Windows XP 64-Bit
Elküldve: 2006. 08. 17. 14:52
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2006. 08. 18. 10:38
A másik, TV kártyámhoz se jó a CD-n adott szoftver (Pinnacle PCTV Pro) a honlaőján nemvolt semmiféle driver, van valami más TV kártyadriver ami esetleg működne?
Elküldve: 2006. 08. 18. 13:38
Két korlátozott fiókos gond is felmerült, az egyik a 64 bites Windows XP Professionalon, a másik a 32 bites Windows XP Home Edition-on , utóbbi magyar nyelvű windows.
Ami közös:
Mindkét rendszerre igaz, hogy a rendszergazdai fiókunkat, csak ritkán használjuk, mindig korlátozott fiókot (Limited Accountot) szoktam magunknak beállítani, külön van mindenkinek egy.
A 32 bites XP-n a rendszergazdai mellett az első telepítéskor az én korlátozott fiókom, mivel azt az XP-t én vásároltam a boltban. az én nevemen van, az én gépemen, ezután létrehoztam egyet anyukámnak is, és nagypapámnak is.
Mind a három korlátozott fiók ugyanúgy lett létrehozva, az anyukáménál viszont érdekes, hogy a saját mappáján kivül, nem tud máshova a lemezen írni, amig én, illetve a másik korlátozott fióku felhasználó, tudunk a másik két particióra is. Mi lehet ennek az oka, hol lehet beállíteni, hogy anyukám is tudja ghasználni a másik két particót ?
64 bites Professional gond.
Két napja sincs, hogy megörültem annak, hogy a stardock-tól vásárolt Windowblinds-em fut a 64 bites XP-n. Feltettem a 64 bites XP-re rendszergadai alatt, de mivel a rendszergazdaival csak játszom a Battlefield 2 vel és csakis hivatalos ranked szervereken, így ott nem is kell félni semmi támadástól. A korlátozott fiókommal gyönyőrűen ment a Windowblinds, gondoltam felteszem a rainlendart is, viszont nem szerettem volna, hogy az is elinduljon a rendszergadaimon amin játszani szoktam, hogy ne terhelje feleslegesen az erőforrásokat. Korlátozott alá pedig kétféleképpen rakhattam fel, az egyik, hogy a run as..-t választom, de ez nem jó, mert akkor a rendszergazdain is elfog indulni, vagy inkább csak azon fog elindulni, mivel olyan mintha kijelentkeztem volna a limited account alól, és be jelentkeztem volna a rendszergazdaim alá. Van egy másik megoldás, hogy a rendszergazdai fiókommal a limited-ből is administrator-t csinálok, felrakom a rainlendart, aztán újból limiteddé teszem. így is lett...
Viszont ekkor jött el a gond...
A probléma azért is fura mert amig 64 bites rendszeren nem tudtam használni addig a 32 bitesen használtam a Windowblinds-et. MIvel a licenc csak egy gépen engedi futtatni a Windowblinds-et így 32 bitesről a 64 bites telepítésre való készüléskor eltávolítottam, de ettől függetlenül emlékszem rá, hogy 32 bitesen korlátozott fiókkal is engedte a témákat hozzáadni, 64 bitesen XP-n viszont jelenleg csak a rendszergazda fiókommal tudom a témákat hozzáadni, a limited accounttal azt csinálja, hogy feldobja a kis ablakot, a skin rendes neve helyett pedig egy idézőjelet tesz és közli, hogy " néven új felszín került telepítésre. Továbbá ahonnan rákattintok a telepítendő felszínre, limited account alatt, a helyszínre tömöríti ki, összeszemetelve azt. Biztos vagyok benne, hogy ez azért van, mert a Programfiles(x86)-ba lett telepítve a wb, és nem a limited accountos fiókkal (tehát nem ebből csináltunk rendszergazdát és utólag vissza limited-et, hanem az eredeti rendszergazdával lett felrakva) ezért nincs jogosultsága oda írni abba a könyvtárba.
Jól gondolom? Mert ha igen, akkor valószínűleg célszerű lenne leszedni a WB-t és visszarakni, úgy hogy a limitedből addigra admin lesz.
MIt gondoltok erről?
Elküldve: 2006. 08. 18. 20:57
Idézet: Endeavour - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 11:38
A másik, TV kártyámhoz se jó a CD-n adott szoftver (Pinnacle PCTV Pro) a honlaőján nemvolt semmiféle driver, van valami más TV kártyadriver ami esetleg működne?
esetleg nero 7 ?
Elküldve: 2006. 08. 20. 12:13

Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2006. 08. 20. 13:29
Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 13:13

Ha esetleg valami magas "ciripelö" vagy siploó hang, akkor az a géprből jön. Alaplap, esetleg cooler. Fogalmam sincs mitől, de már találkoztam ilyennel.
Elküldve: 2006. 08. 20. 13:43
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2006. 08. 20. 14:29
Elküldve: 2006. 08. 20. 14:41

Elküldve: 2006. 08. 20. 17:58
"Setup cannot uninstall Windows XP because the necessary registration information is missing" miatt az osuninst nem megy, a regdone=1-s trükk sem segít.
Add or remove között nincs uninstall
Egyéb tippje van-e valakinek...
Elküldve: 2006. 08. 20. 18:13
Szerkesztette: Wyco 2006. 08. 20. 18:14 -kor
Elküldve: 2006. 08. 20. 18:32
Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 19:13
Pedig sikerült... ;)
A format-delete ok lehetne, de a microsoftos boot-managert kéne akkor valahogy ignorálni / kigyomlálni.
Elküldve: 2006. 08. 20. 18:36
Szerkesztette: Wyco 2006. 08. 20. 18:37 -kor
Elküldve: 2006. 08. 20. 22:42
Elküldve: 2006. 08. 21. 08:42
Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 19:36
Köszi a tippet, pont nem így akaram csinálni, de végül jobb híján ezt tettem. Azért nem kicsit csúnya szerintem, hogy sehogy sem tudtam korrekten uninstallni egy ß-windowst... BTW: jó sokat gugliztam a témában, mint kiderült eredmény nélkül. :o(
Elküldve: 2006. 08. 21. 08:45
Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:42
Laikus kérdés: p2p beépített lehetőségei nem jók erre a célra? Vagy másfelöl a CfosSpeed típusú megoldás mennyire játszik esetedben?
BTW: legális licencetulajdonosa vagyok ugyan ez utóbbi proginak, de nekem nem sikerült működésre bírnom a nemrég kijött natív 64-bites változatot. Pesze másnak azért lehet vele sikerélmény... ;)
Elküldve: 2006. 08. 21. 09:25
A Cfos az mit is tud pontosan?
Elküldve: 2006. 08. 21. 10:00
Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 10:25
http://www.cfos.de/s...fosspeed_hu.htm
http://cfos.tx.hu/
Elküldve: 2006. 08. 21. 11:15

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:52
De vannak még vicces dolgok. Ha másolok akkor elhallgat a zene. [mondjuk elég meredek 50 mega/sec sebességet mond állandóra, probaltem egy 4G-s iso-t masolni...]
Szerkesztette: Wyco 2006. 08. 21. 13:25 -kor