HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 16:44

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 14:15

És mi lenne erősebb késztetés a részetekről: Ezen ismeretek tudatában valami kézzelfogható nyomot hagyni a világban, vagy olyan erős szellemi és/vagy érzelmi életet élni amennyire ez csak lehetséges...?

A kérdés továbbra is jó.

Ha letisztítom a válaszomat a sallangoktól és a lózungoktól, egyetlen módon tudunk nyomot hagyni a világban: ha továbbörökítjük a génjeinket.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2102 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 17:16

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 17:44

Ha letisztítom a válaszomat a sallangoktól és a lózungoktól, egyetlen módon tudunk nyomot hagyni a világban: ha továbbörökítjük a génjeinket.

" A  mór megtette kötelességét. A mór mehet." :Đ 

(ez az idézet ugrott be az Othello-ból)

Ui.: tetszik a "lózung..."  :Đ

#2103 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 17:26

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 14:54

'98-ban a tokaji EFOTT-on buliztunk, és mivel a város főutcáján minden éjjel-nappal nyitva volt ezért az emberek ültek a földön, kocsmákban, kávézókban annyian hoyg mozdulni sem lehetett... Aki látott már fesztivát az tudja, hogy a kultúrált emberektől a pléhbögrés pánkig van ott mindenféle ember.

A nagy tömegre kapva kapott a HGY, felálltak egy kis szimpadra, gitárok, mikrofon, nagy örömzene... Bár érezhető volt, hogy nem sikerült belőni a célközönséget  :D  de azért az énekes srác kiállt a mikrofonnal és az egyik szám után nekiállt téríteni:

-Én olyan nagyon beteg voltam, hogy majdnem meghaltam. Az orvosok rajtam már nem tudtak segíteni csak isten tudott meggyógyítani..stb... Amikor harmadszor mondta el, hogy őrajta az orvosok nem tudtak segíteni csak isten akkor egy -az előadást láthatóan nem túlságosan élvező- szinpad előtt fekvő pánk felkiabált: akkor add vissza a TAJ kártyádat...  :Đ

Kb 1500 ember nekiállt röhögni, csapat pakolt és el... Tanulság: nem mindenhol fogékonyak az emberek az ilyen térítésre  :omg:

Láttam én is "lélekhalászatot". Nem tetszett.

Én még 1 évig voltam katona és 1 hónapos kiképzésem volt. 34 voltunk 1 szobában, és a "talpszomszédom" egy állami gondozásban felnőtt hitgyülis cigánysrác volt. (Nem volt rossz arc, bár beszélgetni nem nagyon lehetett vele. Szabadidejében mindíg a Károli-bibliát olvasta, de a nehéz szöveg miatt 4-5 perc után már édesen aludt a bibliával a mellén. Talán alvatanulás, nem tudom) Egy másik srác úgy vonult be, hogy a faterja súlyos betegen kórházban feküdt. Kb. a kiképzés felénél a srácnak jött a telefon, hogy a meghalt a faterja. Érthető okokból padlót fogott, kapott 2 nap eltávot, de az nem oldott meg semmit. Visszajött és esténként ott könnyezett az emeletes ágy tetején. Mindenki próbálta tapintatosan vígasztalni a maga módján, tiszteletben tartva a gyászát és a bánatát, de ilyenkor úgysem segít semmi. Ellenben Sándorunk egészen megvadult. Megindult az agresszív lélekhalászat.  Nem törődve a gyásszal a könnyekkel, órákon át bőszen agitálni kezdte Viktort, aki -érthető okokból- engedett az egyszemélyes térítőkommandónak. (Ki ne akarná hinni ezekben a napokban, hogy találkozik még a szeretett családtaggal...)Addig Viktor egy volt neki a 33 körlettársából, különösebben nem törődött vele, ám édesepja halála után a lelkileg megsebesült Viktorban egyből meglátta a potenciális zsákmányt.

Le sem lehetett vakarni Viktortól attól a naptól kezdve. Egy "összekötővel"  hozatott neki is egy Bibliát, hétvégi látogatásokra mindíg beszervezte valamelyik  hitgyülis "führert", hogy együtt agitálják tovább, hogy mire véget ér a kiképzést, ne csak kiképzett katona legyen Viktor, hanem kiépzett hitgyülis is...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2104 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:13

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 14:24

WH, te nem vagy valami jó természettudományokból.. :Đ

Én nem gondolnám, hogy feltétlenül diplomát kellene szereznem a természettudományi kar valamelyik szakán ahhoz, hogy meglássak bizonyos összefüggéseket- ugyanis ezek  még az olyan egyszerű embernek is mint én- nyilvánvalóak.
Summa summárum, azért abban vszg egyetértünk, hogy  egyikünk sem áll a tudomány olyan szintjén, hogy erről érdemben megnyilatkozzunk. Az csak puszta okoskodás maradna.  

Ha megnézted volna jobban, akkor feltűnt volna, hogy nem utaltam olyanra, hogy előtte valaha ne lettek volna természeti csapások- ezt még egy gyermek is tudja-  stb, és a cunami témát is  csak egy példaként,  ok-okozati összefüggésként érintettem. De mindegy.
A bibliai próféciák a szemünk láttára valósulnak meg. Van akinek ez sem elég, sőt van akiknek az sem, ha maga Jézus sétálna a Körúton. Azt sem hinné el. Mint ahogy anno sem hitték el sokan a kortársai közül.  
Ezért, és  ilyen alapon én sem várom el, hogy nekem higyjen valaki.  De ettől hadd  ne érezzem már magam hülyének, ha megengeditek...

A lényeg pedig az, hogy Isten létezését a mai napig nem tudták tudományosan bebizonyítani, de az ellenkezőjét sem !!!   Tudósok tucatja is "óvatosan" kezeli a témát, mert nem tudnak egyértelmű választ adni. Majd ha a tudomány mai állása egyértelműen és kézzelfoghatóan alátámasztja, akkor én is  elismerem az ostobaságomat, de amíg sötétben tapogatóznak, addig azt tanácsolom, hogy ne legyél olyan magabiztos, mert  a játék kimenetele kétesélyes. 
Asszem úgy hívják:  Ki nevet a végén?...

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 08. 05. 19:15 -kor

#2105 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:29

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 17:38

Tehát maga a éntudat nem képes felfogni a "nemlétet", a éntudatnak nincs logikus magyarázata a halálra. Az összes vallásnak van magyarázata és útmutatása a halálra és a halál utáni "életre". Ebben mindegyik vallás közös. Vajon miért?

A halálhoz  csak annyit: tételezzük fel, hogy nincs Isten: a halál állapota megegyezik azzal az állapottal, amiben születésed előtt voltál. Legalábbis ami a lelkedet illeti. Halálod után a lelked ugyanabba a nihilli környezetbe kerül. Nem érzel semmit... Vagy tán ezt Te magad sem hiszed?...

#2106 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:36

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 20:13

Én nem gondolnám, hogy feltétlenül diplomát kellene szereznem a természettudományi kar valamelyik szakán ahhoz, hogy meglássak bizonyos összefüggéseket- ugyanis ezek  még az olyan egyszerű embernek is mint én- nyilvánvalóak.

Idézet

stb, és a cunami témát is  csak egy példaként,  ok-okozati összefüggésként érintettem. De mindegy.

Tévesen...

Idézet

De ettől hadd  ne érezzem már magam hülyének, ha megengeditek...

Nem ezért...

Idézet

A lényeg pedig az, hogy Isten létezését a mai napig nem tudták tudományosan bebizonyítani, de az ellenkezőjét sem !!!

Nem a NEM létezést kell bizonyítani, hanem a létezést.... Már aki kiváncsi rá...

Idézet

Senki, elrohad a testünk és felzabálják a kukacok. Utána off.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2107 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:37

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 20:29

A halálhoz  csak annyit: tételezzük fel, hogy nincs Isten: a halál állapota megegyezik azzal az állapottal, amiben születésed előtt voltál. Legalábbis ami a lelkedet illeti. Halálod után a lelked ugyanabba a nihilli környezetbe kerül. Nem érzel semmit... Vagy tán ezt Te magad sem hiszed?...

Persze, ha van lélek.... Egy szintén be nem bizonyított dolog...

#2108 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 20:37

Persze, ha van lélek.... Egy szintén be nem bizonyított dolog...

:eek: Most viccelsz ugye? - Én annak vettem... ;)

Ui. ismerve mindenki önmagát ezt el tudja dönteni... :Đ  :Đ

#2109 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:44

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 20:42

:eek: Most viccelsz ugye? - Én annak vettem... ;)

Ui. ismerve mindenki önmagát ezt el tudja dönteni... :Đ  :Đ

Nem viccelek. Amilyen értelemben te a lélek szót használod, sztem olyan nincs.

#2110 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:48

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 17:28

Néha félek tőled... :Đ

Nem baj, majd elmúlik. :)

Idézet

Hol olvastál a postomban a génekről? ;)
Mondjuk én sem voltam talán egyértelmű...

Tehát maga a éntudat nem képes felfogni a "nemlétet", a éntudatnak nincs logikus magyarázata a halálra. Az összes vallásnak van magyarázata és útmutatása a halálra és a halál utáni "életre". Ebben mindegyik vallás közös. Vajon miért?

Fel tudja fogni és könnyen el is tudja fogadni, ha már beteljesítette az életcélját, megvilágosodott, transzcendált, stb.
Buddha állítólag csak azért evett a mérges gombából, hogy ne sértse meg a vendéglátóját. Neki már mindegy volt, hogy él-e vagy sem. Jézus sem akart menekülni a kereszthalál elől, mert tudta hogy már mindent megtett, amit meg kellett tennie.

Idézet

Vagy mémeket hagyunk magunk után.
Ez utóbbival jóval nagyobb változást lehet elérni.
Wherever you go, go with all your heart.

#2111 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 19:54

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 18:26

...
Le sem lehetett vakarni Viktortól attól a naptól kezdve. Egy "összekötővel"  hozatott neki is egy Bibliát, hétvégi látogatásokra mindíg beszervezte valamelyik  hitgyülis "führert", hogy együtt agitálják tovább, hogy mire véget ér a kiképzést, ne csak kiképzett katona legyen Viktor, hanem kiépzett hitgyülis is...

Kedves nagyanyám is hasonló "jótét lélek".
Nekem erről a rák működési mechanizmusa jut eszembe mindig. A politikai agitáció szintén ilyen.
Wherever you go, go with all your heart.

#2112 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:15

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 20:36

Nem ezért...

hanem, akkor mégis miért ??? -  ha egyáltalán meg tudod indokolni... :rolleyes:  De ez maradjon  inkább a magánvéleményed.

Az én szememben durván megsértetted és átlépted a megengedett határt . Javaslom,  hogy előbb nőjél fel a szó szoros értelmében, próbálj meg egy beszélgetésbe érdemileg bekapcsolódni - nem úgy, ahogy ezt eddig tőled megszoktuk- és tanulj meg  disztingválni, ha azt szeretnéd elérni, hogy szóba álljanak veled.

Próbáld meg az alapvető etikettet betartani pls.  Nem az én érdekemben.  :(

A továbbiakban no comment, csak egyszerűen ignore !  :up:  Köszi.

#2113 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:18

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 19:48

...
Vagy mémeket hagyunk magunk után.
...

Ettől a mondattól talán nem csak én jöttem zavarba.  :hemuveg:

Kis segítség.

#2114 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:23

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 21:15

hanem, akkor mégis miért ??? -  ha egyáltalán meg tudod indokolni... :rolleyes:  De ez maradjon  inkább a magánvéleményed.

Az én szememben durván megsértetted és átlépted a megengedett határt . Javaslom,  hogy előbb nőjél fel a szó szoros értelmében, próbálj meg egy beszélgetésbe érdemileg bekapcsolódni - nem úgy, ahogy ezt eddig tőled megszoktuk- és tanulj meg  disztingválni, ha azt szeretnéd elérni, hogy szóba álljanak veled.

Próbáld meg az alapvető etikettet betartani pls.  Nem az én érdekemben.  :(

A továbbiakban no comment, csak egyszerűen ignore !  :up:  Köszi.

Megfogadom a tanácsod és igyekszem majd felnőni, feltéve, ha ez nem azt jelenti, hogy a tudatlanságból/butaságból adódó sületlenségeidet el kell fogadnom. Pl többen írták, hogy nem kell eröltetni a cunamis témát mert ez nyilvánvaló tévedésed, ezt ahelyett hogy elfogadnád, csúsztatásokkal/mellébeszéléssel bizonygatod az igazad.

#2115 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 21:23

Megfogadom a tanácsod és igyekszem majd felnőni, feltéve, ha ez nem azt jelenti, hogy a tudatlanságból/butaságból adódó sületlenségeidet el kell fogadnom. Pl többen írták, hogy nem kell eröltetni a cunamis témát mert ez nyilvánvaló tévedésed, ezt ahelyett hogy elfogadnád, csúsztatásokkal/mellébeszéléssel bizonygatod az igazad.

Talán ezért még nem kell lehülyézni.

Sok ember beszél a valósághoz jóval kevésbé közel eső dolgokról a mondanivalójában, mégis sikerül megőrizni a kultúrált hangnemet.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2116 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 21:39

Talán ezért még nem kell lehülyézni.

Sok ember beszél a valósághoz jóval kevésbé közel eső dolgokról a mondanivalójában, mégis sikerül megőrizni a kultúrált hangnemet.

Én nem hülyéztem le. Olvass, ne csak írj.

#2117 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:52

Talán neked sem ártana megfogadnod a saját tanácsod, és akkor nem fogsz félreérthető dolgot írni.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: JonesC 2006. 08. 05. 20:53 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2118 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 21:52

Talán neked sem ártana megfogadnod a saját tanácsod, és akkor nem fogsz félreérthető dolgot írni.

Pf, olvasd már el mit írt elötte.  :omg: Nekiátt ezzel a hülyézéssel jönni, amire senki még csak nem is utalt. Erre mit lehet írni? Utána meg megsértődik. No comment... Részemről lezártam, ha valami nem tiszta, akkor PÜ, ne itt offoljunk pls....

#2119 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 21:25

A bibliai próféciák a szemünk láttára valósulnak meg. Van akinek ez sem elég, sőt van akiknek az sem, ha maga Jézus sétálna a Körúton. Azt sem hinné el. Mint ahogy anno sem hitték el sokan a kortársai közül.  
Ezért, és  ilyen alapon én sem várom el, hogy nekem higyjen valaki.  De ettől hadd  ne érezzem már magam hülyének, ha megengeditek...

A lényeg pedig az, hogy Isten létezését a mai napig nem tudták tudományosan bebizonyítani, de az ellenkezőjét sem !!!   Tudósok tucatja is "óvatosan" kezeli a témát, mert nem tudnak egyértelmű választ adni. Majd ha a tudomány mai állása egyértelműen és kézzelfoghatóan alátámasztja, akkor én is  elismerem az ostobaságomat, de amíg sötétben tapogatóznak, addig azt tanácsolom, hogy ne legyél olyan magabiztos, mert  a játék kimenetele kétesélyes. 

Nem, nem és nem. :reklamacio:  :D
Nem valósulnak meg.

Ennél, -amit most láttunk - már az írott történelem során is sokkal nagyobb természeti csapások sulytották az emberiséget. Írd be a gugliba: "kis jégkorszak". Dióhéjban: ez az anomália kb. az 1300-as évekkel kezdődött és a csúcspontja az 1600-1700-as években volt, majd hirtelen végetért. Nagyon zord és kemény telekkel el és hideg csapadékos nyarakkal  megrázta egész Európát. Pl. befagyott a Temze és a csatorna. Télen nem volt ritka a -30-40 oC sem. A nyár későn kezdődött és előfordult akár hóesés is júniusban. Gondolom nem kell részleteznem, hogy ez mennyire megnehezítette a mezőgazdasági termelést, ami ráadásul ekkortájt nem volt valami produktív. Magyarázni -természettudományos ismeretek nélkül- nem tudták, csak Isten haragjával.

Sokkal keményebb járványok voltak régen: pestis, kolera, feketehimlő, hogy csak a legismertebbeket említsem. Ezekhez képest az HIV vírus könnyed kis nátha.(Kis túlzással). Magyarázni nem tudták csak Isten haragjával.

Háborúk, népírtások is voltak, bár az igaz, hogy az szervezett és gépesített háborúk és népirtások a XX. század "találmányai". Ott van például a magyarok bejövetele 900 környékén. A szélvészként robogó nyilazó, gyújtogató, fosztogató  tatárképű vadmagyarokban az akkori Európában sokan az antikrisztus hadainak eljövetelét látták. Különösen hogy 1000-re várták a világvégét.

Isten létezésével kapcsolatban nem vagyok magabiztos. Mindíg is azt mondtam: a ráutaló jelek, pontosabban: a rá nem utaló jelek ismeretében 99%, hogy nem létezik. 1% tévedést fent tartanék.
Viszont az tény, hogy a cunami és az földrengés nem az atomrobbantásoktól van. Tény az evolúció, és tény az is hogy az ember és a csimpánz génkészlete 96-99%-ig megegyezik. Ebben magabiztos vagyok.

Szerkesztette: Fanatic 2006. 08. 05. 21:31 -kor

#2120 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 21:45

A lényeg pedig az, hogy Isten létezését a mai napig nem tudták tudományosan bebizonyítani, de az ellenkezőjét sem !!!   Tudósok tucatja is "óvatosan" kezeli a témát, mert nem tudnak egyértelmű választ adni.

Persze, hisz Isten (lélek, nirvána, akármi) (nem) létezése max. filozófiai, hitbeli viták tárgya lehet, tudományosan (mivel egy ilyen állítás tkp. nem falszifikálható, max. a világvégekor, ha lesz olyan) erről vitázni értelmetlen. A benük való "nem hit" is hit, mert erről bizonyosságot senki se szerezhet.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.