HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:35

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 15:27

mikor elkezdenél vitázni, h ez most súlyos, vagy könnyű testi sértés, becsületsértéssel övezve, 8 napon innen vagy túl. aztán azzal védekeznék a tárgyaláson, h csak megpróbáltam kipurgálni belőled a gonoszt.

Vagy lenne 3 tanú a jogos védelemre, a székkel ütés meg nem megtorlás, hiszen a 6. után is felugrott a késsel a kezében, hogy kinyírjon.
Make love not Wor.

#1542 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:39

azóta már javítottam bele többszörösen, h élét vegyem kissé a dolognak.  :Đ
de aláírom, mostában fullosan én is idegbeteg vagyok, mióta a völgyhidaknál melózom. monnyuk kedden is volt egy 4 m magosból esés a munkaterületemen. az ügyben hálistennek, én nem fogok bíróságra menni. de alakulhatott volan úgy, h negyedrendűként vagyok a rosszabbik oldalon. egy kibaszott aláírás menti a seggem. bíróságra soha, semmikor. kivéve, ha fizetnek vmelyik oldalon.  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 14:42 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1543 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 24. 15:02

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 15:27

bazmeg, bogdan, te olyan hülye vagy mint a seggem. mert vagy végtelenül ostoba vagy, vagy egy perverz állat, aki élvezi ezt a szarrágást.  vagy a kettő egészségtelen és ürdüngtűl való ötvözete.

barmi lehet. de az nem mondhato el rolam, hogy masokat sertegessek, raadasul ilyen hangnemben. szanlak banlak a munkad miatt, de talan nem itt kene kielned a frusztraciodat!

Idézet

azóta már javítottam bele többszörösen, h élét vegyem kissé a dolognak.

hm.. no ez az, ami nem latszik meg.

Jahno: igazad van, ilyen tipusu targyalason meg nem voltam. de remlik, hogy az altalad emlitett kereskedoi magatartast firtato ugyben (Maksi) en mintha azt az oldalt vedtem volna, amelynek vegul minden szinten igaza lett.... persze botcsinalta jogasz vagyok (mint sokminden mas is), de neha azert szokott igazam is lenni. ;)

amiben viszont nem vagyok botcsinalta, az a vitazas (ezt most ne feszegessuk, de itt most ezt teljes komolysaggal irtam), es abban bizony nem az a rendes eljaras, amit a tisztelt vitapartner kovet. tudom, az en .... azert, hogy ezt esetleg szamonkerem rajta, o meg a szivere veszi.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1544 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 16:14

"Mire utolértem, már visszafelé tartott. Egy pillanatra megtorpant az ajtóban.
Büszkén rám nézett.
  - Engem itt szeretnek - mondta.
Éppen akkor köptek utána."
VAVYAN FABLE: VIS MAJOR
nem kértem engedélyt, mert idéztem. céllal. tegye fel a kezét, aki érteni véli...
ha valakinek kell a könyv, annak sem részét, sem egészét nem tehetem hozzáférhetővé a szerző engedélye nélkül, csak hogy olvasgathassanak belőle kedvükre az emberek. pláne, h a könyv egésze csak kézírásos másolatban lehet a tulajdonomban. nem idézhetek hivatkozás nélkül. 
ha idemásolnám egy részét, mittomén fél oldalt, egy bekezdést, mert csak, és annyit sem mondanék az írónak bakfitty vagy idézetkor nem jelölném meg a forrást, többek közt a hwsw szó nékül törölhetné, illetve Molnár Éva töröltethetné, mert jogsértő.
nem tenné meg, mert felesleges ennyi erőt belefeccölni.
ennyi a lényeg, kedves gyerekek, ne higgyetek a mindig kételkedő fausti bogdánnak, csak perverzióját éli ki gerjesztett vitákban. bár az ürdüng a részletekben lakozik, de sohasem a szomszéd kirakósban. rossz utakra vezet benneteket ő, mételyt csepegtet szívetekbe, a lelketekkel fizettek, ha nem vigyáztok. legyen ennyi a mese tanulsága-
szerk:
és a továbbiakban a patás helyi képviselője beveheti bő nyállal (remélhetőleg succuba a drága csak itten van inkognitóban és akkor még kellemes élmény is lesz), mert elszabtam egy csomó időt, ahelyett h a melómat csináltam volna, így elmarad a mozizás, csak az animenézés leszen nyóctól.
de én voltam a főbarom, megen...

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 16:58 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1545 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 19:00

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 16:14

- Engem itt szeretnek - mondta.
Éppen akkor köptek utána.

Vedd észre,hogy provokálnak.Tipikusan a más f@syával verjük el a csalánt megy.
Bogdan nem fogyatékos,egyszerüen azt szeretné,ha te magad ásnád el magad az indulat hevében.
A warez sosem lesz igazából nyílt játszma,sosem volt.Az,hogy pár netparaszt norbertkaéstsai mit művelnek az fogyaték kategória.De normális ember a magánélete legbelsőbb részeként kezeli a warezt,mivel a törvény bünteti.  :up:
Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#1546 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 20:03

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 20:00

De normális ember a magánélete legbelsőbb részeként kezeli a warezt,mivel a törvény bünteti.  :up:

hmm. ebben nagy igazság vagyon, sajna. de jobb lenne egy olyan világ, ahol megengedheti az magának embernek fia, hogy azt a film és zene mennyiséget, amelyet megnéz, meghallgat megvegye, ne horror áron, ne idejétmúlt, és/vagy kerülőutas, kényelmetlen kereskedelmi csatornákon keresztül.
olvtársak, együtt tovább a szebb jövőért, egy élhetőbb világért, a szoc.... izé, a 21. századi ember- és értékesítési eszményért...

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 20:04 -kor

#1547 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 20:17

Ja mig ilyen bukta pali 1000 rangú zenékért 5 rugókat elkérnek ez is fog menni.A kiadók itthon a pofátlanság netovábbjai külföldön 5 rugóért átszámitva sztárok cd-jét veheted meg díszdobozba.
De jobban megéri nekik ez ugylátszik hogy ennyiért a kutya se veszi meg és utána rá fél évre a tesco meg spárba 500ft ért látod ezeket kirakva.Tök értelmes emberek csinálják itt a marketinget kérem szépen. ;)

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 24. 20:20 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1548 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 21:39

gyorsrizs: minden tiszteletem mellett egy gond van csak azzal, amit irsz. a warez fogalma.. ami bizony egyaltalan nem annyira egyertelmu! a zenek letoltese (remelem mar senki nem hiszi) maganhasznalatra ugyanis egyaltalan nem buntetendo! (ma, magyarorszagon.)

az, hogy a tipikus letoltes ma p2p alapokon megy, es egyben visszatoltest is jelent, na az mar erdekesebb kerdes. nem azert, mert egyertelmuen buntetendo, hanem mert alapvetoen kerdeses kategoria. technikai velejaro, es a torveny betuje nem feltetlenul kepes kovetni. szoval problemas. az egesz szerzoi jogvedelem problemas. es ez az, ami ilyenne tesz egy csomo vitat. (ha nem tunt volna fel, en vegig a mellett kardoskodtam, hogy a kerdes nem egyertelmu, es nem lehet konnyen donteni.) az emberoles nem nagyon kepez ilyen vitakat, mert annak eldontese es megitelese (persze hataresetek mindig vannak) nem kepez vitat. ez viszont igen.
a forum ma:

#1549 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 22:46

azért ne dőljünk be teljességgel a nagy mellénnyel közvetített, indexes bulváron alapuló jogfejtegetéseknek. a szerzői jog alapjában véve jól követhető, rendkívül szabályozott. nem véletlenül, mert erős lobbi áll mögötte. a lobbi erősségét jelzi egyes részeken a Tervezet a Szerzői Jogi Törvény módosításáról, ami totálisan egyértelműsíti majd a fentebb vázolt helyzetet, sőt gyakorlatilag tovább kriminalizálja azokat, akikből a lobbi él. persze sztem egy darabig darabig dobálgatják majd, mert konkurenciát adna az artisjusnak (valakik szintén szeretnének a tűzhöz járulni a pecsenyével. ezt meg nem nézik jó szemmel.
bár én most sem szeretnék egy olyan eljárás alatt állni, amelyben nem jogszerű p2p használattal vádolnak meg. merhogy a p2p legális, torrenten megosztanijogvédett anyagot meg nem. legalábbis kb. ez a hivatalos álláspont. az egy dolog, h teljesen bebizonyítani lehetetlen, vagy legalábbis a csillagok hihetetlen együttállása kell hozzá, de ebben az országban azért illik tudni, lehetetlen dolgok nincsenek. a jogi fórumon írogat szakértő, aki keményen besorolta a torrentprogramban található letöltési listát és forintban tételesítette a filmeket, zenét.
szóval lehet építeni róla, de ha az ember odakerül nagyon-nagyon kicsi fiú lesz, aki relatíve sok pénzt fog majd költeni ügyvédre, miközben jó idő eltelik, mire visszkapja az összes elvitt adathordozóját, amit csak begyűjtöttek a tanult yardok. (és még mázli, ha csak azokat viszik el, nem a komplett gépet)
a szofverek jelenlegi helyzetét tekintve meg az átlagpolgárnak ebben az esetben mindenképp borsos büntetést vernek a nyakába. egyetlen üdvözítő megoldás jelenleg és a továbbiakban is a truecrypt és társai. meg külön, nem a számítógép közelében lévő fiók archivált cuccoknak. meg észnél lenni, nagyon.
elég egy irigy szomszéd, bosszúszomjas ex, konkurens, oszt borul az életed,  mert röppent egy névtelen feljelentés, oszt hivatalból söprik a virtuális pallást a zsandárok. függetlenül az itteni elméleti szofisztikációtól, h mit szabad, mit nem.
a módosítás:
http://caracallablog.blog.hu/2008/04/16/az..._teljes_szovege
annyi baj van csak vele, h idáig is sem tudták betartatni. ezt meg mág úgysem lehet. csak lesznek majd, akik jobban megszívják. pistike, meg dezsőke, jobbára. a cfm félék meg mindig védve lesznek, mert okosan csinálják.

szerk: dc miatt is került már bajba srác. ment a feljelentés illegális dc használat miatt (szó szerint ez volt a feljelentésben meg a házkutatási parancsban), kimentek, összepakolták a cuccát. én sem hittem el, lehurrogtam a fenébe egy fórumon a fenébe. oszt elküldte a peranyagát mindennek együtt. azóta óvatosan közelítem a témát én is. igaz, végül a p2p miatt nem lett baja, de idáig kb. ügyvéddel együtt a fentebb vázolt okokból (progik) kb. 800k-nál tart az ügye. oszt csak egy átlagjóska.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 23:03 -kor

#1550 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 00:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 21:39

a warez fogalma..

http://en.wikipedia.org/wiki/Warez

"Warez" refers primarily to copyrighted works traded in violation of copyright law. The term generally refers to illegal releases by organized groups, as opposed to peer-to-peer file sharing between friends or large groups of people with similar interest using a darknet. It usually does not refer to commercial for-profit software counterfeiting. This term was initially coined by members of the various computer underground circles, but has since become commonplace among Internet users and the mass media.

:smoker:
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#1551 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 06:45

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 23:46

elég egy irigy szomszéd, bosszúszomjas ex, konkurens, oszt borul az életed,  mert röppent egy névtelen feljelentés, oszt hivatalból söprik a virtuális pallást a zsandárok.

Pont ez a szép, hogy előfordul, de nem igazán jellemző. Az ország gépet/netet használó rétegének legalább 98% tart ilyen anyagot otthon, ha más nem a gyerkőc jóvoltából. Torrenten letöltött (ezért visszaosztott) film/zene, sw. Lassan már azt kéne nyilvántartani és jutalmazni, akinek nincs ilyenje. A jogvédő szervezetek, rendőrség, bíróság, ügyészség alkalmazottainak otthoni gépén is lehetne találni szépszerivel (nem rágalmazásnak szánom). A legtöbben nem is tudják mi büntetendő, mi nem. Sőt, annyira természetes a folyamat sok laikus számára (tudva: más is csinálja), hogy el sem tudják képzelni: bajba lehet vele kerülni. Mindenki tudja kollektíve a másikról, hogy csinálja, feszegetni értelmetlen. Csak a mérték különbözik. Van aki kicsiben csinálja (havi kevés giga, pár játék, film, zene, tényleg minimális szükséglet szinten, felhasználás utáni törlés kiírás nélkül). Mások nagyban (<500GB/hó + több havi anyag tárolása), de őket cumiztatja a netszolgáltató is. Míg maffia körök nagytételben sokszorosítják és seftelnek vele.

A bosszúfeljelentéssel öngólt lehet lőni. Kölcsönkenyér visszajár. A másik bosszúszomjas ex/konkurrens is feljelent (mert nem hülye, kb. be tudja tájolni, ki dobta fel, hiába a névtelenség). Aztán olyan lavina indul be, hogy mindenki mószerol mindenkit, győztesen nem kerül ki senki. Pár feljelentés pedig nem fog megváltoztatni egy tömeges társadalmi gyakorlatot.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1552 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 07:55

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 1:31

in violation of copyright law

sajnos ezzel meg mindig nem kerultunk kozelebb am, hiaba tunik maskepp.. ugye nem gondolod, hogy a magyar szerzoi jog ugyanolyan lenne, mint az amerikai, amire ez a wikipedia nagy valoszinuseggel utal?

horrible dictu: egy warez site-rol maganszemelykent letolteni zenet, filmet sajat hasznalatra ma nem torvenyellenes magyarorszagon! a magyar torveny nem a forras alapjan, hanem a felhasznalas alapjan buntet.
a forum ma:

#1553 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 08:17

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 23:46

a szerzői jog alapjában véve jól követhető,
hat erre mit is mondjak.. ha az lenne, akkor nem folynanak rola egyfolytaban vitak a kulonbozo forumokon (itt, a hwsw-n is, es nem csak en vitaztam rola!), es nem tortenhetne meg, hogy kulonfele jogerto emberek mast mast nyilatkoznak rola (foleg attol fuggoen, hogy melyik szervezet alkalmazasaban allnak.)

vegul ha igy lenne a csodajara kene jarnunk, mint a kozel egyetlen "jol kovetheto" magyar jogszabaly.. ;)

Idézet

merhogy a p2p legális, torrenten megosztanijogvédett anyagot meg nem. legalábbis kb. ez a hivatalos álláspont.
eloszor is: orulok, hogy nagyjabol hasonlo allasponton vagyunk, miszerint a joggyakorlat nem minden eleme olvashato ki a torvenybol egyertelmuen (a p2p letoltes ugye ilyen..) tovabba arra is nagyszeru pelda, hogy mennyire nem igaz az elozo allaspontod a jol kovethetosegrol, hiszen az eppen aktualis "hivatalos allaspontot" kell figyelni, nem a torvenyt olvasgatni, hogy ezt tudja az ember.

masfelol nagyon erdekes, es szamomra meglepo, amit irsz! nem nagyon ertem, miben mas a p2p letoltes altali anyagok megosztasa masok fele, es a torrent (ami egyebkent egy p2p letoltes, tehat az elozo reszhalmaza..) altali megosztas. vagy nem ertem jol, hogy mit szerettel volna irni. megtenned a kedvemert, hogy ezt kicsit bovebben kifejted?

(vagy netan arra celzol, hogy maga a letoltes legalis, de kozben megosztani anyagokat mar nem az? mert ezzel ugye az a baj, hogy gyakorlatilag nem letezik olyan p2p letoltes [technologiai okok miatt], ahol ne lennenek visszaosztva az eppen letoltes alatt allo anyagok.)
a forum ma:

#1554 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 08:25

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 6:45

Pár feljelentés pedig nem fog megváltoztatni egy tömeges társadalmi gyakorlatot.

Jueszéjben erre már rájöttek,pontosan ezért az összes jogi direktíva tervezet és meglévő szabály a "darknet" minimalizálásáról szól.
Mi akik itt fórumozgatunk mi is javában habzsoljuk a warezt akár csak egy lopott avatar erejéig...

#1555 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:10

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 17:25

erre biza sokan kíváncsiak ám.  :Đ  le vannak osztva a lapok. de mivel ez egy magánszervezet gyakorlatilag (pontos státusa talán közhasznú társaság?), ezért nem kötelező semmilyen szinten nyilvánosságra hozni az adatokat, hova is folyatja el. jobban mondva a működésére költött, meg befolyt összegeket igen, de h kik mennyit mér nem, sőt a közös jogkezelő szervezet, aka artisjus ezeket üzleti titokként, illetve személyes adatokként kezeli, amelyeket nem adhat ki harmadik félnek.

Akkor meg minek van?

Ilyen alapon kitalálom, h márpedig ÉN xy jogvédő szervezet vagyok, és tegyék a matricámat rá minden akármire n pénzért? A befolyt összeghez meg nektek kuss?
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#1556 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:12

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:10

Ilyen alapon kitalálom, h márpedig ÉN xy jogvédő szervezet vagyok, és tegyék a matricámat rá minden akármire n pénzért? A befolyt összeghez meg nektek kuss?

Igen. Persze, ha tudod, hova, és mennyit kell tejelni.

#1557 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:26

Idézet: debaj - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:12

Igen. Persze, ha tudod, hova, és mennyit kell tejelni.

Gondolom azért megérte nekik.

De ez is mekkora pofátlanság már! Persze tudom, Magyarország 2008. :(
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#1558 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:27

sanos nem. ha jol remlik a torveny csak egy ilyen szervezetet enged meg (egy temakorben.). (es talan az idezett modositas fog ezen valtoztatni..)

de ne vegyetek szentirasnak amit irok, csak remlenek ezek a dolgok.

EGOKA, egyebkent elvben mint szerzo a szervezettol kene tajekoztatast kapnod. hogy milyen ez a szervezet, arra kar szot vesztegetni... nem nagyon lehetne normal emberi stilisban jol jellemezni.

Szerkesztette: bogdan 2008. 08. 25. 13:27 -kor

a forum ma:

#1559 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:35

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:26

Gondolom azért megérte nekik.

De ez is mekkora pofátlanság már! Persze tudom, Magyarország 2008. :(

Nem, nem 2008. Ez attól régebbi történet. De az biztos, hogy egy viccparádé, mert ilyen a világon nincsen, hogy én azért fizetek valamiért valakinek plusz pénzt, mert hátha illegálisan szerzett jogvédett tartalmat másolok rá. Ez kb olyan, mintha megsarcolnának pluszban mert 98ast tankolok, akkor biztos száguldozni is fogok majd.

#1560 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 13:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:27

sanos nem. ha jol remlik a torveny csak egy ilyen szervezetet enged meg (egy temakorben.).

Artisjus, Proart, ASVA? Jó, tudom, az előbbi szedi a sarcot, az utóbbi kettő csak a száját jártatja.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.