Idézet: desiderius - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 19:36
Ismét megkérdezem: miért az egyházak (főleg a keresztény, azon belül is a katolikus) a célpont?
azért mert ez a topik a vallásokról szól nem pedig a nyugdíjrendszerről. és én spec nem csak a keresztény vagy katolikusra értettem, hanem az összesre kivétel nélkül. számomra mind egykutya. a katolikus egyház talán azért van többször emlegetve, mert gyakrabban szembesülünk vele.
komolyra fordítva. az egyházak támogatása sztem nem tartozik a szociális háló, igazságosság, minimális kötelező ellátás témakörébe úgy mint a nyugdíjrendszer, az egészségügy, oktatás, honvédelem stb. igazad van, van egy komoly réteg akinek erre szüksége van, szedjék be maguk között az egyházi adót (ami jelenleg is létezik pl a perselyezésnél, az éves kötelező díjnál és az egyházi iskoláknak fizetett tandíj formájában - holott az oktatás ingyenes

) ezek után én azt mondom, hogy köszönöm de nem kérek az ő szolgáltatásukól és hagyják békén a pénztárcámat. míg a honvédelem alól pl. nem vonhatom ki magam, meg van egy csomó olyan szolgáltatás amiből emberek szintén milliói nem vonhatják ki szintén magukat.
meg egyébként is ilyen alapon megtehetném hogy alapítok egy vallást, aztán tessék engem is támogatni

a közös, mások által befizetett adóforintokból
Szerkesztette: blabla* 2006. 07. 31. 19:59 -kor