Idézet: Sityi - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 16:03
+1.) Hogy lehet egy ekkora cég supportja ennyire töketlen?
Sokszor a nagy cégek supportja a legsz*rabb.
Pár éve bevittünk egy gépet (régi szervert, ami üzemelt nálunk) az egyik nagy számítógépgyártó magyarországi szervizébe.
Két hétig nem csináltak semmit, telefonos érdeklődésre jött a válasz, hogy még nincs meg a hiba, még nem találják.
Telefonon az ügyintéző nem tudott mit mondani, ha kértem a szervizt, akkor 2 eset volt:
1. kicsöng, de nem veszik fel, majd 1 perc múlva újra az ügyintéző szól bele, hogy nem vették fel. Ez volt 10-ből 9-szer.
2. kicsöng, felvették! Ez volt 10 esetből egyszer. Mivel csak naponta 3-4 alkalommal telefonáltam, ezért minden 3. vagy 4. napon sikerült is néhány szót váltanom a szervizzel. Abban a néhány szóban elmondta egy szervizes ember, hogy a kolléga aki azzal a géppel foglalkozik, éppen most nincs bent. De különben megnyugtatott, hogy a nyilvántartásban az szerepel, hogy keresik a hibát, de nem találtak semmit. Hiába mondtam, hogy nem kell keresni, a hibajelenséget leírtam a bejelentő lapon, csak csinálják végig, kb. 1 perc, és előjön a hiba (diszk hiba volt egyébként).
Sőt, egyik legnagyobb sikerélményként, egyik alkalommal sikerült a szervizben egy olyan emberrel is beszélnem, aki elment, és megkereste a számítógépet, amit bevittünk, majd közölte, hogy megtalálta egy polcon, a hibakeresés folyamatban van, és még valami cetli is van rajta, egy írással (hogy az írás miről szólt, már nem emlékszem). De hogy mikor lesz készen, azt ő sem tudta, mert aki csinálja, az sajnos éppen most nincs itt.
Az ügyintéző egy idő múlva --gondolom megunta, hogy zaklatom-- megadta a szerviz számát.
Ám ezt 10-ből 9-szer nem vették fel, és kb. 1 perc csengés után az ügyintézőhöz kapcsolt. Mint jó matematikus: a problémát visszavezettük az előző esetre.
Két hétig ez volt. Utána sikerült valami vezető emberkével beszélnem telefonon, aki gondolom megsürgette a dolgokat, nagyon rendes volt, megadta a számát és azt mondta, utána őt hívjam ebben az ügyben. Ezzel sikerült megkerülni az ügyintézőket, meg a sok várakozást a telefonban.
Kiderült, hogy amit leírtam hibajeleneségnek, nem tudják reprodukálni, mert a root jelszót elfelejtettem megadni, és az is kellett volna hozzá. Jó, ezt is megadtam, majd megkérdeztem, hogy akkor eddig hogyan is keresték a hibát 2 hétig, ha ezt csak most vették észre, hogy hiányzik a jelszó (pedig naponta telefonáltam és érdeklődtem). Erre azt válaszolta, hogy a saját tesztjeiket futtatták a gépen. Kicsit furcsállottam, hogy a saját tesztjeik a saját gépükön nem hoznak ki egy diszk hibát 2 hét alatt, de nem akartam vitát nyitni, ezért inkább nem szóltam semmit.
Innen már hamar meglett az eredmény, hogy diszk hiba, diszket cseréltek, és hozhattuk vissza a gépet végre.
Szerkesztette: Sparow2 2009. 01. 05. 19:30 -kor