Viszont ez az alaplap PPGA, foglalatbuher nélkül sehogy sem eszi meg az FCPGA procit. A 667-es cerka még lehet PPGA, a 900-as viszont biztosan FCPGA.

Csak a 667essel próbáltam eddig, amúgy a 900as proc gond nélkül belement, ahogy néztem fizikailag pont ugyanakkora mint a 667es.

Mennyire vagytok biztosak benne, hogy BIOS-probléma? Lehet, hogy el kéne vinnem a sráchoz aki vmilyen speckó eszközzel felülírja...

#171 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 13:07

Fizikailag ugyanolyan mindhárom, azaz a PPGA, FCPGA és FCPGA2, csak a lábak térnek el itt-ott.

#172 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:21

Abban a "csoda ppga-s ASKA" lapban nem mennek a Celeron II (Coppermine magos) azaz FCPGA tokozású procik.

Hogy ment benne celeron proci 667-en ?  :eek:  :think: Tuninggal, vagy lábdrótozással ?  :think:

ASKA lap meg egy nagy határ szamóca. (Everest PCPartner lapnak azonosította azt nálam, amivel négy órát szívtam a cégnél, de a végén már akarta az igazságot.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#173 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 16:25

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:21

Hogy ment benne celeron proci 667-en ?  :eek:  :think: Tuninggal, vagy lábdrótozással ?  :think:

A kérdésedre válaszolva: 667es procit raktak bele, anno mikor meg lett véve, nem mahináltam/tuningoltam semmit.

#174 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 23:00

Igazad van, PPGA 533-ig volt, google szerint meg:
http://216.239.59.104/search?q=cache:1k_e1...+ppga+667&hl=hu
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#175 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 10:47

Idézet: abducted - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 17:25

A kérdésedre válaszolva: 667es procit raktak bele, anno mikor meg lett véve, nem mahináltam/tuningoltam semmit.

Akkor lehet, hogy ez a lap trágyább még a Tomato V693-nál is. A V693-as csipszet és a hozzágányolt BIOS miatt a 100-as FSB-jű Celeronok és a 133-as FSB-jű P3-ak (Coppermine maggal) nem hajlandók elindulni.

Felejtsd el azt a lapot, vagy hagyd a 667-es celeronggyal gurulni, míg az Örök vadászmezőkre nem költözik.

Csak nem ráhibáztam a V693-as csipszetre?  :D  :D  :D  :D  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#176 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 12:49

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 10:47

Akkor lehet, hogy ez a lap trágyább még a Tomato V693-nál is. A V693-as csipszet és a hozzágányolt BIOS miatt a 100-as FSB-jű Celeronok és a 133-as FSB-jű P3-ak (Coppermine maggal) nem hajlandók elindulni.

Felejtsd el azt a lapot, vagy hagyd a 667-es celeronggyal gurulni, míg az Örök vadászmezőkre nem költözik.

Csak nem ráhibáztam a V693-as csipszetre?  :D  :D  :D  :D  :D

Micsoda véletlen, Tomato V693-am is volt még pár hete  :D
Abban volt a 900as procc, az legalább bizonyos szintű overclockingot támogatott.

Na épp ez a problémám, hogy a 667-essel meg se mukkan, amióta belepróbáltam a 900ast.
Nem az a gondom hogy a 900assal nem megy, hanem hogy egyáltalán nem megy, a régi proccal sem.
A proc, vga coolereket felpörgeti, ha rá vannak csatlakoztatva, de azontúl semmit nem csinál.

#177 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 12:58

Idézet: abducted - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:49

Micsoda véletlen, Tomato V693-am is volt még pár hete  :D
Abban volt a 900as procc, az legalább bizonyos szintű overclockingot támogatott.

Na épp ez a problémám, hogy a 667-essel meg se mukkan, amióta belepróbáltam a 900ast.
Nem az a gondom hogy a 900assal nem megy, hanem hogy egyáltalán nem megy, a régi proccal sem.
A proc, vga coolereket felpörgeti, ha rá vannak csatlakoztatva, de azontúl semmit nem csinál.

próbáld meg a procifoglalatot kitisztítani.. sűritett levegő, contaktspray, elem kivesz 2Ft-os a helyére, 2 óra múlva rakd össze, láss csodát..

persze nem 100%, de egy próbát megér! ;)
"We unlock the mysteries of knowledge and technology" - Symphony X

Balatoni ingatlanok, Veszprémi ingatlanok

#178 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:33

Mondjuk nem tudom, hogy az fcpga képes-e tönkrebólintani a foglalaton keresztül egy ppga deszkát :confused: . És végülis, a 667 az ppga? Onnan ismered meg, hogy nagy és fedett a magja, a lábak barna műanyagban csücsülnek, és a proci tetején is látszanak (fémesen kontaktolható :) ). Az FCPGA meg olyan, mint az Athlon-ok teteje, a mag fedetlen, a hordozó zöld és a lábak nem bukkannak elő a tetején.

#179 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:38

667es száz százalék hogy nem volt PPGA. Ellenben a 667 elérhető 66os és 133as FSBvel is, namost azt el tudom képzelni, hogy egy lassab de szerencsésen jól huzatható proci megy 133as FSBvel, de akkor igen ritka madár lehet. A PPGA fekete plasztik tok, olyan mint a régi plasztik tokos MMXek, csak kicsivel nagyobb, az FCPGA meg zöldes, vékonyan látszik a kerámia alatt a lábak vezetőhálózata, és vagy szabadon kiáll a mag, vagy fémsipka alatt üddögél. Amugy, ha eleve xar volt a 900as pl, koksz zárlatos, akkor lesüthette a procitápot akár, nekem volt ilyen élményem.

#180 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 14:57

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:33

Mondjuk nem tudom, hogy az fcpga képes-e tönkrebólintani a foglalaton keresztül egy ppga deszkát :confused: . És végülis, a 667 az ppga? Onnan ismered meg, hogy nagy és fedett a magja, a lábak barna műanyagban csücsülnek, és a proci tetején is látszanak (fémesen kontaktolható :) ). Az FCPGA meg olyan, mint az Athlon-ok teteje, a mag fedetlen, a hordozó zöld és a lábak nem bukkannak elő a tetején.

Na, feladtad a leckét...  :D
Nincs nálam feles paszta, úgyhogy inkább nem vakarom le róluk a rajtuk maradtat, de felülnézetből pont ugyanúgy néznek ki. Minkettő zöld színű, az alján egy fekete kerettel, amiben a köv. dolgok vannak felírva:
celeron malay 667/126/66/1,7V Q102A394-0752 SL4P9
celeron malay 900/128/100/1,75V Q144A471-0362 SL5LX

ha ez segít bármit is...
alulról pedig: (ne röhögjetek, nem tudom a pontos nevét  :D ) egyenlőségjelhez hasonlító izék, vhogy így
=  = = 
||  ||  ||
||  ||  ||
=  = =

667 - ebből a 2 középső egyenlőségjelen van 4 bumszli, meg 1 a bal alsón(=5)
900 - ebből a 2 középső egyenlőségjelen van 4 bumszli, meg 1 a bal alsón,1 felette,+1 a jobb felsőn, 1 alatta =8

Remélem érthető

:think: :D

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »