HWSW Informatikai Kerekasztal: Láblógatás: Intel és AMD processzorok körmérkőzése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láblógatás: Intel és AMD processzorok körmérkőzése A cikkel kapcsolatos hozzászólások Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 21:49

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 18:13

Az AMD és az Intel proci működése közti különbségekről hadd kérdezzek. Mostanában tünt fel, hogy a legnagyobb AMD prociknak is 1.8-2.2 GHz CPU órajele és az intelhez képest feleakkora gyórsítótára van (128/512). Mivel ellensúlyozza az AMD ezeket a "gyengeségeit"? Nagyon kiváncsi lennék egy részletes magyarázatra.

Másik kérdésem a P4-es proci 800MHz-s FSB-jével kapcsolatos. Mostanában tudtam meg, hogy ez a 200MHz négyszeres felszórzásából adódik (QDP), és ez a 200MHz az oka annak, hogy nem tudja kihasználni a DDR2 RAM magasabb órajelét. Ez az amit nem értek. Ha fel lett szorozva egy órajel akkor onnantól fogva nem a 800MHz érvényesül, hanem még mindig a felszórzás elötti 200MHz. Mi gyakorlatban az órajel felszórzás?

Mostanában gondolkodom a PCI-E-re való váltáson, továbbá, hogy ez AMD vagy Intel alapú konfig legyen. Ehhez gyüjtöm az infókat. Egyenlőre még nem tudtam magam meggyőzni arról, hogy érdemes most váltani egy jó minőségü P4-AGP-RAM konfigról (leírás a profilban)

Kösz a válaszokat!

1.Integrált memória vezérlő. Alacsony látencia + nagy sávszélesség. 1 magnak sok is a dual channel DDR, 2 magnak meg ott feladatütemező+crossbar
2. Hatékonyabb végreható egységek
3. hypertranszport link

Röviden ennyi.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#142 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 22:21

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:13

Az AMD és az Intel proci működése közti különbségekről hadd kérdezzek. Mostanában tünt fel, hogy a legnagyobb AMD prociknak is 1.8-2.2 GHz CPU órajele és az intelhez képest feleakkora gyórsítótára van (128/512). Mivel ellensúlyozza az AMD ezeket a "gyengeségeit"? Nagyon kiváncsi lennék egy részletes magyarázatra.

Másik kérdésem a P4-es proci 800MHz-s FSB-jével kapcsolatos. Mostanában tudtam meg, hogy ez a 200MHz négyszeres felszórzásából adódik (QDP), és ez a 200MHz az oka annak, hogy nem tudja kihasználni a DDR2 RAM magasabb órajelét. Ez az amit nem értek. Ha fel lett szorozva egy órajel akkor onnantól fogva nem a 800MHz érvényesül, hanem még mindig a felszórzás elötti 200MHz. Mi gyakorlatban az órajel felszórzás?

Mostanában gondolkodom a PCI-E-re való váltáson, továbbá, hogy ez AMD vagy Intel alapú konfig legyen. Ehhez gyüjtöm az infókat. Egyenlőre még nem tudtam magam meggyőzni arról, hogy érdemes most váltani egy jó minőségü P4-AGP-RAM konfigról (leírás a profilban)

Kösz a válaszokat!

2,2Ghz???? Hol élsz te??????????????
Athlon 64 FX-57 - 2,8Ghz és 1MB cache....
Még dual core-ban is túllépik a 2,2Ghz-et....

#143 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 22:57

Idézet

2,2Ghz????Hol élsz te??????????????

>Gépboltnál ennyire el lennének maradva. (klikk)< :confused:
Nem foglalkoztam az AMD-vel eddig. Abszolúlt nem értem az >AMD-s< jelöléseket. AMD Athlon 64 3500-nál mit jelent a 3500? Melyik AMD-s proci van egyenlő szinten pl. a 3GHz-s P4-el?

(egy régi motoros tudhatná, hogy nem kell beidézni feleslegesen egy teljes hozzászólást, hanem csak azt a néhány mondatot amire reagálni akar, úgy ahogy Én csinálom :D )

Szerkesztette: VINIKOR 2005. 08. 08. 23:03 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#144 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 23:39

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. Aug. 8., Monday - 22:57

Melyik AMD-s proci van egyenlő szinten pl. a 3GHz-s P4-el?

(egy régi motoros tudhatná, hogy nem kell beidézni feleslegesen egy teljes hozzászólást, hanem csak azt a néhány mondatot amire reagálni akar, úgy ahogy Én csinálom :D )

Akármelyik. :Đ

2800+tól már ott vannak...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#145 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 23:53

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 22:57

>Gépboltnál ennyire el lennének maradva. (klikk)< :confused:
Nem foglalkoztam az AMD-vel eddig. Abszolúlt nem értem az >AMD-s< jelöléseket. AMD Athlon 64 3500-nál mit jelent a 3500? Melyik AMD-s proci van egyenlő szinten pl. a 3GHz-s P4-el?

Az ,hogy a gépboltban mi van nem azt jelenti ,hogy az lenne a max...
Másrészt azért nem vesz senki sem 4000+-ot mert sokszor egy 3500+-ost is fel tud húzni erre a szintre...Aki meg nem tuningol és nagyon dúrva teljesítményt akar az meg vesz egy FX-57-et...

Egyébként lusta vagyok kivágni egy hozzászólásból azt a részt amire reagálok,messze van az egér tudod :D

#146 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 00:33

Abszolult nem vagyok képben. A 3500 szám 3,5GHz-t jelent? De akkor mi >2,2 GHz működési frekvencia?<

Off.
Pitbull hadd kérdezzem meg, hogy milyen hőfokon megy a procid XP-90-el, alapon és 100% terhelésen. Nekem is XP-90-em van 3GHz P4-en. A VGA milyen hőfokon megy a Zalmannal. Gondolkodom, hogy venni kellene.
On.

Szerkesztette: VINIKOR 2005. 08. 09. 00:43 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#147 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 00:42

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 1:33

Abszolult nem vagyok képben. A 3500 szám 3,5GHz-t jelent? De akkor mi >2,2 GHz működési frekvencia?<

A 3500 csak egy PR szám (performance rating), ami már az athlon xp-k óta van az AMD-nél. Kb lehet hozzá viszonyítani egy p4-et,de már egy ideje ez nem mérvadó. Minél nagyobb annál jobb.

A valós órajel nyilván nem ez.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#148 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 00:43

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 0:33

AMD elméletileg a régi Thuderbird magos procihoz méri a mostani procik teljesítményét...Ez egy 266-os FSB-s 256Kb cache-es proci volt...Namost ahogy fejlődött a technológia az AMD procik új utasításkészleteket kaptak (SSE,SSE 2,SSE 3), nagyobb cache, új architektura (A64-nél),halom optimalizáció,Hyper-transport,nagyobb "FSB", integrál memóvezérlő....Ez egy halom olyan ügyeskedés volt amit a proci órajelével nem tudsz szemléltetni tehát hiába 1800 Mhz-es a proci akkor is simán üti a régi 1800Mhz-es AMD procikat és a hozzászólásom kezdetén írt procihoz hasonlítják a mostani A64-eket ,hogy abból a prociból milyen órajelűnek felelne meg...Tehát a 1800Mhz-es A64 egy 3000+-os Athlon Thunderbird-nek felelne meg... Persze ez sallang sokak szerint mert a P4-hez hasonlítják a teljesítményét tehát e plusz jelzés melletti szám egy olyan órajelű P4-gyel azonos teljesítményű kb...

#149 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 01:02

>Prohardver fórumán írták nekem ez az érdekes dolgot<.
Az AMD procinál vissza lehet venni a magfeszültséget, így kisebb fogyasztás és kisebb hőtermelés lesz az eredmény? P4-nél van egy alsó limit, nálam 1,387 V (CPU Core Voltage) és ez alá nem lehet menni, pedig alapjáraton jó lenne valahogy takaréklángra tenni a gépet. :think:

#150 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 16:12

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 23:33

Off.
Pitbull hadd kérdezzem meg, hogy milyen hőfokon megy a procid XP-90-el, alapon és 100% terhelésen. Nekem is XP-90-em van 3GHz P4-en. A VGA milyen hőfokon megy a Zalmannal. Gondolkodom, hogy venni kellene.
On.

1.5V 2400MHz XP90 SunOn ventivel 7V-on járatva. max 50fok , de az NF8 elég szarul mér, főleg fölé szokott. 50foknál ép langyos csak hűtőcső, szóval fene se tudja mennyin megy. Régebbi biossal mért 70fokot is a borda meg hideg volt.  :omg:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#151 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:47

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 1:02

>Prohardver fórumán írták nekem ez az érdekes dolgot<.
Az AMD procinál vissza lehet venni a magfeszültséget, így kisebb fogyasztás és kisebb hőtermelés lesz az eredmény? P4-nél van egy alsó limit, nálam 1,387 V (CPU Core Voltage) és ez alá nem lehet menni, pedig alapjáraton jó lenne valahogy takaréklángra tenni a gépet. :think:

Barton 2500+, 1,6V helyett járatható 1,5V-on.
De, nem járatom, mivel, 1,65V-on, megy 3200+-on.
Mert hülye azért nem vagyok :D

#152 Felhasználó inaktív   Szatesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 18:19

Sziasztok segitseget kernek mert tanacstalan vagyok.Vettem egy asus m2n sli deluxe alaplapot , asus athlon x2 5200+ os processort és 2x512 kingstone 667mhz ramot.ehez a régi lapombol raktam egy ati radeon x800 gto karit ami kb 1.5 éves.Nahmost cod 2 vel jatszok és az ezelotti sempronommal és a régi lapommal jobban ment a jaték mint igy nemtom mi lehet vele némelyik video is furcsan megy naggyon keves az fps em is. Elvittem szakszervizbe azt mondtak mar jo lessz ujra raktak mindent raktak bele egy nagyobb tápot mindenhez a legujjabb drivert.És hazahozom ugyan olyan lassu mint volt nahmost garancias a lap a proci meg a ram is segitsetek mivel lehet a hiba.Jah everestel megnéztem a cpu-nal van három dolog amimellé oda van irva mennyi voltot vesz fel és mennyire van szuksege nahmost a 3 bol az eggyik 3.3v helyett csak 0.05v ot kap és a proci homerseklete csak 4-8 celsisus fokot ir ki nemtom mivan ezzel a géppel lécci segitsetek mit csereltessek vissza mertmar egy hete szivok vele és már készen vagyok.....

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó