Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény)
Elküldve: 2005. 01. 02. 17:29
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 20:55
Postacímem kérdd meg mail-ben vagy PÜ-ben, Slot-in-es CDROM-ot és 1 db. 'Chupa Chups Cremosa' nyalokát várom.
Ui.: légyszi a CD-ROM-ot javítva küldd! :Đ
Uui.: nekem is van tapasztalatom az 'annyit adsz, amennyit gondolsz' eredményével kapcsolatban...
Szerk.:

Szerkesztette: Omega 2005. 01. 02. 17:33 -kor
Elküldve: 2005. 01. 02. 22:23
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 01. 02. 22:32
Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 22:23
De szép lenne, ha ez csak a pájókra lenne igaz...
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 03. 00:07
Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 17:29
A CD-t elvittek sajnos (hozza sem nyultam inkabb, lefenykepezni meg nem volt mivel, pedig gyonyoruen belegyurtek az egesz lemezt, csak az egyik sarka logott ki egy kicsit), de nyalokat komolyan kuldok, csak ird meg a cimedet:))
A kert 'tipust' megprobalom beszerezni:)
Elküldve: 2005. 01. 03. 07:20
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 01. 04. 01:52
Csak azt nem birtam elképzelni hogy 56Kbit/sec sebességgel hogy tudott ennyi "sz@r" letöltődni...
Elküldve: 2005. 01. 04. 22:48
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 0:07
A kert 'tipust' megprobalom beszerezni:)
A szép, jól működő slot-in-es CD-ROM-ot nem várhatom el, az általam igényelt nyalóka pedig 99 (egyes helyeken 100) Ft, amihez duplaennyi postaköltség hozzáadódna. :Đ Ennyire nem lehetsz mazohista?!
Sok, jobb munkát kívánok!
Elküldve: 2005. 01. 09. 19:50
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 10:08
Tudod mit?
Elküldve: 2005. 01. 09. 21:36
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 09. 22:15
Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 19:50
Jo slotines CD-t nem tudok kuldeni, jelenleg meg 'jo szart' sem:)
De majd ha lesz feltetlen szolok:)
BTW miert van az, hogy egy alig egy eves, egy eve 600k-ba kerulo notebook NEM tamogat USB2.0-t? (persze, tudom... attol van, hogy i845 chipset van benne, de ez eleg durva...)
Elküldve: 2005. 01. 10. 07:54
Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 21:36

Gabi
Elküldve: 2005. 01. 17. 16:24
Zako Mester! Élsz még ?
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 01. 26. 08:26
Hát ettől biztosan:
Felborult a kamion, szétszóródtak a számítógépek
Szerkesztette: J.P.Montoya 2005. 01. 26. 08:26 -kor
Elküldve: 2005. 01. 26. 11:26
Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 8:26
Hát ettől biztosan:
Felborult a kamion, szétszóródtak a számítógépek
Idézet
Akkor most 1-2 hónapig ne nagyon vegyünk semmilyen alkatrészt, mechanikus alkatrészeket tartalmazót (CD/DVD meghajtó, HDD) különösen ne, gondolom tudjátok, miért...
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2005. 01. 27. 13:45
Még meg is vizsgáltam volna őket JÓL, hogy nem sérültek-e véletlenül.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 01. 28. 15:29
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 17:24
Zako Mester! Élsz még ?
Élek, persze, csak a félévi hajrá kissé kimerített...
De ha már erre jártam, megosztom veletek a legutóbbi kis sztorit:
Már a régi kínaiak is megmondták, hogy nem jó ómen informatika iránt érdeklődő nevelőtanárt hétvégi ügyeletre beosztani, lévén a sok szabadidő kísértésbe viheti. Velünk mégis megtörtént és a következmények felszámolása még jelenleg is folyamatban van. L. tanár úrról közismert, hogy szeret a számítógépekkel babrálni, némiképp szakmájába is vág a dolog (matematika-fizika szakos), a helyi hálózatot is ő tartja karban. A másik fontos tulajdonsága a paranoia. Ez a kettő együttesen, némi szabadidővel párosulva pusztító erővé konvertálódott ezen a csendes vasárnap délelőttön. Történt ugyanis, hogy gyerek nem lévén a kollégiumban, unalmában nekiállt a szervert nézegetni. Ez abból áll, hogy szépen végignézegeti a beállításokat, sorba rendezgeti az ikonokat, ötször-hatszor lefuttatja a spyware- és vírusirtót. Ez a tevékenység egyébként is szokása, csak hétköznap viszonylag kevés ideje van erre. Most azonban volt bőven. Mivel már az összes temp könyvtárat kipucolta, többször kiürítette a Lomtárat és nyomtatóikon ellenőrzése is megtörtént, kiötlötte, hogy ő bizony megemeli a biztonsági szintet a szerveren. Úgyis annyi nemzetbiztonsági és top secret anyag képződik egy középiskolai kollégiumban, csodálom, hogy még egyetlen nemzetközi hackercsapat sem próbált meg betörni a rendszerünkbe. Kolléga alkalmazta is a highsec profilt és örült vala. Az örömébe egészen másnap délutánig nem vegyült üröm, akkor azonban kezdődtek a problémák, mégpedig az én áldásos hatásomra. Történt ugyanis, hogy a tanáriban található szutyok gépről ki szerettem volna nyomtatni pár oldal fontos dokumentumot (félévi statisztika, határidős meló). Mifene, jelszót kér a hálózati nyomtató. Hm, érdekes, kukkantsunk rá a szerverre. "Hozzáférés megtagadva". Egyre jobb. Felveszem a kapcsolatot L. kollégával, semmi gond, legyint, szünetben megcsinálom. Hát legyen, elmegyek a dolgomra, kb. fél óra múlva visszanézek, L. kolléga mélyen a Súgóba temetkezve ide-oda kattint, majd kényszeredett mosollyal közli, hogy elkezdte behatárolni a probléma lehetséges körét. Frankó, de mikor nyomtathatok? Próbáld meg a diákok számtechterméből - hangzik a válasz. Megdöbbentő módon onnan sem lehet látni a szervert, internet azonban van (pedig az is a szerveren keresztül megy), megosztások nem élnek. L. kolléga lecsap az egyik hallgatói gépre, konfigurál, analizál, pingel veszettül, nulla eredmény. Indítsuk újra a szervert, az használni szokott! - jön az újabb ötlete, a hallgatói teremből felhangzó obszcén káromkodások jelzik, hogy a reboot sikeres volt és percekre megszűnt az internetszolgáltatás. Újraindítás nem segít, továbbra sem lehet nyomtatni, L. kolléga feje kezd elszíneződni, de némi remegéstől a hangjában eltekintve még őrzi a nyugalmát. Én közben másik nyomtatót próbálok fölhajtani, az igazgatói irodában van is egy, de az színes és drága bele a patron, azon inkább ne nyomtassak... OK, akkor nyomtatok a szerverről. Ja, arról nem lehet Wordben nyomtatni, mert nincs rá Office telepítve. PDF-ből, HTML-ből és Wordpadból tudnék nyomtatni. Wordből nem. Nyilván mindenki HTML-ben tartja a dokumentumait, csak én vagyok ilyen deviáns hülye, hogy Wordöt használok szövegszerkesztésre.
Közben L. kolléga már csak Redmonddal nem konzultált, de mindhiába. A régi profilt nem engedi visszatenni, a felhasználói fiókot nem lehet megváltoztatni, illetve meg lehet, de a következő bejelentkezéskor újra megtagadja a hozzáférést. L. kolléga munkaideje lejár, probléma másnapra halasztva.
Másnap sugárzó arccal jön (csak nem plútónium volt az ebéd a menzán?), otthon átnézte az 1600 oldalas kézikönyvet, már sejti a megoldást, ma délután meg lesz oldva a probléma. Remek, jegyzem meg rezignáltan. A kolléga hatalmas elánnal munkához lát, megnézi az összes logfile-t, kitakarítja a tempkönyvtárt, frissíti az egyébként is tízpercenként frissülő vírusadatbázist, színek szerint csoportosítja az Asztalon az ikonokat. Ez még egyelőre a bemelegítés, az informatika komoly tudomány, nem lehet csak úgy nekiesni, mint hülyegyerek az anyjának. Kb. másfél óra múlva eljut a biztonsági beállításokhoz, kattint, pipál, OK-éz, engedélyez, majd büszként mutatja, hogy a fiók engedélyezve vagyon. Próbálok belépni, hozzáférés megtagadva, nyomtatást nem lehet indítani, eszköz letiltva - gyorsan kilépek, mielőtt még a rendőrséget is rámküldi ez az átkozott Windows. Kolléga arca elborul, mint a kínai piacon vásárolt állóóra, szemében furcsa fények villódznak, és már éppen terelném ki a gyerekeket, nehogy olyasmit lássanak, amely ártana a lelki fejlődésüknek, amikor fojtott hangon megjegyzi: "Kezd bosszantani ez a dolog." Érdekes, más ebben a helyzetben legalább húszezres töréskárt okozott volna, de istenkém, nem vagyunk egyformák.
Ekkor eszébe jut, hogy előkeresi a szerver telepítőlemezét, megkeresi azt a .CAB-ot, amelyben a profilok vannak, kicsomagolja DOS alatt, és felülírja vele az ominózus profilt. Sok sikert kívánok neki és magára hagyom. Pár óra múlva egy halom CD-lemez közt találok rá, a monitoron gyanúsan sok fekete alapon fehér betű - és azt már a Jurassic Parkban is megmondták, hogy ha a forráskódhoz kell nyúlni, akkor nagy baj van. Az operációs rendszer természetesen nem engedi felülírni az aktuális profilt (ezt tudtam előre, de hagytam, hadd próbálkozzon), végül megszánom, javasolom neki, hogy indítsa újra biztonsági módban a Wint, írja felül a profilt és úgy jó lesz. A diákok terméből felhangzó ingerült kiáltások jelzik, hogy a szerver újraindítás sikeres volt. Teljes siker, minden működik, azaz két szívással teli munkanap után elértük azt, hogy visszaállt az eredeti állapot.
Már előre rettegek a február végétől, mert akkor ismét ő lesz a hétvégi ügyeletes...

Súgó
A téma zárva.