Idézet: special - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 12:42
Mocskosul unom ezt a folyamatos hamisítást. Ha én nem tartottam, nem tartom folyamatosan hazugnak a céget (Sony), meg úgy általában a vállalatokhoz nem súlyos averzióval állok hozzá, mint nem egy és nem két ember a fórumon, azért én akkor már hiszek nekik, ugye.
Most örülök, hogy az előző hozzászólás végén világossá tettem, hogy nem erről van szó (pedig akkor még ezt nem olvastam). Nem arról a mentalitásról van itt szó (legalábbis az én esetemben, de szerintem a többiekében sem), hogy "
ezek (értsd: politikusok, vállalati vezérek,...) mind hazudnak, tiszta fertő van ott és nem ismerik az erkölcsöt", távol áll tőlem az ilyesfajta demagógia. Egyszerűen arról van szó, hogy máshol húzzák meg a határokat, más írott és íratlan szabályok vonatkoznak a pénzügyi életre és a vállalatirányításra, mint az általunk megszokott.
Egy példa erre a Kunos esete (asszem így hívják), aki a pénzügyi világ gyakorlatilag egybehangzó véleménye szerint nem követett el semmi rendkívülit, semmi büntetendőt, a bíróság mégis bűnösnek találta. Más etika érvényes a más közegekben. Persze ugyanez - vigyük általános síkra a dolgot - igaz bármely két kultúrára, ami az egyikben még elfogadott, az egy másikban már nem az. Ma is vannak kultúrák, ahol a 14 év alatti házasság vagy szexuális élet elfogadott és általános dolog, meg van ahol ezt kőkeményen büntetik (sőt ugye ez egyszerre is előfordulhat egy helyen).
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor