Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 18:02
Vasárnap volt a Fűzfői Öbölátúszás. Én ott voltam!

Valaki még?
A víz nagyon kellemes volt 24 fok. Remélem ennyi lesz a 6-ikán is!
Profi ismerős hölgyemény ott volt, és korcsoport 3.-ra sikerült neki.
Én mindkét nap látástól mikulásik villanyt szereltem.
Viszont most hétvégén ki volt Öblön?
Jó borongós volt az idő, csepergett, délután 1 körül kezdett oszlani a felhőzet, utána szép napsütés volt. Többiek sajnálkoztak, hogy miért hajnalban indultunk le, délután napsütésben úszhattunk volna, és ki is aludhattuk volna magunkat. Ez igaz is, de a szél viszont kicsit erősebb lett. A víz sajnos csak 23.0 C volt Siófokon (
http://www.hydroinfo...ituki/tavak.htm). Szubjektíve elég hideg volt (az előző évi Balcsi átúszást persze semmi nem múlja alul). Meg a Fűzfőin is hidegebb lehetett ennél. Szóval nem volt meleg a víz de a hideg levegő miatt ez nem annyira tűnt fel. Hullámok a rajt után párszáz méterrel már jöttek, majd a táv háromnegyedéig nagyon zavaróak voltak a levegővételben. Amúgy méretre nem voltak nagyok, max 20-30cm. Kétszer nyeltem vizet. Frissítésnek kaptunk műzli szeletet, chipszet, és meleg teát és szőlőcukrot. Ez csillagos ötös, ugyanis a chipsz fedez valamit a sóveszteségből is, és a tea jó meleg volt, de nem forró. Ezt szóvá is tettem, mire mentegetőztek, hogy nem jó a vízmelegítőjük, mire mondtam, hoyg én pont dícséretnek mondtam, mert így nem égeti le az ember kezét és száját, annak semmi értelme!!! Najó, kicsit hiányoltam az ütőbbi években megszokott izoitalt. De egy jó szőlőcukor-chips-tea kombóval kb ugyanazt éred. Négy pohár teát lenyomtam.
Bóják össze-vissza voltak, nem tudtam hol járunk, kétszer is megálltam megkérdezni. A legzavaróbb az utolsó bója utáni 600-700m volt a célig, ugyanis nem tudtam kivenni, hogy a part pontosan mely pontját célozzam be, mert annyi színes dolog volt. Bója, szalagok, színes vízibicikli tároló, stb. Szóval az utolsó részén cikk-cakkban úsztam.
Most itt ülök a finisher pólóban, és nem tudom elégedett legyek-e.
1:07:57 lett, ami jobb mint 19 perces kili, és eddig a legjobb, de cikk-cakk nélkül akár 1:05 is lehetne, jobb levegővétellel mégjobb, több edzéssel egyszer teljesítem a célt: 1:00 alatt.