HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1321 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 17. 14:52

A Nero 6 pl remekül menni szokott...

#1322 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 10:38

Nekem nem megy, ki irta hogy nem kompatibilis a 64 bites verzióval
A másik, TV kártyámhoz se jó a CD-n adott szoftver (Pinnacle PCTV Pro) a honlaőján nemvolt semmiféle driver, van valami más TV kártyadriver ami esetleg működne?

#1323 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 13:38

Hali a következő(k) a gond(ok).

Két korlátozott fiókos gond is felmerült, az egyik a 64 bites Windows XP Professionalon, a másik a 32 bites Windows XP Home Edition-on , utóbbi magyar nyelvű windows.
Ami közös:
Mindkét rendszerre igaz, hogy a rendszergazdai fiókunkat, csak ritkán használjuk, mindig korlátozott fiókot (Limited Accountot) szoktam magunknak beállítani, külön van mindenkinek egy.

A 32 bites XP-n a rendszergazdai mellett az első telepítéskor az én korlátozott fiókom, mivel azt az XP-t én vásároltam a boltban. az én nevemen van, az én gépemen, ezután létrehoztam egyet anyukámnak is, és nagypapámnak is.

Mind a három korlátozott fiók ugyanúgy lett létrehozva, az anyukáménál viszont érdekes, hogy a saját mappáján kivül, nem tud máshova a lemezen írni, amig én, illetve a másik korlátozott fióku felhasználó, tudunk a másik két particióra is. Mi lehet ennek az oka, hol lehet beállíteni, hogy anyukám is tudja ghasználni a másik két particót ?

64 bites Professional gond.

Két napja sincs, hogy megörültem annak, hogy a stardock-tól vásárolt Windowblinds-em  fut a 64 bites XP-n. Feltettem a 64 bites XP-re rendszergadai alatt, de mivel a rendszergazdaival csak játszom a Battlefield 2 vel és csakis hivatalos ranked szervereken, így ott nem is kell félni semmi támadástól. A korlátozott fiókommal gyönyőrűen ment a Windowblinds, gondoltam felteszem a rainlendart is, viszont nem szerettem volna, hogy az is elinduljon a rendszergadaimon amin játszani szoktam, hogy ne terhelje feleslegesen az erőforrásokat. Korlátozott alá pedig kétféleképpen rakhattam fel, az egyik, hogy a run as..-t választom, de ez nem jó, mert akkor a rendszergazdain is elfog indulni, vagy inkább csak azon fog elindulni, mivel olyan mintha kijelentkeztem volna a limited account alól, és be jelentkeztem volna a rendszergazdaim alá. Van egy másik megoldás, hogy a rendszergazdai fiókommal a limited-ből is administrator-t csinálok, felrakom a rainlendart, aztán újból limiteddé teszem. így is lett...
Viszont ekkor jött el a gond...
A probléma azért is fura mert amig 64 bites rendszeren nem tudtam használni addig a 32 bitesen használtam a Windowblinds-et. MIvel a licenc csak egy gépen engedi futtatni a Windowblinds-et így 32 bitesről a 64 bites telepítésre való készüléskor eltávolítottam, de ettől függetlenül emlékszem rá, hogy 32 bitesen korlátozott fiókkal is engedte a témákat hozzáadni, 64 bitesen XP-n viszont jelenleg csak a rendszergazda fiókommal tudom a témákat hozzáadni, a limited accounttal azt csinálja, hogy feldobja a kis ablakot, a skin rendes neve helyett pedig egy idézőjelet tesz és közli, hogy " néven új felszín került telepítésre. Továbbá ahonnan rákattintok a telepítendő felszínre, limited account alatt, a helyszínre tömöríti ki, összeszemetelve azt. Biztos vagyok benne, hogy ez azért van, mert a Programfiles(x86)-ba lett telepítve a wb, és nem a limited accountos fiókkal (tehát nem ebből csináltunk rendszergazdát és utólag vissza limited-et, hanem az eredeti rendszergazdával lett felrakva) ezért nincs jogosultsága oda írni abba a könyvtárba.
Jól gondolom? Mert ha igen, akkor valószínűleg célszerű lenne leszedni a WB-t és visszarakni, úgy hogy a limitedből addigra admin lesz.

MIt gondoltok erről?

#1324 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:57

Idézet: Endeavour - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 11:38

Nekem nem megy, ki irta hogy nem kompatibilis a 64 bites verzióval
A másik, TV kártyámhoz se jó a CD-n adott szoftver (Pinnacle PCTV Pro) a honlaőján nemvolt semmiféle driver, van valami más TV kártyadriver ami esetleg működne?

esetleg nero 7 ?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1325 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 12:13

sziasztok. miert van az  hogyha vmelyik ablakot maximize-olom akkor marha fura hangot ad ki a gépem? masolasnal is elofordul neha. nem tudom pontosan honnan jon. lehet hogy windows-dolog, vagy nem...passz. valami otlet? koszi...:)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1326 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 13:29

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 13:13

sziasztok. miert van az  hogyha vmelyik ablakot maximize-olom akkor marha fura hangot ad ki a gépem? masolasnal is elofordul neha. nem tudom pontosan honnan jon. lehet hogy windows-dolog, vagy nem...passz. valami otlet? koszi...:)

Ha esetleg valami magas "ciripelö" vagy siploó hang, akkor az a géprből jön. Alaplap, esetleg cooler. Fogalmam sincs mitől, de már találkoztam ilyennel.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1327 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 13:43

Igen, olyasmi...csak kicsit zavar, mert eddig nem volt.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1328 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 14:29

Nem ez nem olyan hardware-es hiba, mint hogy cooler gond lenne szerintem... azthiszem ezzel a problémával vagy érdekességgel már én is találkoztam a régi gépemen, szerintem Ő arra gondol, hogy amikor eszköz műveleteket hajt végre, akkor a hangkártya alap "zaja" kissé megváltozik.

#1329 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 14:41

igen de a gépbol jon, nem a hangfalbol :)

#1330 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 17:58

Van egy dual boot-os rendszerem, egy korrekt Windows XP 32-bittel a C partición és egy korrekt Windows XP 64-bittel (Build 1218, ver 5.2.3790, béta!) a D partición. Ez utóbbit szeretném eltávolítani korrekten tehát lehetőség szerint uninstallal. (Majd Partition Magic-kel egyesíteni a két particiót a vinyón).

"Setup cannot uninstall Windows XP because the necessary registration information is missing" miatt az osuninst nem megy, a regdone=1-s trükk sem segít.

Add or remove között nincs uninstall

Egyéb tippje van-e valakinek...

#1331 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 18:13

format? delete?...máshogy nem nagyon fog menni, mert w64-et nem telepithetsz win32 alol, tehat az uninstall infot sem fogod ott megtalálni...

Szerkesztette: Wyco 2006. 08. 20. 18:14 -kor

#1332 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 18:32

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 19:13

format? delete?...máshogy nem nagyon fog menni, mert w64-et nem telepithetsz win32 alol, tehat az uninstall infot sem fogod ott megtalálni...

Pedig sikerült...  ;)

A format-delete ok lehetne, de a microsoftos boot-managert kéne akkor valahogy ignorálni / kigyomlálni.

#1333 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 18:36

átirod a c:\boot.ini file-t és már kész is vagy. (illetve a te esetedben csak gondolom hogy ott van, de legrosszabb esetben a d:\ -n leled meg)

Szerkesztette: Wyco 2006. 08. 20. 18:37 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:42

Tudtok valami programfeltoltes-sebesség-korlátozót ami megy x64 alatt? Olyasmi kéne amit a p2p progik nem szúrnak ki. (pl DuSuperController, csak az nem megy x64-en)

#1335 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:42

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 19:36

átirod a c:\boot.ini file-t és már kész is vagy. (illetve a te esetedben csak gondolom hogy ott van, de legrosszabb esetben a d:\ -n leled meg)

Köszi a tippet, pont nem így akaram csinálni, de végül jobb híján ezt tettem. Azért nem kicsit csúnya szerintem, hogy sehogy sem tudtam korrekten uninstallni egy ß-windowst... BTW: jó sokat gugliztam a témában, mint kiderült eredmény nélkül. :o(

#1336 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:45

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:42

Tudtok valami programfeltoltes-sebesség-korlátozót ami megy x64 alatt? Olyasmi kéne amit a p2p progik nem szúrnak ki. (pl DuSuperController, csak az nem megy x64-en)

Laikus kérdés: p2p beépített lehetőségei nem jók erre a célra? Vagy másfelöl a CfosSpeed típusú megoldás mennyire játszik esetedben?

BTW: legális licencetulajdonosa vagyok ugyan ez utóbbi proginak, de nekem nem sikerült működésre bírnom a nemrég kijött natív 64-bites változatot. Pesze másnak azért lehet vele sikerélmény... ;)

#1337 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 09:25

Nem jo mert azzal csak adott [45k/s] sebességre tudom lehuzni a limitet,én meg annál kicsit lejjebb gondolkodom.
A Cfos az mit is tud pontosan?

#1338 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 10:00

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 10:25

A Cfos az mit is tud pontosan?

http://www.cfos.de/s...fosspeed_hu.htm
http://cfos.tx.hu/

#1339 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:15

thnx, ez is hasznos de nem pont iléyenre gondoltam :))

#1340 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:52

Kozben kikapcsoltam az alaplapi hangkartyat, vmiel jobb lett a helyzet, de még most is fura zajokat csinal scrollozasnal és ugy spontán is neha...[vincsimuveletek, stb]

De vannak még vicces dolgok. Ha másolok akkor elhallgat a zene. [mondjuk elég meredek 50 mega/sec sebességet mond állandóra, probaltem egy 4G-s iso-t masolni...]

Szerkesztette: Wyco 2006. 08. 21. 13:25 -kor

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.