HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 08:34

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 1:12

kicsodád neked ez a doktorúr, hogy nem küldöd el a halálba?

Elméletileg még haver a középiskolából. Gyakorlatilag már púp a hátamon.

#282 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:07

Idézet: tusi - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 9:34

Elméletileg még haver a középiskolából. Gyakorlatilag már púp a hátamon.

Gondolj öregkorodra és a protézisek áraira! :D  Jól jöhet még neked ez az ismerettség!  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#283 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:16

Az ilyen embereknél visszafelé nem szokott működni a dolog, de kívánom, hogy vele ne így legyen. :confused:
Üdvözlettel:
Gabi

#284 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 13. 09:47

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:16

Az ilyen embereknél visszafelé nem szokott működni a dolog, de kívánom, hogy vele ne így legyen. :confused:

Én is ettől tartok. :D

#285 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:37

Most értem a topic végére, nagyon jót mulattam én is rajta  :D

Még tavaly vettem valamikor magamnak egy Chieftec tápot a gépembe, biztos, ami biztos.. Akkoriban egy ismerősnek meséltem, mit vettem. Mondta, hogy minek adok én ki tizenikszezer forintot egy tápra, amikor semmi értelme. Pár hónappal később, gépet cserélt (proci, vga..) a hirtelen megnövekedett terhelés hatására eldurrant a Codegen tápja.. Hát, ha senki nem mondta volna neki... no comment
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#286 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 13. 14:20

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 13:37

Most értem a topic végére, nagyon jót mulattam én is rajta  :D

Még tavaly vettem valamikor magamnak egy Chieftec tápot a gépembe, biztos, ami biztos.. Akkoriban egy ismerősnek meséltem, mit vettem. Mondta, hogy minek adok én ki tizenikszezer forintot egy tápra, amikor semmi értelme. Pár hónappal később, gépet cserélt (proci, vga..) a hirtelen megnövekedett terhelés hatására eldurrant a Codegen tápja.. Hát, ha senki nem mondta volna neki... no comment

Akkor ezt most csak neked:

Kép

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#287 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 20:31

Renwick, látom, takarmánysilód van :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#288 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 13. 20:49

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 20:31

Renwick, látom, takarmánysilód van :Đ

:nevet: :nevet2:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#289 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 08:16

Renwick:

Te ezt mindet elhasználtad? :think: :p :D
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#290 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 14. 09:14

Idézet: komi28 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 8:16

Renwick:

Te ezt mindet elhasználtad?   :think:   :p   :D

Jah, próbáltam beszerelni őket a notiba, de egyik sem bírta a hatalmas áramfelvételt... :Đ

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#291 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 10:13

:nevet2:
Üdvözlettel:
Gabi

#292 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 15:50

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 13:20

Akkor ezt most csak neked:

Kép

üdv

R.

Nem félsz a kuláklistától?
:D  :D

hg

#293 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:10

:offtopic:
Mellesleg hozzáteszem, hogy a nem helyesen méretezett tápegység mindenféleképpen
előbb vagy utóbb beadja a törölközőt. Legyen az Codegen vagy bármi más.
Szinte soha senki nem számítja ki a hozzávetőleges teljesítményt. ÉS meg kell nézni
az Ampereket is feltétlenül a tápegység leírásában, nem csak azt, hogy hány Wattos.

Most persze nem a vargányáról beszélek, mert az megint más tészta és
remélhetőleg már nem kapható.

#294 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:48

Újabb sztorik mikor várhatók?
Már röhögnék megint szívesen :D
...

#295 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 17:49

Idézet: Feli - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 14:10

Most persze nem a vargányáról beszélek, mert az megint más tészta és
remélhetőleg már nem kapható.

De sajnos igen. Tovább él az-más márkanevek alatt. És elég sokan vannak. Többek között a Codegen is.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#296 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 18:23

Ismerős (bölcsész, lány) hív, hogy megmakkant a gép. Régebben is rendetlenkedett, nem tudtam elmenni, mer kissé lebetegedtem. "Mi a baja: nem megy... Mióta: hát meg akart nézni egy képet, aztán elindult az écidíszí, aztán leállt. Ez most vírus?"  Na mindegy... elvégre szerencsére nem kocka mindenki.

Azt régebben kiderítettem (msn-en keresztül. Na az is érdekes  volt), hogy egy 2 gigás celeroncs, 112 mega SDRAMmal...  :eek:  :omg:  :reklamacio: Mondtam, jó majd átlépek, poénból hozzátettem, hogy viszek szikét is hátha műteni kell. Csaj megjegyzi, hogy: "Jó kelleni is fog, mer van rajta Sulinetes matrica...". miután kiderült, hogy szeptemberben vették, és még garis a gép kicsit morcos, lettem hogy akkor mér nem a szervízt b@szogatják.

Na miért? Igeeeeen.... Osanbó' van a gép.  :rolleyes:  Mondtam, hogy azért szervíz kell legyen. :Đ
Sebaj. Átmegyek és megnézem...  :(
mt

#297 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 18:54

Veled leszünk. Lélekben. :Đ

#298 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 19:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 19:54

Veled leszünk. Lélekben. :Đ

Megtalálták a hivatalos szervízt. :)  Ez akkor most ugye ritka kivételes mázli?  :p  :think:
mt

#299 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 20:35

10 Miatyánk és 3 Üdvözlégy lesz :Đ

#300 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 22:25

NNLH

Hogy a címben szereplő rövidítés mit takar? A kis történetem végére kiderül...  ;)

Jó messziről kezdem, ha megengeditek (ha nem, akkor is... :D). Idősebb geek-eknek egy kis nosztalgia, fiatalabbaknak meg okulás lészen. Viszonylag korán kezdtem az ismerkedést a home computinggal, valamikor a '80-as években, amikor Magyarországon legálisan nem is lehetett otthon számítógépe az embernek (COCOM-lista mond még valakinek valamit?), unokatesómék Svájcból zsebimportált ZX 81-én (kőkemény 4 KB memória!), majd lett egy csili-vili, színes, gumigombos, ultrapici ZX Spectrum - no, az egy csoda volt... Napokon keresztül csak enni és üríteni álltunk föl mellőle, programozás, játék hosszú órákon át. A gépet a végén már ventillátorral kellett hűteni, annyira átmelegedett. Junoszty TV mint monitor, kazettás magnó mint adattároló... Igazi buhera-feeling.

Az első saját számítógépem egy Commodore 64 volt, osztrák magánimportból, egy pöttyet komolyabb konstrukció, mint a ZX sorozat, de magyar nyelvű leírás persze nem nagyon volt hozzá, annál nagyobb volt az örömöm, amikor a német nyelvű kézikönyv alapján sikerült BASIC nyelven írni egy sprite-animátor programot (a spire mátrixát megrajzoltam kockás füzetbe, majd kiszámoltam a koordinátákat és bekódoltam). Máig emlékszem, ahogy a kis léghajók átúsztak a képernyőn... A fejlődés töretlen volt, a kazettás egységet leváltotta a disc drive és a kézzel kivágott szélű DD nagyfloppy-lemez (hogy double-sided legyen). Még egyet csavarva a dolgon a 360 K-s lemezeket fölformáztuk spéci progikkal 400-500 K-ra, és nagyon örültünk, hogy mennyi helyet nyertünk. Később jöttek a hardcore lemezpiszkálók, disk editorok stb. Emlékszem, hogy kezdetben nem voltak ékezetes betűk, ezért elhatároztam, hogy magyarítom a kiosztást. Kitaláltam egy logikusnak tűnő kódtáblát és szépen átprogramoztam a ritkábban használt billentyűkre. Szükség is volt rá, ugyanis érkezett az első teljesen grafikus szövegszerkesztő, a Fuchs (azaz Róka). Istenem, egy dokumentum megformázása órákba telt, kézzel kellett állítani még a kerninget is, volt olyan, hogy egy iniciáléval fél órát játszottam, mire a helyére került...

Az első IMB PC-kompatibilis gépemet horribilisnak számító 30.000 (igen, harmincezer!) forintért hozattam a székesfehérvári Videotonból (akkoriban csak ők forgalmazták). IMB XT, 640 KB memória, 10 MB HDD, 1,2" FDD, mono 11" Hercules monitor - gyakorlatilag használhatatlan volt, játszani nem lehetett vele, majd kifolyt a szemem az ócska monitoron (szereztem is rá egy monitorszűrőt), hangja nem volt. Mindenesetre nagyon komoly masinának tűnt, hiszen külön volt a billentyűzet, a gép meg egyáltalán. Az evolúció ezután felgyorsult, jöttek sorban a 286-osok, 486 DLC-k, DX-ek, volt AMD 5x86-om is, aztán sokáig Intel Pentiumok (hogyan is kell ejteni? "pencium" vagy "pentium"? :D)

Soha nem ijedtem meg, ha fel kellett nyitni a gépházat, ha lefagyott a gép - mindig a kezem ügyében volt a csavarhúzó, a fiókban pótalkatrészek, csavarok, kábelek. Valahogy eszembe sem jutott, hogy szakembert vagy a szervízt hívjam, ha valami nem működik, mindig sikerült megoldanom a felmerülő problémákat. No persze gyakran éjszakába nyúlóan, a szőnyegpadlón hasalva és csendesen káromkodva magamban, de ez hozzá tartozott a feelinghez. Állítom, hogy egy-egy ilyen átszerelt éjszaka alatt többet megtudtam a gépek lelkivilágáról, működéséről, mint mások a többhetes drága tanfolyamokon.

Akik a fenti néhány bekezdést párás szemmel olvasták, akik a processzorok sebességét nem gigahertzben kezdték el számolni, hanem hertzben, akik az internet sebességét nem megabitben, hanem kilobitben adták meg anno, akik jártak már körbe kis számtechboltokat kockás füzetlapra összeírt konfigokkal, akik használtak/használnak C64-emulátort a Pentium IV-es erőművükön, ők tudják, hogy miről beszélek. És ők szívnak a láma júzerekkel.

S hogy mit takar az NNLH? Az előbb említettem, hogy még C64-re készítettem egy saját billentyűzet-kiosztást. Ez olyan jól sikerült, hogy átmentettem a PC-korszakba is, dacolva a Microsoft idiotisztikus 1250-es kódtáblájával, a Neumann-társaság ajánlásával, minden külső kényszerítő erővel évekig. Ebben a kiosztásban a kurzorbillentyűk szerepét a numpadon szereplő másodlagos nyilak vették át, többek között azért, mert játék közben a "normál" kurzorgombok egyszerűen kényelmetlennek bizonyultak (emlékeztek: bal gomb, jobb gomb, fel, le, CTRL-lő, Shift-gyorsít, Space-ugrik). Ezért nálam defaultban (BIOS-ban) ki van kapcsolva a Num Lock, csak akkor kapcsolom be, ha sok számot kell begépelnem. Ha idegen géphez ülök (akár karbantartás, akár pusztán saját célú használat ürügyén), első dolgom, hogy kikapcsolom a NumLockot - és gyakran elfelejtem visszakapcsolni. Ez vezet a NagyNumLockHáború kirobbanásához.

Ez persze a PC-n felnőtt, non-kreatív, konformista usernek föl nem fogható, meg nem érthető deviancia, elhajlás, amelyet szankcionálni kell. Nem vicc, nekem már verést is kilátásba helyeztek emiatt...  :) A kevésbé cizellált user csak csodálkozik, amikor az Excelben ahelyett, hogy megjelennének a számok, mindenféle egzotikus cellában találja magát szegény, az öntudatosabb user persze telefont/e-mailt/telefaxot ragad és már mondja is: "valami nagy baj van a géppel, szerintem vírus, de nem ír számokat, betűket egyelőre még tudok írni, de a számok eltűntek, most mi lesz, a főnököm megöl stb.".

Legutóbb szegény Marika nénit sikerült akaratomon kívül megtréfálnom. Ugye ő az a kedves adminisztrátor hölgy, akivel nem a számítógép kezelését tanították meg, hanem azt, hogy bizonyos célok eléréséhez milyen billentyűkombinációkat kell egymás után leütnie. Ez neki egy kis füzetben szépen le van írva, és ő ezt szolgaian végrehajtja, mint egy makró script. Ebből már adódtak vicces helyzetek, amikor egy-egy lépést véletlenül kihagyva egészen máshol találta magát, mint amire számított. Legutóbb valamit ügyködtem a gépén és persze kikapcsoltam a NumLockot, de ami még nagyobb baj, úgy is hagytam. Fél óra múlva halálra váltan jön oda hozzám, hogy nem engedi be az étkezést nyilvántartó program, biztosan letiltotta valami a hozzáférést vagy összeomlott az egész, mittudomén. Amikor prezentálta a hibát (a jelszó az "1" volt), egyből rájöttem, hogy én voltam a ludas, de nem volt a képemen bőr megmondani neki, ezért udvariasan kiküldtem valamilyen ürüggyel, visszakapcsoltam a NumLockot, majd vártam pár percet, nehogy úgy tűnjön, hogy túl hamar végeztem. Amikor rákérdezett, hogy mi volt a gond, lenyomtam valami kamu szöveget az adatbázisról, a hülye Windowsról, meg a programozóról és gyorsan kislisszoltam, mielőtt kitört volna belőlem a röhögés. Egy újabb ütközetet vívtam meg a Nagy NumLock Háborúban.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.