HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   -=GERI=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 26. 22:57

arra a nyamvadt celóra nem kompresszor kell, hanem valami normális mezei ventillátor.
Munkakör: hivatásos fórumrém
Honlap: http://LegendgrafiX.tk

#382 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 08:01

10 centis venti igen ritka processzorhűtőn, 12 meg még inkább.
Gyári bordája van rajra amugy? Mert ha igen, a gyári Intel (Foxconn, jósiten tudja még) borda rézmagos. Ennek egy relative normális szellőzésű házban elégnek kell lennie. Meg kell nézni, hogy: van e rajta hővezető paszta, mert a gyári szürke gumisz*r fingot se ér, nem fekszik e fel a borda a műanyagkeret (az ujabb intel bordáknál sajnos ez gyakori), illetve hogy a venti útjában nincs e valami xar. Érdemes előbb ezekre ránézni, és a ház hátába meg egy szuttyadék 8 centis ventit betolni, mielőtt rohanunk a boltba venni a zálmánt meg az erokúlt annyiért, amennyit a procinkért fizettünk.
Vapochill meg persze, szép és jó dolog, csak ugye 200+fa a cucc, és egy cerkára kb annyi értelme van, mint amikor a vadparaszt lakótelepi felrakja a zsigulira/1esgolfra a remus kipufogót, direktszűrőt, anyámtyúkját (tudod, strandkorlát szinben, vágott felni, hátul nelásskirács, reeeeeedna reeeednaaaaa).

#383 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:08

Idézet

Gyári bordája van rajra amugy?

Igen a gyári borda és Intel venti, vagyis az van ráírva...
Még nem szedtem szét(garis konfig), de szét fogom.
Elöször és utoljára vettem szutyok konfigot :reklamacio: ,eddig én építettem össze a gépeimet, azokkal semmi baj nem volt... (csakhát az "ingyen" hitel nagy úr...)  :omg:

#384 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 14:35

A gyári borda elég szokott lenni megfelelően szellőző házban. Bőven. Esetleg ha a venti gyárilag hibás, lassabban forog, stb, ez is benne lehet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#385 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 15:23

A venti ford.száma alap helyzetben 5600 körül van.
Egyszer már vissza vittem a szervízbe (többé nem teszem) ugyan ilyen problémával, akkor kitisztították a gépet és beállították a biost. (ez persze csak duma volt, :reklamacio:  mert ugyan úgy volt minden ahogy azelött)
Ez kb. 1 hónapra oldotta meg a problémát. Most már nem érdekel, hogy van még fél évem hátra a gariból, a héten felbontom... Nem fogom havonta visszavinni, az havi 1000 Ft benzin kltsg., az évi 12 e, annyiból már megvan egy új hűtőrendszer ami tovább bírja mint 1 év.(remélem) :)

#386 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 16:34

Ja még annyit, hogy borzasztóan hangos a masina...

#387 Felhasználó inaktív   -=GERI=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 27. 16:38

Idézet: J@seF - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 17:34

Ja még annyit, hogy borzasztóan hangos a masina...

akkor szerintem a borda mérete lesz a gond... Nekem is a borda kicsi...
Munkakör: hivatásos fórumrém
Honlap: http://LegendgrafiX.tk

#388 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 20:19

Egyik haverom járt most így (túlmelgedett a gép). Athlon XP proci.
Vásárláskor vett egy thermométert is, aminke ilyen ragaszgatós hőszenzora van. Szétszedtük a gépet, és kiderült, hogy a bolt, ahol összerakták berakta a z érzékelőt a kzvetlen a borda, és a procimag közé. Nem is csodálom, hogy felment 70 fokra.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#389 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 20:58

Idézet: -=GERI=- - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 17:38

akkor szerintem a borda mérete lesz a gond... Nekem is a borda kicsi...

Ma vettem 1 új házat Delux (BMW design) 400w táp, elég nagy, meg 1 Zalman CNPS7700-Cu coolert, full réz 12 cm-es (mega brutal) Ezzel az alap hőmérséklet 38-40 fok, terhelve 50 fok. Mindjárt más....  :D  :D  :D

#390 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 20:45

Idézet: J@seF - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 19:58

Ma vettem 1 új házat Delux (BMW design) 400w táp, elég nagy...

Remélem sejted, hogy ez itt a lényeg.

Persze, jó dolog egy fél kilós borda a procira, meg óriási marketingköltségeket az árába foglaló (magyarul feleslegesen drága) venti rá, de a döntő az szokott lenni, hogy egy idő után nincs hova leadni a hőt.

Vagyis mindenekelőtt házat kell szellőztetni, cserélni. Ahogy 2-More és Didyman is írta.

;)

#391 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:09

Idézet: mckay - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 21:45

Remélem sejted, hogy ez itt a lényeg.

Persze, jó dolog egy fél kilós borda a procira, meg óriási marketingköltségeket az árába foglaló (magyarul feleslegesen drága) venti rá, de a döntő az szokott lenni, hogy egy idő után nincs hova leadni a hőt.

Vagyis mindenekelőtt házat kell szellőztetni, cserélni. Ahogy 2-More és Didyman is írta.

;)

Jaja, ez a ház már elég jól szellőzik.  :D

#392 Felhasználó inaktív   Levedi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 02. 09:51

Szevasztok kérdésem lenne.

Mégpedig: Egyértelmű dolog hogy a ki be kapcsolás nem tesz jót a gépnek, tápnak, winchesternek, stb... De ugyanaz a helyzet pl a újraindításnál is? Nyilván ez sem tesz jót, de teljes mértékben ugyanazt érem el minta kikapcsolnám meg vissza? Gondolok itt arra hogy folyamatosan áram alatt van a gép, nemtudom hogy a winchester feje újraindításnál leáll e ugyanúgy egy pillanatra mintha kikapcsolnám, stb...

Előre is köszi

#393 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:43

Nem. Reset esetén SW-es vagy HW-es reset van, ami elsősorban a processzort hozza alapállapotba (érvénytelenítve a memóriában lévő adatokat és megszakítva az aktuális adatátviteleket is). A táphoz semmi, semmi köze! Egyes vinyók hajlamosak SW reset esetén parkolni, leállni és újraindulni, ennek okát nem tudom. De ezt leszámítva abszolút semmi mellékhatása sincsen.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#394 Felhasználó inaktív   Levedi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 17:21

Köszi szépen a választ!

#395 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 04:57

Regi tortenet: Novell szerver, 4*2.1 GB (HP?) SCSI hdd, mar a fene tudja milyen raid-ban osszekotve, szuk 3 ev folyamatos (hibatlan) uzem utan tervezett leallitas (talan elektromos muvek bejelentett felnapos szunet?), ujrainditas, a 4-bol 3 winyo fel sem porgott...

#396 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 04. 08:53

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? Az IC7-G alaplapom berosált. Egy tuning 2,4C-t járattam benne 3400MHz-en, 1,6V-on. Jópár napig ment, aztán egyik reggel bekapcsoláskor felpörögtek a ventik, de a boot-képernyőig sem jutott el. Mindent végignéztünk (bios clear, másik táp/ videokártya/ processzor/ memória/ vinyó; másik áramkör és házon kívüli üzempróba hátha zárlat van) de semmi.

Egy alaplap behalhat ettől a tuningtól? :think:  Szerintem ez a 200@284MHz nem olyan vészes, a chipset hűtése is megfelelő volt... vélemények?

#397 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 09:36

Idézet: Omega - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:53

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? Az IC7-G alaplapom berosált. Egy tuning 2,4C-t járattam benne 3400MHz-en, 1,6V-on. Jópár napig ment, aztán egyik reggel bekapcsoláskor felpörögtek a ventik, de a boot-képernyőig sem jutott el. Mindent végignéztünk (bios clear, másik táp/ videokártya/ processzor/ memória/ vinyó; másik áramkör és házon kívüli üzempróba hátha zárlat van) de semmi.

Egy alaplap behalhat ettől a tuningtól? :think:  Szerintem ez a 200@284MHz nem olyan vészes, a chipset hűtése is megfelelő volt... vélemények?

Mint a fenti ábra mutatja, behalhat.

Proci, memó, VGA életben maradt ? (+ a többi alkatrész ?)

Lehet, hogy az északi híd adta meg magát.

Az a 284 Mhz-s FSB nekem azért soknak tűnik.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#398 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:47

Ezt illett volna bírni, tuninglap...

Amúgy igen, minden más OK, csak a lap nem szólal meg...
Egyébként azt nem értem, hogy akkor egyáltalán miért van lehetőség ilyen beállításra, ha a lap nem bírja? Ez olyan, mintha az autókba nem építenék be a leszabályzást. :omg:

Mellesleg sajna a lap nem volt garis, nem régen vettem használtan.

#399 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:08

Nem valoszinu, hogy a tuningtol halt meg. Abit ennyit birt. Alt. a garido lejarta elott vagy utan par hettel adja be kozuluk eleg sok a kulcsot. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#400 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:48

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:08

Alt. a garido lejarta elott vagy utan par hettel adja be kozuluk eleg sok a kulcsot. :)

Minő meglepő... ;)
És ezt nem csak az Abit-ra értem, hanem úgy általában sokmindenre.

Szerkesztette: tzabo 2005. 07. 04. 14:48 -kor

...

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »