HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 00:09

"attól eltekintve, hogy 1960-as évek végén azért még nem volt olyan technológia"
?

szerintem akkor is egy rendes szelesvasznu film 18x24mm volt, abbol pedig nem nagy kunszt 5Mpixelt kihozni (tobbet mar kerdeses). ehhez kepest a HD ugye 2Mpixel. meg hogy nem volt....
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1622 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 00:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 0:09

szerintem akkor is egy rendes szelesvasznu film 18x24mm volt, abbol pedig nem nagy kunszt 5Mpixelt kihozni

Aztán a színe milyen lesz? Vagy csak attól függ miről csinálják, ami hazánkba sokszorosítva eljutott verzió, az kellőképpen sérült is.
Make love not Wor.

#1623 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 01:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 0:24

Aztán a színe milyen lesz? Vagy csak attól függ miről csinálják, ami hazánkba sokszorosítva eljutott verzió, az kellőképpen sérült is.

A színe olyan lesz amilyen. Ilyen lowcost mókákra nem nagyon fognak vagyonokat költeni, utómunkára  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1624 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 02:02

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 1:48

A színe olyan lesz amilyen. Ilyen lowcost mókákra nem nagyon fognak vagyonokat költeni, utómunkára  :)

Igen. Nagyjából olyan, mint az eredetié. Innentől az, hogy minőség, megapixel, az nem olyan nagy dráma, egy mai igényes VHS szebb minőségnek néz ki.
Make love not Wor.

#1625 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 07:44

szine?
szerintem a dianak meg ma is a legszebb szine van. pont azt eri nehezen utol a digitalis technika, nem a felbontast..
az vilagos, hogy nem a Bud Spencer film lesz ilyen, de a technologia, amibol igenyes HD-t lehet csinalni az adott volt a 60-as evekben is. en csak ennyit jegyeztem meg.

(persze a jo kopia es a megfelelo utomunka "a must", merthogy a digitalizalas az soha nem volt trivialis.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 27. 07:49 -kor

a forum ma:

#1626 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 13:14

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 8:44

szine?
szerintem a dianak meg ma is a legszebb szine van. pont azt eri nehezen utol a digitalis technika, nem a felbontast..

Velvia 50-es.  :respect: Szép idők voltak azok.  :D

#1627 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 03:43

Mai hírekben volt, hogy az egyik egyetem (ahova én is járok) ingyenes wireless hálózatán - amit a diákok használhatnak - iszonyat mennyiségű warez anyagot töltenek le. Mostantól figyelni fogja az egyetem és bűntetni azokat akik warez cucokat töltenek le. Fel van "mindenki" háborodva, hogy háromból egy diák már töltött le illegális zenét, valamint sokan mások illegális szoftvereket. Otthon is volt már ebből cirkusz? Az én egyetemem pár napja küldött "fenyegető" emailt minden diáknak, de ma megjelent a cikk a Sydney Morning Herald oldalán is.  :rolleyes: Kicsit fel van fújva a dolog szerintem.
A magam részéről annyit, hogy én leginkább legális szoftvereket vagy ingyeneseket használok, bár amit még otthon adtak XP-t(a diák programban) továbbra is a notimon van, bár már nem Magyarországon vagyok diák. Az Office 2007 Ultimate verziót viszont itt árulták diák programban, $47 dolcsiért.  :) Annyit megért.

UI: most kerestem rá, diákoknak Windows Vista Home Premium SP1 Academic English Upgrade $105. Az sem drága...

Szerkesztette: BoGyesz 2008. 10. 28. 03:55 -kor

#1628 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 10:34

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 3:43

Mai hírekben volt, hogy az egyik egyetem (ahova én is járok) ingyenes wireless hálózatán - amit a diákok használhatnak - iszonyat mennyiségű warez anyagot töltenek le.

Ilyen wlant hazsnáljunk webezésre, meg mailozásra, aztán akkor nem lesz az üzemeltetés felháborodva, meg cikk sem lesz belőle, meg amúgy sem roppan meg az egész, júzer is bírja használni.
Make love not Wor.

#1629 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 12:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 0:24

attól függ, miről s hogyan csinálják.

hitchcock - madarak, 63ból, pedig ez csak egy közepes 720p reencode:

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1630 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 16:17

persze lathatoan nem Hitchcock a legjobb pelda a szines szagos szelesvasznu film kategoriajaban! :D

ennel azert jobb peldat is lehetne talalni szvsz.
a forum ma:

#1631 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 23:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 16:17

persze lathatoan nem Hitchcock a legjobb pelda a szines szagos szelesvasznu film kategoriajaban! :D

nyilván, de most ez volt kéznél ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1632 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 23:59

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 22:46

Mondjuk azt én sem értem, hogy lehet valaminek rosszabb a minősége, lévén az adat digitálisan van rajta, a videokodek adott, a hangé doszt. Mondjuk audiofil szintig most ne menjünk bele a nyersanyag meg a gyártástechnológiák normális ember számára nüansznyi, agyamentek számára húsbavágó különbségeibe, de azért nem is egy hangalámondásos VHS kazettáról van szó, amit kétszer megnyekergetsz a 'telep szakadt öreg videóiban, és már csoki a szalag....

Annyi minden miatt lehet rosszabb a minőség, hogy kár is belemenni ebbe. Kb olyan, hogy nézd meg a magyar digitális HBO képminőségét milyen, egy hányadék vcd-nek is ócska (volt amikor én utoljára láttam) és nézz meg egy német vagy francia mozicsatornát amit digitálisan továbbítanak, dvd minőséget eléri, pedig ugyanaz a technológia az is. Akkor miért? Spórolás. Nem mind1 milyen forrásból származik amit feltesznek dvd-re. Lehet, hogy olcsóbb valami gagyi cuccal újradigizni egy moziból levetett szénné koptatott kópiát mint megvenni az eredetileg 8000ft-ért kiadott profi cuccokkal és utómunkával digizett és enkódolt kiadást.

#1633 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 00:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 16:17

A GrandPrix (1966) című filmet volt szerencsém látni bluray változatban. És letettem az állam rendesen, jobb minőség mint sok mai film, tökéletesek a színek is. Most hogy ebbe mennyi az utómunka azt nem tudom, de elég meggyőző volt. Igaz ha jól tudom ezt a filmet 35mm helyett 65mm-es filmre rögzítették.

#1634 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 00:15

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 3:43

A magam részéről annyit, hogy én leginkább legális szoftvereket vagy ingyeneseket használok, bár amit még otthon adtak XP-t(a diák programban) továbbra is a notimon van, bár már nem Magyarországon vagyok diák. Az Office 2007 Ultimate verziót viszont itt árulták diák programban, $47 dolcsiért.  :) Annyit megért.

UI: most kerestem rá, diákoknak Windows Vista Home Premium SP1 Academic English Upgrade $105. Az sem drága...

Ezzel az a baj, hogy ha már nem vagy diák, akkor az az xp ugyanolyan illegális mintha bármelyik warez oldalról töltötted volna le. Na meg aki nem diák annak nincs sok lehetősége, otthoni felhasználásra ninsc kedvezmény, ill officeból van valami butított home verzió kevesebbért, ami gyakorlatilag használhatatlan, meg amúgy is illegális ha munkára használja az ember, márpedig gyakarn előfordul, hogy hazahoz az ember munkát. Mondjuk én azt sem értem, hogy vistából a business változat miért drágább mint a home premium. A home basic meg egy rossz vicc kategória a helyett, hogy ennyi verziót adnak ki lenne egy változat reális áron. Mert most mi van, inkább levarezolja mindenki az ultimate-et mert az az egy teljes értékű vista a többi mind herélt valamilyen szinten. de ha egy változat lenne, ami mindent tud és azt adnák a home áráért akkor még talán én is beruháznék rá. Amíg nem addig meg használom a céges windowst itthon is, persze ez is illegális, de legalább nem dobja vissza a windows update-et meg az aktivációt.

Szerkesztette: Mumia 2008. 10. 29. 00:15 -kor

#1635 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 00:37

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 23:59

nézd meg a magyar digitális HBO képminőségét milyen, egy hányadék vcd-nek is ócska

Erőteljes túlzás. Vagy nem láttál VCD-t, vagy a valami. Szerintem meg piros.
Make love not Wor.

#1636 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 00:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 0:37

Erőteljes túlzás. Vagy nem láttál VCD-t, vagy a valami. Szerintem meg piros.

Úgy érted a vcd túl jó minőségű ahhoz, hogy hozzá lehessen hasonlítani? Lehet igazad van  :p

Egyébként láttam vcd-t még a dvd berobbanása előtt néztem is párat. 1-2 rosszabb napon a hbo minősége ahhoz hasonlatos volt. Jobb napokon svcd-nek is eladható lett volna. Hogy manapság milyen nem tudom, ez nem tegnap volt.

Szerkesztette: Mumia 2008. 10. 29. 00:41 -kor

#1637 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 00:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 0:39

Egyébként láttam vcd-t még a dvd berobbanása előtt

Hogy manapság milyen nem tudom, ez nem tegnap volt.

Ahamm, szóval minél öregebb a nagypapa, annál jobb tanuló volt az iskolában
Make love not Wor.

#1638 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 01:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 2:02

Igen. Nagyjából olyan, mint az eredetié. Innentől az, hogy minőség, megapixel, az nem olyan nagy dráma, egy mai igényes VHS szebb minőségnek néz ki.

Há nem, nem mint az eredeti. Mert olcsó cuccal, valami szar presettel, betanított munkással a legjobbról is lehet szar minőséget digitalizálni, oszt jóvan egy ájróért ezt kapod.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1639 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 01:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 0:55

Ahamm, szóval minél öregebb a nagypapa, annál jobb tanuló volt az iskolában

Nem 8 oroszlán volt, nagypapi?  :Đ

Idézet

#1640 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 10:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 0:08

A GrandPrix [...] Igaz ha jól tudom ezt a filmet 35mm helyett 65mm-es filmre rögzítették.

az imdb szerint jol tudod (imax elod ezek szerint...) de az ugye nem a szineken, hanem a felbontason valtoztat. keklemezhez, fullHD-hoz boven eleg a 35mm is.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »