Elküldve: 2004. 12. 25. 05:21
Most olvastam végig a topicot, és betegre röhögtem magam. Én is ismerősöknek szoktam gépeket építeni, szerelni, telepíteni, és egy-két régi "élményem" villant fel. Az eset nemrég történt meg velem "csóróéknál" Rózsadombon.
Az építmény (álnéven kacsalábon forgó palota) min. értéke olyan 100 milla, és egy elb**tt utcában van, de mondjuk az 1.4-es astra felkínlódta magát nagynehezen, és persze 6x megálltam térképezni is, bár hozzászoktam...
Kint a kapun persze csengő nincs, mobilon csörget, engedjenek be. Fél órája kint állok, jön a tulaj. Bocsi, telefonom volt. Én kékre fagyva a kapuból bemegyek. Kínálnak kávéval (jégcsapok olvadoznak rólam), majd a lényegre térünk. Röviden vázolt eset, a régi gépet lecserélném újra, a régit meg internetre kötve netezni meghagyná, persze hálózattal. Másik szobában. A ház túlsó végén. Szívom a fogam, mondom wlan. Nem, mert az szétsüti az agyat (közben 5percenként mobil szakít meg, 10 perc telefon). Próbálom elmagyarázni, hogy a kábeles megoldás ebben a házban nem optimális, max ha a 4 falat szétfúrom. Mire ő mondja, ok. Itt fő a fejem (kőműves nemlévén), majd megtervezem az "útvonalat". Megbeszél, az új gép ok, a hálózatnál a kis bibi, hogy 130 m-t kellene áthidalni. Mondom, hogy lehet, hogy erősítőt kell berakni félúton, de az a kislánya szobája. Mondom a fal túloldalára is lehet rakni, de az meg a hálószoba, és ott nem akar technikai kütyüt, mert zúg (?). Már a fejem is. Nagynehezen kialkuszom, hogy azért kb. félúton mégiscsak próbáljuk meg erősíteni a jelet. Ok, akkor megveszem a cuccot, viszem, új gép megy, régi gép megy, net megy. Én 2 napig csak falat fúrtam, vakoltam, festettem, gletteltem (gyorstalpalóban a haverom elmagyarázta hogy kell, olyan is lett). Háló él, én is nagyon boldog voltam, munkadíjat "kiróttam", minden pöpec..
Két nap múlva felhív, hogy pistike a szomszéd gyerek mondta, hogy a júpící nem engedi az internetmegosztást, és ezért kössem ki a hálózatot, mert az illegális (persze az ikszpéje is az, de az nem baj). Mondom, hogy jól meggondolta-é ezt. Igen, mert szeretné, ha az emeleti szobában, ahol a férje dolgozik, od átkötném. Véríték 2, plafont nem fúrok... Mondom wlan, hacsak nem akarja, hogy póhálót csináljak a kégliből. De igen. Kikapcsolom a netmegosztást. Kitálálom, hogy a középső swichből kötöm fel, és így kb. 50m-rel megúszom. Bekötöm a lant, lépcsőnél felvezetve, cikk-cakkban, végigkalapálom egy nap alatt a kéglit, erre közli, hogy neki nem tetszik a hálókábel színe... Veríték3, szúszű, grúzfrábál, stb... Elmagyarázom neki, hogy nem tudok neki a szürkén kívül szereni más kábelt (magamban meg k**va nem érdekel a színe ugye), de ha gondolja, akkor leszedem. Azt ne. Felvezetem, fenti notebooknak kábel beköt. Fizet, lelépek, elhatározom, hogy nem jövök többet.
Másnap telefon, a szám felkiáltójellel villog a moblon, veríték4. A férje szeretne mégis internetezni, viszont a gépén az xp azt írja ki, hogy frissítéseket töltött le, és telepítené, mi legyen.
Itt elgondolkodtam azon, hogy tulajdonképpen miért is nem tudja eldönteni, hogy mit akar, és miért van a férj gépén net. Nyelek, megyek, nézem, a gépen modemes net megy 1000-el, mondom, hogy ez van. Jah, akkor mégis osszam meg a netet, mert akkor azt nem használják majd. Kérdés: úpícínél lehet-e több gép hivatalosan: mondom igen, pluszt vegyen. Vesz. óra múlva él. Megcsinálom, örülök, mint majom a farkincájának, hogy megszabadulok tőle. Kifelé menet "csóró2" pistike megkér, hogy javítsam meg a gépét, mert ő is olyat akar, mint ami ott van.
Halál, mert persze közben én vagyok a szar alak, amikor számítógép szerelés címszó alatt falat fúrok, kábelt fektetek, és a hülyeséget elviselem tömör-gyönyör kiszerelésben.