HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 30. 18:09

Valoban érdekes iromány, 40 perc alatt végigrágtam, és ajánlom mindenkinek.
Kérdés csupán hogy ebbol az egészbol ami ott le van irva az MS, és az összes többi érintett/említett vállalat mit és mit nem fogad majd meg. Szerintem semmit...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#142 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:40

Az az érzésem, hogy ez nem is az érintett vállalatoknak szól, és nem is nekik kellene megfogadniuk. Hanem a szerzőknek, és a vásárlóknak, hogy messzire kerüljék a DRM-et, és minden egyéb hasonló próbálkozást.

#143 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:54

Szvsz erre a vásárlók elobb utobb maguktól is rá fognak jönni...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#144 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 23:10

nem fognak, benyalják, hogy alternatíva :(
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#145 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 00:53

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 19:09

Kérdés csupán hogy ebbol az egészbol ami ott le van irva az MS, és az összes többi érintett/említett vállalat mit és mit nem fogad majd meg. Szerintem semmit...

Csak lassan. Ugye tudod, hogy a Darknet paper-t az MS emberei írták, igaz van rajta disclaimer hogy nem feltétlenül az MS véleménye, de... Aki linket mer kérni rá, "azt szimplán agyonütjük egy zongorával. Nem fenyegetésképpen, de egy zongora kurva nehéz és kemény dolog."

#146 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 12:21

Ideje, hogy kicsit kreatívabb irányba tereljük a témát:
Mind tudjuk, hogy a rendszer nem jó, és ebben a formában nem csak működésképtelen az Internet korában, hanem kifejezetten káros a gazdaságra és társadalomra egyaránt.

Mit javasoltok hát, hogyan lehetne a kiadókat kompenzálni? Mivel valljuk be, a tőkeerős kiadókra még mindig szükség van: sok újonc művész nem bírja anyagilag a stúdiófelvételek díját, a reklámot, a koncertszervezéseket. Valahogy nekik is el kell indulniuk, hát leszerződnek egy kiadóval.

Mi lenne a megoldás? Szedjünk átalánydíjat? Vagy legyen a kompenzáció a mostani, adathordozók árába beépített díj?
Ha igen, szerintem mindenképp ellenőrzötten kellene elosztani a pénzeket. Jó lenne, ha tényleg azok a művészek kapnák a pénz, akik minőséget állítanak elő és abból részesedne a kiadó. Nem úgy, mint ahogy most az Artisjus csinálja.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#147 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 12:51

Hát...tegyuk fel egy zenei CD ára 20 dollár, ez vagy sok, vagy igaz de most mondjuk igy van. Ebbol az ures CD a nagy tételszám miatt szerintem ugy 1 USD, maga a rányomás mondjuk megint 1-2 USD, boritó, design, mittoménmi össz 1 USD.
Marad 15 USD. Ha ebbol megkapna a kiadó 5-öt, a zenész mondjuk megint 5-öt, akkor marad még 5 dollár.
Ezt az öt dollárt fel lehetne használni marketingre, vagy esetleg DRM dolgokra, ha muszaj.

Ellenben, ha a CD ára 20 helyett csak 15 USD lenne, akkor ugye 5 elmegy anyagokra, kaphatna 3,5/3,5 -öt a kiadó/zenész és mehetne a többi a marketing/drm-re. Az eldöntendő, hogy ha a CD ára kevesebb lenne, akkor vajon mennyire lenne kelendőbb. Ha itthon nem is, mert itthon még 15 USD is viszonylag sok, de szeintem kulfoldon már esetleg lenne jelentőssége. Ha több fogyna, és csökkene az illegal másolatok száma, kevesebbet kellene (lehetne?) DRM-re költeni, és igy a megmarado profitot vagy visszaforgatják (marketing), vagy ha elnéznek tole, a CD ára tovább csökken, mégtöbb fogy, stb.

#148 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 14:59

Én megmondom őszintén, hogy 2000 forint felett nem fogok zenei CD-t venni. Inkább nem hallgatok zenét, mert a netről lenyalható MP3 minősége, meg egyszerűen nem elég.

Szerkesztette: Mumia 2004. 07. 31. 15:00 -kor

#149 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 15:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 15:59

Én megmondom őszintén, hogy 2000 forint felett nem fogok zenei CD-t venni. Inkább nem hallgatok zenét, mert a netről lenyalható MP3 minősége, meg egyszerűen nem elég.

Azért a 256K és felette már nem olyan rossz...
Viszont valoban a kalozkodás megállitásához elengedhetetlen az a ma nem használt gyakorlat hogy minden országban a helyi pénztárcákhoz kéne (legalább probálni) igazitani az árakat.
Még valszeg igy is több pénzt szednének be összesen, mint amenynit elbuknának azzal hogy egy csomoan kulfoldrol hoznák/rendelnék a mjuzikot, programokat stb.

#150 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 22:16

Nem olyan rég adtunk ki egy zenei cd-t. Ezen a cd-n zeneiskolások játszottak különféle darabokat. A darabok között sok olyan volt, amire Artisjus annyit tudott, hogy ki tudta betűzni a zeneszerzőt, adatbázisában ilyet nem talált (az már más kérdés, hogy felhívott, hogy ha megoldható, akkor Anonymusról legalább egy életrajzot is mellékeljek... DE EZ HALÁLOSAN KOMOLY :) )
Viszont én befizettem olyan zeneszerző után is a jogdíjat amiről Artisjus nem hallott még soha. Azt sem tudja hogy Japánban vagy Észak-Indiában keresse. Most a befizetett jogdíj x százaléka elvben a szerzőt illeti meg. Most ezt a szerző hogyan kapná meg?? :)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#151 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 23:09

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 16:19

Azért a 256K és felette már nem olyan rossz...

Az már valóban hallgatható, viszont az meg ritka mint a fehér holló, 98% Valami 160 - 128 körüli VBR vagy rosszabb esetben CBR.

#152 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 13:15

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 13:21

van: sok újonc művész nem bírja anyagilag a stúdiófelvételek díját, a reklámot, a koncertszervezéseket. Valahogy nekik is el kell indulniuk, hát leszerződnek egy kiadóval.

Viccelsz, ugye? Már mondtam, hogy adtam ki CD-t, nem kell ehhez sok tőke, és évről évre kevesebb kell. Merem állítani, hogy 1000 euróból már el tudnék indítani egy együttest. Sőt, mivel legalább 2-3 éve nem néztem az árakat, lehet, hogy már 6-700 is elég! Mennyi most egy óra stúdió? 20-25 EUR/óra? Természetesen a reklámok ebbe nehezen férnek bele, de nem ott kell kezdeni, hogy az MTV-n reklámozod magad...

Szerkesztette: bean 2004. 08. 01. 13:24 -kor

#153 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 13:16

Remélem van, aki örül: holnapra elkészülök a Cory On DRM fordításával.

#154 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 13:55

Idézet: bean - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 14:16

:respect:  :respect:  :respect:

#155 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 15:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 0:09

Az már valóban hallgatható, viszont az meg ritka mint a fehér holló, 98% Valami 160 - 128 körüli VBR vagy rosszabb esetben CBR.

Rossz helyen merítesz, én számos olyan helyen járok, ahol ha 192 alatt fel mersz tölteni, kivágnak, mint háziállatot végterméket termelni.

#156 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 15:38

Idézet: bean - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 16:28

Rossz helyen merítesz, én számos olyan helyen járok, ahol ha 192 alatt fel mersz tölteni, kivágnak, mint háziállatot végterméket termelni.

Mocskos DRM.  :]

Szánalmas.

Szerkesztette: special 2004. 08. 01. 15:40 -kor

#157 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 16:13

Idézet: bean - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 12:15

... 1000 euróból már el tudnék indítani egy együttest. Sőt, mivel legalább 2-3 éve nem néztem az árakat, lehet, hogy már 6-700 is elég!

Mii? Aszondod 250e-ért saját lemezt adhatok ki?
Akkor nem tudom mire várt Uhrin Benedek! :Đ
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#158 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 16:32

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 17:13

Mii? Aszondod 250e-ért saját lemezt adhatok ki?
Akkor nem tudom mire várt Uhrin Benedek! :Đ

Egy alsókategóriás stúdió óradija 2000Ft körül van... Fel lehet venni rohanva is egy lemezt, de akkor az olyan is lesz. 100 óra táján már azért lehet alkotni, és akkor még mindíg messze vagyunk egy nyugati átlagtól. Ez mondjuk 200k, és még nem csináltál se masteringet, se cd-t, se minimális hírverést.

Nem egyszerű játék...

Na, de ez már nem igazán tartozik ide... :smoker:
mt

#159 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 17:24

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 23:16

Most a befizetett jogdíj x százaléka elvben a szerzőt illeti meg.

ez hány %? mert ha 90%ot kapnak, arra még azt mondom, hogy rendben van, mert a jogvédőknél is dolgoznak emberek, pénzért, de azt hiszem ennél a szerzők jóval kevesebbet kapnak...

#160 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 19:07

Idézet: bean - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 14:16

400 sornál tartok a 700-ból. Éjfélre saccolom a készt.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.