HWSW Informatikai Kerekasztal: Balaton-átúszás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Balaton-átúszás Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 05. 08:36

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 10:12

Semmivel, hogy őszinte legyek. :) Legutóbb 2003-ban úsztam át, amikor annyira szeles volt az idő, hogy majdnem lefújták, no akkorsem készültem semmivel, szépen átlubickoltam. :) Szerintem csak annak kell készülnie, aki valamilyen saját időrekodot akar felállítani vagy ilyesmi, egyébként fölösleges (4.5 km, ha jól emlékszem).

Tavaly - nem viccelek - egy hetet készültem rá, de azt tényleg keményen minden nap 2-3 km-eket úsztam le kivéve az átúszás előtti napot akkor pihi. Az erőnlétem nem volt éppen a legjobb, viszont ha nehezen is, de sikerült átevickélnem a túloldalra.

Szeretnék idén is menni, kicsit jobban kellene készülni, mint tavaly. Pláne, hogy most gyorsban szeretném átszelni a nagy vizet. :) Spéci edzést nem tartok heti 2 úszás 2km, de azt gyorsban, emelett futkározás a Margit szigeten heti egy-kétszer. Lesz egyébként átúszás előtt még egy-két rövidebb táv a Balcsin (lásd itt) amire lehet, hogy lenézek, itt mindenki letesztelheti, hogy mennyire van jó formában. :)
Egyébként 5.2 km a táv. :p

No látom tocsa közben beelőzött. :reklamacio:  :D

Szerkesztette: Erős Pista 2005. 06. 05. 08:37 -kor

Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#102 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:42

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 9:36

Szeretnék idén is menni, kicsit jobban kellene készülni, mint tavaly. Pláne, hogy most gyorsban szeretném átszelni a nagy vizet. :) Spéci edzést nem tartok heti 2 úszás 2km, de azt gyorsban, emelett futkározás a Margit szigeten heti egy-kétszer. Lesz egyébként átúszás előtt még egy-két rövidebb táv a Balcsin (lásd itt) amire lehet, hogy lenézek, itt mindenki letesztelheti, hogy mennyire van jó formában. :)
Egyébként 5.2 km a táv. :p

No látom tocsa közben beelőzött. :reklamacio:  :D

Tényleg 5.2 km, abban biztos voltam, hogy az egyik számjegy ötös.  :D
Egyébként arra nagyon sokat készülj, ha időre akarsz úszni, mert az az igazán kimerítő nemcsak fizikailag, de pszichikailag is (állandóan azt nézed, hogy hogy álsz időben és, hogy hol tartasz). És szerintem sokkal-sokkal több ér a Balatonon való úszás, mint egy medencében való úszás. Mennyél le a Balcsira, ahányszor teheted és ússzál pár km-et, akkor biztosan menni fog időre is.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#103 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 08:55

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:42

Tényleg 5.2 km, abban biztos voltam, hogy az egyik számjegy ötös.  :D
Egyébként arra nagyon sokat készülj, ha időre akarsz úszni, mert az az igazán kimerítő nemcsak fizikailag, de pszichikailag is (állandóan azt nézed, hogy hogy álsz időben és, hogy hol tartasz). És szerintem sokkal-sokkal több ér a Balatonon való úszás, mint egy medencében való úszás. Mennyél le a Balcsira, ahányszor teheted és ússzál pár km-et, akkor biztosan menni fog időre is.

Annyira nagyon nem akarok időre menni. Nem is fogok órát vinni az biztos. Beállok egy számomra kényelmes tempóra és abban fogom végig kenni az egészet. Egyszer már beszoptam azzal, hogy túl nagy iramban kezdtem egy futóversenyt és a végén alig bírtam bevonszolni magamat a célba. Többet nem esek ebbe a hibába. Szerintem jó, ha az ember tudja, hogy mit bír és ahhoz képest nem is vállalja túl magát.
Pszihikailag meg az jött be nekem, hogy amikor úsztam nem néztem vissza egyszer sem, csak a túlpartra koncentráltam semmi másra. Ja és még az járt a fejemben, hogy nem szabad megállni, mert nincs az az Isten, hogy én még egyszer bemásszak ebbe a k* hideg vízbe. :Đ
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#104 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:19

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 9:55

Annyira nagyon nem akarok időre menni. Nem is fogok órát vinni az biztos. Beállok egy számomra kényelmes tempóra és abban fogom végig kenni az egészet. Egyszer már beszoptam azzal, hogy túl nagy iramban kezdtem egy futóversenyt és a végén alig bírtam bevonszolni magamat a célba. Többet nem esek ebbe a hibába. Szerintem jó, ha az ember tudja, hogy mit bír és ahhoz képest nem is vállalja túl magát.
Pszihikailag meg az jött be nekem, hogy amikor úsztam nem néztem vissza egyszer sem, csak a túlpartra koncentráltam semmi másra. Ja és még az járt a fejemben, hogy nem szabad megállni, mert nincs az az Isten, hogy én még egyszer bemásszak ebbe a k* hideg vízbe. :Đ

Tényleg nem szabad hátra nézni! Nehogy kipróbáljátok. Hátranézel, és azt látod, hogy baromi nagyok a heygek, minden tök közel van, a túlpart viszont nagyon-nagyon messze.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#105 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 07:37

Én időre megyek, mert 2003-ban úsztam át elöször, akkor 2:45 alatt, de most le szeretném nyomni 2 órára, azért is járok edzeni.
De órát én sem viszek, nem minden áron akarom úgy átuszni, hogy közbe belehaljak :)

Jut eszembe edzés... nem tud valaki szerezni a komjádiba éves bérletet, vagy valami hasonlót, mert azt már tudom, hogy létezik, de a pénztárban olyat nem lehet kapni...
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#106 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:11

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 8:37

Én időre megyek, mert 2003-ban úsztam át elöször, akkor 2:45 alatt, de most le szeretném nyomni 2 órára, azért is járok edzeni.
De órát én sem viszek, nem minden áron akarom úgy átuszni, hogy közbe belehaljak :)

Jut eszembe edzés... nem tud valaki szerezni a komjádiba éves bérletet, vagy valami hasonlót, mert azt már tudom, hogy létezik, de a pénztárban olyat nem lehet kapni...

Tényleg. Ha van valakinke fölös bérlete, vagy tud olcsóbban szerezni, az szóljon. Igaz ugyan, hogy a 8000 HUF/10 alkalom magyar viszonylatban nem sok, de én akkor is kurvára drágállom. Ebben a kibaszott országban minden kurva drága. Ha 300 lenne, akkor még nem lennék elégedetlen, az kifizethető.

#107 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 20:28

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 10:12

Semmivel, hogy őszinte legyek. :) Legutóbb 2003-ban úsztam át, amikor annyira szeles volt az idő, hogy majdnem lefújták, no akkorsem készültem semmivel, szépen átlubickoltam. :) Szerintem csak annak kell készülnie, aki valamilyen saját időrekodot akar felállítani vagy ilyesmi, egyébként fölösleges (4.5 km, ha jól emlékszem).

2003-ban??? Én akkor úsztam át elöször, és szél egy darab nem volt, csak napsütés, és meleg...
Vagy te máshol úsztad át? :D
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#108 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 21:37

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 21:28

2003-ban??? Én akkor úsztam át elöször, és szél egy darab nem volt, csak napsütés, és meleg...
Vagy te máshol úsztad át? :D

Pedig ez akkor volt, 2003-ban. Alacsony is volt ráadásul a vízállás és így a széllel együtt nagyon zavaros is. Én a nagy balatonátúszásról beszélek, ami 5.4 km. Maximum azt tom elképzelni, hogy te reggel indultál (én, ha jól emléxem 3-4 óra körül). Napsütés az volt akkoris, amikor én úsztam, csak fújt a szél nagyon.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#109 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:30

Igazad van, én tényleg az elsök között indultam. És akkor csak napsütés volt, más nem, még hullámok sem, idén is reggel indulok. De az átúszás még mindig 5.2 km :respect::)

CPU-Z

#110 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 14:54

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 8:30

Igazad van, én tényleg az elsök között indultam. És akkor csak napsütés volt, más nem, még hullámok sem, idén is reggel indulok. De az átúszás még mindig 5.2 km :respect::)

Attólfügg mennyi a vízszint.  :D

#111 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 15:12

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 15:54

Attólfügg mennyi a vízszint.  :D

Na ja. Meg hosszabítani lehet a távot egy kis kerülővel. Ha valakinek esetleg nem lenne elég. :)
Egyébként találkoztam olyan emberrel, aki akkor indult a második körre, amikor én keztem az elsőt. :eek:

#112 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 16:17

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 16:12

Na ja. Meg hosszabítani lehet a távot egy kis kerülővel. Ha valakinek esetleg nem lenne elég. :)
Egyébként találkoztam olyan emberrel, aki akkor indult a második körre, amikor én keztem az elsőt. :eek:

Lehet, hogy az első 5.2 km csak bemelegítés volt neki  :D

#113 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:28

Volt aki 3x is átnyomta, és motorcsonakkal vitték mindig vissza...
Az ilyen nem egészen normális :p

CPU-Z

#114 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 17:02

Vasárnap volt a Fűzfői Öbölátúszás. Én ott voltam! :) Valaki még?
A víz nagyon kellemes volt 24 fok. Remélem ennyi lesz a 6-ikán is!

#115 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 17:19

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 18:02

Vasárnap volt a Fűzfői Öbölátúszás. Én ott voltam! :) Valaki még?
A víz nagyon kellemes volt 24 fok. Remélem ennyi lesz a 6-ikán is!

Profi ismerős hölgyemény ott volt, és korcsoport 3.-ra sikerült neki.
Én mindkét nap látástól mikulásik villanyt szereltem.

Viszont most hétvégén ki volt Öblön?
Jó borongós volt az idő, csepergett, délután 1 körül kezdett oszlani a felhőzet, utána szép napsütés volt. Többiek sajnálkoztak, hogy miért hajnalban indultunk le, délután napsütésben úszhattunk volna, és ki is aludhattuk volna magunkat. Ez igaz is, de a szél viszont kicsit erősebb lett. A víz sajnos csak 23.0 C volt Siófokon (http://www.hydroinfo...ituki/tavak.htm). Szubjektíve elég hideg volt (az előző évi Balcsi átúszást persze semmi nem múlja alul). Meg a Fűzfőin is hidegebb lehetett ennél. Szóval nem volt meleg a víz de a hideg levegő miatt ez nem annyira tűnt fel. Hullámok a rajt után párszáz méterrel már jöttek, majd a táv háromnegyedéig nagyon zavaróak voltak a levegővételben. Amúgy méretre nem voltak nagyok, max 20-30cm. Kétszer nyeltem vizet. Frissítésnek kaptunk műzli szeletet, chipszet, és meleg teát és szőlőcukrot. Ez csillagos ötös, ugyanis a chipsz fedez valamit a sóveszteségből is, és a tea jó meleg volt, de nem forró. Ezt szóvá is tettem, mire mentegetőztek, hogy nem jó a vízmelegítőjük, mire mondtam, hoyg én pont dícséretnek mondtam, mert így nem égeti le az ember kezét és száját, annak semmi értelme!!! Najó, kicsit hiányoltam az ütőbbi években megszokott izoitalt. De egy jó szőlőcukor-chips-tea kombóval kb ugyanazt éred. Négy pohár teát lenyomtam.

Bóják össze-vissza voltak, nem tudtam hol járunk, kétszer is megálltam megkérdezni. A legzavaróbb az utolsó bója utáni 600-700m volt a célig, ugyanis nem tudtam kivenni, hogy a part pontosan mely pontját célozzam be, mert annyi színes dolog volt. Bója, szalagok, színes vízibicikli tároló, stb. Szóval az utolsó részén cikk-cakkban úsztam.

Most itt ülök a finisher pólóban, és nem tudom elégedett legyek-e.
1:07:57 lett, ami jobb mint 19 perces kili, és eddig a legjobb, de cikk-cakk nélkül akár 1:05 is lehetne, jobb levegővétellel mégjobb, több edzéssel egyszer teljesítem a célt: 1:00 alatt.

#116 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 17:24

Gyertek szombaton Velencei tó átúszásra! Végre megérkezik az én definícióm szerinti nyár, átúszó idő. Normális lesz a vízhő, nem fagyunk bele. Legalábbis most úgy néz ki.
A nevezés csupán 1000 HUF!!!! Ha viszel előző évi pólót, akkor gyakorlatilag a fele, mert a haverodat ingyen viheted be!
Velencei tó átúszás

Lehet majd az Öböl eredményeken szép időben szépíteni, mert a táv ugyanannyi!

És végül Aug.6 szombaton ott a nagy átúszás!

Tuti jó buli lesz!

Amúgy le a kalappal az MMK előtt, hogy már a rendezvény másnapján kinn vannak az eredmények!
Viszont most csak a lányok kaptak piros Nike úszósapkát. Brühühü.

Szerkesztette: tocsa 2005. 07. 25. 17:25 -kor

#117 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 09:05

Jóemberek!
Szombaton Velencei tó átúszás! 26.6 C a víz!!! Király idő lesz!!! Végre itt a nyár!

#118 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 18:14

Nekem elég 6.-a
Nem csinálunk HWSW-s csapatot? :) :) :)

CPU-Z

#119 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 12:04

:(

A METEOROLÓGIAI INTÉZET ÉS A VÍZIRENDÉSZET JAVASLATÁRA A SZERVEZŐBIZOTTSÁG ELHALASZTJA A HÉTVÉGÉRE TERVEZETT BALATON-ÁTÚSZÁST.

A RENDEZVÉNY VÁRHATÓ ÚJ IDŐPONTJA: AUGUSZTUS 13. (SZOMBAT).

Idézet itt!

:(

Szerkesztette: Szőrös Toto 2005. 08. 04. 12:05 -kor

CPU-Z

#120 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 15:49

A BALATON-ÁTÚSZÁS SZERVEZŐBIZOTTSÁGA AZ ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT ÉS A BALATONI VÍZIRENDÉSZET RENDŐRKAPITÁNYSÁGA JAVASLATÁRA ÚGY HATÁROZOTT, HOGY AZ IDEI PRÓBÁT AZ IDŐJÁRÁSI HELYZET ALAKULÁSA MIATT

NEM RENDEZI MEG!

A BALATON VÍZÉNEK HŐMÉRSÉKLETE AZ ELŐREJELZÉSEK SZERINT NEM EMELKEDIK 20 FOK FÖLÉ, ÍGY A PRÓBÁZÓK BIZTONÁSÁGÁT ÉS EGÉSZSÉGÉT SZEM ELÖTT TARTVA SZÜLETETT MEG EZ A DÖNTÉS.

AZ ELŐREJELZÉSEK ALAPJÁN NEM VÁRHATÓ AZ IDŐJÁRÁSBAN OLYAN MÉRTÉKŰ VÁLTOZÁS, HOGY A PRÓBÁT BIZTONSÁGBAN MEG LEHESSEN TARTANI!

Értesítjük a kedves sportbarátainkat, hogy 2006-ban július 22.-re hirdetjük meg az átúszást!

:eek: :( :( :(

Forrás

CPU-Z

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.