HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 23:45

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 22:25

Nem, nem és nem. :reklamacio:  :D  Nem valósulnak meg.

Idézet

Isten létezésével kapcsolatban nem vagyok magabiztos. Mindíg is azt mondtam: a ráutaló jelek, pontosabban: a rá nem utaló jelek ismeretében 99%, hogy nem létezik. 1% tévedést fent tartanék.Tény az evolúció, és tény az is hogy az ember és a csimpánz génkészlete 96-99%-ig megegyezik. Ebben magabiztos vagyok.

Te lehet, hogy biztos vagy benne, de a tudósok, csillagászok  már kevésbé  ;)  csak  egy szösszenet az evolúció elméletről, egészen a kezdetektől... (Ősrobbanás/Big Bang)

KATT  ide!

Veszélyben az Ősrobbanás elmélete!!! Három bizonyíték nem volt elég 1998. október 26., Arizona Egyetem.
Egy teljesen ártatlannak látszó fénykép. Egy gravitációs lencsehatás miatt "megnégyszereződött" kvazár, ami már jól ismert jelenség. Azonban professzor Christopher Impey vezetésével egy tudományos kutatócsoport elemezni kezdi az ábrát, és megdöbbentő eredményre jut. Ettől kezdve futótűzként terjed a tudományos sajtóban: a University of Arizona munkatársai cáfolják, hogy az Univerzum egy ősrobbanásban keletkezhetett volna!! ...a teljes cikk itt olvasható ...!!!

továbbá...

Ősrobbanás és Örök Világegyetem
Megjelent: Interpress Magazin, 2003 január

Az emberiség történetében alapvetően két úton keresték e kérdésekre a választ. Az egyik út a logikus gondolkodásé, a másik a tapasztalati tudományé. Ha a Világegyetemnek nincs kezdete, vagyis ha végtelen idők óta létezik, akkor hogyan juthatott el a mába, a végtelenből a végesbe? Kant, a 19. század nagyhatású filozófusa úgy érvelt, hogy a Világegyetem végtelensége éppen úgy lehetetlen, mint végessége. Ha ugyanis úgy vesszük, hogy van kezdete a világnak, akkor ellentmondásra jutunk, mivel a kezdet eleve föltesz egy előző időt, vagyis eleve azt vonja magával, hogy valami megelőzte, amiből keletkezett. Ha pedig úgy vesszük, hogy nincs kezdete, akkor a mából kiindulva soha nem érhetjük el az egész lefolyt örökkévalóságot, állítja Kant – és ez számára azt bizonyítja, hogy mindkét lehetőség éppúgy lehet igaz, mint hamis (ezért nevezte el őket antinómiáknak), és így mindenképpen ellentmondásra vezet. A másik út a tapasztalati tudományé. Úgy tűnik, a tudomány legújabb, nagy jelentőségű fordulata e téren is végletes ellentmondásra, az ellentétek közötti választás kényszerére vezetett.
A huszadik század utolsó évtizedeiben annyira általánosan elfogadottá vált az Ősrobbanás (angolul: Big Bang) elmélete, hogy minden ellenfelét háttérbe szorította.

Azonban fontos tisztán látni. Ha az Ősrobbanás egy matematikai, tehát kiterjedés nélküli pontból indul, akkor ezzel szembekerül a tudomány alapjaival. Ha ugyanis a semmiből képes anyag keletkezni, akkor a “materializálódásnak” nem lehetnek meghatározott feltételei, mert a semminek nincsenek, nem lehetnek ilyen tulajdonságai. És ha ezt az Ősrobbanás elmélete megengedi, akkor semmi akadálya nem lehetne, hogy törvények és meghatározott feltételek nélkül, tetszés szerinti fizikai folyamatok lépjenek fel a Világegyetemben. Ilyen tetszés szerinti, a természeti törvényeken és feltételeken kívül álló folyamatokról a tudomány nem tud. Törvények és meghatározott feltételek nélkül egyetlen folyamat sem képes létrejönni, ez csoda lenne, természetfölötti beavatkozás. A modern tudományban a parancsnoki posztot az okság általánosított elve, a meghatározottság elve foglalja el. A meghatározottság elvének egyik összetevője a leszármazási elv, amely kimondja, hogy semmi nem keletkezik semmiből, és semmi sem válik semmivé. Másik összetevője kimondja, hogy az események mindig meghatározott módon jönnek létre, és viselkedésükben törvények jutnak kifejezésre. Ha egy nyulat sem lehet a semmiből elővarázsolni, hogyan lehetne egy egész Világegyetemet a semmiből létrejövéssel magyarázni? Valaminek történnie kellett, ami az Ősrobbanást előidézte. Persze, ehhez annak a valaminek az Ősrobbanást megelőzően már léteznie kellett – tehát a Világegyetem (minden létező összessége) nem keletkezhetett az Ősrobbanásban.
Ami a legerősebb bizonyítékot, a háttérsugárzást illeti, Gamow számításai szerint a háttérsugárzásnak 7 és 50 K fok közötti hőmérsékletűnek kellett volna lennie. Másrészt, a háttérsugárzás nem bizonyítja magát az Ősrobbanást, legfeljebb egy forróbb (a modellek szerint: 3000 fokos) állapot létét. Harmadrészt, a háttérsugárzás nemcsak egy forróbb állapotból keletkezhetett. Hoyle és munkatársai kimutatták, hogy a csillagok fényének a csillagközi anyagban található, fémeket tartalmazó tüske-alakú porszemeken történő szóródása ugyanilyen háttérsugárzásra vezet.

Hasonlóan, a hélium és a könnyű elemek előfordulása a korai csillagokban nem követeli meg az Ősrobbanás, sőt még egy forróbb állapot létét sem, hiszen ha nem volt Ősrobbanás, akkor korábban is léteztek csillagok, és ezek termelhették ezeket a könnyű elemeket. Lehet, hogy a vöröseltolódás (legalább részben) az Univerzum tágulásából ered. De ma időben csak mintegy 12 milliárd évre látunk visszafelé a múltba, és így a vöröseltolódás még akkor sem bizonyítja magát az Ősrobbanást, ha tényleg túlnyomórészt a Világegyetem tágulása okozza.
Így aztán az Ősrobbanás elméletének nemcsak elvi alapja, de mind a négy pillére, úgy tűnik, bizonytalan alapokon áll. De talán még ennél is fontosabb, hogy az Ősrobbanás elmélete nem áll összhangban a csillagászati észlelésekkel szerzett tudásunkkal. Az Ősrobbanás elmélete szerint ugyanis az Univerzum rohamosan tágul. A megfigyelések viszont azt mutatják, hogy a Világegyetem anyaga a Tejútrendszerünkhöz hasonló galaxisokban, és a galaxisokon belül jórészt csillagokban összpontosul. Ezért az Ősrobbanás elméletének velejárója egy egyetemes, a tágulással ellentétes irányú folyamat, az összehúzódás. A tágulással felhígult anyag csakis még rohamosabb összehúzódásban tud galaxisokká, csillagokká alakulni. A megfigyelések viszont arra utalnak, hogy a galaxisok éppúgy, mint a csillag-társulások, nem elsősorban összehúzódásban, mint inkább táguló folyamatban keletkeznek. A csillagbölcsőkbenFigyelemre méltó, hogy minél fiatalabbak a csillag-embriók, rendszerint annál nagyobb sebességgel tágul a csillag-bölcső! Igaz, hogy sok fiatal csillagot anyagkorong vesz körül, és ez elvileg egy összehúzódó csillagfelhőből is létrejöhetett. De az is lehet, hogy a csillagbölcső táguló anyagából jött létre az anyagkorong, és vált a központi csillag foglyává, és ettől kezdve összehúzódóvá. Itt is éppen az a döntő kérdés, hogy honnan indul a folyamat, akárcsak az Ősrobbanás léténél. És mivel a csillagok keletkezése az összehúzódó köd-modell szerint hideg és ritka ködökből indul, ezeket pedig nehéz megfigyelni, mert eleinte alig bocsátanak ki fényt, ezért furcsa helyzet állt elő. Két elmélet áll egymással szemben: az egyik szerint a galaxisok és a csillagok csakis összehúzódással, a másik szerint tágulással keletkeznek. Azt hihetnénk, hogy az ilyen alapkérdések már eldőltek, hiszen ezek az ellentétek olyan élesnek látszanak, mint a fekete és a fehér ellentéte, és ezeket könnyű megkülönböztetni. Azt hihetnénk, hogy csak a kis részletkérdésekben fordulnak elő nézeteltérések. Bármilyen meglepő, úgy tűnik, a csillagászat sajátja, hogy éppen a legalapvetőbb kérdésekben a legnagyobb a bizonytalanság. És hogy ez mennyire így van, azt mutatja az a hasonlóan végletes ellentét, ami az örök és az Ősrobbanásban keletkezett Világegyetem elmélete között áll fenn. Tény, hogy a fiatal csillagok robbanásos kitöréseitől a csillagasszociációk tágulásáig és a galaxismagok sokszor több százmillió naptömegnyi anyag-kidobásáig szinte csakis tágulásos folyamatok figyelhetők meg az Univerzumban. Vegyük figyelembe, hogy a Tejútrendszer száz-kétszázmilliárd csillagból áll. Az M87-es katalógusszámú galaxis magjából nem kevesebb, mint tíz anyagcsomó dobódott ki egy irányban, csóva-szerűen, éppen a közeli M84-es galaxis irányában. Lehet, hogy az M84 galaxis is az M87-es galaxisból dobódott ki? Az anyagcsomók kidobása a mérések szerint közel fénysebességgel történt. Ehhez pedig annyi energiára van szükség, mint amennyi egy teljes galaxis létrehozásához! Rejtély, hogyan tud ennyi energia ilyen hirtelen anyagkidobásokra vezetni. Az NGC 1097-es spirálgalaxis magjából négy, egyirányú csóva-szerű anyagkidobást figyeltek meg. Ahol az anyagkidobás egybeesik a spirálkarokkal, a spirálkarok jellegzetesen megtörnek. Ez ismét arra utal, hogy a csóva-szerű anyagkidobás nagy tömegkiáramlást jelent, olyan nagyot, amely esetenként összevethető a szülő galaxis összes tömegével. Viktor Ambarcumján, a világhírű örmény csillagász felfedezései nyomán az 1940-es évektől nyilvánvalóvá vált a tágulásos jelenségek kiemelkedő szerepe a Világegyetemben.

Tudósvilág cikke 2006. május 28. 01:50

Ősrobbanás előtti univerzumra találtak a tudósok
Volt egy másik világ  
Vajon volt-e élet az Ősrobbanás előtt? A sokak számára természetes válasz szerint nem.
A legújabb kutatások szerint azonban volt élet, és ezt állítja a Biblia is. Teremtés könyve szerint (1.rész 2. vers): A föld pedig kietlen és puszta volt.. Az eredetiben azonban ez áll: A föld pedig kietlen és puszta lett! Ha pedig puszta lett, akkor ezek szerint a Teremtés előtt nem volt puszta.
Az általános relativitáselmélet szerint az Ősrobbanás a kezdet, ekkor született az anyag és a téridő szerkezete. Az Ősrobbanás pillanatához közeledve a relativitáselmélet matematikai eszközei felmondják a szolgálatot, viszont Abhay Ashtekar professzor (Pennsylvania Állami Egyetem, USA) és kutatótársai, Tomasz Pawlowski és Parmpreet Singh ennél a pontnál bevetette a kvantumfizika fegyvereit. Ez a kis csel a következőkhöz vezetett: tanítványaival egy olyan módszert dolgozott ki, mellyel az időben visszafelé modellezve a folyamatokat keresztülhaladtak az Ősrobbanás pillanatán, és egy fizikailag a mienkhez hasonló, „korábbi" univerzumot találtak. Kutatásukban a csapat tagjai bemutatták, hogy az ősrobbanást megelőzően volt egy összehúzódó világegyetem, olyan tér-idő geometriával ami nagyban hasonlított jelenlegi táguló univerzumunkhoz. A gravitációs erők befelé irányuló húzásával a zsugorodó univerzum elért egy pontot, amin a tér-idő kvantum tulajdonságai a gravitációt a megszokott vonzó helyett taszító erővé alakítják. gravitáció erősen taszítóvá vált, utat engedve a Big Bounce-nak.
A kutatókat olyannyira meglepte a másik klasszikus, ősrobbanás előtti univerzum felfedezése, hogy hónapokon át más-más paraméterekkel újra és újra futtatták szimulációikat, azonban összességében az általuk a Big Bang mintájára Big Bounce névre keresztelt forgatókönyv maradt a domináns.
A kutatók a kvantum-hurok gravitáció (LQG), az általános relativitás és a kvantum fizika egyesítésének egyik elsőszámú megközelítését alkalmazták. Ez az elmélet az űr kvantumfelépítését írja le. Eszerint a térnek is van legkisebb eleme, a módosított általános relativitás egyenletek szerint ez egy-egy tíz a mínusz negyvenharmadikonnak megfelelő tér-horknak nevezett kvantum. Ebből tevődik össze a világmindenség végtelen tere, melynek szerkezete a kvantum-hurok gravitáció szerint hálószerű. Ezek szerint a tér szövete szó szerint egydimenziós kvantumszálakból szövődik. Az ősrobbanás közelében ez a szövet szétszakadt, ekkor vált lényegessé a geometria kvantumtermészete...

E tanulmány segítségével eggyel kevesebb vitapont maradt a teremtés és az evolúció-elmélet hívei között.

Forás: Tudósvilág

;)

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 08. 06. 00:03 -kor

#2122 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 05:48

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 23:45

Te lehet, hogy biztos vagy benne, de a tudósok, csillagászok  már kevésbé  ;)  csak  egy szösszenet az evolúció elméletről, egészen a kezdetektől... (Ősrobbanás/Big Bang)

KATT  ide!

Veszélyben az Ősrobbanás elmélete!!! Három bizonyíték nem volt elég 1998. október 26., Arizona Egyetem.

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 19:13

A lényeg pedig az, hogy Isten létezését a mai napig nem tudták tudományosan bebizonyítani, de az ellenkezőjét sem !!! Tudósok tucatja is "óvatosan" kezeli a témát, mert nem tudnak egyértelmű választ adni. Majd ha a tudomány mai állása egyértelműen és kézzelfoghatóan alátámasztja, akkor én is  elismerem az ostobaságomat, de amíg sötétben tapogatóznak, addig azt tanácsolom, hogy ne legyél olyan magabiztos, mert  a játék kimenetele kétesélyes. 
Asszem úgy hívják:  Ki nevet a végén?...

Aki "ki nevet a végén"-nek játssza a gondolkodást, az valóban kissé finoman, de arrogánsan lehülyézi a másikat.

Apropó: önellentmondásból jeles.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2123 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 07:47

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 6:48

...valóban kissé finoman, de arrogánsan lehülyézi a másikat.

Aki a másikat lehülyézte, az nem én voltam.  Ha még ezt sem látod át, akkor hogy várhatnám el, hogy azt jól értelmezd,  amit  valójában mondani szerettem volna.... Khm, khm... :think:

Idézet

Apropó: önellentmondásból jeles.

Ui.: csak halkan mondom azt is, hogy az Ősrobbanás előtti élet volt most per pillanat a lényeg...ide akartam kilyukadni, - és nem ahhoz, hogy "Big Bounce" nem  volt -  ... egyelőre...

szerk.: "finoman, de arrogánsan"...  döntsd már el, hogy melyiket szeretnéd, ugyanis a kettő kizárja egymást, mivel két ellentétes fogalom ... még Te beszélsz itt ellentmondásról... :Đ 

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 08. 06. 08:44 -kor

#2124 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 06. 08:48

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 17:26

Láttam én is "lélekhalászatot". Nem tetszett.

Én még 1 évig voltam katona és 1 hónapos kiképzésem volt. 34 voltunk 1 szobában, és a "talpszomszédom" egy állami gondozásban felnőtt hitgyülis cigánysrác volt. (Nem volt rossz arc, bár beszélgetni nem nagyon lehetett vele. Szabadidejében mindíg a Károli-bibliát olvasta, de a nehéz szöveg miatt 4-5 perc után már édesen aludt a bibliával a mellén. Talán alvatanulás, nem tudom) Egy másik srác úgy vonult be, hogy a faterja súlyos betegen kórházban feküdt. Kb. a kiképzés felénél a srácnak jött a telefon, hogy a meghalt a faterja. Érthető okokból padlót fogott, kapott 2 nap eltávot, de az nem oldott meg semmit. Visszajött és esténként ott könnyezett az emeletes ágy tetején. Mindenki próbálta tapintatosan vígasztalni a maga módján, tiszteletben tartva a gyászát és a bánatát, de ilyenkor úgysem segít semmi. Ellenben Sándorunk egészen megvadult. Megindult az agresszív lélekhalászat.  Nem törődve a gyásszal a könnyekkel, órákon át bőszen agitálni kezdte Viktort, aki -érthető okokból- engedett az egyszemélyes térítőkommandónak. (Ki ne akarná hinni ezekben a napokban, hogy találkozik még a szeretett családtaggal...)Addig Viktor egy volt neki a 33 körlettársából, különösebben nem törődött vele, ám édesepja halála után a lelkileg megsebesült Viktorban egyből meglátta a potenciális zsákmányt.

Le sem lehetett vakarni Viktortól attól a naptól kezdve. Egy "összekötővel"  hozatott neki is egy Bibliát, hétvégi látogatásokra mindíg beszervezte valamelyik  hitgyülis "führert", hogy együtt agitálják tovább, hogy mire véget ér a kiképzést, ne csak kiképzett katona legyen Viktor, hanem kiépzett hitgyülis is...

:omg:  Ez neked így jön le? Nem érted a lényeget. Honnan tudod, hogy közben Isten tényleg nem-e érintette meg annak az embernek a szívét? Tudod, sokszor Isten összetöri az embereket egy kicsit, mielőtt kijelenti magát nekik, és szomorú ezt mondani - tudom- de lehet hogy Viktor akkor jutott el arra a szintre, hogy Isten ki tudta magát jelenteni neki, akár még egy kevés tudású cigánysrácon kerersztül is! Isten igéje nincs bilincsbe verve. Pála Apostol is írja hogy: Isten igéjét kell alkalmas, és alkalmatlan időben hirdetni. Az emberek nem tudják meglátni Istent a nagy egójuk, elképzeléseik, gondolataik miatt. A biblia írja hogy: mi akik hiszünk az Igehirdetés bolondsága álltal fogunk megtartatni. Szóval egy "kívülálónak" aki nem ismeri Isten útjait, az egész bolondságnak tűnik. Különben meg, mit számít annak a srácnak, hogy ő elvesz-e vagy nem. Nekünk ettől nem lessz jobb, ami teljesen nem igaz, mert mikor Jézus föl ment a mennybe azt parancsolta hogy: mindenkinek hirdetnünk kell az örömhírt.
Te akkor olyan ügyes és okos vagy, hogy még azt is tudod mi zajlott le annak az embernek a lelkében. Tisztára, mint Isten.  :omg:
Ja a nácikhoz történő hasonlítás itt tényleg túlzó, az ilyeneket mellőzük a továbbiakban.

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 06. 08:52 -kor

#2125 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 09:04

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 9:48

Ja a nácikhoz történő hasonlítás itt tényleg túlzó, az ilyeneket mellőzük a továbbiakban.

Off:

A "führer" németül vezetőt jelent, nem kell belekeverni a nácikat
WoT nick: Atti77

#2126 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 09:16

Idézet: Atti - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 9:04

Off:

A "führer" németül vezetőt jelent, nem kell belekeverni a nácikat

okse, de akkor miért nem lehet ezt magyarul leírni? amúgy meg nem én kezdtem el, a belekeverést!

#2127 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 09:51

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 0:45

Az, hogy az Ősrobbanás esetleg nem úgy történt, ahogy eddig elképzelték, mennyiben befolyásolja az evolúciót?  :think: 
A csillagászok milliárd évekkel ezelőtt történt eseményket próbálnak rekonstruálni, ráadásul olyan eseményket, amik nem biztos hogy a mostani ismereteinkkel egyáltalán megmagyarázható.
És az, hogy az Ősrobbanás előtt volt élet, mennyiben bizonyítja a Biblia igazát?
A Föld sem lesz örök életű, és a világegyetem sem tágul örökké, egy idő után újra sűrűsödni kezd, aztán újra lesz egy robbanás, és kezdődik előről az egész, szvsz.

Idézet

Teremtés könyve szerint (1.rész 2. vers): A föld pedig kietlen és puszta volt.. Az eredetiben azonban ez áll: A föld pedig kietlen és puszta lett

Ismét azt mondom: és? Ezt úgy is lehet értelmezn, hogy létrejött a Föld, és kietlen és puszta lett. Ami így is volt :)

Ha már az evolucióelmélet bajban van, akkor ezt magyarázd el nekem, légy szives:
Mózes I. könyve 2. fejezet:

Idézet

És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.

Tehát egyedül Ádámban volt meg az Isteni lehellet(lélek), azóta ez osztódik? Mostanra eléggé elaprózódhatott, 6 milliárd embernél, vagy csak a keresztények számítanak?
És ha már az ember porból lett, akkor mi ez a kavarás a májjal, léppel, vesével, aggyal, honnan lettek ezek és minek?  :think:

#2128 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 10:25

Idézet: Atti - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 9:51

Az, hogy az Ősrobbanás esetleg nem úgy történt, ahogy eddig elképzelték, mennyiben befolyásolja az evolúciót?  :think: 
A csillagászok milliárd évekkel ezelőtt történt eseményket próbálnak rekonstruálni, ráadásul olyan eseményket, amik nem biztos hogy a mostani ismereteinkkel egyáltalán megmagyarázható.
És az, hogy az Ősrobbanás előtt volt élet, mennyiben bizonyítja a Biblia igazát?
A Föld sem lesz örök életű, és a világegyetem sem tágul örökké, egy idő után újra sűrűsödni kezd, aztán újra lesz egy robbanás, és kezdődik előről az egész, szvsz.

Ismét azt mondom: és? Ezt úgy is lehet értelmezn, hogy létrejött a Föld, és kietlen és puszta lett. Ami így is volt :)

Ha már az evolucióelmélet bajban van, akkor ezt magyarázd el nekem, légy szives:
Mózes I. könyve 2. fejezet:

Tehát egyedül Ádámban volt meg az Isteni lehellet(lélek), azóta ez osztódik? Mostanra eléggé elaprózódhatott, 6 milliárd embernél, vagy csak a keresztények számítanak?
És ha már az ember porból lett, akkor mi ez a kavarás a májjal, léppel, vesével, aggyal, honnan lettek ezek és minek?  :think:  

Ezt az emberi elme határai miatt nem tudjuk felfogni Isten hogy csinálta, de a végeredmény magáért beszél! Komolyan gondolod, hogy magától minden ilyen profin működik? Véletlenül minden működik?  :eek: ÁÁÁ!!! Ez gáz! Mennyi állat van, és minden különleges egyedi és profin működik. Persze véletelnül.  :omg:
Ez mind-mind Isten kezének a munkáját dicséri!
A szellem nem osztódik.  :omg:  Ilyen hülyeséget még sosem hallottam.
Minden embernek külön szelleme-lelke van. Minden ember Istentől kapja a szellemét, ami elpusztíthatatlan, pont ezért fontos az hogy a földön - ami felkészülés az örökkévalóságra -, hogy élünk és mit választunk.

#2129 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 10:36

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 11:25

... Komolyan gondolod, hogy magától minden ilyen profin működik? Véletlenül minden működik?  :eek: ÁÁÁ!!! Ez gáz! Mennyi állat van, és minden különleges egyedi és profin működik. Persze véletelnül.  : ...

Csak az emberi elme korlátai miatt nem tudjuk felfogni, hogy mindez magától, véletlenül is kialakulhat/működhet.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2130 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 10:41

Valószínű, hogy a földön már voltak előttünk is élőlények, intelligensebbek, meg olyanok is mint a dinoszauruszok. Amikor lucifer fellázadt Isten ellen, és levetetett a menyből, sajnos valószínűen a föld lucifer <most már sátán> fennhatósága allá tartozott, így jött az ítélet Istentől a földre is, és azokra akik itt éltek, mert valószínű hogy elhitette őket is lucifer, és fellázadtak.
Szóval Isten nem teremt semmit, hanem ez már a korábbi itélet miatt volt a földön.
Tudod miért teremtette Isten az embert már az Ő saját képére és hasonlatosságára? Hogy bemutassa lucifernek, hogy igenis lehet engedelmeskedi Istennek, és még ilyen kis "por és hamu" is tud engedelmes lenni. Lucifer volt a legszebb, leganagyobb angyal és felfuvalkodott, Isten fölé akarta magát helyezni.
Sajnos Ádám is elbukott, ezért lépett életbe a "B" -terv, és elküldte Isten a fiát Jézust, és Ő megmutatta, hogy lehet Istennek engedelmeskedni emberként is és mikor a sátán azt hitte győzött, mert megölte Őt - pont akkor vesztett -, mert Jézus teljesen tiszta volt és ezzel az áldozattal megmentette az embereket - minket - pontosabban azokat akik elfogadják őt.
Ez a humor Isten részéről, hogy egy ilyen kis porszem - a sátánhoz képest - az ember győzi őt le, és mutatja meg hogy igenis lehet Istennek engedelmeskedi!

#2131 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 10:42

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 11:25

Mennyi állat van, és minden különleges egyedi és profin működik. Persze véletelnül.  :omg:

Volt rá idejük hogy tökéletesedjenek. És nem véletlenül működnek így, ez az evolúció: a jobb tovább él, a rosszabb kipusztul.
Szerinted Noé vitte magával az összes különböző állatot, azokat is, amik csak egy-egy speciális helyen élnek?
A többszázezer rovart, kétéltűt, madarat, emlőst?

Idézet

Minden ember Istentől kapja a szellemét, ami elpusztíthatatlan, pont ezért fontos az hogy a földön - ami felkészülés az örökkévalóságra -, hogy élünk és mit választunk.

Azok a benszülöttek is Istentől kapták a lelküket akik időnként megették egymást és pogány istenekben hittek, nekik áldoztak?

Szerkesztette: Atti 2006. 08. 06. 10:43 -kor

#2132 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 10:50

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 11:41

Szóval Isten nem teremt semmit, hanem ez már a korábbi itélet miatt volt a földön.
Tudod miért teremtette Isten az embert már az Ő saját képére és hasonlatosságára?

Itt saját magadnak mondasz ellent
(szerk: az első mondatra: egyik kollégám jegyezte meg: "Honnan tudjuk, hogy a Föld nem egy másik világ pokla?")

Idézet

Hogy bemutassa lucifernek, hogy igenis lehet engedelmeskedi Istennek, és még ilyen kis "por és hamu" is tud engedelmes lenni. Lucifer volt a legszebb, leganagyobb angyal és felfuvalkodott, Isten fölé akarta magát helyezni.

Akkor az ember csak egy bizonyítási kísérlet része?
Egyszerűbb lett volna ha Isten csak egy kutyát teremt, az is engedelmeskedik  :Đ

Szerkesztette: Atti 2006. 08. 06. 10:52 -kor

#2133 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 11:18

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 11:41

....
Sajnos Ádám is elbukott, ezért lépett életbe a "B" -terv, és elküldte Isten a fiát Jézust, és Ő megmutatta, hogy lehet Istennek ....

Hm, Isten ha mindenható, előre kell tudnia mi fog történni, szóval milyen "B tervről" is van szó?

#2134 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 12:17

Isten az embert a jó kedvéből teremtette és pont hogy Isten nem ilyen beprogramozott robotokat akart legyártani, hanem szabad akaratot adott az embernek.
Sajnos az ördög a hízelkedő nyálas szövegével elhitette Évát és bejött az emberiség életébe a halál, de Isten még így is szeret minket és ad még lehetőséget, hogy visszakapjuk azt amit ördög eljátszott tőlünk. Az örök életet. Isten a kárhozatot, a pokolt, a gyehennát, az örökké égő kénköves tüzet - nevezzük ahogy akarjuk - eredetileg az ördögnek készítette és az alattvalóinak, de azt kell megérteni hogy ha az ember bűnben él, Istennek engedetlen, akkor az ördöghöz tartozik.
Akár hisz ebben valaki, akár nem.
Az örökkévalóságot azzal fogja eltölteni az ember akinek a földi életében szolgált. Óriási a tét!
Itt nem egy kis fórumozgatásról szól a történet, hanem arról hogy halálunk után az örökkévalóságot hol töltjük el!

#2135 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 12:20

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 7:47

Aki a másikat lehülyézte, az nem én voltam.  Ha még ezt sem látod át, akkor hogy várhatnám el, hogy azt jól értelmezd,  amit  valójában mondani szerettem volna.... Khm, khm... :think:

Ui.: csak halkan mondom azt is, hogy az Ősrobbanás előtti élet volt most per pillanat a lényeg...ide akartam kilyukadni, - és nem ahhoz, hogy "Big Bounce" nem  volt -  ... egyelőre...

szerk.: "finoman, de arrogánsan"...  döntsd már el, hogy melyiket szeretnéd, ugyanis a kettő kizárja egymást, mivel két ellentétes fogalom ... még Te beszélsz itt ellentmondásról... :Đ

Én csak egyet szeretnék: ha észrevennéd az önelégültséget az arcodon. Rosszul áll. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2136 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 12:36

Idézet

Idézet

Tudod miért teremtette Isten az embert már az Ő saját képére és hasonlatosságára? Hogy bemutassa lucifernek, hogy igenis lehet engedelmeskedi Istennek

Idézet

Isten az embert a jó kedvéből teremtette

Akkor most melyik?

Idézet

Isten a kárhozatot, a pokolt, a gyehennát, az örökké égő kénköves tüzet - nevezzük ahogy akarjuk - eredetileg az ördögnek készítette és az alattvalóinak, de azt kell megérteni hogy ha az ember bűnben él, Istennek engedetlen, akkor az ördöghöz tartozik.

"Aki nincs velem az ellenem van" - ez egy megbocsátó Isten?  :think:
Akkor milyen lenne, ha nem lenne ilyen kedves? Aki nincs velem az halott?

Idézet

Szerintem meg nincs Isten, akár elhiszed, akár nem. kb. annyira hiteles a kijelentésem mint a Tiéd, melyikünknek van igaza?

#2137 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 12:37

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 13:17

Isten az embert a jó kedvéből teremtette és pont hogy Isten nem ilyen beprogramozott robotokat akart legyártani, hanem szabad akaratot adott az embernek.
Sajnos az ördög a hízelkedő nyálas szövegével elhitette Évát és bejött az emberiség életébe a halál, de Isten még így is szeret minket és ad még lehetőséget, hogy visszakapjuk azt amit ördög eljátszott tőlünk. Az örök életet. Isten a kárhozatot, a pokolt, a gyehennát, az örökké égő kénköves tüzet - nevezzük ahogy akarjuk - eredetileg az ördögnek készítette és az alattvalóinak, de azt kell megérteni hogy ha az ember bűnben él, Istennek engedetlen, akkor az ördöghöz tartozik.
Az örökkévalóságot azzal fogja eltölteni az ember akinek a földi életében szolgált. Óriási a tét!
Itt nem egy kis fórumozgatásról szól a történet, hanem arról hogy halálunk után az örökkévalóságot hol töltjük el!

Látom nem értetted meg, hogy mit írtam. Ha Isten mindent tud, mivel lehet "meglepni", hogy "B terv"-re legyen szükség?  :think:

#2138 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 12:47

Idézet: Atti - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 12:36

Akkor most melyik?

"Aki nincs velem az ellenem van" - ez egy megbocsátó Isten?  :think:
Akkor milyen lenne, ha nem lenne ilyen kedves? Aki nincs velem az halott?

Szerintem meg nincs Isten, akár elhiszed, akár nem. kb. annyira hiteles a kijelentésem mint a Tiéd, melyikünknek van igaza?

Miért az hogy itélet volt a földön, miért zárja ki azt hogy utánna jókedvéből teremtett minket Isten?
Egyébként gondolkoztam rajta, és ez azért van így kihangsúlyozva mert valszeg az előtte Isten nem olyan lényeket teremtett, akik rá hasonlítanak külsőleg.
Az embert Isten örök életre temtette, és nem azért hogy ellene legyen.
Isten jogosság szerint cselekszik, be kell tartani a játékszabályokat.

#2139 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 13:55

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 20:13

A lényeg pedig az, hogy Isten létezését a mai napig nem tudták tudományosan bebizonyítani, de az ellenkezőjét sem !!! Tudósok tucatja is "óvatosan" kezeli a témát, mert nem tudnak egyértelmű választ adni. Majd ha a tudomány mai állása egyértelműen és kézzelfoghatóan alátámasztja, akkor én is  elismerem az ostobaságomat, de amíg sötétben tapogatóznak, addig azt tanácsolom, hogy ne legyél olyan magabiztos, mert  a játék kimenetele kétesélyes. 
Asszem úgy hívják:  Ki nevet a végén?...

Mindig is kíváncsi voltam, hogy a hívők mit tekintenének egyértelmű tudományos bizonyítéknak vagy cáfolatnak ebben a témában. Én úgy vettem észre, hogy az emberek istenképébe (akinek van ilyen) beletartozik az, hogy isten a természettudományos dolgok felett áll. Innentől kezdve viszont nem értem a gondolatmenetedet...  :think:

#2140 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 14:14

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 0:45

[sok tudományosnak látszó szöveg]

Ha elfogadsz egy jótanácsot, legközelebb utánanézel kicsit azoknak a fogalmaknak, amikkel dobálózol  ;)
Így pl.:
-rengeteg kozmológiai modell van, és nem mindegyik feltételez Ősrobbanást. Arról nem is beszélve, hogy a cikk, amit linkeltél, sík téridőt feltételez, ami jó eséllyel nem igaz. Bővebben a Hubble-állandóról itt.
- az M87-es galaxisból induló jet klasszikus példa, erről is van szó itt. A kilökődési sebességhez egy energiát hasonlítani pedig pont annyira szerencsés, mint egy körtét egy almához. Ráadásul egy ilyen jet látszólagos sebessége a fénysebességnél is nagyobb lehet!
- "korábban is léteztek csillagok, és ezek termelhették ezeket a könnyű elemeket." Ez a kedvencem :) Hidrogént (egy szem proton) milyen fúziós folyamat állíthat elő?

Így hirtelen ennyi...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.