Én ugyan nem vagyok egy Zako mester, aki novellákat ír, de minap velem is történt egy gépvásárlásos eset:
Gyerek gépet akar venni, de nem ért hozzá. Gépet szeretne venni 150 e-ből játékra. Mondtam, hogy ezért egy alsó közepes gépet tudok ajánlani (csak egy teljes gép), sokat ne várj tőle. 160 e lett. Megmutatom neki, veri a blattot, hogy neki 150-ért kell (persze nem arról a sokgyerekes, elvált, hátrányos helyzetű a családról van szó). Jó, mondom te mondtad alapon kihúztam valamit (már nem emléxem). 3 nap múlva kérdem, hogy mi van, mondja, hogy nem gépet veszek, hanem monitort. LCD-t. 19"-os lcd 110 e-ért. Mondom annyiért játékra jót nem kapsz, ajánlottam neki SEX-ben (50% !!) LG 1730B-t, qwerty-ben. Erre vesz egy '="-os fujitsut a metróban ~80-ért. Pár napra rá mondja, hogy vett egeret, és billt. Kérdem, hogy mégis mit? Logitech mx 500-at. Mennyiért? 15-ért. Hol? Médiában.

Itt már a tököm tele lett (mikor minig mondom neki, hogy MM, Auchan, kora, multi neeeem), és mondom, hogy 11-ért megvehetted volna a javított verzióját ennek (mx510). Mondja, hogy olyat nem lehet kapni. mondom dede. Nem hiszi el. Mondom ne hidd.

Gépet azóta se vett, de minden xart igen. 17 éves gazdag szülők egyke gyereke.
Más. Szomszédék kértek gépet, olcsóért, nem értenek hozzá, én mondjak meg mindent, mondták pici játéjk, net, office. 2 gépet mondtam nekik: 190 + 39 [Fefo] (17" crt samsung moncsi), meg 150 [Saturn] zusammen tft-vel, mind2 SEx-es. Elmondam mondent a gépekről, lehet válogatni. A 150-es Saturnos (150e: 17" Acer 1711 LCD monitor, oem XP home, 2,4 GHz cerbona, 256 ram, 9250) elmentek megvették, örülnek mint majom a farkának, nyüstölik. Már többször naon kedvesen megköszönték. És ők középkorúak, és a lóvé sem árasztja el őket, ők se értenek hozzá.
Nem értem hogy a lóvé és az észelvűség miért függ össze! :confused: