HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:44

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:35

De az biztos, hogy egy viccparádé, mert ilyen a világon nincsen, hogy én azért fizetek valamiért valakinek plusz pénzt, mert hátha illegálisan szerzett jogvédett tartalmat másolok rá.

Ez biztos? Ha jól rémlik, a franciáknál még a merevlemezeken is van ilyen sarc.

#1562 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:44

"mert ilyen a világon nincsen, hogy én azért fizetek valamiért valakinek plusz pénzt, mert hátha illegálisan szerzett jogvédett tartalmat másolok rá."

?? biztos vagy Te ebben? en ugy tudom, hogy gyakorlatilag az EU-ban elterjedt gyakorlatrol van szo. rosszul tudnam?

(csak pontositaskeppen: nem illegalisan szerzett tartalmak, hanem legalisan a szabad felhasznalas kereteben, es kompenzalja a szerzoket. elvben. de persze ez nem modositja alapvetoen eredeti allitasod. csak megjegyzes.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 08. 25. 13:48 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1563 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:52

Idézet: debaj - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:43

Artisjus, Proart, ASVA?

szerintem ezek kozul csak az artisjus olyan, amirol beszelunk. a proart egy szervezetek szervezete, az asva meg egeszen mas.

az szinte biztos, hogy egy temakorben ma csak egy ilyen szervezet van. (kulonben problemat okozna, hogy kinek is kene fizetni az "ureskazetta dijj"-at, nem?)

Szerkesztette: bogdan 2008. 08. 25. 13:53 -kor

a forum ma:

#1564 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:00

Ápropó, most hogy igy visszaolvasgattam 3 oldal anyázást, hogy a könyvel kapcsolatban is valamit, csak kérdés szintjén, tényleg, nem patkánkodásból, vagy szennykedésből: Ha jól olvasom az alexandra-s linken, ez egy amolyan HP okoskakönyv. Namost, elvileg is meg gyakorlatilag is HBs Rottring anyunak le kell adni a sarcot a névhasználatokért, ha jól tévedek. Mellesleg, mivel az egész a HP frencsájz keretein belül marad, saját agyszülemény nem kerül és nem is kerülhet bele, azaz, kvázi copy+paste az egész. Akkor hogy a kócba kerül 288 oldal, ragasztott kartonált kuttyafasza 2490 hungáriai sabuzinba, mikor maga a könyv, amit azért ki kellett találni valakinek, megirni, valakinek le kellett forditani, kifizetni a jogdijat, majd fedélterv, kiskutja faxa, és nem 288 hanem vagy 400+ oldal? Illetve, ezesetben miért van ott a csodálkozás, ha valaki bescannali és zsupsza' net?

#1565 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:44

"mert ilyen a világon nincsen, hogy én azért fizetek valamiért valakinek plusz pénzt, mert hátha illegálisan szerzett jogvédett tartalmat másolok rá."

?? biztos vagy Te ebben? en ugy tudom, hogy gyakorlatilag az EU-ban elterjedt gyakorlatrol van szo. rosszul tudnam?

(csak pontositaskeppen: nem illegalisan szerzett tartalmak, hanem legalisan a szabad felhasznalas kereteben, es kompenzalja a szerzoket. elvben. de persze ez nem modositja alapvetoen eredeti allitasod. csak megjegyzes.)

Nem egészen értem a másik oldalról sem. Veszek valamit, amire valamit fel lehet másolni. Ha azért fizetek plusz pénzt, mert hátha olyat rakok rá, amit nem szabadna, az úgy nem gyerebe. Ha viszont valami szabad felhasználású, aka ingyen van, akkor most ingyen van vagy nem, ha fizetek érte?
Még tovább göndöritve a dolgot, ha én most veszek egy kést, akkor előtte le kell ülnöm 1 évet a sitten, mert hátha megölök vele valakit?

#1566 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:18

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:04

Ha azért fizetek plusz pénzt, mert hátha olyat rakok rá, amit nem szabadna, az úgy nem gyerebe.

Naja, ez ilyen. Ha azon a CF káryán, amit a fényképezőgépembe gyugtam, van ötszáz forint matrica, azt hol fogom visszakapni, ha én bebizonyítom, hogy csak saját fényképeket tartottam rajta? Elég egy fotó, amin rajta van mondjuk az Eiffel torony, máris beszoptam, mert jogvédett épület, vagy miaszösz.

#1567 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:24

Nem a szaros 500 forintal van a bajom, mondjuk egy iPodnál már nem 500 az a pénz, de mindegy, hanem maga az elv. Gondolatrendőrség is lesz majd?

#1568 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:27

probalok magyarazatokat faragni kerdeseidre:

szabad felhasznalasu, tehat ingyenes. amiert felhasznalod nem kell fizetned. akarhanyszor tolthetsz le, stb, stb.. viszont a szerzot(?) kar eri, amit az allam meg kivan neki (reszben) teriteni. erre egy adonemet talalt ki, ami a kozkeletu neven ureskazetta dij. ado, tehat nem kapcsolodik kozvetlenul a felhasznalashoz. ugyanaz a helyzet, mint a szemelyi jovedelemado, tb jarulek es az ingyenes oktatas, egeszsegugyi ellatas eseten. ado, mert nem kapcsolodik kozvetlenul a felhasznalasi tevekenyseghez, es ingyenes, mert nem azt fizeted meg kozvetlenul, amirol szo van.

erthteto a magyarazat?

a masik kerdesedre a magyarazat pofonegyszerunek tunik: egy konyv arat nem a merete, hanem a gazdasagossaga hatarozza meg. egy 100e-es peldanyszamu joval olcsobb, mint egy 5e-es peldanyszamu. egy masfel millios meg meg inkabb.. (persze az arat nem csak ez, hanem a kereslet is behatarolja, de a mai magyar konyvkiadasban ez a leginkabb szuk feltetel, ugy tudom.)
a forum ma:

#1569 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:29

debaj: a sajat foto az, amit Te keszitesz. akarmi van rajta. de hiaba bizonyitanad: ez adonem, mindenki fizeti. akar tarol ilyen anyagokat, akar nem. nincs mit bizonyitani rajta. pont azert, amit 2-More irt: ahhoz gondolatrendorsegre lenne szukseg. vagy megtiltani az egesz szabad felhasznalast. (en nem orulnek neki.)
a forum ma:

#1570 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:34

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:00

Ápropó, most hogy igy visszaolvasgattam 3 oldal anyázást, hogy a könyvel kapcsolatban is valamit, csak kérdés szintjén, tényleg, nem patkánkodásból, vagy szennykedésből: Ha jól olvasom az alexandra-s linken, ez egy amolyan HP okoskakönyv. Namost, elvileg is meg gyakorlatilag is HBs Rottring anyunak le kell adni a sarcot a névhasználatokért, ha jól tévedek. Mellesleg, mivel az egész a HP frencsájz keretein belül marad, saját agyszülemény nem kerül és nem is kerülhet bele, azaz, kvázi copy+paste az egész. Akkor hogy a kócba kerül 288 oldal, ragasztott kartonált kuttyafasza 2490 hungáriai sabuzinba, mikor maga a könyv, amit azért ki kellett találni valakinek, megirni, valakinek le kellett forditani, kifizetni a jogdijat, majd fedélterv, kiskutja faxa, és nem 288 hanem vagy 400+ oldal? Illetve, ezesetben miért van ott a csodálkozás, ha valaki bescannali és zsupsza' net?

A fordítói munka is szerzői jogvédett, pedig csak magyarít (kínait, akármilyen nyelvre átír) egy már meglévő agyszüleményt. Akkor tőlük is vegyük el a jogokat. Főleg, ha a magyarítás nem kevés új szó/kifejezés kitalálásával jár.

Tény, h frencsázj, meg miamanó. De azt a kiadó lerendezte. Mindazonáltal mivel kvízek vannak benne, ki kellett találni rossz, ámde jónak tűnő megoldásokat is. Azok kifejezetten az ÉN agy(rém)szüleményeim. Akkor, mivel már egy meglévő témához találtam ki kamu lényeket/varázslatokat/szavakat/kifejezéseket már nem is lehet levédetni?

Amúgy az, h egy köny annyiba kerül, amennyibe, az szintén Magyarország 2008 (vagy korábbi). Hidd el, nem ÉN találtam ki, h ennyi legyen. Csakhát idehaza luxus olvasni, így az árakon is érződik, mégha az áfa tartama (MÉG) nem ezt mutatja.

A többihez meg annyit, h azzal, h szinte minden adathordozón van matrica, azt feltételezik, h mindneki lop. Hol marad az ártatlanság vélelme???
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#1571 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:29

debaj: a sajat foto az, amit Te keszitesz. akarmi van rajta.

Igenám, de pont azért hoztam fel az Eiffel-tornyot, mert, ha jól tudom, ha valahol (reklámban, filmben) látszik, azért jogdíjat kell perkálni. Kissé sarkítva, ha én lefényképezem, az magáncélú másolás, vagy miaszösz.

(Egyébként ezt a "te készítesz" dolgot is érdemes körüljárni, annak idején, amikor még zenélgettem, egy koncert (saját számok) után jött az Artisjus levél, hogy írjunk számlistát, meg mennyit hova fizessünk sárga csekken.)

#1572 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:50

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:34

A fordítói munka is szerzői jogvédett, pedig csak magyarít (kínait, akármilyen nyelvre átír) egy már meglévő agyszüleményt. Akkor tőlük is vegyük el a jogokat. Főleg, ha a magyarítás nem kevés új szó/kifejezés kitalálásával jár.

Tény, h frencsázj, meg miamanó. De azt a kiadó lerendezte. Mindazonáltal mivel kvízek vannak benne, ki kellett találni rossz, ámde jónak tűnő megoldásokat is. Azok kifejezetten az ÉN agy(rém)szüleményeim. Akkor, mivel már egy meglévő témához találtam ki kamu lényeket/varázslatokat/szavakat/kifejezéseket már nem is lehet levédetni?

Amúgy az, h egy köny annyiba kerül, amennyibe, az szintén Magyarország 2008 (vagy korábbi). Hidd el, nem ÉN találtam ki, h ennyi legyen. Csakhát idehaza luxus olvasni, így az árakon is érződik, mégha az áfa tartama (MÉG) nem ezt mutatja.

A többihez meg annyit, h azzal, h szinte minden adathordozón van matrica, azt feltételezik, h mindneki lop. Hol marad az ártatlanság vélelme???

Forditói munka az merőben más tészta, de ott a jog nem a forditót védi, hanem az eredeti művet, szerintem, az most mindegy hogy szauhéliül van vagy innuitul.
Az, hogy ki mit talál vagy költ hozzá, fordit (félre) az már az baja.

A frencsájzra még, ha frencsájz, hogy kerülhet bele saját agyszülemény? Teszemazt, a szar varszban is volt anno kviz x féle, de mind maradt "világon" belül.
Az, hogy luxus vagy nem luxus, hát igen. Annyiért adják, amennyit fizetnek érte, az erobiknorbik könyvét is megveszik nemkevés dudváért. De mondhatnám azt, hogy a használt könyv sem olcsó, igaz ha utánamegy az ember, azért lehet tutit venni, de van ami meg jószerivel beszerezhetetlen.
Mondjuk, szerintem ez a könyvesdi erősen túl van lihegve amugy, azért rendes e-könyv olvasó cucc az jórészt nincs is, ami van, az vagy heroindrága, vagy kezelhetetlenül, használhatatlanul nagy, vagy épp kicsi, nem is szólva a warez folyamatosan egyre jobban elbújó közösségeiről,  tehát az átlagemberek nagyon nagy százaléka "kénytelen" megvenni nyomtatottban. De mondjuk annyira nem látok kivetnivalót az elektronikus kalóz-irodalomban sem, könyvtár nem mindenhol van, és a legtöbben ha nem a ványa ványadtovics ványadtov kalandjaira vagy kiváncsi, akkor a válasz az hogy nincs. És mivan a magamfajta retartdáltakkal, aki majd 30 évesen  scifi szeméttel kivánja tömni a fejét, amiből volt 1-2 kiadás, utánnyomás nuku? Vegye meg a 77. antikváriumban 8 napi talpalás után a telerecskázott szakadványt újkönyv áron, ha egyáltalán még fellelhető? Nem kell rá amugy válaszolni, úgyis tudom mi lenne: keress, találj,barátkozz, cidázzál, biciklizz, cserélj tápot, szemét tolvaj, ezért tartunk itt, pfuj.

#1573 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:11

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 7:45

A bosszúfeljelentéssel öngólt lehet lőni. Kölcsönkenyér visszajár. A másik bosszúszomjas ex/konkurrens is feljelent (mert nem hülye, kb. be tudja tájolni, ki dobta fel, hiába a névtelenség). Aztán olyan lavina indul be, hogy mindenki mószerol mindenkit, győztesen nem kerül ki senki. Pár feljelentés pedig nem fog megváltoztatni egy tömeges társadalmi gyakorlatot.

azt nem, de ha a nemi szerv rosszabbik végén állsz, egy feljelentés kapcsán mindenképp szívol és ezen a bevett össznépi társadalmi gyakorlat semennyire sem segít. mindegy, h bosszúzol-e utána vagy sem. legtöbbször olyanok jelentik fel az embert, akiről nem is gondolná. az meg, h a szomszéd tehene alkalamodtán majd megdöglik, attól még nyakikg ül az ember a kaksiban. na most a névtelen feljelentősdi az apeh, ésatöbbi felé össznép magor gém.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 25. 15:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1574 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:21

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:50

Forditói munka az merőben más tészta, de ott a jog nem a forditót védi, hanem az eredeti művet, szerintem, az most mindegy hogy szauhéliül van vagy innuitul.

A frencsájzra még, ha frencsájz, hogy kerülhet bele saját agyszülemény? Teszemazt, a szar varszban is volt anno kviz x féle, de mind maradt "világon" belül.
Az, hogy luxus vagy nem luxus, hát igen. Annyiért adják, amennyit fizetnek érte, az erobiknorbik könyvét is megveszik nemkevés dudváért. De mondhatnám azt, hogy a használt könyv sem olcsó, igaz ha utánamegy az ember, azért lehet tutit venni, de van ami meg jószerivel beszerezhetetlen.
Mondjuk, szerintem ez a könyvesdi erősen túl van lihegve amugy, azért rendes e-könyv olvasó cucc az jórészt nincs is, ami van, az vagy heroindrága, vagy kezelhetetlenül, használhatatlanul nagy, vagy épp kicsi, nem is szólva a warez folyamatosan egyre jobban elbújó közösségeiről,  tehát az átlagemberek nagyon nagy százaléka "kénytelen" megvenni nyomtatottban. De mondjuk annyira nem látok kivetnivalót az elektronikus kalóz-irodalomban sem, könyvtár nem mindenhol van, és a legtöbben ha nem a ványa ványadtovics ványadtov kalandjaira vagy kiváncsi, akkor a válasz az hogy nincs. És mivan a magamfajta retartdáltakkal, aki majd 30 évesen  scifi szeméttel kivánja tömni a fejét, amiből volt 1-2 kiadás, utánnyomás nuku? Vegye meg a 77. antikváriumban 8 napi talpalás után a telerecskázott szakadványt újkönyv áron, ha egyáltalán még fellelhető? Nem kell rá amugy válaszolni, úgyis tudom mi lenne: keress, találj,barátkozz, cidázzál, biciklizz, cserélj tápot, szemét tolvaj, ezért tartunk itt, pfuj.

Tévedsz, a fordítóknak is van karikásC betűje. Bár nem tom, h a Sztár Wárszos Szri Szipió le lett-e védve, de elvileg kellett volna.

Amúgy meg jó ismerősök kellenek. Meg kis mázli. Legutóbb egy barátom szerzett be 800 forintos darabáron olyan fantasy relikviákat, amik mindenhol máshol 3-4 ezerbe kerülnek.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#1575 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:21

aham, persze, ahogy micike elképzeli a pult túlodaláról. ugyanaz a szerzői jog védi. sőt, a kiadónál (aki fizet az eredeti szerzőnek a fordítás jogáért)  az is le van szabályozva, h mennyi ideig marad ott a fordítás kiadásának joga. ez alapesetben asszem 5 év. utána teljes egészében a fordító rendelkezik a fordítás jogaival. ha valaki ki akarja adni újra, megint megveszi az eredeti jogtulajadonostól a kiadás jogát, és vagy újra lefordíttatja, vagy megveszi a fordítás kiadásának jogát.
A szerzői jog

4. § (1) A szerzői jog azt illeti, aki a művet megalkotta (szerző).

(2) Szerzői jogi védelem alatt áll - az eredeti mű szerzőjét megillető jogok sérelme nélkül - más szerző művének átdolgozása, feldolgozása vagy fordítása is, ha annak egyéni, eredeti jellege van.

Az átdolgozás joga

29. § A szerző kizárólagos joga, hogy a művét átdolgozza, illetve hogy erre másnak engedélyt adjon. Átdolgozás a mű fordítása, színpadi, zenei feldolgozása, filmre való átdolgozása, a filmalkotás átdolgozása és a mű minden más olyan megváltoztatása is, amelynek eredményeképpen az eredeti műből származó más mű jön létre.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 25. 15:25 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1576 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:23

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:35

Nem, nem 2008. Ez attól régebbi történet. De az biztos, hogy egy viccparádé, mert ilyen a világon nincsen, hogy én azért fizetek valamiért valakinek plusz pénzt, mert hátha illegálisan szerzett jogvédett tartalmat másolok rá. Ez kb olyan, mintha megsarcolnának pluszban mert 98ast tankolok, akkor biztos száguldozni is fogok majd.

egész európában így van. csak sehol sem ennyit. szlovákoknál is fizetni kell. északi testvéreinknél meg ha bemutatod az adathordozüt a saját adataiddal, akkor visszakapod a pénzt.

#1577 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:00

Akkor hogy a kócba kerül 288 oldal, ragasztott kartonált kuttyafasza 2490 hungáriai sabuzinba, mikor maga a könyv, amit azért ki kellett találni valakinek, megirni, valakinek le kellett forditani, kifizetni a jogdijat, majd fedélterv, kiskutja faxa, és nem 288 hanem vagy 400+ oldal? Illetve, ezesetben miért van ott a csodálkozás, ha valaki bescannali és zsupsza' net?

az a baj, h gőzöd sincs a könyvkiadásról. egy ív fordítása 15-30k. megveszik a kiadás jogát. fedélterv, nyomda, korrektúra, lektor, olvasószerkesztő. ésatöbbi. és a végén mégis a terjesztés az, amin a legnagyobbat kaszál a piac 3 legnagyobb szereplője. a kis kiadók vegetálnak, mert az ilyen alexandra félék a vérüket is kiszívják.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 25. 15:31 -kor

#1578 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:32

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 16:27

az a baj, h gőzöd sincs a könyvkiadásról. egy ív fordítása 15-30k. megveszik a kiadás jogát. fedélterv, nyomda, korrektúra, lektor, olvasószerkesztő. ésatöbbi. és a végén mégis a terjesztés az, amin a legnagyobbat kaszál a piac 3 legnagyobb szereplője. a kis kiadók vegetálnak, mert az ilyen alexandra félék a vérüket is kiszívják.

Ez így van!

Utánaérdeklődtem, a kiadók a könyv árának 48%-ért adják át a könyveket a terjesztőknek. Lehet matekozni.

#1579 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:52

És mivan a magamfajta retartdáltakkal, aki majd 30 évesen  scifi szeméttel kivánja tömni a fejét, amiből volt 1-2 kiadás, utánnyomás nuku? Vegye meg a 77. antikváriumban 8 napi talpalás után a telerecskázott szakadványt újkönyv áron, ha egyáltalán még fellelhető? Nem kell rá amugy válaszolni, úgyis tudom mi lenne: keress, találj,barátkozz, cidázzál, biciklizz, cserélj tápot, szemét tolvaj, ezért tartunk itt, pfuj.

ment pm. a varázsszó, amivel túlcsordítottad szívem az SF volt.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 25. 15:53 -kor

#1580 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 16:04

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 16:27

Egy kevés azért akad. Tisztában vagyok a fentebb irtakkal, de ha végigolvastad a mondatot, akkor ott nem az árakon való méltatlankodás volt a dolog veleje, hanem az, hogyan képes egy 100%ban magyarországon készült kvizkönyv majd annyiba kerülni, mint maga a regény? Már bocs, de feltételezem hogy a nősténytigris jogdija valamivel karcsúbb lehet mint rottring asszonyságé, és gondolom a fedéltervnél sem Royo bábáskodott.

A forditásban igazad van, én úgy tudtam magát a magyaroszági megjelenést védi a jog úgy, ahogy van, nem külön az irót és forditót. A forditási jog érdekes, akkor ezért jelenik meg újabban jópár régen olvasott, és fú de jó regény úgy, hogy olvasom az új kiadást és...báázz, ez régen is igy volt? Én nőttem fel, vagy ez tényleg szar? Mint RTL klubos szinkronnal nézni a die hardot....

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.