HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-3500A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-3500A 16x-os DVD+/-R, 4x-es DVD+R DL Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 13. 16:42

Idézet: worxland - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 17:37

Ha a Samu olvassa, akkor nincs probléma, csak a szokásos "az NEC gyenge olvasó"-szindróma tünetei jelentkeztek.

Ha a NEC is 2.5X-től 6X-os sebességig olvasná, akkor valószínűleg nem lenne roszabb olvasási képe, de a gyors olvasákori problémák jelzik a lemez gyenge minőségét. ( attól függetlenül, hogy a NEC háklis a gagyibb lemezekre, vagy pont azért ) Sztem még előnyös is, hogy amit láthatóan gyengébben olvas, akkor olyan lemezt nem érdemes venni, nem csak emiatt az olvasó miatt, hanem mert az egyszerűen nem üti meg a mostani mércét sem, később pedig valószínüleg jobban romlik mint a mostani jobbak.

szerk: a "NEC gyenge olvasó " helyett sztem jobb kifejezés az "érzékeny olvasó ", aminek megfelelő minőséggel semmi gondja, és int fentebb is írtam, így kiszűrhetőek a gagyibb lemezek. :)

Szerkesztette: agabe 2004. 09. 13. 16:45 -kor

#142 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 16:59

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 17:42

Ha a NEC is 2.5X-től 6X-os sebességig olvasná, akkor valószínűleg nem lenne roszabb olvasási képe, de a gyors olvasákori problémák jelzik a lemez gyenge minőségét. ( attól függetlenül, hogy a NEC háklis a gagyibb lemezekre, vagy pont azért ) Sztem még előnyös is, hogy amit láthatóan gyengébben olvas, akkor olyan lemezt nem érdemes venni, nem csak emiatt az olvasó miatt, hanem mert az egyszerűen nem üti meg a mostani mércét sem, később pedig valószínüleg jobban romlik mint a mostani jobbak.

szerk: a "NEC gyenge olvasó " helyett sztem jobb kifejezés az "érzékeny olvasó ", aminek megfelelő minőséggel semmi gondja, és int fentebb is írtam, így kiszűrhetőek a gagyibb lemezek. :)

Teljesen igazad van. Annyit hozzátennék, hogy ez a Rivision "hiba" kísértetiesen hasonlít a Princo "betegségekre". A lemez 3,5GB-ig szinte tökéletes, de a "szélén" már gyengébb a minősége. A Princoknál régen egyszerűen lefagytak az aolvasók a lemez vége felé. Ennél legalább végigolvassa (ezzel nem azt akartam mondani, hogy a Rivision szuper, hanem, hogy legalább nem kell kidobni a nyersanyagot. Csak nem kell teleírni  :D ).

Fentieket a teszt is alátámsztja:

Rivision (G04) 4X
Írás
Kép

Az író 500 megánként levegőt vesz?   :think:  :D

Olvasás
Kép

Hát igen, a lemez vége....  :think:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 13. 17:02 -kor

Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#143 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 17:04

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 17:59

Teljesen igazad van. Annyit hozzátennék, hogy ez a Rivision "hiba" kísértetiesen hasonlít a Princo "betegségekre". A lemez 3,5GB-ig szinte tökéletes, de a "szélén" már gyengébb a minősége. A Princoknál régen egyszerűen lefagytak az aolvasók a lemez vége felé. Ennél legalább végigolvassa (ezzel nem azt akartam mondani, hogy a Rivision szuper, hanem, hogy legalább nem kell kidobni a nyersanyagot. Csak nem kell teleírni  :D ).

Fentieket a teszt is alátámsztja:

Rivision, 4X
Írás
kép1

Az író 500 megánként levegőt vesz?   :think:  :D

Olvasás
kép2

Hát igen, a lemez vége....  :think:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Ha nagyon sok van még ebből a rivision-ból, és nem magadnak írod, akkor 3,5Gigáig használd sztem, de többet nem érdemes vele foglalkozni, úgyis hamar elkezd romlani a belsőbb részeinél is. ( gyártás után 5-10 nappal még a legvége is jól olvasható lett volna :D :D :D... csakhát az idő vasfoga )

#144 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 17:21

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 18:04

Ha nagyon sok van még ebből a rivision-ból, és nem magadnak írod, akkor 3,5Gigáig használd sztem, de többet nem érdemes vele foglalkozni, úgyis hamar elkezd romlani a belsőbb részeinél is. ( gyártás után 5-10 nappal még a legvége is jól olvasható lett volna :D :D :D... csakhát az idő vasfoga )

Majd hűtőben tárolom, hogy ne romoljon olyan gyorsan. Vagy lefagyasztom...  :D  :D  :D

#145 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 17:26

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 18:21

Majd hűtőben tárolom, hogy ne romoljon olyan gyorsan. Vagy lefagyasztom...  :D  :D  :D

Fagyasztás után söralátétnek kiváló lesz, tartja a sőr hőmérsékletét :)

#146 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 17:29

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 18:26

Fagyasztás után söralátétnek kiváló lesz, tartja a sőr hőmérsékletét :)

:lol:  :lol:  :nevet: :nevet: :nevet2: :nevet2: :lol: :lol:

#147 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 17:32

Na, akkor, hogy megnyugodjanak a kedélyek, egy jobb (legalábbis Rivision-nél jobb)

RIDISC G04, 4X

Írás
Kép

Olvasás
Kép

:up:

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 13. 17:34 -kor

#148 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 17:59

ARITA (G05) 8X:

Írás
Kép

Olvasás
Kép

Asszem, ha ezek a lemezek elfogynak átállok Verbatim-ra.  :respect:

Mára ennyi. Húzok a Picassoba legurítani egy sert. Megiszom az áldomást az NEC-3500-asra. Megérdemli. Engem meggyőzött. :up:
Egészségünkre. :reszeg:  :beer: 

#149 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 18:03

Én is csináltam egy sebességtesztet, de beállítottam, hogy max csak 4X-esen tudjon próbálkozni, mert ellenkező esetben felmenne 6x-osra, majd 8x-osra, lehet hogy nálad azért vannak az 500 Megánkénti levegővételek, mert az író ott próbál gyorsabbra kapcsolni, de a lemez infója miatt nem engedi neki a firmware, ezért marad ott ahol van, csak a nekirugaszkodás azért meglátszik :)
Ja.. itt a sebességteszt:

Kép

#150 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 18:05

Hmm.. most látom az előző hozzászólásod.. hát itt már akkor nem egészen értem a "sóhajokat" a képen, de sztem igazából nem befolyásolja a minőséget, de azért érdekelne, hogy mitől van  :think:
Valaki hozzáértőbb elmondhatná :)

#151 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 18:24

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 18:59

Mára ennyi. Húzok a Picassoba legurítani egy sert. Egészségünkre. :reszeg:  :beer: 

Picasso jó hely.. kár hogy nekem kicsit messze van, de jó serezést :)
:alcohol:

#152 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 18:28

A "sóhajok" a NEC újonnan implementált menet közbeni utánkalibrációját jelzik, újra és újra ellenőrzi a lemez karakterisztikáját (hogy a lemez torzulásai miatt nem kell-e a track követést - akár a sebesség csökkentésével - módosítani) illetve a hordozóréteget és a tükröződési értéket is figyeli: amennyiben minden oké, akkor tovább ír a korábbi sebességen (illetve megemeli a Z-CLV írás elve szerint a sebességet a következő zónában), ha gond van, akkor visszavesz, avagy állít a lézeren.

Rivision probléma: egyre olcsób és egyre gagyibb Ritek gyártókódú lemezeket szitázgatnak meg mindenféle ismert és nem ismert márkanevekre, itt az eredménye.

#153 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 18:29

A sima átviteli tesztnél meg csak emuláció van, ott nincs tényleges írás, ott azért nincsenek ilyen ellenőrzési pontok.

#154 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 20:34

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 19:29

A sima átviteli tesztnél meg csak emuláció van, ott nincs tényleges írás, ott azért nincsenek ilyen ellenőrzési pontok.

Tesztlemez írásakor sem voltak ellenőrzési pontok, csak most nem akartam még egy lemezt beáldozni, viszont ugyanígy néz ki az ábra. Ezt most igazából sajnálom, mert azt jelenti, hogy a 3500-asnál ( ami nekem nincs :( ) az enyém ebben is gyengébb, ( 2510 ) mert ez nem vizsgálgatja menet közben a minőséget.
Node ne búsuljunk :) Jó nekem a 2510 is, aztán majd jövőre vezsek egy 4520-ast :D:D:D

#155 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 20:37

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 21:34

Tesztlemez írásakor sem voltak ellenőrzési pontok, csak most nem akartam még egy lemezt beáldozni, viszont ugyanígy néz ki az ábra. Ezt most igazából sajnálom, mert azt jelenti, hogy a 3500-asnál ( ami nekem nincs :( ) az enyém ebben is gyengébb, ( 2510 ) mert ez nem vizsgálgatja menet közben a minőséget.
Node ne búsuljunk :) Jó nekem a 2510 is, aztán majd jövőre vezsek egy 4520-ast :D:D:D

:omg: Jah, hogy te 2510-es tesztet szúrtál be, bocs, ott persze hogy nincs, semmilyen írásnál ilyen menet közbeni ellenőrzés (van más helyette).

#156 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:12

agabe: Holnap viszem vissza, meglátjuk.

Ppéter te találkoztál hasonló problémákkal?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#157 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:14

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 19:24

Picasso jó hely.. kár hogy nekem kicsit messze van, de jó serezést :)
:alcohol:

Nekem is kb. 20-30 perc autóval  :D
Így sajna csak egy serre fussa.  :(  Na nem a pénzből, csak hát mégsem vezethetünk ittasan.  :D

#158 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:16

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 19:28

A "sóhajok" a NEC újonnan implementált menet közbeni utánkalibrációját jelzik, újra és újra ellenőrzi a lemez karakterisztikáját (hogy a lemez torzulásai miatt nem kell-e a track követést - akár a sebesség csökkentésével - módosítani) illetve a hordozóréteget és a tükröződési értéket is figyeli: amennyiben minden oké, akkor tovább ír a korábbi sebességen (illetve megemeli a Z-CLV írás elve szerint a sebességet a következő zónában), ha gond van, akkor visszavesz, avagy állít a lézeren.

Rivision probléma: egyre olcsób és egyre gagyibb Ritek gyártókódú lemezeket szitázgatnak meg mindenféle ismert és nem ismert márkanevekre, itt az eredménye.

Akkor ez azt jelenti, hogy az NEC-3500-ös egy f*sz*, intelligens író?  :D
A PIO 108-asa is asonló technikával dolgozik?

Rivision: asszem ívjavítással megoldom a problémát. Nagy ívben hajítom a kukába. Inkább átállok Verbatimra. Nem sokkal drágább és szvsz biztos, hogy jobb minőség.
Ppéter mi a véleményed a Verbatimról?

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 13. 22:28 -kor

#159 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:16

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 23:12

agabe: Holnap viszem vissza, meglátjuk.

Ppéter te találkoztál hasonló problémákkal?

Üdv!

Nekem kettő van (mindig kettesével veszem a drive-okat :], így lehet párhuzamos melókra fogni őket), plusz egy tesztpéldány is járt nálam, de egyik se csinált ilyet - eddig. Bár egy csomó olvasási teszt még csak most jön majd.

#160 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 22:18

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 23:16

Nekem kettő van (mindig kettesével veszem a drive-okat :], így lehet párhuzamos melókra fogni őket), plusz egy tesztpéldány is járt nálam, de egyik se csinált ilyet - eddig. Bár egy csomó olvasási teszt még csak most jön majd.

Epekedve várjuk a tesztet  :D
Bár már úgyis tudjuk nagyjából az eredményt  :o  :D

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.