HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 13:52

DRM vagy közös jogkezelés?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#182 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 13:17

Idézet: South Park - Dátum: S7E09

- Nem olyan nagy dolog? Úgy gondoljátok, zenét letölteni ingyen az Internetrõl nem nagy dolog? Vegyétek a dzsekiteket! Mutatok valamit, bár kétlem hogy tetszeni fog! ... Ez Lars Ulrichnak, a Metallica dobosának a háza. Épp a medencéjében fürdik.
- Mi baja van?
- Úgy gondolta, ebben a hónapban felszereltethet egy aranyból készült cápaketrec formájú bárpultot a medencéje mellé, de hála a zenetöltõknek, csak hónapok múlva lesz rá pénze! Gyertek. Van itt még más is. ... Itt van Britney Spears magángépe. Nem tûnik fel semmi különös? Britneynek Gulfstream IV típusú gépe volt. Most kénytelen megelégedni egy Gulfstream III-al, mert az emberek lopják a zenéjét. A Gulfstream III-nak még távirányítója sincs a beépített térhatású DVD-berendezéséhez! Még mindig ugy gondoljátok, hogy a letöltés nem nagy dolog?
- Mi...nem tudtuk hogy mit cselekszünk..eh...
- Ez az emberi ostobaság. Na nézzetek csak be ezen az ablakon! Itt láthatjátok Master P. kedves kis családját! Jövõ héten lesz a kissrác szülinapja, és örök életében egy kis szigetre vágyott Francia-Polinéziában!
- Hát, akkor meg is fogja kapni, nem?
- Egy szigetet látok tulajdonos nélkül...Ha a dolgok így mennek tovább, a srác nem fogja megkapni azt a kis trópusi paradicsomot!
- Bocsássanak meg! Soha, soha többet nem fogunk zenét tölteni ingyen az Internetrõl!
- Az embernek bele kell gondolnia ezekbe a szörnyûséges következményekbe, mielõtt önzõen viselkedne, vagy egyébként...attól félek...az elõadómûvészek örökre a félig-luxus élethez lesznek béklyózva!

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#183 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:29

egy jó kérdésem lenne. (kicsit :lama: kérdés, kéretik nem, kiröhögni.)

ma vettem egy bontóban kisflopikat. szinte minden Win95, office, DOS,  Novell NetWare, stbstb progik vannak (ergo MS, Novell cucc, világosszürke lemezeken.)

ha én letörlöm ezeket a lemezeket, átcimkézem, illetékes jómunkások mit szól(ná)nak hozzá? :) persze nem mentem le a tartalmukat elötte. (minek? :) )
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#184 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:46

ha le van törölve senkit nem érdekel hogy mi volt rajta :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#185 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:08

erre gondoltam én is.

épp töltöm őket Amiga progikkal :D
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#186 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 23:33

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:29

egy jó kérdésem lenne. (kicsit :lama: kérdés, kéretik nem, kiröhögni.)

ma vettem egy bontóban kisflopikat. szinte minden Win95, office, DOS,  Novell NetWare, stbstb progik vannak (ergo MS, Novell cucc, világosszürke lemezeken.)

ha én letörlöm ezeket a lemezeket, átcimkézem, illetékes jómunkások mit szól(ná)nak hozzá? :) persze nem mentem le a tartalmukat elötte. (minek? :) )

Az "illetékes jómunkásokat" nem érdekli a floppy, csak vinyó és írt cd-k.

#187 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:20

Idézet

A Gorbuska népe nem igazán retteg az állami szigorításoktól. Nem csupán azért, mert több politikus és főtisztviselő is gyakori vendége az áruháznak. A magabiztosságot elsősorban a komplexumot működtető cég tulajdonosi szerkezete indokolja. A társaság részvényeinek 74 százaléka a Rubin televíziógyár kezében van, míg a maradék pakett felett - meghökkentő módon - az állami szerzői jogvédő hivatal rendelkezik. Úgy látszik, ha már képtelen legyőzni a feketepiacot, legalább részesedni akar belőle.

HVG: Gorbuska, te olcsó (CD-k, szoftverek moszkvai feketepiaca)

Samott

#188 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 28. 22:08

First of 15,000 German warez buyers brought to court
By Jan Libbenga
Published Tuesday 28th June 2005 13:33 GMT

The state prosecutor's office of Mühlhausen in Germany has started criminal proceedings against the first of up to 15,000 users who, according to the German society for the pursuit of copyright infringements, have knowingly paid for illegal content on the internet. It is one of the biggest cases of Internet piracy and illegal copying ever discovered.

Last year German police arrested a 46 year-old lawyer who, along with two brothers from Thuringia, offered bootleg software, games and movies through the high speed download service Ftpwelt.com. Among the releases offered were movies shot in cinemas with digital camcorders. According to the police the men grossed over €1m.

Originally, German police had a list of 45,000 suspects. That list has now been trimmed down to just over 15,000. The copyright violators could face heavy fines or even prison terms. According to German news service Heise charges will now also be pressed against the masterminds behind the scheme.®

#189 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 22:20

És ennek mi köze a szerzők jogaihoz?

#190 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 08:27

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 7:56

Egz kis olvasnivaló:
NAVA: Kis archívum sok pénzből

Idézet
"A szerzői jog úgy megy össze, mint Balzac szamárbőre. Történetileg egész egyszerűen lejárt az ideje" - állítja György Péter. " Ma az a helyzet állt elő, hogy a kollaboráció és az együttműködés sokkal erősebb, mint az individuális invenció (...) Ebben az ügyben a szerzői jog nem makacskodhat, mert az történetileg komikus." György szerint nincs messze az az idő, amikor az internet megteremti a nyitott archívumok, illetve a szerzői jogok újraértelmezésének rendszerét.

A GOOGLE PRINT már meg is kezdte. Néhány nagy amerikai egyetem teljes könyvtárát felviszik. Ahol a kiadó nem egyezik bele az ingyenes on-line tartalom elérésbe, ott csak a könyv cafrangjai (tartalom jegyzék, hivatkozás lista, stb) olvasható, a lényeg nem. De így is számos olyan információ forráshoz jut az ember, amihez itt Magyarországon anyagi, földrajzi és egyéb okok miatt nem jutna hozzá.
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#191 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:05

Na ez már több a soknál, rohadjanak szét a férgek darabokra.  Itt van nálam egy DVD, próbálom elindítani rajta a filmet, de nem megy. Rányomtam, hogy play movie, és már vagy 5 perce mindenféle videók, meg figyelmeztetések mennek, hogy a másolás így meg úgy illegális, és mocskos szemét gyilkos vagyok, ha lemásolom, és dögöljek meg, 15 év börtönt kapok meg 6 millió euró pénzbírságot, és ám kizárólag otthon nézhetem meg a filmet, beleértve a hangját is. nézném én bazz otthon, ha tudnám, de nem tudom, mert ilyen baromságok jönnek ki belőle, és még átlépni sem lehet. Hát hogy szakadjanak meg mint a véreshurka. Így vegyen az ember dvd-t :fuck:

#192 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:10

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 17:05

Na ez már több a soknál, rohadjanak szét a férgek darabokra.  Itt van nálam egy DVD, próbálom elindítani rajta a filmet, de nem megy. Rányomtam, hogy play movie, és már vagy 5 perce mindenféle videók, meg figyelmeztetések mennek, hogy a másolás így meg úgy illegális, és mocskos szemét gyilkos vagyok, ha lemásolom, és dögöljek meg, 15 év börtönt kapok meg 6 millió euró pénzbírságot, és ám kizárólag otthon nézhetem meg a filmet, beleértve a hangját is. nézném én bazz otthon, ha tudnám, de nem tudom, mert ilyen baromságok jönnek ki belőle, és még átlépni sem lehet. Hát hogy szakadjanak meg mint a véreshurka. Így vegyen az ember dvd-t :fuck:

Masold le, es szord ki belole a felesleges szemetet... :D

Samott

#193 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:17

volt nálam kölcsön egy The Wall dvd. nem magyar kiadás. elindítom a lemezt, állam leesik, ugyanis rögtön a menürendszer jött be... és szerintem ez volna a normális (másik amin meglepődtem, hogy van neki 5.1es DD hangja, egy audiokommentár és egy sztereó pcm, de ez nem ide tartozik)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#194 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 17:17

volt nálam kölcsön egy The Wall dvd. nem magyar kiadás. elindítom a lemezt, állam leesik, ugyanis rögtön a menürendszer jött be... és szerintem ez volna a normális (másik amin meglepődtem, hogy van neki 5.1es DD hangja, egy audiokommentár és egy sztereó pcm, de ez nem ide tartozik)

Ezen is :D

De ha a menüben rányomtam a play movie feliratra, akkor kezdte egymás után beadni a különféle hülyeségeket.

#195 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 21:54

Helyes dolog-e lopni? (olvasói levél az indexen, by ProArt)

#196 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 22:18

Idézet

Az ő munkájuk ugyanis az, hogy szórakoztassanak, és ha erre a közönség kíváncsi, ildomos lenne kifizetnie ennek árát. Kívánatos lenne, ha mindezt a sajtó is átérezné, és segítene az információk továbbításában.

Nem tartunk rá igényt, köszönjük szépen.

#197 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 10:54

Idézet

Paradox módon a bírósági döntés, amely első ránézésre a fájlcserélők végnapjait jelentette, valójában megkönnyebbülés az érintettek számára. Leszűrhető belőle, hogy ennél súlyosabb ítéletekre nem kell számítaniuk a jövőben. Hiszen ha a fájlmegosztással szemben legszigorúbb országban, ahol a kiadóvállalatok lobbija is messze a legerősebb, a legmagasabb szintű döntéshozó testület az egyik legdurvábban jogsértő p2p-alkalmazás perében úgy dönt, hogy nem kíván dönteni, annak bizony oka van.

Fájlcsere – múlt, jelen, jövő

Samott

#198 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 08:35

Idézet

A széles néptömegek többségükben biztosan egyetértenének azzal az állítással, hogy törvényi szabályozásaink úgy hassanak: ne felelőtlen vállalatok összegányolt-összelopott, hatásaiban végiggondolatlan programkódját védjék, hanem az emberek, a felhasználók, a fogyasztók jogait. Tehát, a tartalmak "védelmét" szolgáló mindenfajta műszaki kísérletezést-kontárkodást kellene betiltani, minél hamarabb. Be kellene tiltani, mondjuk ki még egyszer - hiszen mindannyian tudjuk, hogy valójában nincs is semmilyen lehetőség egy zeneszám vagy film lemásolásának megakadályozására.

Védje magát veszélyes vírussal!

Samott

#199 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 20:03

Már netes rádiókat is kikapcsol("tat")nak:

http://arsenalfm.hu/index.php?do=show&sele...=20051129194622

#200 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:51

Idézet: Kory - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 21:03

Már netes rádiókat is kikapcsol("tat")nak:

http://arsenalfm.hu/index.php?do=show&sele...=20051129194622

És az ilyenek még nem b..... sz..ba a k.... a....kat? Már elnézést.

A lottyadt töküknél fogva akasztanám fel az ilyen s...háziakat.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.