HWSW Informatikai Kerekasztal: Cell (by Sony, Toshiba and IBM) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (92 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Cell (by Sony, Toshiba and IBM) Valóban forradalmi lesz? Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 01. 11:52

Idézet: special - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 12:42

Mocskosul unom ezt a folyamatos hamisítást. Ha én nem tartottam, nem tartom folyamatosan hazugnak a céget (Sony), meg úgy általában a vállalatokhoz nem súlyos averzióval állok hozzá, mint nem egy és nem két ember a fórumon, azért én akkor már hiszek nekik, ugye. Mivel a fórumon a pletykákra alapozott hőbölgés a sztenderd, ezért már az ezek tényszerűségének megkérdőjelezése is kisebb-nagyobb felháborodást kelt.

A defenzív álláspontod arra utalt, hogy hiszel a Sony embereinek, ez csak a te hibád.

A kétségek pedig nem csak pletykákra alapultak, nekem speciel folyamatosan jöttek belső infók, de tlaán megérted hogy ezeket nem akartam kiadni. Az meg, hogy nem bíztál meg a szavamban (ahogy így nekem lejött) és engem is a pletyka szinten kezeltél, már más kérdés. Jah, origónak képzelem magam meg minden, és aztán meg még én kérjek tőled elnézést most, hogy nem találom ki a gondolataidat?
LY

#1542 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 11:53

Idézet: special - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 12:42

Mocskosul unom ezt a folyamatos hamisítást. Ha én nem tartottam, nem tartom folyamatosan hazugnak a céget (Sony), meg úgy általában a vállalatokhoz nem súlyos averzióval állok hozzá, mint nem egy és nem két ember a fórumon, azért én akkor már hiszek nekik, ugye.

Most örülök, hogy az előző hozzászólás végén világossá tettem, hogy nem erről van szó (pedig akkor még ezt nem olvastam). Nem arról a mentalitásról van itt szó (legalábbis az én esetemben, de szerintem a többiekében sem), hogy "ezek (értsd: politikusok, vállalati vezérek,...) mind hazudnak, tiszta fertő van ott és nem ismerik az erkölcsöt", távol áll tőlem az ilyesfajta demagógia. Egyszerűen arról van szó, hogy máshol húzzák meg a határokat, más írott és íratlan szabályok vonatkoznak a pénzügyi életre és a vállalatirányításra, mint az általunk megszokott.

Egy példa erre a Kunos esete (asszem így hívják), aki a pénzügyi világ gyakorlatilag egybehangzó véleménye szerint nem követett el semmi rendkívülit, semmi büntetendőt, a bíróság mégis bűnösnek találta. Más etika érvényes a más közegekben. Persze ugyanez - vigyük általános síkra a dolgot - igaz bármely két kultúrára, ami az egyikben még elfogadott, az egy másikban már nem az. Ma is vannak kultúrák, ahol a 14 év alatti házasság vagy szexuális élet elfogadott és általános dolog, meg van ahol ezt kőkeményen büntetik (sőt ugye ez egyszerre is előfordulhat egy helyen).
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1543 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 11:54

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 12:45

A PS3 a Sony szerint csak a BD disc körüli bonyodalmak miatt csúszott. Ergo a Cellnek rendben kellett lennie, hiszen ha nem lett volna rendben, akkor amiatt is csúszott volna. Eredetileg tavaszra tervezték az indulást, ergo tavasszal a Sonys ember szerint Cellekből elég mennyiség rendelkezésre állt volna (hiszen nem azért csúszott a PS3). Ehhez képest még fél évvel később sem lesz Cell, ergo a yield baromira nem volt rendben még januárban, ha elfogadjuk, hogy csak a Blu-ray meghajtók miatt késtek.

Manapsag ugy szoktak ezt mondani: "nem bontottak ki az igazsag minden reszletet" - a hivatalos magyarazat szerint a gond a BD jogosultsagi rendszerevel volt... ettol meg a cell es a keklezer dioda is keves lehet... de arrol nem beszeltek.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 09. 01. 11:54 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1544 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 11:57

Idézet: special - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 12:44

Persze. És arra is, hogy már akkor sem értetted. Nyilván az én hibám is, nem tudok elég világosan fogalmazni, de nem életcélom mások alapvető ismerethiányainak pótlása.

Én akkor azt mondtam, hogy szerintem erre nem vonatkozik az adott passzus. Te ragaszkodtál hozzá, hogy "de igen". Ha vonatkozik, akkor vagy az IBM-s csóka vagy az a Sonys hazudott, aki azt hangoztatta, hogy a PS3 a BD disc miatt késik. Szerinted ezek a kijelentések a tőzsdét erősen befolyásoló kijelentések (szerintem is), ergo szerinted ezért ezeket büntetőjogi felelősségük tudatában tették, tehát felelősségre vonhatóak (ez ugye ezt jelenti).

Én azt hiszem nem nekem vannak hiányosságaim amiket pótolni kellene.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1545 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 11:58

Idézet: Samott - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 12:54

Manapsag ugy szoktak ezt mondani: "nem bontottak ki az igazsag minden reszletet" - a hivatalos magyarazat szerint a gond a BD jogosultsagi rendszerevel volt... ettol meg a cell es a keklezer dioda is keves lehet... de arrol nem beszeltek.

Samott

Igen, de az az állítás, hogy "ez és ez volt az oka", miközben más legalább ugyanolyan fontos oka is volt, az egyszerűen hazugság. De mint írtam, szerintem ez elfogadott ezen a területen.

#1546 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 12:17

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 11:23

Ja, tényleg túl kegyetlen volt részemről az újrafelhozása. :D

Te special, ugye emlékszel, hogy ezt a blődséget (büntetőjogi felelősségre vonás) akkoriban te hoztad fel? Én meg épp azt hangoztattam, hogy ebben az esetben nem alkalmazható?

:offtopic: hvuk ezt a szalat keretik lezaratni. tuggyuk hogy a tied a leghosszab, menj isten hirevel. kocce.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1547 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 12:42

nya akkor szinesiccsuk kicsit a topikot http://www.youtube.c...h?v=HFXLOJ1rgOk (annak aki meg nem latta volna :D)

#1548 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 23. 09:21

Neharagudjatok de kérniszeretnék egy részletes leírást a cell processzor-ról,holtalálhatok ilyet, küldjetek címeket nekem?!!
cím adax01@gmail.com
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1549 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:05

upsz. dupla.

Szerkesztette: bogdan 2006. 11. 23. 13:06 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1550 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:05

realworldtech-en van egy erthetetlensegig reszletes leiras!

keress ra a google-en.
a forum ma:

#1551 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 15:18

Idézet: adax01 - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 9:21

Neharagudjatok de kérniszeretnék egy részletes leírást a cell processzor-ról,holtalálhatok ilyet, küldjetek címeket nekem?!!
cím adax01@gmail.com

>>>KLATTY<<<

#1552 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 23. 16:08

köszönöm :respect:
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1553 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 12:50

Korábban vers vagy LY hivatkozott egy demora, ahol csupán a Cell (tehát az RSX _nélkül_) renderelt real time egy scene-t (valami landscape jellegű dolog volt, ha jól emlékszem)
Tud erre valaki valami linket? Vagy más demora, amit önmagában egyedül a Cell renderel real-time? Mert kiváncsi lennék a bonyolultságára, képminőségre (geometria, textúrák, AF, AA, ilyesmik)

#1554 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 21:12

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 13:50

Korábban vers vagy LY hivatkozott egy demora, ahol csupán a Cell (tehát az RSX _nélkül_) renderelt real time egy scene-t (valami landscape jellegű dolog volt, ha jól emlékszem)

Erre gondolsz?

http://youtube.com/watch?v=lr-R4bUZIQw

Szerkesztette: UNREG 2006. 12. 08. 21:14 -kor

#1555 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 22:30

Idézet: UNREG - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 21:12

Most hétvégén nem leszek gyors net közelébe, de remélem ez az! Hétfőn kiderül - mindenesetre thx! :)

#1556 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 22:33

akkor gyorsan osszefoglalom a szamodra:
online ray tracing 720p felbontasban. (kvazi repulogepszimulator. sajnos loni nem lehet vele! :))
a forum ma:

#1557 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 22:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 22:33

akkor gyorsan osszefoglalom a szamodra:
online ray tracing 720p felbontasban. (kvazi repulogepszimulator. sajnos loni nem lehet vele! :))

Tényleg ray tracing? Biztos nem trükközés? Kár, hogy nem látom, de mindenesetre nagyon szkeptikus vagyok, mert szerintem az nagyon világgá lett volna kürtölve! Ráadásul Kb 1 hónapja beszéltük meg verssel és LY-al, hogy a real time ray tracingre azért még várni kell egy csöppet - furcsa lenne, ha erről a videóról nem tudtak volna.
Mindenesetre kiváncsian várom a hétfő! :)

#1558 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 23:08

ezt mondja kozben a pasas. latni nem fogod a kepbol, az tuti.
a forum ma:

#1559 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 09:11

Raycastingot használ a demo, pixelenként kilő egy sugarat és az első találatot teszteli, nincs tükröződés vagy fénytörés benne. Szoftveres rendernél van is értelme, mert így nincs overdraw.

Anno a Wolfenstein volt az első raycastingra épülő játék, de az csak minden oszloponként lőtte a sugarakat, azért voltak egyforma magasak a falak. Tehát egy 50MHz-s 486-os megcsinált 320 tesztet vagy 30-60fps körüli sebességgel, ma meg egy 3,2GHz-s Cell meg kell csináljon 3000-szer annyit.
LY

#1560 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:28

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 10:11

pixelenként kilő egy sugarat

Eros a gyanum, hogy meg annyit sem. :) Ha jol remlik, a nyaron lattam az IBM-tol valami papirost, amely egy vertikalis sugarkoherencian alapulo heightfield renderer Cell-es implementaciojat taglalta. A vertikalis sugarkoherencia az altalad is emlitett jo oreg Wolfenstein-fele trukk altalanosabb valtozata; a koltsege olyan, mintha a kepatlo hosszaval aranyos szamu sugarat lone ki brute-force modszerrel.

Téma megosztása:

• (92 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.